Детоксикация в зряла възраст

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Публикувай отговор
ema 57

Re: Детоксикация в зряла възраст

Мнение от ema 57 »

Готова съм да чуя предложения, базиращи се на природни продукти, не само за жлъчка и черен дроб, но и за облекчаване на непрекъснат стрес и напрежение...т.е.доста стрес на ден. По принцип много уважавам приодната "медицина", не химията - тя поправя едно и вреди на 10 други неща - поне аз така мисля /е понякога е неизбежно, но ако има как да избягаме съм силно ЗА/. Нагледалала съм се на хора,които пият лекарста със шепи и ефекта е...., след време още повече проблеми.
qn4eto

Мнение от qn4eto »

:954 Здравейте! Идвам при вас, не защото при по-младите не ми е приятно, но тук ще съм си на мястото, сред хора с по-близки до моите проблеми. На 43 съм все още, още нямам признаци на климактериум,но сигурно скоро ще ме навестят. Дано ми се размине с по-леки, но... Божа работа. Иначе започнах да "вдигам кръвно" :) както се казва обикновено и съм с отвратителна алергична хрема. Заради тях основно детоксвам, а и килограми имам в повече,така, че 2 в 1. Днес приключвам шестия си детокс . Не мога да се похваля,че ми е много лесно- обичам да си похапвам- но като има резултати има и мотивация. Общо съм сваляла през това време около 14 кг , но задържани имам 6 ,което ама никак не е малко. Потенциалът ми е голям - до тук почти не съм успявала да спазвам приличен хранителен режим между детоксите, така, че има още накъде да се разгръщам. Само воля повечко ми трябва - трудна работа- в къщи се готви и похапва здраво. :lol: Този месец направих детокса по-рано заради съвпадението с Цветница - тогава се хапва риба- не ми се пропуска. :oops: Нали не е прегрешение? Още е рано да отчитам резултата, но тази сутрин се изкуших и...-4кг. Невероятно- никога досега не съм сваляла повече от 4 кг, а ми предстоеше още 1 ден, отдавам го на постите. Дано задържа повече този път, че не съм от тези, които нямат проблем с изкушенията. Много писах, дано не съм досадила. Успех на тези, които започват утре. :954 :923
ema 57

Мнение от ema 57 »

Това с похапването между детоксите и мен ме проваля, пък като добавим и питиенце към зелената салатка, става още по зле.Да не говоря, че на моите години много трудно се свалят килограми :lol:, но ще се справим все някък, чесно казано вече си чакам детоксите с нетърпение - то ми става едно леко и приятно и на тялото и на главата...само да не се провалях така след тях, надявам се през лятото да се науча да правя и плодово-оризовите дни, а не да ги пропускам като досега. :222 :oops: :oops: :oops:
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

ema 57 написа:Готова съм да чуя предложения, базиращи се на природни продукти, не само за жлъчка и черен дроб, но и за облекчаване на непрекъснат стрес и напрежение...т.е.доста стрес на ден. По принцип много уважавам приодната "медицина", не химията - тя поправя едно и вреди на 10 други неща - поне аз така мисля /е понякога е неизбежно, но ако има как да избягаме съм силно ЗА/. Нагледалала съм се на хора,които пият лекарста със шепи и ефекта е...., след време още повече проблеми.
Здравей Ема- аз съм мама Зори, но понеже постоянно мрънкам -тук се подвизавам с този прякор. Сигурно очакваш да ти изредим някакви цярове,някакви рецепти,но уви-ще те разочаровам.Знаеш ли,наскоро прочетох нещо,което промени изцяло нагласите ми към ежедневните стресови ситуации.
" В мозъка има някои структури, за които е установено,че са материалните носители на емоциите,характера ни,страховете ни,сънищата и останалите характеристики,които ни правят емоционални субекти. Това са хипоталамус,ретикуларна формация,хипокамп,лимбична система и други. Именно там ние изпитваме емоции( страх,любов,мъка,гняв...), които пък се отразяват на нашия физически комфорт и благополучие.

Емоция - хормонален баланс - променен метаболизъм - реакция на организма.

Ако се депресирате и изпитвате мъка се секретират хормоните на мъката (серотонин и норепинефрин). в организма се повишава тонуса на симпатикусовата нервна система. ефектът е спазми-" свива ни се сърцето от мъка" поради спазъм на мускулите около сърцето, получаваме задух и топка в гърлото (поради спазъм на мускулатурата на ларинкса или бронхите) и т.н."

Това е откъс от книгата " Болестознание или кое е първичното-симптомът или болестта" на Георги Хаджиев. Всъщност това е само на повърхността. Исках само да ти дам пример как единични емоционални състояния ни влияят физически. Когато обаче организмът живее дълго време в състояние на стрес-тогава нещата стават много по-сложни от физическа гледна точка.
Със всичко това исках да ти кажа,че човек трябва да промени вътрешните си нагласи,да се научи да възприема всичко,което му се случва по-философски,да не влага излишна енергия в гняв или мъка. знаеш ли,аз съм много,ама много емоционален човек и ми е много трудно да се опитвам да гледам "отгоре" на всичко,което ми се случва. Но съм твърдо решена да работя над себе си и да променя това.
Знам,едва ли съм аз човекът,който трябва да те учи на всички тези неща. Та ти имаш толкова по-богат жизнен опит! Само исках да насоча мислите ти в тази посока.

