Нели, пожелавам ти от тук нататаък да ти е предимно такова - хубаво и светлоНели написа:Хубаво е. Празнично. И светло.

Радвам се на последния работен ден за тази седмица, нищо, че във Варна облаците се събират и май ще вали

Нели, пожелавам ти от тук нататаък да ти е предимно такова - хубаво и светлоНели написа:Хубаво е. Празнично. И светло.
Нели написа:Хубаво е. Празнично. И светло.
Над София пък грее Слънце и май дойде време за палаткиdexter написа: във Варна облаците се събират и май ще вали. Тъкмо ще имам повече време да си седя вкъщи и да си чета
Нелка, изгледах цялото интервю с децата. ЗнаешНели написа: Закарах Виолета до ТВ "Черно море", за да участва в сутрешния блок по повод есето, което беше наградено. Пускам ви връзка към предаването: http://www.chernomore.bg/video/2017-03- ... skiya-grad
Ще си позволя да те допълня, Нелка, като дам пример за едно от ОПРАВДАНията, които напоследък ми се навират в очите, когато.... си позволя да направя нещо и да се зачудя защо примерът ми не се приема от околните.... теорията за непоисканото добро. Аз наистина бях втрещена, когато ми се наложи едва ли не да се оправдавам за това, че съм отишла и съм се включила към инициативата на колегите на Момчил да почистим от снега и леда тротоара на голям столичен булевард...... И трябваше да слушам думи от сорта, че това е мое решение и нямам право да очаквам от околните да правят същото и че никой не ме е карал да го правя и че това си е непоискано добро........Нели написа:Декс, Чери, подхванали сте много смислена тема. Много пъти, всъщност всеки път, когато се връщам в България от чужбина, се сблъсквам със същото и всеки път е много осезаемо, дори се усеща физически. Нарича се обратен културен шок. Проблемът обаче не е в културния шок, а в това, че той е ОПРАВДАН. Тук наистина има толкова много за оправяне, че ми се плаче понякога. И лошото е, че липсва всякакво желание това да бъде направено. Някак си се пишат стратегии и купища глупости по темата, но истината е, че липсва онзи хъс, онова дръзновение (Помните ли тази дума? Аз много я харесвам!), което кара хората да запретнат ръкави и да се хванат ЗАЕДНО с други хора, да напрегнат сили, да се потят и трудят, да издърпат колата с общи сили и накрая да усетят как в задружните усилия и труд между тях, човеците, се е получила особена спойка и те са вече някакво неясно очертано, но единно цяло.
Да, дръзновение в смисъла му едва ли не на себеотрицание ни е много необходимо...... Ала и още нещо.... Може би да се лишим от инертността и мързеливостта....., а?!Нели написа: което кара хората да запретнат ръкави и да се хванат ЗАЕДНО с други хора, да напрегнат сили, да се потят и трудят, да издърпат колата с общи сили и накрая да усетят как в задружните усилия и труд между тях, човеците, се е получила особена спойка и те са вече някакво неясно очертано, но единно цяло.
Уф, колко простичко звучи това "това беше"....., ала какво има "зад" него?Нели написа: Това беше.
Около 10 страници, благодаря, че попитаcchery написа:Нели написа:
Декс, колко книги изчете дотук?!![]()
![]()