Nena написа:Дами, след изчитането на 140 страници материали за режима, установих няколко генерални грешки допускани от мен.
Доматите се считат за плод, а плодовете както знаем не се смесват с никаква друга храна (аз досега за всяка салатка избирах домати :-)
Ориз и картофи задължително се комбинират с боб, леща, грах, царевица.
Белтъчните храни се комбинират със зеленолистни зеленчуци.
В плодовия ден храненията са 5 в 8, 12, 14, 16, 18. Задължително.
Кетчуп не се консумира във въглехидратния (познайте с какво си овкусявах спагетите, ама така бях прочела).
Това са озновните грешки, които намерих по моето меню.
Дано това инфо ви е полезно, ако вече не сте го знаели.
Гуш...

Нена, позволи ми да не се съглася с почти нищо от това, което си написала....
Доматите се считат за плод, а плодовете както знаем не се смесват с никаква друга храна (аз досега за всяка салатка избирах домати :-)
Ако погледнеш ботаническата характеристика на домата, ще прочетеш, че доматите са зеленчуков вид, който спада към сем.Картофови! (това последното сега го разбрах

) И никой след 33 съзнателни години живот не може да ме убеди в противното! Ако решат да бъде плод - нека го наричат така, за мен е зеленчук!
Ориза и картофите е ХУБАВО да се комбинират с боб, леща, грах и царевица, защото по този начин стават бавни въглехидрати, засищат повече и организмът ги гори по-бавно.
В плодовия ден храненията могат да бъдат през 1,5 ч - 2 часа...колко ще бъдат - дали 3, 5, 9 зависи от това кога си започнала и колко си гладна...!
Кетчуп се консумира САМО във въглехидратния, защото има захар в него, чиято консумация е позволена само в този ден!
Истина е, че ИСТИНИТЕ за тази диета в нета са хиляди...но аз лично приех тези, които ми звучат логично и ги прилагам. Както знаеш с доста добър резултат до момента! Иначе казано, за мен НЕ СИ СБЪРКАЛА с нито едно от тези неща и не би трябвало да ги приемаш за грешки. Това е моето мнение, към което естествено не си длъжна да се придържаш! Най-важното е да се чустваш добре и ако това става като не ги "допускаш" - тогава всичко е ОК!