Житен режим II - Островът

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Житен режим II - Островът

Мнение от Kleo »

Не вярвам в случайности. Вече. Ама никак.
И щом от няколко дни все се сещам за Житния режим, значи това има някакъв смисъл. За мен. Точно тук и сега.
Ще се заема отново да прочета някои неща за Учителя Петър Дънов и неговите духовни съвети.
Тъй като основното Житене е чак през февруари догодина, а дотогава има много време, се чудя дали да не направя някакво много по-кратко житене сега, през декември и/или януари.
Ще пиша пак тук, когато реша какво ще правя. Междувременно ако някоя от вас жити и има желание да сподели, нека го направи в темата.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
puf

Мнение от puf »

Хайде и аз тук, както обещах. :922
Така, накратко, никога не съм пробвала ефекта на режима.
Имам огромно желание. Мисля, че го ''оприличавам'' на ПОД-а, но не съвсем (по скоро пихически си казвам , че ще бъде нещо подобно - с ПОД-а понеже нямах проблем и бях много щастлива след един такъв ден)
Въпроса е , че незнам тук 10 дни, как ще реагирам. (много разсъждавам както винаги ! Просто го правя и това е)
Не съм много по житните храни, хляб бисквити и тестени не ям почти да кажа.
Напоследък си приготвям ръчни полупечени бисквитки - с брашно - елда, нахут, лимец и т.н. Ям не повече от 50,60 гр. през 3,4 дни

За сега, съм се заредила с лимец (ще използвам него)
Връщам се да почета основно инфо, и насоки. Целта ми е да видя как действа и имам желанието да уеща ония магически ефект- на лекота и енергия, за който съм чела.
Държа да го направя на емоционално ниво, не само просто режим или ''хапване'' на жито, ябълки и мед.
Житото ми е накиснато, хайде ще почета малко , и 10 дни мисля да творя :954 (прочиствване преди Коледните празници, какво по хубаво започване на новата година, в хармония с себе си :329 )

PS: Искам насоки, относно самия режим на Дънов, като цяло смисъла и идеите му. Целта ми е да се потопя в информация относно методите му. Нямам много инфо за лечителя.
Благодаря Ви. :329
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Жити се, като се казват някои молитви и/или се правят медитации, най-добре на зазоряване :954 Върни се да почетеш по-напред в тази тема, има линкове. Както и в първата ни тема. Много е интересно, а сега влизам в консултация и просто наистина нямам време да търся и да ровя за източници в нет-а. Успех! И пиши пак!!!
puf

Мнение от puf »

Пиша пак дам... :329
Не мога да кажа , че ще продължа по план, но се радвам че направих 1вата крачка поне.
1-ви ден - беше по план - немога да кажа че бях гладна, остана ми 1/2 от житото, но направих 2ра доза за 2ри ден....
2ри ден -също остана много от житото..Ядките които ядох бяха бадем.

Незнам режима ли е такъв или не съм свикнала да ям зърнени храни толкова (аз не ям почти чесно казано, най много някоя крекер приотвен домашно, ползвам брашно от елда,нахут,просо, овес - рядко...). Житни много рядко.
Харесва ми.... спокойна съм, мило ми е, свежо ми е. Цикъла ме навести на 2ри ден, (закъсняваше 2 дни... незнам има ли връзка просто отбелязвам).

Мисля да продължа обаче, имам дни в които ще хапвам лека салата , (2,3 шепи салата откореноплодни да речем...), ядки 50-60 гр дневно.
Всичко ми е сурово този месец.
До 25.12 - съм решила менюто ми е да е нещо подобно на житене, но през 1,2 дни ще имам по някоя друг зеленчук, суров кокосов орех....

Определно съм тук февруари! :923
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

С теб до мен през февруари ще ми е далеч по-лесно и приятно да направя този хубав житен режим :329
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

puf написа:С теб съм ! :922 :954
Радвам се и благодаря!

:329
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Пъф, а ти по принцип суровоядец ли си?! Т.е. ... споделяш ли тази идея и начин на хранене....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Не знам за пуф, но ще ти отговоря аз защо обичам житния режим на Учителя Петър Дънов. Действа ми безкрайно пречистващо и успокояващо. Изчиства тялото и укрепва психиката и нервите. Явно съчетанието покълнало жито + ябълки + орехи + пчелен мед, заедно с много вода и билкови чайове, е много добро точно за мен. Освен това аз обичам да чета книгите му, някак вътрешно му се доверявам за много неща, които е проповядвал, танцувала съм и паневритмията на 7-те Рилски езера, изобщо съм запозната с идеите на Бялото братство в България. Когато правя този режим, не си правя никакви модификацийки по мое усмотрение, а го спазвам едно към едно. Единствено понякога просто не съумявам да си изям цялото предвидено за деня жито. И го оставям. Но не ям друго. И се чувствам максимално добре. Иначе обичайно нито съм вегетарианка, нито суровоядка.
puf

Мнение от puf »

cchery
Не съм 100%, но от година чета много неща по темата, и правя опити така да се каже.
Не мога да го направя изведнъж според мен. То би било пагобно стресово и т.н за организма. Просто от скоро време усещам как се чувствам все по добре когато имам
дни повече с сурова храна. Но усещам че имам нужда и от сготвена или задушена можеби храна периодично.
Като цяло режима ми на хранене от 4,5 год. е много изчистен, резултат от това са гидина изпълнявани Детоксикации - трябва да го отбележа!
Чувствах се много добре.
От догина вече не правех детоксикации редовно, но понеже храната ми е по ''чиста'' , имам 2,3 дни сурови, 2,3 несурови , месо предимно риба (много риба хапвам, моркси всякакви)
Но не мога да се нарека 100 суровоядец (предполагам, че вървя на там, просто се научих да слушам тялото си, то само казава кога иска по тежка храна)
Ям доста ядки да, но доста пъти са и печени примерно.
Имам какво да уча още определено.

Kleo
За житния режим: Почувствах същото нещо макар и за 2 дни. Предполагам и вярвам, че ако достигна 10 дни, ще усеща онова чувство - сигурна съм. (когато имам сурови дни съм също така - имам енергия, мислите ми са чисти, концентрацията ми е добра)
Аз също не можах да изям всичкото жито - ползвах Лимец.
И не се чувствам гладна, с 3 л. мед , орехи и ябълките, това жито е предостатъчно. Аз чувствах леко отпадане, но в никакъв случай глад.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Пуф, нищо не направих през декември по отношение на житния режим. Сигурно ще си го направя направо през февруари. Как си ти? :524
Публикувай отговор