Лечебно гладуване

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети
Публикувай отговор
zaika86

Re: Лечебно гладуване

Мнение от zaika86 »

Много благодаря за топлото посрещане! :1211 :922

Имам едно въпросче :?: (въпреки всичките неща, които изчетох досега)...
До каква степен играе стреса през периода на гладуване? Имам предвид- ако ежедневието ти е натоварено, стреса е от всякъде, колеги- колкото искаш на главата, работа всеки ден, включително и съботите и неделите...

Трябва да си призная, че до сега единственото ми извинение да не започна е именно ежедневната лудост в работата...психически е много изтощително. За момента е тишина...за това имам и време да разцъквам във форума (много ми харесва между другото!). Но при нас такова затишие не е типично и винаги е последвано от буря!
Та... където и да четох за лечебното гладуване- на едни места пишеше, че е препоръчително през този период да сме в спокойна атмосфера, без грижи и неща, които ни разсейват и разтройват, на други пък стреса не се споменава- гладувай си там и така.
Въпреки, че сега като го написах се досетих- в крайна сметка всеки предприел лечебното гладуване се намира в известен стрес, защото все пак предприема тази крачка, защото има здравословни проблеми.

Мърмори, какво е ежедневието ти и помага ли ти то в периода на очистването?
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Зайче, да ти кажа честно избрах точно този метод, защото ми се струваше най-лесно изпълним в ежедневието. Нямам възможност да си остана у дома, да се рея в облаците и да почивам. А където и да се насочех това беше необходимо. Тук говорим за олекотен вариант, не за пълно гладуване, и затова за мен беше по-приемлив. Много ме беше страх да не започна да чувствам слабост, замайване, но истината е че само първите 2-3 дена имах леко затормозяване на мисловните процеси и се чувствах малко като забил компютър. После всичко се оправи. Няма нещо,което да ми пречи на ежедневната работа, а тя също е доста динамична и изпълнена със стресови ситуации,особено ако трябва да се занимаваш с разни институции.
Както вече си видяла аз не го правя на 100% по схемата. Нямам възможност да следя интервали от време,количества и т.н. и гледам да не се затормозявам с това, защото точно това следене много ме изнервя и би ме отказало много по-рано. Слушам организма си, наливам се постоянно с вода и чай (може би тук имам малко неудобство заради честото тичане до WC- то, но то иначе няма да има този ефект) и не мисля постоянно за това,което правя.
Ще се радвам наистина ако се престрашиш и благодаря от името на всички потребители тук за милите думи за нашето форумче-наистина се стараем да съберем много инересни и полезни неща на едно място.
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Браво Зори - продължавай в същия дух! :524 :326
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Мърмори написа:Зайче,
..........................
Ще се радвам наистина ако се престрашиш и благодаря от името на всички потребители тук за милите думи за нашето форумче-наистина се стараем да съберем много инересни и полезни неща на едно място.
И аз така! :524

Иначе като те чета си мисля дали не е по-добре да почнеш с няколко детоксикации или поне една?! За да видиш как ще се справиш за 2-3 дена на работа с т.нар. "гладуване". И след това ще можеш спокойно да си направиш план и да стартираш лечебното гладуване. А и като гледам Зори как му се е навила за идната пролет, можете да го правите заедно.

Зоричка, адски много ти се радвам и се гордея с тебе! Когато четох книгата на Лидия, ми липсваше именно един приятел или дори познат, който да е минал оттук и да сподели как се прави! Сега имам приятелка, която може да разказва. Не съм стигнала до момента, в който ще правя лечебно гладуване. Просто защото каквото имах като хронични проблеми, полека-лека за трите години плътни детоксикации се изчисти......

Пишеш, че си се чувствала като забил компютър първите 2-3 дена.... това е същото както през първите дни на детокса, поне при мен. А и през някои други дни :221 :221 . Още веднъж си отбелязвам редовете, в които споменаваш за енергията, която си придобила, за волята да готвиш и да не ти се яде... за изчистването на кожата, за намалелите обиколки и т.н. Благодаря, че правиш този онлайн дневник тук - вярвай ми той ще бъде много, много полезен! Също както направиха момичетата от "житената" тема. :954

Вчера те питах докога ще продължиш, днес не чакам отговор - знам, че ще го намеря пак тук! Прегръщам те много силно и ти свалям шапка! :826
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Благодаря отново,момичета! Наистина,подкрепата ви е много ценна за мен. :922 :922

ДЕН 10
cchery написа:Вчера те питах докога ще продължиш, днес не чакам отговор - знам, че ще го намеря пак тук!
Черита, мисля ,че вече имам отговор на въпроса ти. От днес усещам, че вече започва да ми натежава. Не гладът,него почти не го усещам, а сладкото.Обичам го,но нещо в повече взе да ми идва. Все повече ми се хапва нещо соленко. Снощи правих пълнени пиперки и за първи път от 10 дена насам ми се напълни устата със слюнка. Удържах де, не съм се поддала.Та смятам да изкарам до неделя,когато ще е 14 ден. И без това по схема оптимално се препоръчват 15-20 дена, смятам, че все нещо ще се е получило.
Предстои ми дълго и трудно захранване, така че ще имам нужда да се отчитам тук повече от всякога,за да не се отпускам. Абе мисля, че ще се справя.
zaika86

Мнение от zaika86 »

Да! Сега съм по-уверена да започна и да издържа!!
По принцип цяяял живот все съм си била мааалко над нормата и съм правила какви ли не диети ...и винаги стигам до едно положение - мина ли заветните първи 3 дни след това всичко е по-лесно. Не ми се яде като цяло или ако ям ще е нещо малко, не си мисля за храна, чувствам се перфектно. НО винаги идва един момент в който някой приятел/ка ме примами да излезнем и обикновено сядаме навън и се размазваме от ядене (и бирички не липсват) :oops: та винаги така свършва диетата и правилното хранене...

Изглеждам точно като тези мадами дето са вечно на диета и накрая се наплюскват като прасенца. Много се дразня ама като съм мека Мара .....

Мърмори супер си!!! :fan
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

jasmin

Мнение от jasmin »

Зори, възхищавам ти се!!! :826
Аз само веднъж опитах и издържах само 4 дни, като след това нямах волята да се захраня както трябва! Затова и не опитах повече, но сега като те чета започвам да се надъхвам все повече.
Благодаря ти за споделения опит :922
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Сега виждам темата. Зори, :826 !!!
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Мърмори, днес ти е последния ден според плановете ти.
Как си ?
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Cheva написа:Мърмори, днес ти е последния ден според плановете ти.
Как си ?
Мда, и аз съм от отбора на Чева и имам същите въпроси? :razz:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор