Ярко слънце жули по неувяхващи марули!

Свобода на словото
Заключено
danid
Философска система

Re: Ярко слънце жули по неувяхващи марули!

Мнение от danid »

Да се включа и аз тогава :221

Странна работа, след толкова дни Мария ми твърди, че почти нищо не са взели по английски, вече се притеснявам, все пак са имали поне 15-16 часа. Или тя лъже, или изтеглихме късата клечка с тази учителка.

Миналата седмица направихме първата пломба на Боби. Голямо мрънкане беше, но очаквах да е още по-зле. Беше станало пулпит, та се наложи по-дълго лечение. Това дете огледа всяко инструментче в кабинета и разучи за какво се ползва.

Да ви се похваля, от 2-3 дни не ме боли гърба. Чак не мога да повярвам, почти месец и половина ме мъчи тази болка. Какво ли не си проверих заради нея ...
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро!!!! Еееееее, сядам да пиша докато съм все още вкъщи, че после пак няма да имам възможност. :plezya se :plezya se :plezya se

Дани, много се радвам, че гърбът вече не те боли!!!! Бих те питала какъв, в крайна сметка, се оказа проблема..... ама понякога въпросите просто нямат отговор. :plezya se Като прочетох за пломбата на Боби, да ти кажа,че при млечните зъби времето, което е необходимо кариесът да стане пулпит, е около десетина дена - поне нашата стоматоложка така ми обясни. И каза също, че при млечните зъби тя работи основно пулпити. На Бели също направихме едно млечно зъбче пролетта. Не знам какво да ти кажа за английския на Мими.... вие виждали ли сте им програмата по този предмет?! Какво се предполага да учат.....

При нас..... Коко от вчера е с двойка :1139 , ако ще му я пишат де..... задето бил приказвал в час по география :1044 :1044 .. Не се впрягам тази година..... категорично. Намерили сме хубави учители по БЕЛ и математика и наблягам там. Разбира се, удостоверението за седми клас е важно, но... заради него няма да побърквам Коко. Иначе той самият засега проявява завидна усърдност - ходи си на тренировка на 4-и километър, връща се, къпи се и сяда да си доучва... направо не е за вярване. :1062 :1062

Накратичко да ви кажа къде бяхме през четирите празнично-почивни дни - в Хасковския край. Отседнахме в един страхотен вилен комплекс в с. Царева поляна - Никодиа се казва. Разгледахме Перперикон и Татул..... Абе, на който му е интересно, писала съм в блога........ макар че постингът там е недовършен, защото....... :126 :126 :126 :126 блог.бг..... имат лимит за размера на постингите и снимките ми са се оказали много големи и затова краят е отрязан :126 :126 :126 :126 :126 :126 ..... Естествено, научих го много късно снощи, а не съм си запазила копие на писаното на док-файл, ама както и да е..... Царева поляна, Перперикон, Татул....

Деси, приятни моменти ти желая в Дряново..... едно малко градче, типично за нашия край. :954 Поне въздухът му е чист и ако ви остане време може да посетите пещерата "Бачо Киро" и съответно Дряновския манастир.
Бъни написа:Как обаче се усеща, че в България са почивни дни!
Няма никой тук...! :lol:
Хихихих....... така е, Бъни!
Бъни написа:На мен днес ми е много крив ден.
Сутринта като заведох Марти на детска така плака, че сърцето ми се късаше.
Има ли промяна при Марти?! Направо ти ..... съчувствам, Бъни! Чудя се защо трябва да минаваме през тези моменти..... защо така се случва. И в същото време помня съвсем ясно колко много исках и аз да пусна вече Бели на ясла и да имам поне 5 часа само за мене си.....

Имам и готини неща да казвам - например това как вчера по възможно най-малко болезнения начин ми се разреши един сериозен проблем в работата..... Твърде сериозен даже... доволна съм. Онзи ден в сряда пък Коки изиграха първи официален мач за купата на България - срещу Левски! :954 Естествено в тяхната възрастова категория.... Тази събота и неделя НЯМА да пътуваме никъде и честно... направо се радвам..... уморих се от багажи и следбагажи :221 :221

А сега приключвам, защото ще ходя да взема едни помагала за трите трети класа от училището на Бели... Трябва да се помогне и за това.... няма начин! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ани, ние сме в станция Поп Харитон, на 5 км от самото Дряново. Посетихме село Цинга, то ни е най-близо оттук. Всеки път, когато сме командировани тук, ходим до манастира. Местността е прекрасна, в подножието на планината сме, въздухът е кристал, а когато влакът прореже тишината, усещането е направо върхът. Харесва ми много тук!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
danid
Философска система

Мнение от danid »

Да, така е за зъбите, Чери. Зъболекарката каза да го заведа пак преди Нова година.