Опитай да прекарваш повече време на открито, на дневна светлина, движи се, спортувай. Храни се с повече пресни плодове и зеленчуци,намирай време за нещата,които обичаш да правиш,за срещи с любими хора. Ей такива простички неща. Могат да ти помогнат все пак някои препарати-

Биоформула 1

Седатиф ПС

Тук съм пуснала още информация и някои рецепти

Тук cchery положи много усилия да ни систематизира множество билкови рецепти
ema 57

Мнение от ema 57 »

Благодаря, всичко това е много вярно, но понякога ни трябва по дълго време да се справим с проблемите в собствените си мисли и тревоги отколкото в заобикалящата ни среда, а притеснения от различно естество - колкото искаш има.Заинтрегуваме книгата, ще я потърся.
Благодаря още веднъж Мърмори :954 :524
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Ей това са най-трудните битки Еми! Битката ,която водим вътре в душата- повярвай ми,у мен почти винаги е военно положение-сърцето говори едно, разума-друго...много е трудно! И това наистина изтощава. Желая ти повече спокойствие,повече ведри мисли и повече време за почивка! :922 Разбрах,че си много силна жена,а това понякога доста тежи.Възхищавам ти се.И благодаря за доверието! :922 :922 :922
ema 57

Мнение от ema 57 »

До Мърмори - благодаря за подкрепата, ама и аз съм същата - едно мисля, друго правя, започвам...спирам...връщам се от начало...но все някък се справям...дано успея и сега...но , вече е по трудно...ама ако ми кажат мойте деца ...ха..ха деца на по 30г.,че ще ме зарадват с внуче... да видиш, как всичко ще стане завчаска по леко и бързо...сигурно ще е страхотно да съм баба, нали.
Благодаря за разбирането още веднъж. :954 :940 :524
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Пожелавам ти скоро да чуеш благата вест! Със сигурност ще бъдеш страхотна баба! :923
qn4eto

Мнение от qn4eto »

Здравейте! Много е пусто тук. Сигурно всички като мен са затрупани с работа и не успяват да откраднат няколко минути. Но детокса наближава и надявам се ще се пооживи форума. Аз започвам днес, тъй като на 16 имам мероприятие и ще е неудобно. Нали става така Мърмори. По-добре рано, отколкото никога. :lol: Затруднявам се при избора на вида детокс. Цитрусите вече са сухи, Гхи не смея, а в градината още няма ягоди и :923 :923 череши и сега съмна ябълки. Само, че като ги гледам тези красиви опънати ябълки и като знам как нашите от градината отдавна се сбръчкаха в мазето, а вече и последните изгниха , чудя се дали вместо да детоксикирам не се интоксикирам :roll: Успокоявам се,че със здраво миене , а понякога и белене поотстронявам доста от препаратите. Ако каже някой нещо успокоително в този връзка ще ми стане по-леко. :923
ema 57

Мнение от ema 57 »

Здравейте,
и аз съм с вас, но от днес - ще я карам на ягоди.Дано не ми се отрази на изследванията утре - след 3 години не ходене на лекар, отивам да видя какво се случва с мен, че болежки много. Утре ще си пия ансола като се прибера от докторката, сигурно няма да е проблем.Дано нямам някоя издънка с болестите, като например да ми е повишена захарта, че имам симптоми, пък съм инаследствено обременена.Стискайте палци. :oops: :423
Успех на всички :954 :524
ofika

Мнение от ofika »

Здравейте и от мен! Радвам се,че вече се сформира и група от дами в прекрасната средна възраст. Пишех при децата, но често проблемите ни са от доста различно естество, което си е нормално. Аз правя детокси от април 2010. Главно поради здравословни проблеми и натрупани заради Хашимото килограми, а не исках да пия хормони. За тази година се отървах трайно от сенната хрема, почти (с малки изключения) от мигрената и свалих трайно 10кг, имам да свалям поне още толкова. Но вече чувствам тялото си мое и по-гъвкаво в ставите. От вчера съм на детокс малко волна програма-ябълки и малко ягоди и много чай, а също и две кафета с мед. Сутрин пия и клеева тинктура. Сега тръгнах от 75, да видим колко ще сваля, но по-важно е колко ще успея да задържа. А и през юни съм на сватба, трябва да съм на ниво, нали? И най-прекрасното в живота на семейството ми е малкото внуче, което ще стане скоро на 7 месеца. Такова ми е слънчице, че само като си помисля за него или го видя, веднага ми се повишава настроението. Хубав ден и добри резултати. :524
Публикувай отговор