Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавление!

Свобода на словото
Заключено
futarela
Философска система

Re: Есенно-Зимно настроение влече към нас беверрайно забавле

Мнение от futarela »

За мен Коледа е УЮТ!!!! В къщи винаги се е празнувала Бъдни вечер макар да беше забранено.Тогава идва и белобрадия мил старец който винаги се крие или идва през нощта. Това е деня когато тичаме да купим най-хубавата елха ( не смърч ,не бор) или ни я докарват и винаги е голяма и стига до тавана! Ухае страхотно а ние я украсяваме и правим гирлянди я от хартия я от стереопорени формички за колети. Татко се е редил на показния на дълга опашка за банани и портокали. Мирише на цитруси и елха -ИСТИНСКА! Камината гори ,донесли сме сутринта дърва и те пукат игриво. Слушаме и коледни песни. Да ,знам -на английски са не са наши ,но пък са много хубави!Има една сладка суета у дома ,мирише на печени фъстъци,щтрудел и лозови сърми :1216 Татко търси монета за късметчето в питката а ние със сестра ми търсим подаръците за да видим дали нашите ни мамят или има дядо Коледа ))))))) Вечеряме заедно и има смях ,настроение ,,палим Свещичките на елхата ,става много вълшебно.Вярно за кратко има светлинки но пък е толкова хубаво и не се забравя. После следва кадене с тамян против зли духове и за здраве.Чакамеееее ,нетърпеливо проверяваме стълбите после тавана и гардероба ,ноо нищооооо и по някое време късно през нощта изненада пристига ,неочаквано!Радостта е голяма! И пак не разбрахме дали майка и татко оставиха подаръците или той . Мил , добър ,ВЪЛШЕБЕН!!!!А вън вали,вали ,вали тихо и кротко,на уличната лампа се виждат парцалите на пухкавия бял снежец
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Re: Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавлен

Мнение от Сиренце »

Фют, :922 :922 :922 :922 :922 :922 ! Това Е Коледа!!!
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Честит рожден ден, Цвети!

[img]http://img.bg.sof.cmestatic.com/media/i ... 288535.jpg[/img]

РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

КАКВА Е ТАЗИ БЯЛА НОЩ, КОЯТО
СЕ СПУСКА НЕНАДЕЙНО НАД ГРАДА?
И ГЛАС НЕБЕСЕН ШЕПНЕ В ТИШИНАТА,
ЧЕ ТУК ЧОВЕК И БОГ ЩЕ СЕ РОДЯТ.

ЗА ДА СЕ ВЪРНАТ КЪМ НАЧАЛОТО НЕЩАТА,
КОГАТО ВСЕКИ Е НАМИРАЛ СВОЯ РАЙ
НЕ ДРУГАДЕ, А ТУКА, НА ЗЕМЯТА,
Е ОСЪЗНАВАЛ, ЧЕ ЖИВОТЪТ НЯМА КРАЙ.

ДУХЪТ, ПРЕМИНАЛ ТОЛКОВА ПРОСТРАНСТВА,
СЕ ВРЪЩА В ТАЗИ БЕДНА ПЕЩЕРА,
ЗА ДА ПОДСКАЖЕ, ЧЕ ЧОВЕКЪТ ИМА ШАНСА
ДА КАЖЕ: ДУХ СЪМ И НЕ МОГА ДА УМРА.

МАКАР И СКРИТ В ОБВИВКАТА НА ТЯЛО
ТОЙ ТРЯБВА ДА ПОЖЕРТВА ВСЯКА СТРАСТ.
И ДАЖЕ И ПОСЛЕДНОТО СИ ОДЕЯЛО
ДА ПОДАРИ НА НЯКОЙ НЕПОЗНАТ КАТО НА БРАТ.

ОТ ТАЗИ НОЩ НАСТЪПВА НОВА ЕРА.
И ВСЕКИ ТРЪГВА ДА ПОЗНАЕ СВОЯ БОГ.
ХРИСТОС ПОКАЗВА КАК ДА ГО НАМЕРЯТ
ВЪВ ТОЗИ СВЯТ КОВАРЕН И ЖЕСТОК.

КАКВА Е ТАЗИ БЯЛА НОЩ, КОЯТО
СЕ СПУСКА НЕНАДЕЙНО НАД ГРАДА?
И ГЛАС НЕБЕСЕН ШЕПНЕ В ТИШИНАТА,
ЧЕ ТУК ЧОВЕК И БОГ ЩЕ СЕ РОДЯТ.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Лелеееее........ погледнете само:

това:
cchery написа:.........защото Коледа.... ами не я чувствам като празник. Много даже е далеч от мен.... така съм расла и така съм възприела нещата, че не мога просто... да се променя. Вътрешно не ми идва!!!!

