ЛЯТОТО Е ВЕЧЕ ТУК, МЕЦА БАБА ХРУПА ЗЕЛЕНЧУК

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: ЛЯТОТО Е ВЕЧЕ ТУК, МЕЦА БАБА ХРУПА ЗЕЛЕНЧУК

Мнение от Kleo »

cchery написа: ... Нещо съм пропуснала - Цони рожден ден ли е имала?! Ако не се лъжа, вчера беше РД на ДаниД..., ама дали е така..... нещо ми се сливат дните напоследък. ...
Ами не - всъщност нищо не си пропуснала, защото Цони има рожден ден ДНЕС !!! Заедно със сестра ми !!! Верно, че така беше. Цони, желая ти весел празник :1211 и мини си прочети пожеланията, дето ти ги написах вчера, хихихи :923

Леле, Ани! Добре, че БЕЛУШКА е добре!!! Четох те докрая със затаен дъх. Радвам се... не! ЩАСТЛИВА съм, че всичко е свършило добре при вас и че сте имали истинско водно ПРИКЛЮЧЕНИЕ !!!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

:939 :824 :932

Цони, честит рожден ден! :) Желая ти здраве и настроение да продължаваш с нещата, в които вярваш, които обичаш и които искаш да постигнеш. :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ани, снимките са обработени съвсееееем малко цветово - Image Adjustment - Vibrance или Shadows. Това е. Филтри нямам още. А твоята оценка за тях... малко ми вирна носа. :222 Шегата настрана - стана ми приятно да прочета твоето мнение.
Колкото до преживяването на рафтинга, било е истинско ПРИКЛЮЧение. Слава богу, приключило е добре! Радвам се, че в края на краищата всички сте здрави, заедно сте и ви остава един вълнуващ спомен.

Деси, стискам палци!

Аз тази седмица трябваше да съм на Шкорпиловци. И съм, само 'дето... в понеделник се връщахме до Варна, защото брат ми имаше рожден ден, в четвъртък ходих до Кранево (от другата страна на Варна) да уреда нещо за предстоящия клубен лагер през септември, вчера ходих до Варна да взема Виолета (тя беше на работа тази седмица), днес ходих до Варна на италиански и... утре се прибираме. Все пак ми останаха изгревите и залезите. Всички пътувания гледам да са между 11 ч. и 16 ч., когато аз и без това никога не съм на плажа. :954

Междувременно плановете ми за Тетевен се промениха - може би ще ги отложа, но най-вероятно ще ги отменя. Затова пък се каня да ида за три дни до Будапеща. Ще разказвам после.
:954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, благодаря ти :923

Ние ще сме в Шкорпиловци между 7 и 16 август.

Да разбирам ли, че ще се разминем и няма да можем да се видим?
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Kleo написа:Нели, благодаря ти :923

Ние ще сме в Шкорпиловци между 7 и 16 август.

Да разбирам ли, че ще се разминем и няма да можем да се видим?
Не, ще се видим. Ще съм във Варна до 13-ти. :954
За съжаление няма да мога да се видя с Цони.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, мецанки!

Форумът е в отпускарски застой - явно всички са някъде по села, морета и планини, затова никой не влиза да пише. Затова пък днес се видяхме с Деси на живо. Ето:https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Чери, честита годишнина! Бъдете заедно, бъдете единни, бъдете щастливи!

:954 :954 :954
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нелка, благодаря ти.... :954 :954

Ние ходихме до "Римска баня" в с. Баня, Разложко - петък, събота и неделя. Съчетахме повода с едно СПА, минерална вода и никакво ходене, че с Бела ни се бяха протъркали петичките по тия дивотии из Родопите :lol: :lol: :lol: . И както е характерно за мен - от едната крайност, на другата. От многото движение към пълния покой в топлата минерална вода. Буквално се разложих....... 3 дена в парна баня, сауна, топлия басейн - от мен се стичаха килограми пот...... надявам се, че съм изкарала всички токсини.

Иначе на екскурзионното в Родопите с Бела си изкарахме повече от чудесно. бях забравила за дълги 24 години колко е хубаво, колко е непосредствено, колко е независимо там горе...... ОБОЖАВАМ тази свобода. Имах чудесни емоции..... толкова много се смях, почувствах се и харесвана, и оценена.... Имаше прекрасни деца, от които всеки ден се зареждах със смях и много щуротии..... Направо..... беше мечта.

Утре ще пиша повече, мацки.... нищо, че всички сме в отпуска и сме някъде. Аз.... ще разказвам.

Нелка, много сте готини на снимките с Десита. Страхотно е, че сте успели да се видите. Друго да не, когато този форум "умре", ще му бъда благодарна за хората и срещите с тях. :)

Лека нощ!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ако ви се четат някакви мои размисли:

https://m.facebook.com/notes/neli-alexa ... 997271876/
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа:Ако ви се четат някакви мои размисли:

https://m.facebook.com/notes/neli-alexa ... 997271876/
Нелка, прочетох размислите ти за геометрията на семейството. Не мога да коментирам, все още, защото на прима виста ще кажа, че има неща, с които не съм съгласна, НО..... на овньо ще му се наложи да прояви търпение преди да стреля :mrgreen: :mrgreen: . Онова, с което напълно съм съгласна, е:
Жената се влюбва в този мъж, в когото съзира добрия баща и спира да обича мъжа тогава, когато види лошия баща у него.
Колебая се (всъщност тук е несъгласието ми на този етап) върху тези думи:
Основният поглед на детето естествено е насочен към бащата.
Чудя се дали е така... Но и утре е ден, за да пиша.

