Страница 4 от 17

Re: Суровоядство

Публикувано на: 05 Юли 2011, 21:04
от Cheva

Re: Суровоядство

Публикувано на: 05 Юли 2011, 21:06
от ЛиР
Давай все така!
:524
Обожавам десени на точки, явно и при теб ситуацията е сходна...:)
А...с тази миньонеста доза шоколад искаш да нахраниш единия ми зъб май :1062
:P

Re: Суровоядство

Публикувано на: 05 Юли 2011, 22:18
от Cheva
:1062 Сладоледа го правих вечерта и хич не пестих меда.
На сутринта се учудих, че след 14 часа не е замързнал напълно,
ама не ми се чакаше повече и взех да го снимам.
Но докато се намотам, приготвя, тя топката взе че се размекна..... :lol:
Иначе я оформих с уред за сладолед, смених 1-2 съда,
дегустирах малко..... и накрая... това се получи/остана. :955

П.С Десените ги избирам спред храната ... до колкото ми е възможно,
но този път съм ги нацелила все точкови. :)

Re: Суровоядство

Публикувано на: 07 Юли 2011, 16:27
от bobichan
Малко ни в клин ни в ръкав по средата на темата без да съм чела предните страници, но като става въпрос за точки съм в челните позиции :D . Сватбената ми рокля беше от бяла органза на сатенени розови точки . Ама не подходяща темата да ви качвам сники. Въпреки че мога да мина за един бонбон :1062 :1047
А като става въпрос за сладолед, напоследък много експериментирам. Правих и бананов с шоколадов крънч.Блендирате няколко замръзени банана, добавяте мед на вкус, ако искате някакви аромати - например ванилия ииии счукани какаови сърна. Невероятен вкус. Не успявам да снимам, защото обикновенно всичко се изяжда или нямам спокойна атмосвера.
Опита ми от днес е със овесена сметана (не съм сигурна дали е сурова, но е веган при всички положения) - блендирана с ванилия и ксилитол (подсладител от бреза). Това е единия вкус, а другия е със замръзени кайсии - отново блендирани с малко лимонов сок (за да не потъмнява) и подсладител (по желание не е задължително). Още не съм го опитала, но ще споделя.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 08 Юли 2011, 12:41
от bobichan
Мърмори написа:Записвам се и тука да следя какво си хортувате.Нямам амбиции да ставам суровоядка,по-скоро съм всеядна,клоняща към вегетарианка. Прекрасно разбирам ползите и предимствата на суровата храна,но не бих искала в никакъв случай да си лепвам етикет и да влизам в някакви рамки. Искам да наблегна на суровата храна,но не на всяка цена-до толкова,доколкото това няма да ми носи дискомфорт-емоционален имам предвид. Защото е много трудно 35 години да се храниш по един начин и изведнъж рязко да смениш посоката. Надявам се постепенно и плавно нещата да ме се получат. Разчитам на идеи от ваша сътана,защото ми е адски бедна фантазията.
Мърморко, и аз не съм от хората, които си лепват етикети и знаеш добре и преди съм казвала, че според мен човек не трябва да си забранява нищо, защото така започва още повече да го желае. Суровоядството обаче... буквално ме заплени. Това е съвсем друга начи на готвене/хранене, който тотално преобърна представите и нагласите ми. Много съм впечатлена! За себе си мога да кажа, че съм минала почти само на сурови десерти - уникални са! Не могада са се сравняват въобще с това което сме свикнали да купуваме от магазина. И знаеш ли в тях го няма този (къде лек къде по-силен) химичен послевкус, който винаги ме е дразнел, след като съм изяла/изпила нещо в лъскава опаковка. В момента преоткривам суровите супи и сосове, за салатите и кълновете няма да говоря - винаги съм им била голям фен.
Моята амбиция е да науча семейството ми да консумира колкото се може повече сурова храна. Колкото - толкова, винаги ще е в полза. А ако зависи от мен мога спокойно да карам на 80-90% суровоядство.
Cheva написа:Накиснах орехите за 20-на часа някъде( така се случи). Дали може да се ползва водата от накисването ?
Орехът е богат на йод и водата стана кафеникава, затова питам. :)
Чева според мен не може, защото целта на накисването е именно да се махнат инхибиторите, които пречат на семената да покълнат и са полезни за тях, но не и за нас, а ако изпиеш водата, ще погълнеш и тях.
В момента правя едни сурови сладки дано да се получат (и да успея да снимам, че се излагам в тази част) и ще споделя.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 08 Юли 2011, 13:14
от Cheva
bobichan написа: Сватбената ми рокля беше от бяла органза на сатенени розови точки . Ама не подходяща темата да ви качвам сники.
А сега, де ! Толкова подробно си го описала, а не искаш да качиш снмки?! :1058
Ми пусни една тема за сватбените рокли. :222


