Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
dexter
Философска система

Re: Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Мнение от dexter »

Нели написа:И най-доброто, което таткото измислил било... да поръча пица, изтегли всичките осем филма за Хари Потър, да включи Ани към телевизора, да ги пусне, за да ги гледа той заедно с нея и... да заспи. Тя е стояла часове, гледайки филмите, реално не е излязла навън два дена. Изгледала ги е всички за ден и половина!
Е, това е наистина голяма отврат!!!! Не разбирам как може възрастни хора да се държат така :1215 ! Не, че не го виждам по мои разведени приятелки, но въпреки това не го разбирам. Всеки път си казвам, че е въпрос на гледна точка и приоритети и пак не го разбирам. То не стига дето трудно караме децата да четат, ами с такива изцепки съвсем става невъзможно.
Обаче, Нели, филмите за Хри Потър са нищо и половина в сравнение с книгите (освен последните две части на "Даровете на смъртта"). Така че дори ако Ани се е отказала от четенето, може ти да й зачетеш първата част. Яна така се зариби - аз й ги чета. Сега сме на шестата книга - чета на глас, а когато съм нещо заета, а тя няма търпение да види как продължава историята - тя ми чете на глас :).
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, споделям възмущението ти.
И ми стана тъжно за твоята Ани.
Дано не й е секнал меракът за четене!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа: За този принцип, за който си говорим с теб чат-пат. Виж, аз не съм очаквала от теб да се оправдаваш защо сте чистили с Момчил, но някакси ... се почувствах сякаш аз трябва да се оправдавам защо пък не съм чистила.
Деска, в тази дискусия се получава така, че или ще си ти, или аз... така се разви разговора, че една от двете ни се чувства виновна..... И честно казано, най-добре обобщено финалът на това "чудо" виждам в следващите ти думи:
Kleo написа: Затова наистина смятам, че всеки трябва да действа така, както счита за редно и да отговаря сам за действията и за бездействията си. И разбира се, да е готов да понася последствията от изборите си.
Всяка една от нас ще понася някакви последствия предвид, че не изменя на позицията си. Въпросът, който остава е: държим ли да се убеждаваме взаимно в правотата си?!?! Аз...... донякъде - да. По-скоро за определени неща. И част от тях са (цитирам Нелката за подкрепа и довнесена убедителност на тезата):
Нели написа: ......но истината е, че липсва онзи хъс, онова дръзновение (Помните ли тази дума? Аз много я харесвам!), което кара хората да запретнат ръкави и да се хванат ЗАЕДНО с други хора, да напрегнат сили, да се потят и трудят, да издърпат колата с общи сили и накрая да усетят как в задружните усилия и труд между тях, човеците, се е получила особена спойка и те са вече някакво неясно очертано, но единно цяло.
Наместо дръзновение.... ти ми предлагаш теорията с усмихнатите хора около теб..... Не че ги няма!! Там са...., ала... какво ти помага игнорирането на другите?! Сърдитите, изкривените, озлобените.... Освен да пазиш себе си, черупката си и любимите си хора!!! Това го разбирам - и аз за тях живея..... Просто.. не се ограничавам само до това. Все още вярвам наивно, че промените са възможни. Възможни са, но не с наивност, че всичко е красиво, усмихнато и птички пеят..... Така мисля!!! :923 Слагам емотикона, защото в момента просто наистина нямам време да мина и да редактирам, за да смекча тона и да омекотя изказа си....., а вярвам, че това е нуждно! Моля те, Дес, приеми горното просто като моето мнение, а не като назидание....
Kleo написа:Чери, мисля, че рекордът ни си е съвсем реален. Честно! :524 Форумът се чете от доста хора, въпреки че не пишат и влизат като гости. Лично аз съм насочила няколко мои близки приятелки към МецаБабаФорум, те са регистрирани и четат редовно тук, но просто са решили да не пишат и това си е. На мен ми е неразбираемо, но ето че пак допираме до правото на личен избор как да ползваш нет-пространството и форумите в частност.
Ох.... в крайна сметка право на личен избор е да има или не форуми, блогове, социални мрежи.... дори и общуване. Дълга тема. Не ми се пише по нея.

Радвам се, че си отбелязала по интересен начин рождения си ден, Десита! Без интернет.... 3 дена :1215 :1215 .... Яко!!! :954 :954 :954

Нелка, поведението на Христоско е..... ами ще ползвам тази дума: тъпо..., че чак нелепо. Ще ми се да попитам той на колко години е?!?! Щото тези номера с "аз сега ще ти покажа на теб", т.е. "тъпкано ще ти го върна" прилягат на хора в ранна детска възраст. Не възрастен, родител, възпитател...... баси!?!?! че той чрез собствените си деца ли ще "отмъщава"?!?! Това и в Библията го няма - там детето се поднася в жертва на Бог, а не се отмъщава чрез него...... Аз НЕ разбирам това, което Христоско прави...... Наистина! Ще ми се да те питам.... каква всъщност според него е причината за вашата раздяла?! Ако не ти се обсъжда тук публично, ще се радвам да ми пишеш на лични.