Знаете ли - преди 2 седмици преоткрих КОЛОЕЗДЕНЕТО. Да, открих отново радостта от карането на колело. Дори и в София. И толкова да ми хареса, че днес отидох и си купих малко скъпичка, но пък удобна дамска седалка (колелото е на Коко, но той не го кара много-много). И сега нямам търпение да си измисля следващата дестинация, по която ще завъртя педалите.... Обичам да ходя, но защо не и да карам колело?! :935 :935

Друго интересно от днес почти няма. Всъщност... ходих и на протеста пред Министерски съвет в подкрепа на бившата кметица на Младост и заместничката ѝ: Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Бяхме 50 човека! А тези жени са в ареста от 17 април!!!!! Повечето от нас ходиха на почивка, дори и две почивки. Всяка събота и неделя през лятото правим нещо на открито. Радваме се на семействата си. Тези 2 жени принудително са държани в затвор... Едната - Биляна, има 18-годишна дъщеря. Момичето е напуснало училище за кратко... в знак на протест, отчаяние и от липсата на майка си. Говори се усилено, че двете жени ще бъдат пратени в затвора в Сливен...... а НЯМА нито едно доказателство да са приели (и поискали) подкупа, за който ги обвиняват... По едно време, докато бяхме на море, и си плувах в кристалната вода се притесих за тях... за това каква свобода, колко щастие имам...., а те прекарват поредния си ден в душните килии при кой знае какви мизерни условия..... При това - нито са осъдени, нито това предстои да се случи в скоро време. Наистина ли властта ги принесе в жертва, за да ни сплаши да не посягаме към разточителните им гуляи с пари и упражняване на власт?!

Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа: Не мога да коментирам, все още, защото на прима виста ще кажа, че има неща, с които не съм съгласна,
Няма проблем. :954 Можем да имаме всякакви мнения, но някои неща просто са такива, каквито са, независимо от нашите мнения. Повечето жени не са съгласни с това, защото вътрешно се съпротивляват да го видят. Това не променя нищо. Може да не сме съгласни с времето, с приливите, с фазите на луната. И какво от това? :954
Детето като е малко не осъзнава разликата между себе си и майката, самата майка също до голяма степен се идентифицира с детето. Затова критериите за външния свят се задават от бащата. Друг е въпросът, че за съжаление той твърде често не осъзнава тази си роля и отговорност, счита, че да ходи на работа и да обезпечава материално семейството изчерпва задачите му. Ако той не си върши работата в този смисъл, майката се оказва принудена да запълва празнотите, но тогава нещата вече са изместени. Естествената конструкция е нарушена и в такива семейства растат невротизирани деца с дефицити.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа:
cchery написа: Не мога да коментирам, все още, защото на прима виста ще кажа, че има неща, с които не съм съгласна,
Няма проблем. :954 Можем да имаме всякакви мнения, но някои неща просто са такива, каквито са, независимо от нашите мнения. Повечето жени не са съгласни с това, защото вътрешно се съпротивляват да го видят. Това не променя нищо.
Може и това да е. Просто да не съм съгласна, защото се съпротивлявам да е истина :954 . От друга страна - считам, че критериите ги задават и майката, и бащата. Дори и детето да се идентифицира с майката, все пак тя е възрастен индивид и има вече изградени критерии в живота си, които е очевидно, че предава на детето, щом се припознават един с друг.

Има нещо, което е вътре в мен - аз не обичам за мен да се грижат. В такъв смисъл - наистина ми е приятно и разтапящо, когато това се е случвало да го прави мъж, НО..... много бързо в такива моменти чувствам слабост, слабостта на собствения ми пол. Чувствам се завладяна, чувствам се поробена, чувствам се длъжна, чувствам, че мъжът е по-силен от мен и просто............... развалям всчико :lol: :lol: :lol: .... Не мога да оставя някой да се грижи за мен, а аз да му изказвам възхищение... Не казвам, че това е правилно, а просто описвам себе си. И вероятно обрисувам и причината да не се съглася с някои от тезите ти, Нелка. :) Дали пък...., ако поне веднъж в живота си се оставя да бъда обгрижвана за повече време, няма да намеря онова, което търся (дори не го знам какво е, но съм вечно в движение заради него)?! :1044 :1044

Как мина денят ви? :954 Аз ходих напред-назад, вкл. минахме и през личния лекар - сложи втората за годината ваксина на Бела, написа бележка на Коко, че е годен да тренира (ще му трябва за новата картотека). После търсих пералня за майка по магазините за бяла техника, но си купих епилатор :1069 :1069 . Накрая пък Момчил си дойде от работа с една от тест-драйв колите, които тяхната фирма има - електрически фолксваген, та го покарах малко из квартала - страхотна кола. Ускорява до 100 км за 3-4 секунди, но най-хубавото му е, че е доста по-щадящ към околната среда спрямо ДВГ-тата.. Лошото - нова такава кола е 50 К лева :eek: :eek: :eek:. Бих искала да имам такава за из града, но за момента 50 хиляди лева излишни (и не само излишни :D ) нямам.

Накрая на вечерта извадих колелетата - моето и на Бела и карах из Младост.... Добре се почувствах - как бях забравила какво е вятърът да духа в лицето ти, докато въртиш педалите?! :)

Отивам да чета книжка и да спя. Лека нощ и на вас. :954

Публикувай отговор