Същите въпроси се завъртяха и в моята глава.dexter написа: Струва ми се насочена към хората, заети в сферата на образованието, а това изключва широка дискусия. Имам няколко въпроса, ако може някой да ми отговори, за да участвам и аз, макар и с напълно непрофесионално мнение.
1. Какво е ресурсен център?
2. Какво означава количествен показател и качествен показател при оценяването (друг е въпросът, че изобщо не смятам, че трябва да има оценяване до 4-ти клас - поне)
3. Какво е система на кариерно развитие?
4. 16-ти въпрос ме озадачава - какво означава това - че ако нямаш дете, образованието не те засяга, или какво? "Просто съм любопитен"?!?!?! Що за възможен отговор е това?!?! Не може ли на човек да му пука, защото смята, че от качеството на образованието зависи качеството на живот на всички хора? Но за съжаление няма мяасто за коментари....
1. Мисля, че това са т.н. занимални, но и аз щях да питам.
2. Мислих по този въпрос и стигнах до извода: количествен трябва да са оценките (2-6), а качествен по скоро характеристика на ученика. Странно е поставен въпроса.
3. Как могат хората, които не са учители или свързани по някакъв начин с образованието да знаят какво е необходимо за кариерното развитие на един учител?
4.Нали?!
Ясно е, ама явно не е въпроса аз и ти да кажем мнението си.dexter написа: Не е ли ясно, че на така зададени въпроси, отговорите са дирижирани за постигане на определен резултат?
Аз дори не се чувствам компетентна да отговоря на някои въпроси.
На въпрос 1 имам отговор, който не съвпада с посочените възможности. Как да отговоря, като няма място за друг коментар.
И аз смятам, че това е "отчитане на дейност". Не виждам смисъл в така поставената анкета.