Диетата BAD CAT (90 дневна диета)

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Диетата BAD CAT (90 дневна диета)

Мнение от cchery »

Kleo написа:Чувствам се чудесно, че отново съм на стартова позиция!
Деска, желая ти това чувство да не те напуска бързо-бързо!!! Ако се случи така, напомняй си, че това са просто лоши мисли и че всеки момент трябва да изчезнат от мозъка ти... ще видиш, че е просто така - лоши мисли, които се опитват да те убедят, че не си заслужава. Но когато те изчезнат, остава твоето твърдо решение, взето тук пред всички нас!!! :922

Имаш ли вече меню за първия ден?! :) Знам, че сега ти изглежда твърде далечен този първи април, но съм сигурна, че времето дотогава много бързо ще "изтече". :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Сигурно ще съм на скумрия и зелена салата за вечеря.
На обяд сигурно ще си взема сирене и домати + сварено яйце, и съм готова за деня.
А сутринта ще хапна 2 ябълки.

Чери, това мисля да ми е менюто за първия ден - белтъчният.
За втория - или картофи на фурна със салатка, или боб, или леща ще си сваря.

Не е трудна тази диета, защото просто има редуване на основните видове храни.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:А сутринта ще хапна 2 ябълки.

Деска, ябълките са въглехидрати - не съм чела принципа на диетата, но сигурна ли си, че са подходящи за белтъчен ден?!?!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:
Kleo написа:А сутринта ще хапна 2 ябълки.

Деска, ябълките са въглехидрати - не съм чела принципа на диетата, но сигурна ли си, че са подходящи за белтъчен ден?!?!
Абсолютно съм СИГУРНА, Чери!

В тази диета плодовете са позволени във всеки един ден! Както и салатите от пресни зеленчуци, без плодовия и водния ден, когато не са позволени!

До 12 на обяд се закусват само и единствено ПЛОДОВЕ, и то без да се мешат - примерно са позволени 2 ябълки за закуска, или 2 круши, или 2 кивита.

Ако ти е любопитно повече, можеш да видиш първия пост в първата страница на тази тема, подробно е обяснен целият режим на хранене!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Ако ти е любопитно повече, можеш да видиш първия пост в първата страница на тази тема, подробно е обяснен целият режим на хранене!
Ами и да съм любопитна, Деска, нямам възможност да го чета в момента. Но щом пък всичко е ок с ябълките, значи си действаш така. Аз попитах, водена от аналогия с режимите, които аз имам и в които плодовете са поограничени именно защото са въглехидрати.

Радвам се, че вече си имаш меню за първия ден! :)

ellyto

Мнение от ellyto »

Деси,
-
cchery написа:Аз попитах, водена от аналогия с режимите, които аз имам и в които плодовете са поограничени именно защото са въглехидрати.
Мисля си аз, че това е най-ключовото в постигане на успех, когато човек иска да отслабне.

Деси, често да си призная и на мен ми се струва странно това с комбинацията на плодовете и белтъчините и толкова много изобщо плодове да се консумират във всеки един ден.

Но ти си човека, който може да прецени дали има смисъл и какво, защо и как да комбинира нещата.
Ако имаш нужда от мнение по отношение на комббинирането на храните, мисля, че има към кого да се обърнеш, стига да го пожелаеш. Доста хора са понатрупали опит с храненето, килограмите, тренирането ... остава само на теб да избереш какво искаш да правиш :1209
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Искам да си следвам оригиналната 90-дневна диета, както е описана в първия пост на тази тема.
Това, което никога не съм спазвала е условието вечер да се яде СЪЩОТО нещо като на обяд, и то в 1/2 количество.
И въпреки неспазването на тази точка от режима, при мен резултатите бяха добри, и трите пъти.
ellyto

Мнение от ellyto »

да ти пиша да ти пиша, какво да ти пиша....мисля, че каквото и да ти пиша ще е безсмислено.
следвай както си решила да следваш и ти желая успех!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Защо да е безсмислено, Ели? :923 Аз чета какво ми пишете с Чери, просто в момента наистина реших да се върна към 90-дневната диета. Хем ми е позната, хем не ми е била много-много трудна за спазване преди, хем ми е носила добри резултати.
Вярвам, че и този път ще бъде така! И въпреки че плодовете са въглехидрати и съдържат плодова захар, смятам, че са добра закуска, предвид, че в този режим НЕ се яде преди 12 часа на обяд, освен два плода по избор.
Освен това плодовете съдържат витамини, фибри, пречистват тялото, не виждам какво толкова има в изяждането им сутрин... Но дори и да е противопоказно при други режими и диети, в 90-дневната са позволени плодовете и пресните салати, което лично мен ме радва, защото обичам да хрупам плодове и зеленчуци на воля. Кажи ми къде бъркам според теб :1044 И мерси за подкрепата! :923
ellyto

Мнение от ellyto »

Така си мисля, Деска, защото понякога човек не е готов да чуе и види някакви неща и няма смисъл да се натрапват на човека отсреща.
Прави както смяташ, че искаш да го направиш и нека да постигнеш резултатие.

Моето мнение по въпроса с успеха на една диета е че тя е успешна, ако тя ти е дала първоначален тласък да започнш да отслабваш, а след това го поддържаш и то не за месеци, ами за години. Да се прави диета и да се смъкват килограми, а после след няколко месеца или година да се тръгне пак нагоре е мног по-вредно за организма, отколкото изобщо да не започваш диета.

Пожелавам ти успех в начинанията и нека да постигнеш резултатите, които искаш.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Деска, аз напълно те подкрепям в инициативата за почването на 90-дневната диета. :923 Ако има нещо по-лошо от това да НЕ правиш диета, то е да си подобряваш диетата :1062 . И в този ред на мисли си права да си спазваш принципите на 90-дневната дословно.

Това, което Ели иска да ти каже (предполагам) е, в процеса на спазването на 90-дневната да почнеш да се информираш за новостите в света на хранителните режими. Защото тази диета е на годинки :954 и ако авторът ѝ я прегледа от гледна точка на съвременните разбирания при храненето, съм сигурна, че ще я промени. С 2 думи - спазвай си нещата точно, но не спирай да придобиваш и нова информация, която постепенно да изгражда собствената ти призма за преценка на това кое е добро и кое не. Идеята на това нещо е да достигнеш момент, в който резултатът от 90-дневната ще е повече траен, отколкото лятна морска забежка. Аз поне така "прочетох" думите на Ели. :1044 :1044

За мен ябълките въобще не са лош вариант, просто са ми неподходящи в "белтъчен" ден. Само това. :329

Публикувай отговор