Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Re: Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Мнение от cvety_rz »

Чери, пожелавам да имате хубаво време в Швейцарско.И да не забравиш да си ползваш "новата" придобивка сиреч фотоапарата.
Вер, не се преуморявайте със Спа-то да не ви стане нещо :1062
Нели, добре, че е слънчево, за да ме зареди малко.Правя зъби и пак не успяхме да затворим единия, защото отново прокърви и боли :328
Деси, при теб как е? :940
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:зъби и пак не успяхме да затворим единия, защото отново прокърви и боли :328
Цветка, какво му правите на зъба ти, че така кърви и боли?! :1044 :1044 Дано днес да не те боли много, защото все пак е почивен ден... и най-сетне мирише на пролет, а в такова време на човек му се иска да лудува, а не да се гърчи с болка в зъба :923 .

Ние вчера имахме много приятен полет - хубаво излитане, гладко приземяване... идеално уредени влакове, т.к. кацнахме в Базел, а 3-те дни тук ще сме в Берн!!! Изненадана съм от всичко!!!! От спокойствието, от приветливостта, която швейцарците излъчват, от ниските постройки в Берн, от липсата на трафик, от това, че градът почти е лишен от неевропеидни физиономии!!! Както и да ви прозвуча, няма начин да бъда неискрена и затова ще напиша следното - едно от най-неприятните впечатления, които големите европейски столици, в които съм била, ми прави е наличието на хорска гмеж... Лица с цвят, който варира от лешниковото на капучиното до синьото на черния патладжан, с дръпнати надолу или нагоре очи, увити като пнигвини в традиционните им ислямски роби и каквви ли не още.... само и само да няма европейци... Е, тук в Берн, не е точно така!!!!

Сега излизаме на разходка. Имам снимки, качени във ФБ, но не са обществени. Ако някой, който не ми е приятел във ФБ иска да разглежда, нека ми пише съобение : ще дам отделно достъп.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Цяла седмица никакви новини не получих - нито добри, нито лоши.
Мразя да съм в неизвестност и това си е :126

Иначе днес ми е хубав, спокоен, почивен ден :954
Наспах се чак до 9. Пих лежерно кафе с Хри. Направих палачинки :1209
Пуснах и прострях една пералня. Намазах косичката на Алексчето, защото вчера вечерта му открих гниди. Ей такива неща. Съботни...

Сега си играя на билярд, онлайн. Слушам музика. Релаксирам.
След малко ще измия чиниите и ще сготвя вечерята.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Деси, наистина е неприятно да си в неизвестност и да чакаш и да не знаеш до кога точно ще чакаш.Дано скоро да имаш новини каквито и да са те поне да си наясно със ситуацията :940
Чери, подменям стари пломби и идея си нямам защо ме боли така зъба.Отворен беше с лекарство стоя цяла седмица, докторката го гледа :1044 .А относно венеца там си ми е слабо място нещо като джоб имам и бързо започва да кърви.Сега се жабуря с илачи разни и си мия зъбите с паста парадонтакс, за да успее да се оправи по- бързо.
Видях снимките във фейса.Хубаво място.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Момичета, не мога да не се похваля: днес обявиха резултатите от конкурса за есе, в който участва Виолета. Тя спечели второ място, като първия, втория и третия в класирането имат еднакъв брой точки и журито е заседавало, за да определи класирането. Вилето най-много искаше втората награда, защото тя е СПА-уикенд за семейството, а първата е телевизор. Ние имаме телевизор, но... нямаме телевизия. :954

http://www.chernomore.bg/izbrano/2017-0 ... rna-snimki

Излъчваха награждаването по телевизия "Черно море", Вилето прочете там есето... Беше хубаво! :1216 :1216 :1216
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нелка, радвам се постижението на Вили :) и ви поздравявам и двете! А специално на нея й желая да не спира да търси смисъл в нещата, хората и процесите! Точно така ми прозвуча нейното есе преди време. Но и още тогава писах, че в него откривам много повече от младежки ентусиазъм и се радвам за това, че и журито я е оценило.