Декс, хахах.... и аз така неделя следобед щях да чета.... и за идеята полегнах, удобно облегната на висока възглавница. И четох.... "насън" :1069 :1069 .

Сега пак ще бягам.... пак набързо минах оттук. Всеки момент Бела ще приключи с английския си и отиваме с нея да вземем букетите за госпожите за утрешния 8-и март. Днес по Еконт пуснах подаръка на майка и на свекърва ми. Вчера изпратих картичка на леля.... Като се замисля - не са много жените в моя живот, които са го оформили качествено и трайно... И затова, понеже са малко, и безкрайно ценни, а и в една епоха на връщане на патриархални уж "ценности", на повишена чувствителност към правата на жените, които също уж са равни...... още повече държа, дължа и уважавам 8-и март.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Черко, прочетох те, сега трябва да тръгвам от офиса вече, но ще ти отговоря :922
И не, не съм приела думите ти като назидателни! И не, не се чувствам засегната от тях ни най-малко! :329
Но ще ти пиша, за да ти дообясня позицията си. Явно не си ме разбрала какво точно имам предвид. Имам предвид не си ме разбрала напълно и докрай, така че да не стават повече недоразумения :923
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:И не, не съм приела думите ти като назидателни! И не, не се чувствам засегната от тях ни най-малко! :329
Уф, обичам те!!!!!!! :922

Сега пак ...... изчезвам :221 :221 :221 ... Ще заведа Бела на балет, ще ида до пощата да си взема колета от майка и после съм на танци... готино ми е!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Чери, честно казано не зная каква е причината за раздялата ни според Христоско. Наистина. Той на практика не говори с мен от месеци. Причини много, но не зная коя е основната СПОРЕД НЕГО. Независимо от причината обаче, той се опитва да ме наказва за това, че децата са с мен. Слагам настрана зрелостта на тази реакция и реторичния въпрос дали водещата мисъл зад тези действия е най-доброто за децата или някаква форма на егоизъм.
Неговата любов е такава, притежаваща и вземаща, а не даваща. Аз дълго време мислех, че изобщо не ме е обичал, но истината е, че някога любов все пак е имало. Просто при него любовта винаги има посока КЪМ него. Не мога да го обясня добре, но така го усещам. Обичта при него не е нещо, насочено към обичания човек, а поток (може би на енергия) от този човек към него. Така е и с децата. Мисълта му е как той се чувства и какво получава емоционално от общуването с децата, не какво те получават от него.
Да, незряло е. На 44 години е. Няма да "узрее".
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Момичета,утре е 8-ми март и тъй като не съм сигурна дали ще успея да се включа,ще си позволя да изкажа пожеланията си днес.Защото вие винаги сте били и ще останете пример за истински майки и жени,борещи се,търсещи,страдащи,обичащи,разлюбващи и дръзващи...във всяка една от вас,в даден момент от време, аз съм откривала капчица сила-за себе си и колкото и егоистично да звучи,за мен е било важен урок.Радвам се,че ви "познавам" и от сърце ви желая никога да не се променяте!!!!Бъдете обичани!!!!
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Елисче, мерси за хубавите думи! :940
Имай прекрасен 8 март утре! :1211

Ани, и аз те обичам! :922
Сега ми се спи, затова ще пиша пак по темата, която периодично захващаме и разчепкваме с теб :1062 , когато съм в по-добра кондиция и ... не се прозявам така страховито :1062

Нели, тъй като не ми достигат думи в момента да ти кажа каквото искам, ще използвам момента, че се обръщам към теб, за да те разбера и подкрепя. Усещам, че ти е тежко за едни неща, разбираемо е. Прегръщам те силно :923 Но усещам и лекотата ти, и нетърпението ти съвсем скоро всичко да свърши, вече и от юридическа гледна точка, и чисто формално. Колкото до децата, да, той е незрелият и неразсъждаващият от двамата родители - виждам, че ти не си му спряла контактите с тях, той сам ги бъгясва с поведението си. Жалко! :1044

ЛЕКА НОЩ НА ВСИЧКИ ВИ ОТ МЕН, оставям ви този хубав материал, има какво да се вниква в него:

Закони на Кармата
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Честит празник, момичета! :954

Пия кафе и сок от портокал, а след малко отивам на фризьор. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет! :954
Макър и в малко късен час искам все пак да ви честитя празника, мецанки!
Дано винаги да сте здрави, засмяни, щастливи, обичани, уважавани, разбирани и ценени ЖЕНИ! Не само в дни като днешния, а винаги!
Прегръдки за всички ви...!
Никога не е късно за ново начало!
Заключено