Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавление!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавлен

Мнение от Kleo »

О, не бяха такива! По-скоро белоснежни приключения заедно с децата :1216 + едно безкрайно дълго съботно обучение.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
danid
Философска система

Мнение от danid »

Ами да вземеш да се нахраниш вече, Чери :221
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
danid
Философска система

Мнение от danid »

Честит Празник на двете прекрасни рожденнички. Нека са здрави и винаги така позитивни и успешни и Рая и Линди.

Замръзнахте нещо, хей, само аз ли вече пиша тук?

Бързо с по едно чайче тук се появете
и деня си отчетете,
а днешния да е прекрасен и красив
и всеки в' форума да е щастлив.

Малко поримувах за добро утро. Хайде, внимавайте с леда навън и в сърцата на хората, напоследък :221
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Линди, Честит Рожден Ден! Бъди жива, здрава, щастлива и все така ... лилава! Нека в най-нежните ти моменти преобладава розовото, а най-бурните ти мигове бъдат съпътствани от виолетови нюанси и цикламени отблясъци :922 Желая ти да срещаш по пътя си Добро, да бъдеш заобиколена с Красота и обградена с много Любов! Наздраве :1211

Честит Рожден Ден и на Рая!!! :329 Цвет, желая на щерка ти да бъде все така успешна, борбена и волева! Но винаги да се чувства окрилена, радостна, щастлива, удовлетворена и весела! Да усеща обичта и нежните грижи, които й дарявате в семейството ви. Да стъпва уверено, силно и стилно. И на вас весело празнуване на празника!!! Забравете всички проблеми и се насладете на взаимността си.

ДаниД, страхотно стихче, благодаря ти!!!

Бързо с по едно чайче тук се появете
и деня си отчетете,
а днешния да е прекрасен и красив
и всеки в' форума да е щастлив.

Сърцата на хората НЕ са вледенени. Не са! Отказвам да го приема. Наистина! Продължавам да вярвам в топлината и единството. Продължавам. Дори и напук...
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Сърцата на хората НЕ са вледенени. Не са! Отказвам да го приема. Наистина! Продължавам да вярвам в топлината и единството. Продължавам. Дори и напук...
И аз така, Деси... но тогава защо ме боли душата?!?! Когато стане въпрос за някой околен аз силно вярвам в неговото ДОБРО! Но когато приятел ме пренебрегне и ми каже, че няма време...... огънят, който е в душата ми пари и гори с най-черните си пушъци.... от това боли много неприятно дори и да съм минала през доста такива пушилки!!!

Песен за приятелството

Казва се приятел пръв,
Но защо е той такъв?
Затова че пръв полита
в огъня да те спaси, пръв,
и без да се запита
прав ли си или не си.
Пръв за теб леда пролазва,
пръв за теб пролива кръв
ето – затова се казва,
че приятелят е пръв!

Валери Петров

Вярвам силно в думите на много по-мъдрия от мен Валери Петров!!! Те не са написани случайно. Те са плод на житейския му опит!

Дани, не съм замръзнала! Напротив - радвам се на заряда, който студът генерира в мен - правят ми се все повече неща и едно по едно ги осъществявам. Сега излизам да походя пеша - трябва да взема 2 документа от банките, в които нашата фирма има сметки. Не ме мързи да вървя. Не ми е и студено. А и се черпих едно чайче от твоето стихотворение :222 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
danid
Философска система

Мнение от danid »

Замръзнали са, Деси, всички събития напоследък го доказват за мое съжаление.

Ето, сега да питам, подписахте ли се за референдума, вероятно не? Повечето не го правят, а знам, че по 2 от точките над 90 % от хората са за промяна. И защо тогава не се подписаме, какво ако не харесваме Слави Трифонов или не сме съгласни с част от предложенията, дори с всички? Нали искаме промяна, нали искаме да ни чуят? Как да стане? Те сами няма да си отрежат, който и да е от клоните, а ние сме ощетени всеки ден - и в образование, и в здравеопазване и в администрация се наливат безобразно много излишни пари и част от тях се усвояват неправомерно. Кражби, побоища, изнасилвания, колко пари се дават в сектор сигурност?

Безразличието е навсякъде и това е нещото, което не мога да приема във всичките му форми... Спирам по темата, но ще се радвам, ако дори и 1 подпис се получи след горните няколко реда. Вероятно нищо няма да се случи, но те ще видят, че 200-300 000 души не са замръзнали и не спят и все ще дочакат да станат 1-2 милиона, когато ще са фактор и няма да се гаврят с исканията им.

