Kleo написа: За този принцип, за който си говорим с теб чат-пат. Виж, аз не съм очаквала от теб да се оправдаваш защо сте чистили с Момчил, но някакси ... се почувствах сякаш аз трябва да се оправдавам защо пък не съм чистила.
Деска, в тази дискусия се получава така, че или ще си ти, или аз... така се разви разговора, че една от двете ни се чувства виновна..... И честно казано, най-добре обобщено финалът на това "чудо" виждам в следващите ти думи:
Kleo написа: Затова наистина смятам, че всеки трябва да действа така, както счита за редно и да отговаря сам за действията и за бездействията си. И разбира се, да е готов да понася последствията от изборите си.
Всяка една от нас ще понася някакви последствия предвид, че не изменя на позицията си. Въпросът, който остава е: държим ли да се убеждаваме взаимно в правотата си?!?! Аз...... донякъде - да. По-скоро за определени неща. И част от тях са (цитирам
Нелката за подкрепа и довнесена убедителност на тезата):
Нели написа: ......но истината е, че липсва онзи хъс, онова дръзновение (Помните ли тази дума? Аз много я харесвам!), което кара хората да запретнат ръкави и да се хванат ЗАЕДНО с други хора, да напрегнат сили, да се потят и трудят, да издърпат колата с общи сили и накрая да усетят как в задружните усилия и труд между тях, човеците, се е получила особена спойка и те са вече някакво неясно очертано, но единно цяло.
Наместо дръзновение.... ти ми предлагаш теорията с усмихнатите хора около теб..... Не че ги няма!! Там са...., ала... какво ти помага игнорирането на другите?! Сърдитите, изкривените, озлобените.... Освен да пазиш себе си, черупката си и любимите си хора!!! Това го разбирам - и аз за тях живея..... Просто.. не се ограничавам само до това. Все още вярвам наивно, че промените са възможни. Възможни са, но не с наивност, че всичко е красиво, усмихнато и птички пеят..... Така мисля!!!

Слагам емотикона, защото в момента просто наистина нямам време да мина и да редактирам, за да смекча тона и да омекотя изказа си....., а вярвам, че това е нуждно! Моля те,
Дес, приеми горното просто като моето мнение, а не като назидание....
Kleo написа:Чери, мисля, че рекордът ни си е съвсем реален. Честно!

Форумът се чете от доста хора, въпреки че не пишат и влизат като гости. Лично аз съм насочила няколко мои близки приятелки към МецаБабаФорум, те са регистрирани и четат редовно тук, но просто са решили да не пишат и това си е. На мен ми е неразбираемо, но ето че пак допираме до правото на личен избор как да ползваш нет-пространството и форумите в частност.
Ох.... в крайна сметка право на личен избор е да има или не форуми, блогове, социални мрежи.... дори и общуване. Дълга тема. Не ми се пише по нея.
Радвам се, че си отбелязала по интересен начин рождения си ден,
Десита! Без интернет.... 3 дена

.... Яко!!!
Нелка, поведението на Христоско е..... ами ще ползвам тази дума:
тъпо..., че чак нелепо. Ще ми се да попитам той на колко години е?!?! Щото тези номера с "аз сега ще ти покажа на теб", т.е. "тъпкано ще ти го върна" прилягат на хора в ранна детска възраст. Не възрастен, родител, възпитател...... баси!?!?! че той чрез собствените си деца ли ще "отмъщава"?!?! Това и в Библията го няма - там детето се поднася в жертва на Бог, а не се отмъщава чрез него...... Аз НЕ разбирам това, което Христоско прави...... Наистина! Ще ми се да те питам.... каква всъщност според него е причината за вашата раздяла?! Ако не ти се обсъжда тук публично, ще се радвам да ми пишеш на лични.
Декс, хахах.... и аз така неделя следобед щях да чета.... и за идеята полегнах, удобно облегната на висока възглавница. И четох.... "насън"

.
Сега пак ще бягам.... пак набързо минах оттук. Всеки момент Бела ще приключи с английския си и отиваме с нея да вземем букетите за госпожите за утрешния 8-и март. Днес по Еконт пуснах подаръка на майка и на свекърва ми. Вчера изпратих картичка на леля.... Като се замисля - не са много жените в моя живот, които са го оформили качествено и трайно... И затова, понеже са малко, и безкрайно ценни, а и в една епоха на връщане на патриархални уж "ценности", на повишена чувствителност към правата на жените, които също уж са равни...... още повече държа, дължа и уважавам 8-и март.