Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Свобода на словото
Заключено
ellyto

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от ellyto »

Йо Йо,

ей днес имах грандиозни планове за деня, обачееее нищо не стана от очакваното :221 :221
Щях да ходя на кънки на обяд, да се видя с една приятелка...обаче трябваше да оправим багажериите, да подредя къщата, че в неделя ще идват гости, които вместо ние да посрещаме, ще ни посрещнат нас :221 :221 яко а? но за целта, трябваше да вкарам в ред всичко, че да не се излагаме пред гостите :1062 :1062 И докато оправим всичко ала бала и то станнаааа д ане ви казвам колко часа докато дойдох в офиса и всичко пропадна с гръм и трясък. Но няма нищо де, довечера пътуваме за сръбско и ще има вешалици и други вкусни месни скари....мммм обичам сръбската скара но в Сърбия, не ала бала дет продават тук по будките за бързо хранене.
Снощи ходихме да гледаме Теория на всичко - страшен филм...егати човека е Стивън Хокинг....настръхвам като се сетя за него. Велик човек, страшен дух...давали са му 2 години да живее с тази болест, а той в момента е на 72 години и почти 50 години живее неподвижен без да може да говори....и въпреки това е написал книга, известен е, богат е, усмихнат, до колкото може, има 3 деца, на пук на това, че е неподвижен:1215 :1215 :1215 Уникална история!!!!Наистина друга подобна история не съ мсрещала и за мен това е достоен човек за уважение!!! Страшна сила на духа!
добавям какво пише в уикипедия за него, вярвам, че ще ви е интересно да го прочетете:
Въпреки тежкото си заболяване (амиотрофична латерална склероза)[5], Хокинг не спира активната си научноизследователска дейност.

Като дете се занимавал с конна езда, като ученик в Оксфорд бил носови (на анг. cox) в отбора по академично гребане. Първите симптоми на болестта му се появили след влизането му в Кеймбридж. Окончателната диагноза му е поставена на 21-годишна възраст, малко преди първата му женитба. Докторите му казали, че едва ли ще живее повече от 1-2 години. Въпреки това, той не се отказал да се бори с болестта си. Той е сред най-дълго живелите с това заболяване, познати на медицината. От 1985 г. използва специален апарат, за да говори. Компютърът, инсталиран в инвалидната му количка, му позволява освен да говори, да пише статии, други текстове, да ползва Интернет и електронна поща. Управлението се извършва чрез движение на единствения мускул, който Хокинг може да контролира — един от лицевите мускули на бузата, под окото.[6] Движенията се разчитат от специален инфрачервен сензор, вграден в очилата му.[6] За въвеждане на текст се използва система за предсказване на думите, но въпреки това целият процес е изключително труден и бавен.[6]
Цвети - рецептата е 400 гр. св. дроб, 800 гр. св. врат, 200 гр. сланина, 5 яйца, 2 глави настъган лук, подправки - аз сложих чубрица, сол, черен пипер, но може и други според вкусовите предпочитания. Месото е предварително смляно или си го мелиш вкъщи, ако имаш как, обърква се всичко с останалите съставки и се слага по буркани. Аз лично го варих час и половина! Ако продуктите са смлени на кайма, всичко след това става изключително бързо, аз го бърках с миксера и слагаш по буркани. И си имаш вкусен пастет за дълго време.
Сега съм решила да правя и домашна горчица. Сам ода си намеря синапени семена....мммм ще стана майсторка на всякакви домашни приготовления.

деси, хубави лилави снимки си ни постнала.
Мони, браво за напредъка, мисля, че добре се развивате със захранването на бебка и със съня също. Въобще голям напредък, наистина! А кучето ти е голяяяммм сладур. Като порасне ще стане истински звяр :1069 Вярно си е като още едно детенце. Шапка ти свалям, че се грижиш за толкова много хора + имаш желание и за куче, след като сте го взели. Страшен сладкиш е!
cchery написа:Днес обаче имаше новост.... освен, че зоната около паметника беше отцепена, то в нея се влизаше след като се мине през скенери за метали и оръжия
интересно....но по-добре да се взимат мерки за сигурност, отколкото да стане нещо. Имаше ли много хора?
Аз също минах от там сутринта и се поспрях...слушах малко музиката, която бяха пуснали. Хубаво е че сме имали такива личности като Левски. Жалко, че в съвременното ни общество никакви ги няма такива хора...
Бъни, мноого съжалявам да чуя, ч еси болна и те е тръшнало по-сериозно. Всеки може да те посъветва доста неща за това, как да се орпавиш, ако имаш нужда да чуеш още, ще се радвам да ги дам..Дано да се псравиш по-бързичко, защото всички знаем, колко е неприятно когато си болен и отпаднал!
mam4eto31

Мнение от mam4eto31 »

Елито аз исках рецептата, много благодаря :329 Мога да ти напиша и моята за печен пастет.

Десита ама много ми вдигаш духа :922

Влизам набързо, че чакам гости, а още съм до никъде. Яденето е почти готово, но трябва да пооправя малко.

Исках да споделя за бебка, днес яде кухня и изяде цялата порция 220 без една лъжичка :1216 Не мога да ви опиша колко съм щастлива.