Чери, не си замръзнала казваш? Тук повечето сме още незамръзнали и не искащи да приемат замръзването в каквато и да е форма, но сме малко, а и не искаме да повярваме, че ако се съберем и работим за някоя кауза можем да постигнем нещо. Ето, в училището успяхме, ще сменят учителката, защото родителите показахме, че така не може и бяхме готови да извървим целия път на борба с институциите в образователната ни система. Е, на Мария всеки ден и напомнят за нахалството на майка й, но и това ще мине. Само майка й ще си остане нахалница - възпълната жена със син маникюр, както съм останала в очите на въпросната учителка...

Чери, кога ще обядваме в твоя вилает? Може и някой ден едно кино за деца да измислим и ние да се набърборим съботно-неделно.

Останете си със здраве и не мразете жената със синия, който всъщност е черен маникюр, била тя и възпълничка и възневъздържаничка :329
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аз дори не съм разбрала за референдума... :1044
Напоследък съм тотално отдадена на професията си, от три дни се обучавам, някак усещам в себе си желание, хъс и мотивация за работа в полза на другите... и на себе си, разбира се.
И аз не съм замръзнала, ДаниД и ЧеритаС. Зимното време доста често ме тонизира и изпълва с енергия. Така че разхождайте се, пийте чай и с усмивките си разтапяйте дори вледенените сърца около вас!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Специален коментар -

Скапана държава

[img]http://www.lentata.com/cache/page/8331_big.jpg[/img]

13 January 2016 114

Автор Ангел Джамбазки

Скапана държава

Нищо не ме вбесява по-зверски, повече и по-бързо от това да прочета или чуя коментари по отношение на Отечеството от типа „тая скапана държава“, „шибана държава“, „нищо не става от тая държава“ и всичките им производни, с които тези дни са пълни социалните мрежи. По повод на лавината от след-новогодишни трагични новини от всички посоки. И по всякакви други поводи, често и без повод.

Кратката и непълна хронология на лавината от трагедии тази седмица включва зверски побой и грабеж на възрастни хора в пловдивски, пазарджишки и белоградчишки села, възрастна двойка, угаснала тихо от глад и студ в ловешко село, знакови разстрели на знакови бизнесмени, индивид от женски пол и индо-български произход преби учителка, 16-годишен примат, който смазва от бой, уважаван и достоен възрастен мъж, защото е направил забележка на още по-малката „приятелка“ на примата да не си бърше калните обувки в седалката на автобуса и за капак – други двама врачански примати, които убиват 18-годишно момче с юмруци, защото им свирнало с клаксон на улицата.

Да видим къде тук е отговорността за случващото се на „скапаната“ държава и къде е тази на нас, нейните граждани. Като начало, както е известно „държавата“, скапана или не, не съществува сама по себе си в правно-политическия, а не в териториалния смисъл, като отделен физически субект. Нямам намерение да изнасям лекция по държавно устройство и конституционно право. Държавата сме ние. Ние, а не някой друг. Ние избираме властта, властта има за задача да организира дейността на различните институции.

Ако нещо в тези институции и органи не работи, то вината е на тези, които ги управляват, а те са тези, които ние избираме. Та така.

Страшно лицемерие е именно тези, които не гласуват, „защото няма смисъл, знаеш как е“, после да се вайкат как държавата била скапана и как нямало живот тук. Или тези, които гласуват срещу материална или друга облага, при това за властта, които са най-кресливите критици из социалните мрежи.

Кратък пример – в понеделник рано сутрин пътувам за Брюксел.

На летището огромна опашка пред рамките за проверка на пътниците, ама наистина огромна, през цялата зала, чак до изхода за метрото. Става напрегнато, хората нервничат, наближават часовете за излитане на поне четири самолета, започва мрънкане, брожение изобщо - красота. Нейде из опашката пред мен виждам млад мъж, известен ми като симпатизант, избирател и активист на управляващата партия.

