danid написа:Замръзнали са, Деси, всички събития напоследък го доказват за мое съжаление.
Ето, сега да питам, подписахте ли се за референдума, вероятно не? Повечето не го правят, а знам, че по 2 от точките над 90 % от хората са за промяна. И защо тогава не се подписаме, какво ако не харесваме Слави Трифонов или не сме съгласни с част от предложенията, дори с всички? Нали искаме промяна, нали искаме да ни чуят? Как да стане? Те сами няма да си отрежат, който и да е от клоните, а ние сме ощетени всеки ден - и в образование, и в здравеопазване и в администрация се наливат безобразно много излишни пари и част от тях се усвояват неправомерно. Кражби, побоища, изнасилвания, колко пари се дават в сектор сигурност?
Безразличието е навсякъде и това е нещото, което не мога да приема във всичките му форми... Спирам по темата, но ще се радвам, ако дори и 1 подпис се получи след горните няколко реда.
Дани, имаш шанс за поне 1 подпис - моя

. Обаче аз да си призная - не бях дори и чувала за това, че тече подписка за референдум

. Не гледам ТВ, освен Х-фактор и научно-популярни канали. Нямам вече и фейсбук

..... не знам докога, вестници не купувам. Та.... пусни линк с инфо за този референдум - нека се запозная.
danid написа:Останете си със здраве и не мразете жената със синия, който всъщност е черен маникюр, била тя и възпълничка и възневъздържаничка

Леле.....
Дани, ...... нелепо е това, което пишеш... но си живеем в Бг, където външният вид определя и личностните ти качества.... Не ме учудваш въобще! Съжалявам, че е трябвало да чуеш това.... И при все - моите адмирации, че си направила нещо. Че не си мълчала. Че си променила статуквото!!! А що се отнася до Мими... може би тя ще страда, ще се чувства недобре от факта, че на майка ѝ е излязла такава "слава", но... има уроци, които трябва да се научат час по-скоро!!!! После - винаги е късно! Браво!!!!
Аз не съм чула дали ми се носи "славата" из нашето у-ще

. Но не е невъзможно и след вчера!!! Изкарах поне час в нашето училище в разговори с класната на Коко и помощник-директорката по учебната част!!! Ако имах фейсбук, щях да изложа проблема, поради който потърсих разговор с директорското тяло, в страницата на класа на Коко. Но..... всяко зло за добро, са казали мъдрите хора. По-добре, че за момента сме блокирани от малоумната социална мрежа, т.к. си стъпих на краката и отидох сама да изложа собствената си позиция. Аз по принцип не обичам колективните прояви, но понякога е хубаво, когато идея и позиция се защитава от поне двама души. И така за какво иде реч?
Онзи ден Коко ми казва: "Мамо, ако знаеш какво стана в часа по математика?!?!?! Омуртаг побърка г-жа Колчева.... и провали целия час. Беше много гадно! Момичетата бяха много ядосани.... " Омуртаг е ученик в класа на Коко от миналата година. Прехвърлиха го при нас от съседна паралелка заради лошо поведение. А иначе е дошъл в нашето училище от друго, от което е изключен за същото. Омуртаг идва на училище може би само защото няма какво друго да прави. Омуртаг редовно пуши по време на първия час и или не влиза, или закъснява с 15-20 минути. Омуртаг не носи учебници, тетрадки, помагала. Омуртаг играе и цъка на телефона си по време на часовете. А ако му доскучее, говори, прави щуротии, спори с учителите или...... както разбрах просто става и напуска час....... ако междувременно някой негов приятел не влезе в час и не го измъкне :!: :!: :!: :!:

.......
Онзи ден, в който е създал грижи на г-жата по математика, той е бил "провокиран" от факта, че в предишния час, който е при класната той разбира, че въпросната г-жа по математика му е писала отсъствие, с което неизвинените му стават доста и евентуално му предстои изключване. И той......... "побеснява"