За ръката си права, не разбрах какво беше. И като цяло не знам какво ми е, но знам какво не ми е. Нямам проблем със сърцето и щитовидната :221. Не знам дали почивката или седатив-а, но съм по-апокойна напоследък. Може и танците да си казват своето, защото съм много редовна. Сега се чудя какво още да си измисля за раздвижване, макар че около нас няма кой знае какви възможности.

За английския, лошото е, че не знам дали тя не шикалкави нещо, но то ще се чуе. Вчера имали входно по математика и видите ли, било по-трудно от матурите. Нахоках я, да си е преговорила и тя си млъкна, но не чакам нищо добро. Дано се стегне бързо, но нас не ни чува изобщо, че е в ново училище и са важни и първите впечатления на учителите...

Ние ходихме на Банско за 2 дни от почивните, но не бяхме много очаровани, особено от храната... Иначе хотела беше добър, персонала любезен, но нямаше много хора и това винаги има знчение. Децата се забавляваха и дните минаха много бързо.

Вер, Ели не са отчели какви са ги вършили тези 4 дни. Интересни неща както винаги предполагам. Пък и Фюти май не е разказала подробно.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Ver

Мнение от Ver »

Аз пък се включвам само като ме попитат :1062
Мноо съм важна :1028
Ние си удължихме лятото с едно Гръцко моренце :)
Супер ми се отрази :)

Изображение
В Амуляни

Изображение
Не ги опитах :)

Изображение
Атон

Изображение
ШЛяп-шляп педалите

Изображение
Мелник

Събрахме колкото Слънце можахме :)
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Чудни снимчици, Вер - напълниха ми душата. Много си падам по синьо моренце :954 ! Жалко, че ние тази година не успяхме да му се порадваме. Още сме си във Варна - да не се почуди някой :lol: , но имаме ДВА! плажа. и то от 6 часа вечерта докъм 8.... И то защото едни приятели бяха дошли на почивка, та с тях поплажувахме. Абе не е за говорене! Но то и варненското море няма нищо общо с гръцкото.
И преди да ме е хванала логореята, да взема да се похваля - днес най-после си намерихме котенце! От пролетта съм обещала на Яна, че като намерим някое улично коте, дружелюбно, без майка, достатъчно отраснало да се оправя само, ще го вземем и ще го заселим в двора на кооперацията ни. Цяло лято дебнем, но все не намираме подходящо - или са плашливи, или са малки, или пък точно в момента не можем да го вземем с нас :). Е, днес най-после късметът се усмихна на Яна - отидохме в един ресторант да обядваме и там едно черно-бяло писанче обикаля масите. Питахме сервитьора - не било на ресторанта, ако го искаме - наше е. Та така - взехме го, заведохме го на ветеринар да го обезпаразите (даже паспорт му издаде :)) и после - на двора. Горкото - доста се изплаши докато го возехме в колата - взе да мяука едно такова сърцераздирателно жално.... Но сега е добре - обикаля, души, опознава, крие се, дебне. За момента името му е "Мяучо" :plezya se :plezya se (щото много мяука в колата.... Яна не се отличава с голямо въображение :mrgreen: ). Лошата новина е, че и Яна май е алергична към котки - днес, докато се возихме в колата, се скъса да киха, каза, че и очите я сърбят. класически признаци на алергия, същата като моята. Но ако Мяучо е на двора и тя много-много не се навира в него, няма да е проблем.
Ние по празниците бяхме в Старозагорски минерални бани - еми много ми хареса! Хотелът беше супер, водата в басейна - поне 32-35 градуса, хората - усмихнати, времето - разкошно. Яна се размаза на басейна, аз на шезлонгите с книжка, баща й - в сауните и парната баня. Ей на това му викам почивка :D . Но свърши... И от другата седмица започваме ремонт на кухнята, за което още не съм готова да говоря... :221
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа: За момента името му е "Мяучо" :plezya se :plezya se
Ха ха ха, и нашия заек се казва "Зайо" :1062
dexter написа:...от другата седмица започваме ремонт на кухнята, за което още не съм готова да говоря... :221
Няма какво да се говори, това е достатъчно :)
Човек никога не е готов за ремонт на кухня/баня :1062
Има ли близък при който да се изнесете :1062

Аз искам да направим един ремонт на коридора,
че от 30 год не е пипан и вече много ме дразни,
ама все остава на заден план ...,
то лятото и от дистанция, трудно
се правят ремонти :1028