Нещо се върти, бучи, възмущава се, обръща се, вижда ме и се провиква гръмовно „Вижте господин Джамбазки, каква скапана държава, направете нещо, нищо не става тук, в бяла държава за такова нещо, щеше най-малкото да падне министъра на транспорта!“. Е, казвам, чудесно, само дето този точно министър е министър, именно с твоя глас, не с моя. Така че, бъди така добър, поискай му оставката на съответния ви партиен форум, ред или там, както ги правите тези работи. Дали ще го направи? Дано, ама надали. Качил се е на самолета и е забравил. Да не говорим, че пред мен имаше и колеги, български представители в ЕП от управляващата партия, към които можеше да насочи справедливия си гняв, ако смее и ако ги познава, разбира се. И в двете се съмнявам, прочее.

По другите случаи.

Има ли вина „държавата“, че момиче в ученическа възраст смята за нормално и редно да си бърше калните обувки в седалката на автобуса? Ми няма и не и е работа на „държавата“. Това е въпрос на домашно и семейно възпитание. И никоя държава, никъде по света, скапана или не, не може да замени липсата на това домашно възпитание.

Има ли вина „държавата“, че 16-годишен дришльо се изживява като Роки Балбоа и смята, че може и трябва да размаже лицето на достоен възрастен мъж, да му избие зъби, да му смаже скули и нос, да му причини тежки травми и страдания, защото мъжът е направил напълно разумна и нормална забележка?

Може би вкъщи не са го научили как да се държи на обществено място.

Може би не са го научили на уважение към по-възрастните.

Очевидно и със сигурност не са. И тук никаква държава не може да помогне.

А какво е отношението на „държавата“ към факта, че в автобуса е имало поне трийсетина души, може би половината от тях мъже, които безучастно са наблюдавали как малкия дришльо смазва от бой възрастния мъж?

Коя и каква държава търсим тук?

Какво е оправданието на всички тези смотаняци, които са гледали някъде другаде и не са се намесили, поне да се развикат и да стреснат малкия Роки, ако не друго. Щеше да е достатъчно. Да не говорим, че един шамар, щеше да му е предостатъчен, за да си седне на задника. А съм твърдо убеден, че от тези „мъже“ често ще чуем, колко ни е скапана държавата.

Варварското убийство във Враца е снимано от поне петнадесет човека. И никой не е направил нищо, за да спре, да прекрати този побой. И на тези „фотографи“ ли им е виновна скапаната държава? За начина, по който живеят? Не - те са си виновни и никой друг. Ние сме си виновни. Не ни е виновна никаква държава.

Примати, изроди, психопати винаги е имало и винаги ще има. Но, когато ние кажем, че искаме връщане на смъртното наказание при определени обстоятелства, всичките мрънкачи и оплаквачи на „скапаната“ държава надават либерален вой и ни обясняват колко нехуманно е това. Когато казваме, че трябва да се върне тежкият принудителен физически труд, като форма на наказание, същите казват, че така ще нарушим човешките права на осъдените.

Да, убиецът на Вероника трябва да бъде обесен. Нищо по-малко. Това е не-човек, извършил на практика три убийства. Две доказани и един довършен опит за убийство.

Има ли наивник в тази галактика, който да вярва, че този индивид с поведение на примат ще се разкае, поправи и ще започне да бродира гоблени?

Аз не мисля така.

Аз мисля, че трябва да бъде обесен.

За назидание на подобните му и за да бъде спасена някоя друга Вероника.

Много други подобни изроди, мъчители, убийци, насилници трябва да бъдат обесени.

Смятаме още, че братята Понички и бургаския дришльо, биячите на учители, изродите, които бият и грабят старците по селата трябва да изкарат по петнайсетина годинки в някоя въглищна мина или каменна кариера. За да компенсират пропуските в поведението и възпитанието си. За да наваксат откъм поведение в обществото и уважение към живота и собствеността на останалите български граждани.

А това наваксване става чудесно с дневна трудова норма от 8 рамки в мината, или три кубика материал в кариерата. А вечер - по една ободряваща супичка от картофени обелки. Веднъж в деня. Хем диетично, хем възпитателно.

И уверявам ви, като излязат няма и да им хрумне да се бият по автобуси и улици. Ако излязат и които излязат. А тези, които излязат, ако знаят, че при следващо подобно деяние ще посрещнат евентуалния си деветдесет годишен юбилей с кирка в ръка, на остров Белене, ще бъдат по-кротки и от сърнички.