bobichan написа: Суровоядството обаче... буквално ме заплени. Това е съвсем друга начи на готвене/хранене, който тотално преобърна представите и нагласите ми. Много съм впечатлена! За себе си мога да кажа, че съм минала почти само на сурови десерти ....Моята амбиция е да науча семейството ми да консумира колкото се може повече сурова храна. Колкото - толкова, винаги ще е в полза. А ако зависи от мен мога спокойно да карам на 80-90% суровоядство.
Хи-хи, това все едно аз съм го писала.
Нещото, което вече правя е да чета етикетите на продуктите .
Ако съм се съблазнила да купя нещо готово, като прочета какво ще изям....
и се въздържам почти винаги. :1062

***
Значи с чиста съвест ще изливам водата след накисване на ядки. :954

Re: Суровоядство

Публикувано на: 12 Юли 2011, 15:01
от bobichan
Cheva написа:
bobichan написа: Сватбената ми рокля беше от бяла органза на сатенени розови точки . Ама не подходяща темата да ви качвам сники.
А сега, де ! Толкова подробно си го описала, а не искаш да качиш снмки?! :1058
Ми пусни една тема за сватбените рокли. :222
Ми да пусна то от големия "масраф" накрая май само едната рокля остава :1069

Cheva написа: Ако съм се съблазнила да купя нещо готово, като прочета какво ще изям....
и се въздържам почти винаги. :1062
И аз съм така. Но внимавайте много с етикетите БИО - някой от тях май са по-подозрителни и от стандартните. Преди време исках да купя био вафли на Митето, но реших все пак преди да дам 5 и нещо за мааааалък пакет вафли (175 грама), все пак да прочета, нищо че е БИО.... ииииииии..... :shock: :shock: :shock: Няма да ви казвам какво съдържа вътре - соев лецитин, царевичен сироп, палмово масло!!! Не ми се мисли колко са нагли тези хора, които ги продават тези боклуци с БИО етикет, на тази цена!

Re: Суровоядство

Публикувано на: 12 Юли 2011, 16:28
от Cheva
В една верига магазини, тук в града има продукти на little snack и се впечатлих.
Понякога си купувам от крекерите с басилек и риган. Ако мога да вярвам на опаковката - със страхотно съдържание са.

Същата фирма има и Плодови бисквити, които също звучат добре, не съм ги пробвала.

И хоп идва и третия продукт, в магазините тук - бисквити с канела и стафиди , посладени с фруктоза и малтитол....

Re: Суровоядство

Публикувано на: 13 Юли 2011, 11:20
от ЛиР
Малко ми е неприятно, че се явявам едва ли не само да апострофирам, ама не успявам да въздържа възмущението си от цитираната въпросна фирма. Това, че няма нищо сурово вътре е едно на ръка. Че са безбожно скъпи за съответния грамаж също евентуално бих преглътнала, но факта че излязоха с пленителен вкус по думите на обкръжаващите ме хора, продължаващи да се заблуждават, че имат успешни опити да се хранят здравословно като купуват скъпи опаковани храни, а по късно преосмислиха качеството, но не и цената си няма как да ме остави безразлична. За съжаление типично по български тази фирма плени известен брой клиенти и после го удари на печалбарство, вместо да държи на качеството си...
:1058

Re: Суровоядство

Публикувано на: 13 Юли 2011, 12:06
от Cheva
ЛиР написа: За съжаление типично по български тази фирма плени известен брой клиенти и после го удари на печалбарство, вместо да държи на качеството си...
:1058
Иках да обсъдя въпросните продукти и затова така ги изтипосах.
Кое те кара да мислиш, че не стават?
Е, не са сурови...но не са ли това, което пише ?
Ако не се разбра , аз купувам само крекерите с розмарин и босилек и то рядко,
но ми е важно да знам всичко. :)

Re: Суровоядство

Публикувано на: 14 Юли 2011, 06:59
от felix
:954 Права е ЛиР да слага апострофчета, темата в която пишем все пак е "Суровоядство". Да ви попитам...вие какво правите корите от диня? Аз до скоро ги изхвърлях и много ми беше жал. Преди години съм правила туршия от тях. Сега обаче ги превръщам в сокче, тъй де, защо да зяносвам тази природна даденост :) . А вчера една колежка онемя от изненада като ме видя да режа тученица в салатата си. Каза ми, че това е трева и тя я скубела от градината и хранела животните си с нея. То ще излезе, че храним животните по-здравословно от самите себе си и си е точно така. Да сте чули някоя козичка да е получила хипертония, инсулт, сърдечна недостатъчност, диабет... :lol: няма и да чуете. На всички посетили това местенце желая весел ден и да не забравите да си сложите усмивките! :222