Листата пожълтяха и мечките в хралупата се свряха

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Листата пожълтяха и мечките в хралупата се свряха

Мнение от Kleo »

Записче. :922

http://globalorthodoxy.com/2009-05-06-1 ... 07-32.html

Нямам думи, просто споделям с вас.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утор! Ако се чудите що съм толкова ранобудна и в кондиция да пиша във форума именно неделя сабахлям :D , искам да ви кажа, че в момента вкъщи е най-сърдитият майстор, който въобще някога съм виждала. Нему се пада да ни нареди последните квадрати без подова настилка с ламинат.... Но няма такова чудо. Майсторът първо е сам. После е едно младо момче. И трето... не сме му ние криви, че не е имало алтернатива след завършване на 12-и клас, но уви.... А може и да препил на снощен купон студент..... Все тая, но такива изпълнения много ги мразя. 4 помещения сме наредили с ламинат у дома - само едната бригада с майстори не мърмора за това колко е неудобно помещението, как били криви стените и подът - неизравнен, а те работиха в най-трудото помещение у дома.... Спирам, щото в момента мога да избълвам много неща, а нищо от това няма да е валидно след 2 часа, когато сърдитко-рибко :1062 ще си е тръгнал.

Хубав почивен ден желая на всички ви!!!!!!! :923

Емка, още ли те държи палавото :1028 настроение?!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Прекрасно...., Верка! :) Не го долюбвам аз снега, нооооо този първият е приемлив! И изглежда крехък - аха-аха да се стопи от идващата пролет :1062 .

От мен прекрасен ден и седмица.... Днес слънцето се блещи от рано на небето и се надявам да го използваме максимално! :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

ellyto

Мнение от ellyto »

Здравейте,

От няколко дена се каня да седна и да пиша и все не успявам да стигна до тук. Тъй като все пак ми беше активен прозореца за писане на съобщение, реших първо да ви пиша, а после да се върна назад и да прочета и да коментирам.
Миналата седмица беше много активна. В сряда ходих на спорт и имах чувството, чещ е се гътна. Нещо стомаха ми бълбукаше през цялото време, някакво разстройство имах през деня и ми беше много трудно да подскачам. В крайна сметка не се отказах и си продължих с тренировката, а вечерта като се прибрах реши да пробвам да видя дали ще успея да си оправя стомаха със зелена глина за пиене. Подейства ми. Корема спря да бълбука и не съм имала разстройство. Та май май и този метод на прочистване и лечение ще взема да го пробвам когато му дойде времето. За сега карам само на клеева тинктура, пчелно млечице + мед, бъзак и чай от 3-те билки. Вече се чувствам много по-добре и последните резултати показаха, че нямам бактерии и се надявам това положение да успея да го задържа по-продължително време.
Уикенда изкарахме много хубаво. Бяхме в едно село в близост до Смолян с едно приятелско семейство и беше много хубаво. Разходки, сън, размазване, хапване, пряитна компанийка. Много приятно си изкарахме и снощи се прибрахме. За съжаление Тони се поразболя и му беше много тегаво пътуването, много ми мрънкаше. Забелязвам, че мъжете като се разболеят и стават много лоши, направо могат да ти скъсат нервите. Много е тегаво. дала съм му ценни указания какво да прави, но той някой неща каза, че няма да ги прави. Ще го видим довечера какви ги е свършил.
Тази сутрин мислеше да идва на работа, хубаво че ме послуша и не дойде. Така поне и днес ще си остане да си почива и може би ще успеем да овладеем положението.
Колебая се довечера дали да ходя на танци или да се прибера вкъщи да го видя какви ги е свършил. Ще гледам да успея да ги съчетая и да отида, защото не искам да си изпускам спорта.
Толкова от мен за сега, после може пак да се включа :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Хохохохо......... не е време за дядо Коледа, но след като в момента ми се спи зверски, мога само "хохохохо" да говоря. Ей това ранно ставане за училище ще ме довърши. Не ми стига моята 12 годишна одисея с обучението ми, ами сега и покрай децата още толкова години ставане в ранни зори....... после що сме били остарявали, що са ни побелявали косите?! Ами не е от глезене и галене с перце :126 :lol: :lol: . :lol:

Обикновено по това време на деня нямам възможност за компване, щото съм оставила децата на у-ще и намествам план-графика за деня, но т.к. Бели ми се поразболя тези дни и си е в къщи, та..... планът е плаващ. :1062 Но за сметка на това смятам добре да си го съставя и да огрея навсякъде. А както виждам през прозореца, времето ще е с мен и днес!

Какво интересно из нашия живот да ви разкажа?! Онзи ден, ако помните, писах, че имаме сърдит майстор вкъщи....... Сърдитко-рибко слага ламинат от общо 9 квадрата точно 4 часа :eek: :eek: :eek: !!!! Чудя се има ли смисъл да го "похваля" на място в магазина за паркети или по мейла на фирмата?! За мен това е безобразие да си неадекватен, когато работиш в сферата на услугите! Т.е. естествено е да си болен, да не си в кондиция постоянно! Но е редно да обясниш на клиента, че имаш затруднения и да поднесеш извинения в този случай. А не да се държиш като обрусеник, на който клиентите му са виновни, че има работа и съотвено заплата след това. Това младо момче успя да си отвори устата колкото да ми обясни как ми е крив пода, стените вълнообразни и как няма да ми даде гаранция за нареждането на паркета в този случай :126 :126 :126 . И това е.... нито идеи как да се справи с това, нито каквото и да било друго. Но аз вече имам стратегия за справяне с такива "майстори" и му казах, че всичко това добре го знам и да почва да работи, за да свърши навреме, щото имам планове за деня. През цялото време с Момчил влизахме в стаята - обсъждахме допълнителните неща, които трябва да се свършат там и като цяло го дразнехме абсолютно съзнателно по този начин! Нито имам угризения по този повод, нито пък каквото и да било друго. :126

Много искам да споделя снощи какво вечеряхме?! Не за друго, а защо много рядко ми се случва да имам ищах (идеи) за някава храна. Разбирайте апетит. Но специално ми се хапваха дебели, месести чушки, опечени и подправени с чесън, оцет, зехтин и сол. А към тях "основното" бяха гъби - портобело и манатарки, печени на фурна с къри, риган, самардала и мноооооооооого зехтин. Станаха прекрасни! Просто прекрасни! Само бялото винце ми липсваше, но си сипах 2 пръста червено и си хапнах много добре. На пазара в Младост има една сергия за гъби, където не бях забелязала, че продават от любимите ми гъби портобело. В "Хит" и в Пикадили цената на килограм от тези гъбЯ е 28 лв :1215 :1215 :1215 . На пазара си ги купих за 15 лв.

Утре ни предстои нещо много интересно - "Училища за Европа" - езиковата школа, където Коко и Бела учат английски, ще награждава своите отлични ученици - тези, които са издържали годишния изпит на "Училища..."-та с отличен. И наш Коки е един от тях. Та в някаква зала в малкото НДК утре от 18.30 часа ще ходим на тази церемония. Много съм щастлива, защото това си е признание за труда на детето..... Дано му даде стимул да продължи все така.

Ами това е в общи линии с и около мен. Очаквам и вие да се похвалите.

Ели, излекува ли се Тони или още се опъва на твоите методи?! :1062

ellyto

Мнение от ellyto »

Черитке, радвам се че Бела е по-добре и дано да се оправи скоро.
А това с майстора си е било чисто приключение. За какво да съжаляваш, като някой ти идва вкъщи и почва да ти пръхти и да ти вдига нервите. Аз също много мразя такива хора, на които им плащаш за нещо, а те нон стоп се оплакват. Еми не го прави тогава....кво ми се оплакваш :fan :fan
Браво за твоята рецепта, която си направила, звучи вкусно...не съм яла от тези гъби портобело, трябва някой път да ги пробвам.
Браво на Коки, че е отличен, имаш прекрасни дечица :922 :922 Все така да те радват!