А какво е оправданието на съселяните на починалите от глад и студ пенсионери в ловешкото село, които били видели, че коминът не пуши, ама не проявили особено вълнение по случая. Толкова ли е трудно да отидеш да видиш какво се случва на възрастните ти съседи, които са стари и болни. Толкова ли е трудно да им нацепиш дървата и да ги внесеш вътре, особено, когато знаеш и виждаш, че са стари и болни и не могат сами. Що за бездушие, що за незаинтересованост, що за липса на солидарност. И за това ли е виновна скапаната държава? Не, не е.

В общество, в което няма взаимно уважение, няма нормално човешко отношение, няма уважение към живота и собствеността на другия, трябва да бъде наложена твърдо силата на държавната принуда.

Тук вече идва ролята на наказателната репресия. Това е и целта на наказанието – да превъзпита дееца и да даде ясен знак на всички останали, какво ще им се случи, ако имат подобно поведение. Особено в днешните размирни и смътни времена, когато светът се променя драстично, около нас гори, ври и кипи, имаме нужда от ред. От здрав ред. Ред на улицата, в училището, в обществото. Това може и трябва да се иска от властта в държавата ни.

Останалото си е наш проблем. На нас българите, как ще си построим наново нашето общество. Отново. Това е въпрос на онази думичка – ценности. Национални ценности. Не е нужно да откриваме топлата вода, просто трябва да погледнем семейните албуми. Въпрос на отношение, на уважение. Към съседа, към непознатия сънародник, към чуждото, към общото. На съчувствие и национална солидарност. Тези неща се учат вкъщи.

И не ни е скапана държавата. Ние сме смотаняците, които не могат да си я подредят и само мрънкат, и само се оправдават. Време е да се вземаме в ръце и да сложим нещата на местата им.

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

danid написа:Замръзнали са, Деси, всички събития напоследък го доказват за мое съжаление.

Ето, сега да питам, подписахте ли се за референдума, вероятно не? Повечето не го правят, а знам, че по 2 от точките над 90 % от хората са за промяна. И защо тогава не се подписаме, какво ако не харесваме Слави Трифонов или не сме съгласни с част от предложенията, дори с всички? Нали искаме промяна, нали искаме да ни чуят? Как да стане? Те сами няма да си отрежат, който и да е от клоните, а ние сме ощетени всеки ден - и в образование, и в здравеопазване и в администрация се наливат безобразно много излишни пари и част от тях се усвояват неправомерно. Кражби, побоища, изнасилвания, колко пари се дават в сектор сигурност?

Безразличието е навсякъде и това е нещото, което не мога да приема във всичките му форми... Спирам по темата, но ще се радвам, ако дори и 1 подпис се получи след горните няколко реда.
Дани, имаш шанс за поне 1 подпис - моя :954 :954 . Обаче аз да си призная - не бях дори и чувала за това, че тече подписка за референдум :oops: :oops: . Не гледам ТВ, освен Х-фактор и научно-популярни канали. Нямам вече и фейсбук :1062 ..... не знам докога, вестници не купувам. Та.... пусни линк с инфо за този референдум - нека се запозная.
danid написа:Останете си със здраве и не мразете жената със синия, който всъщност е черен маникюр, била тя и възпълничка и възневъздържаничка :329
Леле..... Дани, ...... нелепо е това, което пишеш... но си живеем в Бг, където външният вид определя и личностните ти качества.... Не ме учудваш въобще! Съжалявам, че е трябвало да чуеш това.... И при все - моите адмирации, че си направила нещо. Че не си мълчала. Че си променила статуквото!!! А що се отнася до Мими... може би тя ще страда, ще се чувства недобре от факта, че на майка ѝ е излязла такава "слава", но... има уроци, които трябва да се научат час по-скоро!!!! После - винаги е късно! Браво!!!!

Аз не съм чула дали ми се носи "славата" из нашето у-ще :1062 . Но не е невъзможно и след вчера!!! Изкарах поне час в нашето училище в разговори с класната на Коко и помощник-директорката по учебната част!!! Ако имах фейсбук, щях да изложа проблема, поради който потърсих разговор с директорското тяло, в страницата на класа на Коко. Но..... всяко зло за добро, са казали мъдрите хора. По-добре, че за момента сме блокирани от малоумната социална мрежа, т.к. си стъпих на краката и отидох сама да изложа собствената си позиция. Аз по принцип не обичам колективните прояви, но понякога е хубаво, когато идея и позиция се защитава от поне двама души. И така за какво иде реч?

