Листата пожълтяха и мечките в хралупата се свряха

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: Листата пожълтяха и мечките в хралупата се свряха

Мнение от Ver »

dexter написа: Ето я и рецептата, извънредно проста http://recepti.gotvach.bg/r-7407-%D0%9C ... 0%B8%D1%88
Благодаря :)
Ще пробвам :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

dexter написа:
Нели написа:Обичам снежинки! Много! а сега в момента правя... торта от моркови. Надявам се до довечера да е готова. Стискайте ми палци! Аз досега не съм правила такава, само съм яла и винаги много ми харесва. :1092
Определено вчера сме били на една вълна :954 . Аз си тръгнах по-рано от работа (казах ви, че ми е ден :lol: ) и направих морковен кекс. Отдавна му се каня, преди 2 седмици на един детски рожден ден ни черпиха с морковена торта и сериозно се навих да пробвам. Намерих си рецепта в нета и вчера го спретнах за двайсетина минути (без печенето). Стана много хубав - сочен и вкусен. Но рецептата търпи upgrade - твърде ми е сладък, ще намаля захарта за другия път. Ето я и рецептата, извънредно проста http://recepti.gotvach.bg/r-7407-%D0%9C ... 0%B8%D1%88

Хубав ден от мен, момичета :954 . Аз след малко отивам на тържество (workshop - не знам какво ще е точно :1062 ) в детската градина.
Честии ден на християнското семейство :923 :329 !
Еха, на една вълна и още как! Рецептата е почти същата - аз не търсих специална рецепта, просто направих кекс с настъргани моркови и канела в тестото, а после отгоре сложих крем от биволско кисело мляко (ползвам го вместо сметана, защото е гъсто, става и с изцедено кисело мляко), разбито с пудра захар и съвсем малко канела. Настъргах отгоре малко шоколад за украса и това беше всичко. Ставаше за ядене. :1216
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честито Въведение Богородично. Днес е празник на Света Дева Мария. Тригодишна, влиза за първи път в църква, затова се нарича така, въвеждат я в храма Господен и я наричат за Божие чедо, посвещават я един вид нейните родители, знам майка й света Анна, баща й забравих как се казваше :1044 Поради тази причина празникът е и ден на християнското семейство и младеж. Подсеща ни да учим децата си на вяра, стремеж към Бога, доброта, светли мисли, чувства и дела. Обичам този празник. Всички празници, свързани с Богородица, всъщност. Бъдете благословени всички семейства, да бъдете сплотени, щастливи, винаги заедно, в добро и в зло. Аз продължавам да вярвам в светостта на брака, искам един ден не само отново да се омъжа, но желая и да изживея светото тайнство венчание с любимия мъж. Така че какво от това, че съм разведена? Празнувам и аз, дълбоко вътре в душата и сърцето си.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Честит ден на християнското семейство и от мен! Бъдете живи и здрави!
Ето идея за още един морковен сладкиш, който мисля да пробвам!

http://natureinsider.com/bg/2013/11/divine-carrot-cake/" onclick="window.open(this.href);return false;
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет и от мен,
Как сте днес? Надявам се, че тези дни ще продължи хубавото писане тук във форума :954 :954 хубаво е да се четат постове, изпълнени с хубави положителни думи :1211 :1211
Да споделя, снощи направих пюре от карфьол като гарнитура и се получи страхотно, това определено е отличен заместител на картофите като гарнитура (за който е фен на разделното хранене). Наистина е лесно и много вкусно се получава :1209
Деси, оставам с впечатление, че нещо те мъчи много здраво покрай това, че си разведена. Никой не те съди за това, че си разведена. Всеки има право на избор в живота и това, че си разведена не означава, че не можеш да имаш друго семейство. Има много хора, при които не се е получило в първия брак и продължават напред. Плюс това мисля, че семейство не означава винаги случаите, когато хората са сключили брак. Аз приемам моята връзка като семейна, вярвам в това, че сме семейство, стремим се да бъдем такова и брака няма как да промени това нещо...
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Тържеството в детската градина беше много мило, макар и скромно :). Децата казаха малко стихчета, изпяха една песничка, имаше няколко игри с родителите и после деца и родители заедно правихме разни неща - украси, за коледния базар. Парите от този базар ще се използват за някаква благотворителна кауза. Отделно помолиха да занесем дрешки за деца в домове. Имали идея да заведат нашите деца в такъв дом на посещение - може би с някаква програма или нещо подобно, но май не са избистрили идеята. Чувства се вече Коледният дух :) (да кажа под секрет - това не ми е любимият празник, като бях дете нямаше такова нещо и сега ми е изключително трудно да се заразя с вълнението. Искам, ама не ми се получава..... Съжалявам само, че не мога да предам веселие и вълнение на Яна, но тя пък упорито си вярва в Дядо Коледа и си чака подаръка :lol: ) Както и да е - думата ми беше за тържеството - Яна и аз с общи усилия успяхме да изработим една "звезда" от макарони, които предварително оцветихме с червено :lol: (като за първи опит със силиконов пистолет - мина добре, без сериозни поражения). Яна украси и една дървена кутийка. Не искам да коментирам приложните си умения :oops: , но детето беше много доволно и иска да си купим точно нашите неща.
Изумих се от двама бащи - дойдоха с подготвени материали - единия, с помощта на майката и двете дъщери направи много красиви, големи звезди от тел и сребристо фолио. Другият със сина си сглоби една хартиена топка (доста сложно изпълнение), няколко хартиени елхи и две големи червени звезди - пак по шаблон от хартия! И си личи, че не им е първо приложно занимание :1062 . Никога не бих предположила, като ги гледам - този с телените звезди изглежда като борец тежка категория :plezya se .
Общо взето добре си прекарах половината ден. Довечера мъж ми покани сестра си на гости, така че ще продължим с празнуването на деня на християнското семейство :).
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Еха, Декс, много готино ви се е получило! Определено е най-малкото идейно..... а много в повече от това е удоволствието да изработиш нещо заедно с родителите си и то пред очите на учителките си!! БРАВО! :326 :326 Айде като си закупите собственото производство :1062 да го снимаш и да ни го покажеш! :954