Ние сме на летището в Базел. След малко ще си летим към София.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, поздравИ Вили от мен, моля те! Радвам се заедно с вас! И какво друго ми остава освен да ви пожелая повече от приятно изкарване на СПА-то? :1209

Черко, хайде добре сте си дошли в България! :923 Освежени. Натрупали нови впечатления и спомени. Снимки. Разкази. Емоции. Прекрасно е да си бил на път, нали? :1216
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ново 20 :plezya se

Списъкът е готов, но ... с първите 6 човека, които ще ходят на обучението в Холандия. Не съм сред тях. Но това още нищо не означава.

Защото ще има още два списъка. С по още 6 човека в тях. И продължава да съществува шанс да съм от одобрените кандидати, но ... трябва да продължа да чакам. И да се надявам. Ами това е.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Kleo написа:Ново 20 :plezya se

Списъкът е готов, но ... с първите 6 човека, които ще ходят на обучението в Холандия. Не съм сред тях. Но това още нищо не означава.

Защото ще има още два списъка. С по още 6 човека в тях. И продължава да съществува шанс да съм от одобрените кандидати, но ... трябва да продължа да чакам. И да се надявам. Ами това е.
Стискам палци за Холандия!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро!!! Вече от България :954 . Да ви кажа честно - настроението ми е тотално с отрицателен знак. От вчера на обяд, откакто кацнахме в прасищината, та до тази сутрин.......

Обикновено излизам с Бели до училище и се прибирам направо у дома. Но тази сутрин ми се пиеше сок, та скокнах до близкия Промаркет да си купя..... За 300-тата метра повече, които извървях, видях гледки, на които съм навикнала, но вече........ просто НЕ мога да търпя. Най-вече, защото знам, че може и да не е така! И че зависи от всеки един живеещ в България. И в същото време съзнавам с цялата сила на тежестта на истината, че промяна НЕ е възможна! Не съм сигурна, за да мога да назова, затова и ще се въздържа, колко поколения българи трябва да се сменят, за да стане така, че Пенчо да не си изхвърля стария диван на тротоара, Пена да не паркира возилото си на същото място, Груйчо и Перко да оставят милата си колица паркирана и да ползват метрото, Гана да се усмихне и да води детето си на градина, а не да го дърпа като чувал с камъни и да се сърди на света, че се е родила..... Мръсно, кално, прашно, претъпкано, нацупено, сблъскано, опърдяно, осмърдяно, кола до колата, сакат до куц, сърдит до облещен..... нация от изроди и инвалиди... Не ми е добре!

И въпреки всичко, докато съм тук, докато сме тук, желая на всички ни погледите ни да са насочени нагоре, и "над"...... всичко това и да правим всичко възможно да не сме част от озверялата пасмина. Знам, че можем. Знам и че тук сме малцина именно, защото сме различни от тях..... Онези другите, "конвейрните".... те напуснаха, за да търсят широката популярност, на която вярват, че могат да се опрат, за да отлепят от мизерията...... несъзнавайки, че именно тя е мизерията!!!

Хайде, момичета, аз вярвам, че можем да се усмихваме!!!! Че има поводи! И че има и друг начин на живот. И от днес съм твърдо решена да го търся и живея!!! Хубав вторник! :922

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чери,
Около мен виждам доволни, благи и усмихнати хора ... предимно.
Освен това съзнателно обръщам внимание на синьото небе, белите облачета, чуруликането на птичките, подскоците на катеричките от клон на клон, наболите кокичета, смеха на колегите си, уханието на чашката кафе пред мен, хубаво написаната статия, прекрасната ми нова книга, предчувствието за утрешния ми празник ... разбра ми мисълта. Идеята ми е, че целенасочено се съсредоточавам върху хубавото наоколо, а то е толкова ... много! :954 :954 :954 Слънчево ми е. И аз също желая слънчев вторник на всички ви! Тоест, сама си намирам и си създавам поводи и причини да се радвам на живота. А че има и гадно, има. Но ... аз приемам, че всеки носи лична отговорност за хубавините и "хубавините", които извършва. Затова гледам да не се впрягам и да не си нарушавам покоя, да не се напрягам излишно, да се щадя и да си държа вибрациите високи.

Нели, благодаря ти, за пожеланието и стиснатия палец! :923
Но вътрешно аз съм напълно спокойна.
Каквото - такова. В мир съм със себе си и със света.

А утре... утре навършвам 39. И ми е толкова кеф, че ... !!! Ми е гот :1209
Заключено