Онзи ден Коко ми казва: "Мамо, ако знаеш какво стана в часа по математика?!?!?! Омуртаг побърка г-жа Колчева.... и провали целия час. Беше много гадно! Момичетата бяха много ядосани.... " Омуртаг е ученик в класа на Коко от миналата година. Прехвърлиха го при нас от съседна паралелка заради лошо поведение. А иначе е дошъл в нашето училище от друго, от което е изключен за същото. Омуртаг идва на училище може би само защото няма какво друго да прави. Омуртаг редовно пуши по време на първия час и или не влиза, или закъснява с 15-20 минути. Омуртаг не носи учебници, тетрадки, помагала. Омуртаг играе и цъка на телефона си по време на часовете. А ако му доскучее, говори, прави щуротии, спори с учителите или...... както разбрах просто става и напуска час....... ако междувременно някой негов приятел не влезе в час и не го измъкне :!: :!: :!: :!: :126 .......

Онзи ден, в който е създал грижи на г-жата по математика, той е бил "провокиран" от факта, че в предишния час, който е при класната той разбира, че въпросната г-жа по математика му е писала отсъствие, с което неизвинените му стават доста и евентуално му предстои изключване. И той......... "побеснява" :1210 :1210 .... дете на 13 години :idea: :idea: . Напуска часа по рисуване - класната на Коко е г-жата по рисуване - без да иска разрешение или нещо подобно и отива да се разправя с г-жа Колчева - математичката!!! Той да се разправя с учителката по математика за това, че има отсъствие, при положение, че....... то е писано, защото той съвсем сам и доброволно е напуснал часа по математика!!! Просто така - получил е своето контролно в началото на часа, както всички останали от класа, и станал и си тръгнал и така и не се върнал!!!! Кажете ми какво трябва да му пише госпожата в този случай?!?! Усмивка, може би!!!! Или отсъствие! Каквото и да ми отговорите, правилният отговор е, че Омуртаг решава че е "нарочен" от математичката и тя умишлено му пише отсъствие............................... за това, че е напуснал часа!!!!

И така, Омуртаг се връща в часа по рисуване и "изплюва" фразата, която ме "газира" окончателно - "Шибаната Колчева е курва!"....... Това се казва на висок глас пред целия клас и пред класната, която е колежка на въпросната "курва"....... И не се свършва с това - следва часа по математика, където Омуртаг е решил да си отмъсти на курвата..... Взема със себе си приятел от 8-и клас (Коко е 7-и клас). При неколкократни настоявания от страна на математичката осмокласника да напусне, той отказва. Държи се нагло, хили се. Омуртаг му приглася. Повишава тон и почва разправия с математичката за въпросното отсъствие. Това пред класа. Госпожата излиза от клас и отива при помощник-директорката. Връща се и казва, че Омуртаг и осмокласника трябва да се явят при директорката. Отначало те не тръгват, но след това напускат час. Почва някаква форма на урок. Която свършва скоропостижно, т.к. двамата гамени се връщат и нашият "герой" заявява в очите на госпожата "Ти си лъжкиня!". Госпожата моли едно от момчетата от класа да слезе при охраната и да го викне, за да изгони двамата идиота. Помощникът не идва - оправдал се с нещо. Двете гаменчета продължават да спорят с Колчева, да повишават тон, да се държат нагло, като Коко каза, че осмокласникът е изиграл цял етют - едва ли не клекнал на колене и иронично умолявал госпожата да му прости за това, че не напуска час :1210 :1210 :1210 :1210 :1210 :1210 ....... Не знам тази госпожа как "се е събрала", но е решила да не обръща внимание - организирала е децата, които искат да учат да седнат на предните чинове и е почнала да решава задачи заедно с тях. Урок нов не е преподавала..... било е невъзможно. На няколко пъти част от момичетата от класа на Коко са молили Омуртаг да спре, но.... уви!!!!