Аз снощи успях да отида на танци и да разтоваря и да се изморя. Е не е толкова колкото на кангото, но пак си е нещо, което те разтоварва, изморява и същевременно зарежда. Вече горе долу месец поддържам тази вълна със активния спорт 2 пъти седмично и съм много доволна.
Тони пие някои неща, които му казвам, но той си е традиционалист. За гърло например хем ползва спрея с прополис и невен, хем обаче си държи на неговите хексоралетен, които аз не ги одобрявам, ама какво да го правя. Много кашля и искаше да му взема гело мирол, та и туй му взех да пие. Иначе и чай бронхо съм му взела и искам да си топи краката в топла вода, обаче той не ще и да чуе. В крайна сметка важното е че до някъде спазва моите препоръки, ама ако спазваше всичко щеше да е голямо чудо :955 :955 Нищо де....каквото такова...днес е по-добре и е на работа. Няма толкова ислна хреме и поне мога и аз да спя през нощта без да трябва да се местя в другата стая. Ще се оправи, къде ще ходи..
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Здравейте и от мен!
Днес Чери и Ели рано рано са се разписали :922
В твое успокоение,Чери,ще кажа-добре че вече всичко е свършило,надявам се скоро да приключите с ремонта,а за Коки-едно голямо БРАВО,тези неща лично мен много ме развълнуват,прекрасно е когато детето ти постига успехи,независимо в каква област.Надявам се да успееш да пуснеш и снимки.
При нас нищо ново.Анджи ще си остане и тази седмица вкъщи,все още има много гадна хрема,почти не се стича навън,но когато ги накарам да духнат.....да не ви разправям колко секрет излиза.Вчера бяхме до личната,каза че гърлата са им добре и да си продължавам с Коризалията,но тя май не им действа особенно,притеснява ме факта,че ако се задържи твърде дълго ще стигне и до ушетата.Кажете какво бих могла да давам,от вчера започнах и Меркуриус и Хепар,ама дали е правилно :1044 ,капя и капките с прополис,нищо не помага.Освен това двете ме подлудяват вкъщи,гледам да сме повече навън в това хубаво време,ама те и там не спират да се карат или да правят щуротии>Аз,която се "славя" своето спокойствие,на моменти ми иде да избухна като вулкан,да ги хвана за блузките и да ги затворя в спалнята :126 :126 :126
Ели,какво става с детокс лепенките?Как действат,искам да те попитам и от къде си ги купи и колко струват?Милата ми свеки май навлиза в критическата и честно казано качи много килограми,обаче неможе да ги сваля,дали биха и помогнали поне да си прочисти организма.Мисля че съм ви споделяла,че тя е много стриктна в детоксите,но ги прави предимно зимата,сега чака да застудее и сигурно от другия месец се включва,но когато прочетох за тези лепенки ми се сториха интересни,сподели моля те когато имаш време...
Ами май това е за сега от мен,отивам да полегна,че от няколко дни ме мъчи главоболие и отпадналост,та изпилзвам всеки удобен момент да си почина,а и нали имам тази възможност :1209
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Ох, и Яна е със сополи от вчера. Тази сутрин напълни две носни кърпи, само дето мозъка не си издуха! Ще я видим довечера след градината как ще е. Такива резки температурни промени много й се отразяват и все в носа. Хубавото е, че си минава от самосебе си, лошото е, че минава за около седмица. В която аз съм на тръни - дали няма да се влоши, дали няма да започне да кашля. Храним я само със супа и варени картофи, сурови моркови - за да укрепне имунната система и да не се натоварва тялото (тоя хомеопат ми е промил мозъка :lol: ). И така до следващия път.
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Пак съм аз. Имам въпрос към Баба Меца за функционалност във форума - ако едно съобщение ми седи в папка "Изходящи" - получателят му дали го е получил :lol: ? И ако не е - как от тази папка ще се премести в "Изпратени" (и ще се получи от този, за когото е предназначено)? Случаят ми е реален, до сега май не съм имала този проблем...
Ver

Мнение от Ver »

Когато го прочете, вече не трябва да го виждаш в изходящи.
Не го виждаш, нали :1062
Заключено