Ставам да шетам и ви прегръщам всичките :922

Ето и първите 3 мартенички, които сътворих снощи :222

[img]http://s1.postimg.org/oymldwp8r/20150220_164855.jpg[/img]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Мони, браво за мартеничките, страхотно е усещането да твориш, нали?
За филма за Апостола се изказах в другата тема, Киномания и театър, който го интересува - да иде там!
Желая на всички ви приятна петъчна вечер и още по-приятни събота и неделя. :954 :954 :954
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Хилоу и от мен :954
Бъни,дано да се разминеш по леко а децата да ги подмине този вирус .
Ели, весело изкарване и после посрещане на гостите.Вие ли тях те ли вас... :222
Деси, това са чудесни новини.Хубаво е, когато виждаш, че работата ти дава добър плод.И за увеличението на заплатата честито! Много се радвам за теб.Може да не е много, но все пак е нещо.
Мони,добри са новините около вас и това ме радва.
Днес и мах кофти ден.На работа единият ми колега си купи плотер и стана въпрос, че може да реже временни татуировки и аз се пошегувах, че искам за лятото да ми направи за плажа.И естествено друг колега се обажда:" Кусур ти на големия задник татуировка.....".Тази вечер случайно поглеждам на стената във ФБ на въпросния колега и виждам клипче на една пълна жена, която танцува кючек и чета коментарите под него.Пишат си с колежката ми ,че това съм била аз :126 :328 :126 :328
Мама му стара (аз не псувам, не е в стила ми, но ми дойде много) трябва ли на всяка крачка да слушам за "дебелия си задник" :328 Оплаках се.
Сега ще кача снимки на моето лъвско момиче :940
Прикачени файлове
Lion 2.jpg
(366.65 KiB) Свалено 301 пъти
Lion.jpg
(277.95 KiB) Свалено 301 пъти
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ver

Мнение от Ver »

Браво бе хора!
:326 на Рая!
и Цони разбира се :)
Много сте се разписали :)
Аз минавам само да ви поздравя :) :954
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Мила Цвети,толкова ми стана тъжно за теб.....за това,как си се почувствала.Но още по-тъжно ми стана за твоя колега,такива хора се радват над чуждото нещастие,което ги прави жалки и гнусни,а в повечето случаи по този начин "избиват"свой собствен комплекс.Едва ли ще ти стане по-добре,ако ти кажа да не му обръщаш внимание,но той не заслужава и грам от твоето натъжено сърце.Мен ако някой ме прасне през лицето-ще ме заболи,но скоро всичко ще отмине.Н е е така обаче с жестоките думи,които са ме обидили по един или друг начин,знам какво е,всеки от нас го е усетил...Но мила ми Цвети,та ти си едно толкова прекрасно същество,жена,която е постигнала толкова много с прекрасните си деца,щастливото семейство и несломим дух,а тези,които те познават истински-за тях едва ли има значение г*за ти,носа или главата колко ти е голяма,за тях си важна ти,като страхотен човек с голямо сърце.И другия път като погледнеш колегата-не му се сърди-той не е виновен,че е толкова елементарен и комплексиран. :922 :922 :922
Браво на това дете,браво на Райчето.Като я видях на стълбичката,сякаш видях моите деца,толкова е прекрасно децата ти да имат такива успехи!!!!!!!
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честито на РАЯ !!! :326 Цвети, Елисчето ти го е казала вече !!! :922 Верче, радвам се, че намина да ни видиш, форумът има нужда от теб !!! :923
Ver

Мнение от Ver »

На мен пък изобщо не ми стана мъчно за Цвети!
Защото онова, си е проблем само на нейния колега :)
И той е направо ... смешен, хм...дори и това не е, като помисля :1062
Цвети си е С-У-П-Е-Р!
И ние всички я обичаме :923
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Жалък, незрял, инфантилен, груб и още други неща... но нека не му обръщаме повече внимание, а? Цвети, свиркай си и да не ти пука от глупостите и простотиите на хората! Жалкото е, че са ти колеги все пак.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Ех,ама добре сте си пописали,както и Верката ме е изпреварила-браво,бе хора!!!!
Ели,весело изкарване на теб,ще те чакам да споделяш за страхотното преживяване.
Деси,стана ми драго като разбрах за добрите новини в работата.Няма нищо по-хубаво от това,на мястото,където работиш да бъдеш ценЕн и уважаван,аз самата съм имала възможност да работя за такива шефове,тогава човек дава на 200 % от себе си,просто защото му е кеф,а не защото трябва.Жалко,че са малко хората,които "управляват" така хората,които работят за тях.А за заплатата-супер,50 лева са допълнителен стимул за теб самата :954
Мони,знаех си,че при вас нещата ще се подредят по-скоро от колкото очакваше,просто човек трябва да направи първата стъпка.Сега на малката и остава да си изпапква всичко,за да може мама да е щастлива :940 Мартенички,а???страхотно са ти се получили.Ние от 3 дни с Анджи също майсторим,но са доста по-семпли.Но пък вече 2-ра година ще си правим ние мартеничките и ни е много готино.Жалко само как хората не оценяват нещата направени с толкова труд и желание,но ми е все тая :1062
Чери,какво става при вас,някак усетих,че си разтревожена,надявам се да греша.Погледнах в темата за детокса и много ме вдъхновихте.Ей,страхотни сте да знаете :940 Тези дни ще се опитам да ви прочета по-обстойно,току виж и аз се реша на нещо подобно.Хареса ми самата идея за хранене,а не гладуване и това че сте си го направили толкова разнообразно.Имам само разни чуденки,като от къде се снабдявате с пшенична трева,и как си приготвяте смути-то,а го пиете чак следобяд :1044 .Аз от няколко месеца съм горд собственик на блендер,който използвам често,но когато си приготвя нещо го пия веднага :???:
Бъни,оправяй се бързо :329 И аз нещо цяла седмица се опитвам ту нос да ми е запушен,ту гърлото да ми дразни,ама какво да се прави :1211
Желая ви лека и спокойна вечер!!!!! :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Заключено