И така - след тази история аз просто..... полудях. Разговарям с класната. Да, има трагедия в семейството на Омуртаг - баща му се обесва и Омуртаг го намира така както си виси на въжето .......... Разбирам - това е невъзможно да се преодолее!!! Няма начин..... Но това извинение е "пътната карта" на Омуртаг оттогава..... И той "коли и беси" наред като че ли всички са му виновни за смъртта на баща му. И понеже среща разбиране, съчувствие и либерално отношение от всички - учители, психолози и специалисти, Омуртаг не само, че не преодолява тази трагедия, а решава да си мъсти на всички....... На мен ВЕЧЕ МИ ПИСНА!!! Отидох вчера и казах на директорката, че за мен е недопустимо тя и колегите ѝ да продължават да толерират това поведение на Омуртаг!!!! Защото нито му правят услуга, нито по някакъв начин му помагат. И не само това - поставяйки Омуртаг в центъра на своето внимание, те затъпкват всички останали ученици....... а между тях има и такива, които искат да учат и да се чувстват спокойни в училище! Подчертах, че разбирам много добре трагедията, която Омуртаг е преживял, но..... че ако продължаваме с това извинение, неговата трагедия ще се превърне в драма за всички останали деца!!! И казах, че те - директорите - са хората, които трябва да защитават колектива си!! Трябва да застанат зад гърбовете им и да кажат с ясни думи, че това не може да продължава!!! Че в училище се учим на взаимно уважение и на изграждане на авторитети - нещо, което не се вписва в думичките "шибана" и "курва"........

Дано да има ефект.....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

danid
Философска система

Мнение от danid »

Първо за референдума - ето линк - http://www.slavishow.com/6-" onclick="window.open(this.href);return false;стъпки-за-промяна-на-системата/ - пунктове има на много места, но са събрани само 300 000 гласа, а срока за внасяне на подписите в НС е 10 Февруари, минимума е 400 000 гласа. Явно много хора не знаят. Медиите някакси пропускат този въпрос и реално само в шоуто се говори. Ако имате и други познати, които намират смисъл в подобно начинание уведомете ги, в момента всеки подпис е важен.

Чери, разбирам те напълно, системата опорочи и образование и здравеопазване. Заради делегираните бюджети и още куп щуротии учителите не смеят да направят нищо с подобни зрънца. И в един момент не искат. Аз не обвинявам толкова учителката на Мария, тя вероятно е опитала, но се е сблъскала със стена и в един момент е решила просто да си кара часовете без да влага много от себе си, който чул, чул. Лошото е, че не съм сигурна дали не си измиха просто ръцете с нея, защото директорката и преди е получавала оплаквания, явно се изплаши, че ще раздуем случая и може и тя да има проблеми. На 15.12 е направила и нова наредба за пропускателен режим, по която достъпа на родители е почти невъзможен... Това за мен е доказателство, поредно, че трябва да се борим до край, ако нещо е нередно, трябва да се опитаме да го променим, дори да не стане, поне знаем, че сме казали мнението си. Това искахме да покажем и на децата си, но за съжаление пак готовите да подпишат жалбата бяха около половината родители, другите намериха всякакви аргументи да стоят настрана.

Ето и твоя случай, едва ли си първата майка, до която стига информацията за това проблемно дете, но другите си траят, а това пречи на всички нас, на децата от класа, на нас, които даваме пари, за да учат децата ни безплатно, а реално изобщо не е безплатно. Кога станахме такива овце, готови да тръгнат във всяка посока, в която ни бутнат, които си траят и се страхуват да изкажат мнението си, за да не ги сполети наказание? Не знам, но е факт, а наглеците всеки ден се подиграват с нас. 1,8 млн човека искат електронно гласуване, а те - да, чудесно, след 5-10 години. Враца, Стрелча, Варна, ВСС, прокуратура, ваксини, СМС-и - куп скандали за няколко дни. Е, не сме нормална държава и няма да станем, освен ако не намерим начин за бърза промяна, аз вече някакси не вярвам в това, защото повечето хора искат да лежат и лъжат, да крадат, изобщо да си правят каквото искат и тези хора отглеждат деца, деца, които не виждат път напред и се отдават на развлечения и чалга, на пиене и наркотици. Прекрасни, умни и будни деца, които затриваме с бездушно отношение и липса на личен пример. Деца, свикнали само да получават... Има и различни, но дали ще оцелеят при такава маса? Тъжно, много тъжно.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

От бързане и писане...... и какво ли не още, забравих за нашите рожденички.....

ЧРД на Рая!!! Желая ѝ успехи във всяко едно начинание!!! И да не спира да е упорита в спорта, за да може да постигне слава за себе си и за България! Весел празник! :954

:1078 :1103 :1092 :1103 :1075

Линди, честит рожден ден!!! Бъди все така странващо изненадваща и се радвай на живота си! :)

:1005

Заключено