Лелеееее........ погледнете само:
това:
cchery написа:.........защото Коледа.... ами не я чувствам като празник. Много даже е далеч от мен.... така съм расла и така съм възприела нещата, че не мога просто... да се променя. Вътрешно не ми идва!!!!
....... подаръците най-сетне са закупени

....... за всички!!! Аман..... сигурно има и друг начин да се зарадваме един друг..... Сега остава неблагородно да измислим как благородно ще излъжем, че все пак дядо ти Коледар е донесъл подаръците

.....
Коки,
срещу това:
futarela написа:За мен Коледа е УЮТ!!!! В къщи винаги се е празнувала Бъдни вечер макар да беше забранено.Тогава идва и белобрадия мил старец който винаги се крие или идва през нощта. Това е деня когато тичаме да купим най-хубавата елха ( не смърч ,не бор) или ни я докарват и винаги е голяма и стига до тавана! Ухае страхотно а ние я украсяваме и правим гирлянди я от хартия я от стереопорени формички за колети. Татко се е редил на показния на дълга опашка за банани и портокали. Мирише на цитруси и елха -ИСТИНСКА! Камината гори ,донесли сме сутринта дърва и те пукат игриво. Слушаме и коледни песни. Да ,знам -на английски са не са наши ,но пък са много хубави!Има една сладка суета у дома ,мирише на печени фъстъци,щтрудел и лозови сърми

Татко търси монета за късметчето в питката а ние със сестра ми търсим подаръците за да видим дали нашите ни мамят или има дядо Коледа ))))))) Вечеряме заедно и има смях ,настроение ,,палим Свещичките на елхата ,става много вълшебно.Вярно за кратко има светлинки но пък е толкова хубаво и не се забравя. После следва кадене с тамян против зли духове и за здраве.Чакамеееее ,нетърпеливо проверяваме стълбите после тавана и гардероба ,ноо нищооооо и по някое време късно през нощта изненада пристига ,неочаквано!Радостта е голяма! И пак не разбрахме дали майка и татко оставиха подаръците или той . Мил , добър ,ВЪЛШЕБЕН!!!!А вън вали,вали ,вали тихо и кротко,на уличната лампа се виждат парцалите на пухкавия бял снежец
Фют, съвсем егоистично си мисля..... че аз съм причината за това твое приказно откровение!!!! И тотално нескромно (защото не ми отива да съм скромна) се титуловам за ОТКРИВАТЕЛ...... твоя откриател!!!

Ако ми обещаш, че ще пишеш все така, то аз мога на 100% да те уверя, ще те провокирам качествено

.....
Оставям себе си настрана, защото така е редно, и защото
Фют ни е предложила...... не, не е предложила....
Фют, е повдигнала ъгъла на пердето към нейната душа, в която красотата е направила магия, а магията е сътворила топлина и уют. И всички те като невидими стражи с нежна сила са съхранили детето и неговите съкровени спомени, които докосват тъмните ъгълчета на поизродените ни възприятия на възрастни!!!
Фют, благодаря!!!