Силата на Позитивното Мислене

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Cheva
Със словото напред

Re: Силата на Позитивното Мислене

Мнение от Cheva »

Мърмори, подписът ти е красноречив и много по темата. :920
Любим текст ми е! :1002

"...Не ме кори за нощите ми будни,
че тясно ми е в мекото легло,
че сън, когато в клепките ти легне,
аз литвам с мое мъничко крило
......................................
и цялата се устремявам
към неизбродните висоти
Не ме съди за мойто безпокойство
за жаждата веч да се стремя
В кръвта си нося непокорство,
преляно в мен от моята земя"
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Много обичам тази песен!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Нелка,още веднъж искрено ти благодаря за обаждането снощи. Стопли ми сърцето!
А песента....ами тя отразява бурята в душата ми,стремежите ми, копнежите ми...всичко!
Трябва да направя равносметка,да взема някои решения, трябва да направя планове...но първо се опитвам да сложа ред в главата си. Затова имам нужда от позитивните ви постове.
Milenita Bonita

Мнение от Milenita Bonita »

Зори,
помни,че всичко в този живот ни се случва със причина.Всеки урок,който ни праща съдбата трябва да бъде научен,ако ли не,то пак ще се сблъскаме с него,до като накрая не го научим.Всеки от нас има трудни моменти в живота си,иначе наистина щеше да ни е писне от еднообразието.Опитай се да приемеш всичко като тест на съдбата,бори се и излез от ситуацията още по силна!!Бъди благодарна за всеки един ден от живота си,независимо колко труден е бил той.Осъзнавам че всичко,с което искам да те окуража сега звучи много клиширано,но сигурно е станало такова понеже всеки един от нас без изключение преминава през тези периоди,състояния,хаос в живота и мислите!След всеки дъжд изграва слънце,това е кръговрата на живота!
Виж ме мен.Започнах тази тема преди малко повече от месец,когато настина се чувствах много паднала духом.Исках най-много от всичко да започна работа,която ми харесва,която да ме кара да се чувствам полезна и жива,а не само да работя,за да изкарвам пари.Трудно ми беше,много мисли,много емоции,много лутане.В един момент осъзнах,че вече просто трябва да зпочна каквато и да е работа най-малкото за да съм сред хора,а не сама и паднала дълбоко в дупката.Преди 3 дена започнах работа.Работя,това,което съм работила през последните 7г.и въпреки,че вече исках промяна,видях,че това няма как да стане точно сега.Този месец в черната дупка ми показа,че има много по-важни неща в живота.За това сега съм благодарна,че работя,гледам да посрещам с усмивка всеки ден и най-важното не се давам на никой и нищо да ми развали прекрасният ден и настроение!(поне се опитвам :954 )Не чувствам,че съм направила кмпромис със себе си,промянта във кариерата ще стане,когато съм готова за това,както всичко в живота ни!!

Пращам ти много положителна енергия и бъди силна!!! :940
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Milenita Bonita написа:Опитай се да приемеш всичко като тест на съдбата,бори се и излез от ситуацията още по силна!...бъди силна!!! :940
Понякога урокът на съдбата е различен. Понякога тя иска да ни научи да приемаме, а не да се борим. Понякога трябва да се научим как да поемаме подадената ни ръка, как да отстъпим макар и за малко, как да изчакаме добрия момент, как да си разрешим почивка, отпускане... Винаги ли трябва да сме силни? Дори ако това се превръща в слабото ни място? Животът е шарен и моментите, в които правим крачка назад и се отдръпваме, не винаги са моменти на слабост. Понякога са моменти на смяна на гледната точка. Отстъпвайки крачка успявяме да видим нещата под друг ъгъл.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Досега не успявах да вляза в тази тема. А особено след изминалите двайсетина дни, няма и какво да кажа...... Може би единствено това,че позитивното мислене всъщност е самият живот. Лично аз не мога да се пренастроя. Ако имаше начин да ми изтрият паметта, да ми почистят подсъзнанието, да ми осветлят погледа, да ми разширят мирогледа........... аз ли щях да бъда?!?!