.... дете на 13 години :idea: :idea: . Напуска часа по рисуване - класната на Коко е г-жата по рисуване - без да иска разрешение или нещо подобно и отива да се разправя с г-жа Колчева - математичката!!! Той да се разправя с учителката по математика за това, че има отсъствие, при положение, че....... то е писано, защото той съвсем сам и доброволно е напуснал часа по математика!!! Просто така - получил е своето контролно в началото на часа, както всички останали от класа, и станал и си тръгнал и така и не се върнал!!!! Кажете ми какво трябва да му пише госпожата в този случай?!?! Усмивка, може би!!!! Или отсъствие! Каквото и да ми отговорите, правилният отговор е, че Омуртаг решава че е "нарочен" от математичката и тя умишлено му пише отсъствие............................... за това, че е напуснал часа!!!!
И така, Омуртаг се връща в часа по рисуване и "изплюва" фразата, която ме "газира" окончателно - "Шибаната Колчева е курва!"....... Това се казва на висок глас пред целия клас и пред класната, която е колежка на въпросната "курва"....... И не се свършва с това - следва часа по математика, където Омуртаг е решил да си отмъсти на курвата..... Взема със себе си приятел от 8-и клас (Коко е 7-и клас). При неколкократни настоявания от страна на математичката осмокласника да напусне, той отказва. Държи се нагло, хили се. Омуртаг му приглася. Повишава тон и почва разправия с математичката за въпросното отсъствие. Това пред класа. Госпожата излиза от клас и отива при помощник-директорката. Връща се и казва, че Омуртаг и осмокласника трябва да се явят при директорката. Отначало те не тръгват, но след това напускат час. Почва някаква форма на урок. Която свършва скоропостижно, т.к. двамата гамени се връщат и нашият "герой" заявява в очите на госпожата "Ти си лъжкиня!". Госпожата моли едно от момчетата от класа да слезе при охраната и да го викне, за да изгони двамата идиота. Помощникът не идва - оправдал се с нещо. Двете гаменчета продължават да спорят с Колчева, да повишават тон, да се държат нагло, като Коко каза, че осмокласникът е изиграл цял етют - едва ли не клекнал на колене и иронично умолявал госпожата да му прости за това, че не напуска час

....... Не знам тази госпожа как "се е събрала", но е решила да не обръща внимание - организирала е децата, които искат да учат да седнат на предните чинове и е почнала да решава задачи заедно с тях. Урок нов не е преподавала..... било е невъзможно. На няколко пъти част от момичетата от класа на Коко са молили Омуртаг да спре, но.... уви!!!!
И така - след тази история аз просто..... полудях. Разговарям с класната. Да, има трагедия в семейството на Омуртаг - баща му се обесва и Омуртаг го намира така както си виси на въжето .......... Разбирам - това е невъзможно да се преодолее!!! Няма начин..... Но това извинение е "пътната карта" на Омуртаг оттогава..... И той "коли и беси" наред като че ли всички са му виновни за смъртта на баща му. И понеже среща разбиране, съчувствие и либерално отношение от всички - учители, психолози и специалисти, Омуртаг не само, че не преодолява тази трагедия, а решава да си мъсти на всички....... На мен
ВЕЧЕ МИ ПИСНА!!! Отидох вчера и казах на директорката, че за мен е недопустимо тя и колегите ѝ да продължават да толерират това поведение на Омуртаг!!!! Защото нито му правят услуга, нито по някакъв начин му помагат. И не само това - поставяйки Омуртаг в центъра на своето внимание, те затъпкват всички останали ученици....... а между тях има и такива, които искат да учат и да се чувстват спокойни в училище! Подчертах, че разбирам много добре трагедията, която Омуртаг е преживял, но..... че ако продължаваме с това извинение, неговата трагедия ще се превърне в драма за всички останали деца!!! И казах, че те - директорите - са хората, които трябва да защитават колектива си!! Трябва да застанат зад гърбовете им и да кажат с ясни думи, че това не може да продължава!!! Че в училище се учим на взаимно уважение и на изграждане на авторитети - нещо, което не се вписва в думичките "шибана" и "курва"........
Дано да има ефект.....