Честити да са всички именици днес!

Аз пък..... не знаех за това, Деска
Леле, Нелка...., мен такива приключения ме плашат. Имам невероятен страх от удавяне и от падане от високо. Винаги треперя като летя със самолет, а миналото лято в Гърция преживях най-големият си страх от удавяне в морето - бяхме си наели по традиция от малките лодки, които там се предлагат за 1-дневни разходки около бреговете и до островите близо до брега, но времето не беше спокойно. Заобикаляйки един нос, при който явно се срещат 2 течения едновременно, в комбинация с въздушните маси, се бяха образували вълни поне по 2 метра....., а ние в тази малка "черупка" с не особено мощно моторче..... Много се уплаших. С Коки легнахме отпред на носа на лодката, за да тежи тя. Момчил отзад управляваше, а Бела я помолих да залегне в средата на лодката, на дъното, и да се залови някъде много здраво докато изпъплим по вълните.... Супер се уплаших, докато виждах тази водна стена как се изправя и надвисва над нас.. Просто не искам пак да го преживявам...Нели написа: ↑16 Май 2020, 22:26 Иначе днес имахме и приключения - направихме грешка и изнизахме едно въже, като си създадохме доста проблеми докато го оправим, сменяхме скъсано платно, имахме шквал - доста опасен понякога, силен поривист вятър, често с градушка или сняг (ние само замръзнахме, защото беше доста студен), който удря внезапно и трае 15-20 мин. или малко повече.
Дали можеш да откриеш кой е този италиански професор и какво точно казва? Стана ми наистина любопитно...''Може би трябва да се преразгледа добре как точно се изработват и формулират смъртните актове, как се декларира смъртта. Защо го казвам? Защото има смърт от COVID и смърт с COVID.
Значи, ако един човек, е примерно с тежка сърдечна недостатъчност, или бъбречна, и прихваща вируса, така да се каже, заразява се с него и умира благодарение на него, този човек не умира от COVID, а с COVID. Той и без това е бил с една тежка сърдечна недостатъчност. Докато съвсем друго положение е, когато здрав и прав човек върви, заразява се, изкарва пневмонията, тежката белодробна, дихателна недостатъчност и в края на краищата умира. Това са две различни причини за смъртта. Впрочем, Италия прави в момента това. Италия преразглежда данните си за смъртта и счита, наскоро четох от един техен професор епидемиолог, че всъщност смъртността е по-ниска от това, на което бяхме свидетели, на цифрите, които вървяха по време на най-големия пик на тяхната епидемия'', обясни проф. Аргирова.
Момичета, няма как да съм сигурна, но в Италия проф. Стефано Монтанари развива тази идея вече повече от месец. Възможно е да става въпрос за ТОЗИ ЧОВЕК.