Нелка,.... не намирам нищо грозно в написаното от теб. Дори не и скандално. Навярно знаеш, че българите имат едно вярване - че за да се появи нов член в семейството, някой друг трябва да му "отстъпи" мястото си.... Поне донякъде в тези рамки мога да "побера" твоята изповед. Истината и аз я виждам като теб - в бъдещето. В това дали ще съсредоточиш битуването си в центъра на мъката и тъгата, или... ще продължиш, давайки смисъл и обличайки в нещо истински градивно кончината на едного. И при все смятам за неизбежни всички въпроси "Защо?".... поне отначало.... Дори ще бъда по-смела - мисля си, че точно тези въпроси са стъпалата на спасителната стълбица..., която те извежда към друга плоскост на възприятие и разбиране. Благодаря, че сподели.
Нели написа:А, да, от вчера имаме двойка по немски.
.......................................................
След вчерашната двойка тя се почувства... щастлива и освободена. Облекчена. Буквално се радваше. Предполагам, защото вътрешното напрежение от учителката получи по този начин външен израз.
Това беше двойка-просветление.

Какво да кажа?!?! Обичам такива истории..... направо обожавам историите за справедлив протест.... И, да - от опит знам - когато се бунтуваш, чувстваш най-осезаемо свободата. Щастлива съм, че такива деца растат в България.
Така или иначе еуфорията от цафката вече е преминала - Вили има ли план как да се справи и със слабата оценка, и със слабата учителка?!.....
Аз днес се развинтих от тичане, бързане и какво ли не още. Уредих една камара неща..... особено някои много засукани и отлежаващи...., но остана проблемът с телефона на Бела... Дълго е за писане и обясняване... и няма да го правя сега.
Деска, на теб искам да отговоря - каня се от поне 2 седмици - още откакто ми писа по въпроса за пръв път:
Kleo написа:Чери, преди време ти бях писала, сега само те подсещам следното: "... колкото до пропаданията по улицата, ако ми кажеш точното име на улицата ви, ще разузная на кого трябва да се обадя и кому да сигнализирам, и ще го направя за теб. Защо не? А и се сетих за Господарите на ефира, те нали преследват нечистотиите в обществото ни, може и на тях да звънна, да се поразтичат малко и за гражданите на Младост!" Сериозна съм. Как се казва улицата с пропаданията? Ще се обадя на Общината и на Господарите например, и ще подам сигнал. Може би поредният, защото едва ли и вие не сте звънели вече. Ани?

Дес, сигурна съм, че знаеш, че... след като мрънкам публично, съм положила минимум усилия да реша проблема, срещу който роптая. И да - благодаря на всеки дори за най-малката подкрепа и помощ, която ми оказва. В случая - благодаря на теб за ангажираността и за това, че не си забравила.
Но историята тук е... още през януари бях общината... и говорих с инспектора в отдел "Екология" - както за почупения таралясник пред входа, така и за пропадналата улица. Какво се оказва?! Този инспектор е доста отзивчив. И на всичкото отгоре се оказа комшия. Т.е. живее в 1 от блоковете, пред които минава улицата. И за още по-голяма ирония - в блока, срещу който е най-голямото пропадане на участъка!!!! Т.е. имаме си много сигурна "връзка" в общината, която също ежедневно страда заради този проблем. НО.... в случая.. дори и връзките не могат да оправят туй що няма оправия. Човекът ми обясни, че той лично е разговарял за проблема с инженера на община МЛАДОСТ... като въпросният инженер е запознат с проблема от 2 години......................................................... Оставям на теб да прецениш... с какви възможности разполагаме за този казус при това положение!?!?!?!
Да, много пъти и аз самата съм се сещала за "Господари"-те. Но..... аз не искам цирк. Не искам подобна публичност и най-вече..... не искам кметицата, която си избрахме преди няколко месеца, да бъде забърквата от началото на мандата си в подобна история, ЗАЩОТО... тя е една от нас. Не знам дали знаеш, но кметица на Младост е съвсем обикновена жителка на квартала - майка като мен и теб, която се разбунтува заради презастрояването на квартала. Освен всичко друго - аз следя изкъсо работата на общината - имат добра страница във ФБ и редовно публикуват новини, съобщения и т.н. Вече на няколко пъти съм им пускала лични съобщения на страницата и всеки път са им отговаряли. Дори в единия случай и самата кметица ми писа. Разбираш ли каква ми е логиката да не искам сеир и публичен скандал?! Искам.... нещата да се случат по реда, по който са определени и ТРЯБВА да се случат, защото има нормативна база има и възможност..... и защото вярвам, че... проблемите трябва да се решават така...
Днес пуснах сигнал за пропадането на улицата на страницата на общината във ФБ... Дотук не е прочетено, но очаквам реакция по него. Ако и след това нищо не се случи, ще ида да говоря лично с кметицата.... и след това ще мисля за "тежката артилерия" като "Господари"-те.