dexter написа:(да кажа под секрет - това не ми е любимият празник, като бях дете нямаше такова нещо и сега ми е изключително трудно да се заразя с вълнението. Искам, ама не ми се получава.....
Което си е истина, истина си е... Опитах се да предам на децата вълнението от очакването на дядо Мраз, което ние имахме в детството, ама като отвсякъде ги залива инфо за другия дядо, този изостана в класацията им за добрите старци. :1062

Аз снощи бях на мастър клас по канго-джъмпс в нашата си зала. Води го създателката (или май е координаторка за целия свят) на този спорт - Кинга Себестиен. Преди време пак беше тук. Та снощи около час 15 минути подскачахме на онези странни обущета... честно казано беше страхотно. В 8,30 часа напуснах залата иииии се чувствах прекрасно - лека, свободна, заредена... и никак уморена.

Друго интересно като че ли не мога да споделя... Освен, че днес е четвъртък ииииииии и има само 1 ден до почивните дни :1062 :1062 . Тотално невярваща съм ииии днешният ден на християнското семейство ми е повече от далечен.... даже не знам защо трбява да се отбелязва при положение, че има хора, които могат да се чувстват и така:
vihrogonche написа: Така че какво от това, че съм разведена? Празнувам и аз, дълбоко вътре в душата и сърцето си.
Деси, и аз мисля, че напразно изпитваш някакви угризения. Семейство и брак не са синоними!!! :940

Искам да завърша с една страхотна руска песен:

[youtube]djIAgcCnFmE[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Просто в собствените си представи за самата себе си не се виждаХ разведена.
Винаги съм искала да остарея заедно с Хри, винаги.
Опитах всичко, за да потръгнат отново нещата между нас, без успех, уви.
Така че просто все още свиквам с новото в живота ми.
А именно, че в един момент реших да бъда вярна на самата себе си, не вече на съпруга и брака ни.
Колкото до детето, и аз, и Хри си го обичаме и гледаме идеално.
Затова и в бракоразводното ни пише - поделени по равно родителски права, седмица при мен, седмица при него.
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа: ...да кажа под секрет - това не ми е любимият празник, като бях дете нямаше такова нещо и сега ми е изключително трудно да се заразя с вълнение...
И аз така го чувствам :)
По ми е празнично на Андереев ден например, когато ядем домашна питка с мед или на кое да е от равноденствията и пр. :)
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Като сте рекли морковена торта, та морковена торта! Е, пече се! Нито съм правила, нито съм яла досега, та..... :1044 .
Аз след малко отивам на родителска среща, но не като родител. Да ви кажа това е по-неприятната страна - да обяснявам сууууупер деликатно на родителите колко са им мързеливи децата и че те е редно да си влязат в ролята, а не да прехвърлят цялата отговорност на мен. (Само да уточня, че не правя обобщения и генерални заключения, а визирам конкренти деца и родители)
Та така, сега ще бягам обратно в училище.

Относно Коледа - аз пък я обожавам!!! Харесвам дори безброй повтаряните и тотално остарели филми, които дават всяка година.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И аз я обожавам!
С това бяло и червено наоколо.
Дори мъничко ми напомня собствения ми РД :423
Заключено