Има неща, обаче, които се учат в движение, т.е. докато живееш. Преди години трябваше на всяка цена да съм първа във всичко. Така си докарах отличния успех в училище, ала отвъд него какво имаше?!?! Преди време трябваше последната дума да е моя. Така чувствах, че "затапвам" противника и го превъзхождам? Ала останаха ли ми приятели?!?!?! Преди време трябаше да имам фасон пред околните. Така се чувствах пълна! Ала колко ми струваше фалша, който изпразни същността ми?!? Преди време трябваше да съм майка. Защото родих Коко! Ала каква беше цената на това майчинство, което прокуди онази старата Анелия?!?! Анелия, която беше вечно усмихната, вечно готова за подвизи, вечно смела и безразсъдна........

Няма как да не се съглася с написаното, че всяка малка отстъпка, води до победна крачка! Няма как да не застана зад твърдението, че трябва да се научим да бъдем самите себе си и тогава никога няма да ни се налага да мислим позитивно, защото....... всъщност ще живеем позитивно, хармонично, леко и отривисто. И аз съм правила компромиси и не съжалявам за нито един. Защото и да съжалявам, миналото е зад гърба ми и аз не мога да се обърна към него. Грешки - бол. Хубави моменти - още повече. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

cchery написа: Ако имаше начин да ми изтрият паметта, да ми почистят подсъзнанието, да ми осветлят погледа, да ми разширят мирогледа........... аз ли щях да бъда?!?!
Разбира се, че щеше да си ти, Чери, но променена . Само дето промените настъпват доброволно и само ТИ можеш да ги направиш, ако много ги искаш. Не се страхувай, че някой друг може да ти изтрие паметта или да ти разшири мирогледа. Няма място и за страх от изгубване на индентичността. Идентичност винаги има, но тя се променя и слава богу! , може би това значи, че човек се учи.
Последно промяна от Ver на 06 Авг 2011, 09:13, променено общо 1 път.
Ver

Мнение от Ver »

Milenita Bonita написа:.Преди 3 дена започнах работа.
:326 Поздравявам те Миленче!
Леко-полеко нещата започват да се "отпушват" значи :)
Нищо чудно скоро да си смениш и Аватара с нещо по-цветно :954
Крилат и безгрижен да бъде денят ви :954
Milenita Bonita

Мнение от Milenita Bonita »

Вер,благодаря ти много! :940 Да,всичко се нарежда бавно,но славно!Просто трябваше да премина през лек трус!!!Прегръщам те!!

Благодаря мнОООго на всички дами,които ме окуражаваха и насърчаваха!!!!!Мисля,че създадохме една полезна тема,дано да е така!
Това не значи,че темата е закрита,обаче!!!Ще продължаваме да пишем,нали?!!Позитивизма е част от живота ни,той присъства в него непрестанно!!!! :1002
Ver

Мнение от Ver »

Миленче :923 ,
Искрено се радвам на хора, като теб, които виждат "проблема" и си пренастройват мисълта :) За мен това казва, че "растеш". :326
Темата е толкова хубава и фундаментална, че не може да бъде закрита.
По тази тема винаги има какво да напише, но не може да се пише винаги ;)
(всъщтност има хора които могат да пиша винаги в нея, защото каквото и да напишат то е позитивно :222)
Milenita Bonita написа: Позитивизма е част от живота ни,той присъства в него непрестанно!!!! :1002
Така е! Дори имам усещането, че е самият ЖИВОТ.
Ver

Мнение от Ver »

Охо, Миленче сменила си аватара :)
Вече мечтеш, горе си високо :326 :326 :326

Ето с това започвам днес:
В безкрайността на живота, която ме обгръща,
всичко е съвършено, цялостно и завършено.
Приемам своето тяло като добър приятел.
Всяка клетка в него притежава Божествен разум.
Вслушвам се в това, което то ми казва, и зная, че съветите му са основателни.
Винаги съм в безопасност и съм Божествено закрилян и напътстван.
Избирам да бъда здрав и свободен.
Всичко в моя свят е наред.

Да си представим :954
Imagine
Слънчев ден дружки :954
Публикувай отговор