Лично за мен доматът си е зеленчук отвсякъде! Ако приемем обратната теза, то означава, че..... кулинарните традиции на почти всички страни са в грешка от стотици години, защото където и да надникнем, няма национална кухня, която да НЕ включва салата с домат и още нещо! А ако въпросният "субект"

Доколкото си спомням диетата имаше дни отделно за варива и дни отделно на въглехидрати?! В такъв случай поне за мен ориз, картофи, булгур, овесени ядки, хлебни продукти и т.н., които са чисти въглехидрати, би следвало да се консумират отделно от варивата - боб, леща, грах, нахут. Може и да греша, разбира се!
Въглехидрат с въглехидрат е позволена комбинация, нали така?! Затова според мен няма проблем. Още повече, ако човек е избрал и кетчуп само с аромат на домат.....mishellinna написа:Кетчуп се консумира САМО във въглехидратния, защото има захар в него, чиято консумация е позволена само в този ден!
Белтъчините, поне според принципите на разделното хранене, се комбинират най-добре със зеленчуци с изключение на въглехидратните такива като ориз, картофи, булгур и.... другите, които не ги знам.

Нена, и според мен не си направила нещо страшно.