Добро утро и от мен!!!! Ако знаете как се радвам, че вчерашният ден мина!!!! И то само работните му часове....., защото вечерта имаше страхотен завършек!!!

В момента сме у дома с Момчил и се гласим след малко да събудим Бели и да почнем да............ разглабяме двуетажното легло в детската - дойде му времето след 9 години да го напрвим на две отделни легла

. Та чакаме и майстор към 10 часа. Неизбежното трябва да се свърши, пък ако ще и първи септември да е!
Дани, добре дошли!!! Това лято мога спокойно да го нарека лятото на погубените телефони.....

..... И ние, както знаете, сме в кюпа! Макар Момчил вече трета седмица да се радва на страхотна двусимкова Моторола!!! Кажи как ви беше морето?! Какво те впечатли, ядоса?! Предлагане, обслужване, плаж, хотели, ресторанти по морето...... аз събирам материал за нещо, което бих искала да опиша и разкажа.. по почина, по който
Милена Фучеджиева го е направила!
Иначе нашето решение по отношение седмокласника е ........ частни уроци! При това не искам да са така интензивни както са курсовете. Засега имаме сигурен титуляр по БЕЛ. Виж с математиката - още търся варианти. Решила съм да направим нещо различно и дано не е в ущърб на Коки. Така или иначе и ние ще се поддадем на принудата на системата за 7-и клас - уроци, курсове, пробни изпити и всякаква истерия, но ........ искам това да стане, но по моя начин! Ще пиша повече, обаче, когато нещата са факт.
dexter написа:
...........................................
На мен най-голямо впечатление ми направи това, че децата имат по програма в училище изучаване на родния си език и култура. Часовете са финансирани от държавата! И не само за българите, а за всички етноси. На фона на истерията с бежанците от последните месеци това ми изглежда меко казано..... не знам - странно, може би. Или далновидно. Или просто австрийците са толкова уверени в себе си, че не им пречи да оставят различните от тях да бъдат такива, каквито са, или каквито искат да бъдат. Няма насилствена асимилация, няма един единствен правилен език и култура. А не са кой знае колко голяма държава, но не се страхуват, че някой ще дойде от някъде и ще ги заличи - физически и духовно.
Декс, много дипломатично си го написала

...... не успях да доловя оценката ти!!!! И се чудя каква е тя?!?!
Нелка, това, което описваш за детските площадки във Виена...... още пред 2009 го видях в Англия. Става въпрос за отношението към играта и порасването на децата, което съществува и съм видяла на Острова!!! На абсолютно същото се натъкнахме и при второто си посещение през 2012 година.... Търся снимките, но не мога да ги намеря. А исках да пусна едно много показателно видео, което онагледява ето тази част от разказа ти:
Нели написа:Нещо повече – на много площадки има помпа с вода (студена разбира се), която се излива свободно в пясъка. Децата си я правят на вади, играят си в локвите, мокрят се и за всички това е нормално. След като играта приключи мокрите дрехи се сменят със сухи и готово. Майките не бършат неистово ръцете на децата си с мокри кърпички (такива не видях въобще) при всяко бъркане в пясъка.
Снимах двете хлапета, които се въргаляха във вадата с малко страх, т.к. англичаните са чувствителни на тема кой снима децата им. НО аз бях просто........ изумена да гледам следното - две деца на не повече от 4 години, едното от които облечено с БЯЛ ленен панталон, бяха събути боси през месец април иииииии оставени да се играят на воля в студената вода..... Белият панталон на едното много бързо смени цвета си, но след като играта свърши, майката просто го преобу като преди това го изми отново със същата студена вода...... И вярвайте ми нямаше нито сърдечни удари, нито истерични писъци, крясъци и караници...... Може би най-големите чудаци бяхме ние, облечени в зимните си якета

.....
Ql4e ZLAto написа:Д'ан ти казвам пък Чери вече как ги знае .... Кръстосала им е погледите на сватбата ... дЪ са поФали сама ...

Междудругото - да..... хванах се на 2 хора!!! И ги играх. Основният ми проблем бяха високите токчета. След края на второто хоро, можех единствено да се придвижа незнайно как до басейна на ресторанта, където бяхме, да седна на ръба му, да си изуя краката и да ги натопя в хладната вода....... Повече така и не обух високите сандали... а стъпалата още ме болят!!! Но пък поне взех решение - ще отида да "преслушам" групата за начинаещи в близката зала, където има народни танци

.
Кой каза нещо за среща в четвъртък?!?!?!?!