Ver написа:Сиренце, големи красоти
Приемам предизвикателството на курабиите

ще опитам пробно. Но с какво се правят белите рисунки :?:
danid написа: Сладките ги рисувахме с Мими с четки и глазура от оцветени пудра захар и вода.
Дани, за такъв кулинар като мен ще трябва да напишеш
точно, как се прави глазура

.... а четки имам, значи съм готова
Цвети, всичко е наред
Сега последна молба: може ли една проверена, лесна и хубава рецепта за курабийки, защото трябва да направя тренировка преди празника
Целувам ви и тричките и ви пожелавам много светлина в днешния ден!
Вер, аз съм си извадила тези 2 глазури, втората съм я правила.
Глазура - 280 г пудра захар; 2 белтъка; сок от лимон
Ако искате глазурата Ви да е гладка и с нея да се правят много тънки линии, трябва да пресеете пудрата захар 2 пъти. Може да прецедите белтъка през парче чорапогащник, за да е гладък. На 1 белтък слагаме няколко капки лимон и около 150-200 г пудра захар. (Според големината и гъстотата му) Ако Ви се стори рядко, прибавяте захар, ако е гъсто - още няколко капки лимон. Прави се ръчно.
Ако ползвате миксер - разбивате белтъците с лимоновия сок на най-ниска степен до образуването на пяна. После увеличавате оборотите, като захарта се прибавя постепенно. Глазурата трябва да е гладка и като я сложите във фунийка и отрежете около 1 мм отвор - да оставя тънка, дълга, непрекъсваща линия, която да не се разлива...
2 вид - В оригиналната рецепта беше 200 гр. пудра захар, 3-4 с.л. топла вода и няколко капки лимонов сок. Аз забърках на око малко пудра, малко вода, лимонов сок, после добавях вода, пудра, ама накрая се получи, мисля.
Иначе ми препоръчаха тези меденки и те са на Йоли:
Коледни меденки - 250 г течен мед; 130 г кафява захар; 1 яйце; 2 с.л. ром; 100 г меко масло; 250 г бяло брашно; 250 г ръжено брашно; щипка сол; 1 пак.бакпулвер; 1/2 ч.л.сода за хляб; 1 ч.л. микс подправки за меденки (индийско орехче, джинджифил на прах, кардамон, канела , карамфил. ) брашно за доизмесване и разточване
Медът и захарта леко се загряват в тенджера и се изсипват в купа. Добавят се яйцето, рома и маслото. Сместа се разбива с миксер докато стане на пяна. Двата типа брашно се смесват и се пресяват с бакпулвера, содата и подправките. Добавят се с бъркане към медената смес. Получава се лепкаво тесто, което се слага за няколко часа в хладилника за да се втвърди. Не слагайте повече брашно, независимо, че тестото лепне. Просто си намаслете ръцете с малко мазнина и го съберете на топка. Задължително го оставете в хладилника поне за 2 часа. На малки части тестото се разстила върху работния плот с точилка върху хартия за печене. Поръсва се с брашно и се разточва на кора, не по-дебела от 1 см. Изрязват се сладки с формички. Нареждат се в тава, покрита с хартия и се пекат в предварително загрята на 170* фурна. Като се охладят се украсяват и се съхраняват в кутии.Направете от меденото тесто различни фигурки, венчета или къщички.
Ето едни мои меденки, но са с друга глазура. Ако не се лъжа бях я купила от Кауфланд. Там имало и боички, но сега са свършили, поне в Надежденския. Ако открия тези дни някъде ще пиша.
https://picasaweb.google.com/danydinkov ... 7266427938" onclick="window.open(this.href);return false; - нещо не ми се отдава качването на снимки напоследък...
Вер, щом аз съм могла да направя коледни сладки и ти можеш. Аз не мога да меся изобщо. Имам само няколко опита за сладки и бяха много хубави и вкусни. Ще се опитам да намеря в къщи по коя точно рецепта ги правих - знам че правих меденки и още едни с крема сирене май бяха.
Извадила съм си вчера няколко интересни рецепти, ако искате да ги копирам тук.
Хайде ще споделяме. Още не ми е дошла поръчката с фондана, но се надявам до утре да е тук.