....... подаръците най-сетне са закупени :1052 :1052 ....... за всички!!! Аман..... сигурно има и друг начин да се зарадваме един друг..... Сега остава неблагородно да измислим как благородно ще излъжем, че все пак дядо ти Коледар е донесъл подаръците :plezya se :plezya se ..... Коки,
срещу това:
futarela написа:За мен Коледа е УЮТ!!!! В къщи винаги се е празнувала Бъдни вечер макар да беше забранено.Тогава идва и белобрадия мил старец който винаги се крие или идва през нощта. Това е деня когато тичаме да купим най-хубавата елха ( не смърч ,не бор) или ни я докарват и винаги е голяма и стига до тавана! Ухае страхотно а ние я украсяваме и правим гирлянди я от хартия я от стереопорени формички за колети. Татко се е редил на показния на дълга опашка за банани и портокали. Мирише на цитруси и елха -ИСТИНСКА! Камината гори ,донесли сме сутринта дърва и те пукат игриво. Слушаме и коледни песни. Да ,знам -на английски са не са наши ,но пък са много хубави!Има една сладка суета у дома ,мирише на печени фъстъци,щтрудел и лозови сърми :1216 Татко търси монета за късметчето в питката а ние със сестра ми търсим подаръците за да видим дали нашите ни мамят или има дядо Коледа ))))))) Вечеряме заедно и има смях ,настроение ,,палим Свещичките на елхата ,става много вълшебно.Вярно за кратко има светлинки но пък е толкова хубаво и не се забравя. После следва кадене с тамян против зли духове и за здраве.Чакамеееее ,нетърпеливо проверяваме стълбите после тавана и гардероба ,ноо нищооооо и по някое време късно през нощта изненада пристига ,неочаквано!Радостта е голяма! И пак не разбрахме дали майка и татко оставиха подаръците или той . Мил , добър ,ВЪЛШЕБЕН!!!!А вън вали,вали ,вали тихо и кротко,на уличната лампа се виждат парцалите на пухкавия бял снежец
Фют, съвсем егоистично си мисля..... че аз съм причината за това твое приказно откровение!!!! И тотално нескромно (защото не ми отива да съм скромна) се титуловам за ОТКРИВАТЕЛ...... твоя откриател!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ако ми обещаш, че ще пишеш все така, то аз мога на 100% да те уверя, ще те провокирам качествено :221 :221 :221 .....

Оставям себе си настрана, защото така е редно, и защото Фют ни е предложила...... не, не е предложила.... Фют, е повдигнала ъгъла на пердето към нейната душа, в която красотата е направила магия, а магията е сътворила топлина и уют. И всички те като невидими стражи с нежна сила са съхранили детето и неговите съкровени спомени, които докосват тъмните ъгълчета на поизродените ни възприятия на възрастни!!! Фют, благодаря!!! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

:1110 :1145 :1104 :1091 :1104 :1145 :1106
Цветушка, честит рожден ден!!! Желая ти да бъдеш удовлетворена от изборите които правиш! Да не се натъжаваш от компромисите, които ти се налагат!!! Да си горда от решенията, които взимаш! Но над всичко това...... искам да ти пожелая да бъдеш щастлива със или без, заради или въпреки избори, компромиси или решения, да чувстваш, че не те, а ти управляваш живота и емоциите, които го изграждат и правят твоята уникална съдба!!! Бъди обичана и чувствай подкрепа и любов дори и без думи!!! Весел празник! :954 :954

:1110 :1145 :1104 :1091 :1104 :1145 :1106

[youtube]8991V0eUyYI[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Благодаря ви, момичета :940 Правите ми деня още по специален и съм благодарна на Бог, че ме запозна със всички вас :954
Чери, тази песен ми е сред най-любимите :524
Цони, стихотворението......много на място....
Фюти, колко добре написано.
Поздрав и от мен с пожелание за незабравими и благословени празници:
[youtube]cZ-8jYpa1-o[/youtube]
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

[img]http://dntur.com/wp-content/uploads/201 ... 0%B019.jpg[/img]

Цвети, честит рожден ден! На много приказна дата си родена, миличка! На Бъдни вечер! Нека светлината и топлината на празника огреят и сгреят душата ти :922 Бъди жива, здрава, все така усмихната и лъчезарна, винаги обичана и обичаща! Прегръщам те, приятелко! У вас е двойно весело сега :1211 :940

[img]http://www.art.satto.org/wp-content/upl ... 0%B0-3.jpg[/img]

Фют, това е едно от най-хубавите неща, които съм чела от теб! Помня и когато разказваше за Коледна Виена /не се лъжа, нали?/, тогава също постингът ти беше възхитителен! Позволи ми да ти кажа, че и за мен Коледа е истински празник, който отвътре ценя и обичам, и чакам с нетърпение... и с умиление си спомням как го празнувахме вкъщи в Люлин...

[img]http://dntur.com/wp-content/uploads/201 ... 90-431.jpg[/img]

Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

[img]http://www.alabala.org/wp-content/uploa ... s-2008.jpg[/img]

Честита Коледа! Желая на всички здраве, щастие, любов, успехи, изобилие, истински приятели и сбъдване на мечтите! Светъл да е празникът ви, момичета!

[img]http://m.sibir.bg/uploads_bg/img/016455 ... 3978_l.jpg[/img]
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ЧЕСТИТА КОЛЕДА! Нека всеки един от нас бъде възнаграден с онова, което е заслужил!!

А ето и снимка в реално време на Коледния дух при нас.... :1062 :1062 :1062

[img]http://s8.postimg.org/atmdr949d/20151225_120202.jpg[/img]

Добре, че дойде Коледа, че да хвърлим дългите ръкави :955 :955 :955

futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Цвети , честит рожден ден ! Бъди обичана и шастлива!!! Благодаря ,за милите думи )))))
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Заключено