Тия два дни е толкова вальовно, че направо
не мога да се адаптирам.
Хубава неделя :529
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:Тия два дни е толкова вальовно, че направо не мога да се адаптирам.
Хващам се в тия думи на Верката, за да ви кажа ДОБРО УТРО.... от стадиона на с.Требич, където Коко имаше мач току-що. Дъжд вали сериозно, Т е 13 градуса..... направо съм на шушулка :plezya se . Айде повече ще пиша от нас. :954 На по едно чайче.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Хей, здравейте вече по-официално :1062 , че от тел-а много трудно се пише. Такъв студ набрах на стадиона в с. Требич..... не стига, че паднахме, ами и дъжд ни наваля... абе кво да се прави?! :1062 Ще си гледам снимките на Верката и синьото гръцко море и ще се топля от спомени, спомени...... прекрасно е, че и тях ги има. Освен това вече е време да посрещнем есента. Предпочитам да не закъснява, защото това се отразява и на зимата и накрая март месец вместо да се пробуждаме за нов живот и пролет, слагаме пак апреските :cry: .

Декс, честит ви Мяучо! :954 :954 Надявам се той да е щастлив с вас... защото в обратното съм сигурна. Но понякога, ние хората, не си даваме сметка какво причиняваме на домашните любимци. При нас пък имената на котките си бяха бая мислени :mrgreen: ...... особено това на Арти е съставено от буквите на 2 любими ТВ героя, нищо че звучи другояче. Като прочетох за минералните бани, на които сте били, и направо ми се прищя да скокваме и ние на топла вода и басейн...... Вече наистина много ми се ходи на такова място.
Ver написа:
dexter написа:...от другата седмица започваме ремонт на кухнята, за което още не съм готова да говоря... :221
Няма какво да се говори, това е достатъчно :)
Човек никога не е готов за ремонт на кухня/баня :1062
Даааааа, и на мен 1 живот не ми стига за настройка :221 :221 ..... Виждам проблемите и при нас в хола и терасата към него. Дори знам какво искам да постигна, но в никакъв случай не искам да си го причиня....... Не мога!!! :221 Честно казано не живея за това да робувам на къщи и апартаменти..... Та на вас пожелавам.... възможно най-малко дертове или пък възможно най-малко да им се впрягаш! :222

Леле..... от утре стартира първата седмица с 5 учебни дни :1062 :1062 ..... случват се нещата при нас, ама...... едно ми е никакво такова. Искам да променя нещо. Да направя нещо. Пък нищо не правя по въпроса... Знам ли, сигурно не го искам достатъчно силно.

Въпрос към дамите, които са около 40 +/- :1062 :1062. Напоследък забелязвам, че цикълът ми се скъсява - примерно вече е с продължителност 5-6 дена, а не 7-8, както е било преди. И освен това е и по-оскъден откъм кървене... Мисля си, че е обвързано с възрастта. Та затова питам дали и при някоя от вас се наблюдава такова нещо.

Ами айде - спокоен неделен следобяд!!! Аз днес :1062 мисля да поработя върху забуксувалия ми проект за нов блог и сайт :oops: ... Признавам си, че последните 2 седмици бях замразила работата си по него къде заради това, че пътувахме, къде и поради началото на учебната и новия режим в ежедневието, но най-много заради това, че съм на същия препъникамък, до който стигнах някъде първата седмица от септември и все още нямам решение за него. Днес ще ползвам "консултански" услуги на професионален програмист :955 ..... знаете кой.... досега се блъсках сама, но вече и аз се предавам. :1019 .

Ver

Мнение от Ver »

cchery написа:.... едно ми е никакво такова.
и на мен така ...
Днес направо ме гепи нервата, от нищо правене
и липса на всякакви идеи ...
Много се дразня ...на себе си :)

Ама каквото такова.
днес ще мързувам и тъпея явно. :1077
От утре ни емва седмицата и няма да имам време
да се замислям :)

Божееее 40 + ... егати как минава времето :) :423
Ако питаш мен цикъла ти се е нормализирал,
5-6 дни си е идеално :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:Божееее 40 + ... егати как минава времето :) :423
Ако питаш мен цикъла ти се е нормализирал,
5-6 дни си е идеално :)
Абе и аз си го мисля това, но не мога да си повярвам.... От друга страна на почти 40 вече ми е крайно време :1062 :1062 .
Ver написа:
cchery написа:.... едно ми е никакво такова.
и на мен така ...
Днес направо ме гепи нервата, от нищо правене
и липса на всякакви идеи ...
Много се дразня ...на себе си :)
Верка, разбирам те напълно.... Последните години, когато събота и неделя правя именно "нищоправене" :1062, направо се докарвам до депресия. От тази есен съм си обещала да спра зорлем да се видиотявам.... Но за всеки случай днес ще реализирам нещо, дето го мисля от 3 седмици. То ще е свързано с форума и не само..... Ще се появи като инфотук до 2-3 часа. :222

Заключено