Разговори за малцина през новата година (2019)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от ellis_stoyanova »

Така е ,Нелка,но около мен все мрънкащи хора и не искам да ставам част от тях,май само тук си позволявам това.Но както са казали хората,най_близките все си го отнасят :940
Това с парите-нямам думи,заплащането,което получавам е много под реалното за работата която вършим,но всички други неща ме устройват-раб.време,излизания,отпуски.А и много си харесвам работата,има динамика,няма 1 с 1 ден.Но понякога усещам демотивация,особено по заплатено време :mrgreen: А разходи болллл
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Момичета, здравейте. Какво да напиша...... Има 100 неща поне, но като разкажа половината от тях във фейсбук и..... тук някак си.... ми се е изплъзнало времето да мина да ги повторя. Знам, че хич не звучи добре....., но е истина...... не ми се ще да лъжа, че нямам време...... Време има и още как. Днес получих един отказ за работа, за която кандидатствах. Миналия петък си окъках блога, където си бях създала страхотно портфолио от всички неща, които умея да върша като графичен дизайнер, защото все пак умея разни неща... От миналата седмица досега не намирам време да вляза и да оправя насраното.... А може би изобщо не ми се и занимава. И ми е едно такова...... безпътно.

Трябва да правя дипломна работа, ама не ми се прави. Трябва да си планирам екскурзията за пролетната ваканция, а се мотам. Трябва да потърся места за лятната ни почивка на Крит, но и това не правя..... Абе нещо... съм се пуснала по едно такова течение и реално изпитвам страх да планирам. Виж, ежедневните неща си ги движа - даже правя и повече отколкото неща съм запланувала. Но...... някак си..... това не ми харесва.

Днес се почуствах много грозно, опитвайки се да помогна...... хванах едно бездомно коте, което живее в близост до нашия вход и ухажва женската котка, която искам да кастрирам..... Но т.к. не хванах женската, хванах мъжкаря.... и сега той е във ветеринарната клиника и утре му предстои да го кастрират. Хем знам, че така е редно да се прави, т.к. тия бездомни душици не живеят добре и нямат шанс за добър живот и трябва да се спре размножаването им, но.... се почувствах супех гадна....., т.к. котьо ми се довери, дойде да го погаля.... умилкваше ми се, довери се на гласа ми, на лъжливия тон в гласа ми....., а пък аз го вкарах в капана. И сега е затворен в клетка - той, който винаги е живял свободен. Хем си мисля......, че поне сега е на топло - има храна и вода, хем.... се чувствам все още гузна.... Ще се пробвам да хвана и женската и смятам да спра с тази дейност, защото.... много се тормозя.

Иначе сме добре у нас. Топлото време много ме вдига и вече ми се прекарва все повече време навън. Често-често вече си пия следобедното кафе в парка до нас..... така, де - до гъза ми е, топло е, слънчице, спокойствие..... и си сядам на ръба на езерото с чашка кафе и се наслаждавам на въздуха и простора.

Бела тренира упорито. Тази година има индивидуално съчетание с лента. Днес говорих с една шивачка и ще ѝ правим трико по поръчка :954 - вълнуващо е. Другата седмица имат патронен празник на училището и тя подготвя танц за програмата..... Аз ѝ бях казала да не се тормози и с това, защото времето ѝ е много кът......, но зам. директорката я помолила..... и тя не може да откаже. Сглобих ѝ музика в началото на седмицата, почнахме да го работим - да мислим хореографията... Признавам, че ми е много интересно, но е и много времеемко....

Шампионатът на Коки също започна миналата седмица - вече всяка събота си имаме поне по 1 ангажимент - да ходим и да гледаме мачове. :954 Тази година той се реши и се е записал за състезанието по програмиране в неговото училище - ХАКАТОН (те нали това им е основното обучение - софтуерни разработчици). Но интересното е, че Коки не проявяваше някакъв ентусиазъм до тази година - сега е по-голям и вече осъзнава смисъла на средното си обучение. :954

Та това е в общи линии.

Елисче, неприятно ми е да прочета, че сте имали толкова тежко боледуване с Ивайла.... Разбира се, радвам се, че тя вече е добре, но безсънните нощи едва ли някой ще ти ги върне. А за другото - за апатичността.....ами че то и аз съм в някакво такова състояние. Поне на моменти. Или за определени неща...... Или е период, или защото все пак пролетната умора е пуснала пипалата си..... знам ли. А за работата и заплащането те разбирам напълно. И ти правиш компромис, но в името на нещо, което много обичаш и което ти е много важно. А и... защото реално можеш да си позволиш (един вид) това положение..... Не че работа за по-голяма заплата би ти била излишна, но.... няма да имаш времето, за което говориш, че имаш сега.

Нелка, радвам се да прочета, че кашлицата на Ани се поизчиства вече. Явно сте хванали някаква..... много, много закъсняла "опашка" на грипа. Ти си нещо като "и сам войнът е войн"... и ти се възхищавам :954 . Работиш, учиш, специализираш.... танцуваш. И може би най-важното - имаш свободата сама да си взимаш решенията за живота и ежедневието......, което.... не знам дали на теб ти носи точно това усещане, но в моето съзнание хе най-най-най-хубавото! :923

Това е около мен, момичета.... Лека нощ.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Честит празник,мили момичета!И колкото и да е тривиално,ще пожелая на вас,а и на себе си,да бъдем все така силни мами и жени.Нека се справяме с всяка трудност с високо вдигната глава и винаги да имаме сили да продължим с усмивка!!!Радвам се и се гордея,че познавам макар и виртуално всяка една от вас
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Честит 8-и март! Желая на всяка една от нас да чувства искрено, дълбоко и уверено силата, която ни дарява факта, че сме жени! Да бъдем такива, каквито нашият пол ни повелява - нежни, любвеобвилни, даряващи милувки и това да не ни прави слаби или зависими. А напротив - да прави околните търсещи тази наша изява, защото тя е проявление на доброто и щастието! Честит празник на жената! :954 :954 :954

Изображение
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Започва Великият пост - време за покаяние и молитва. От днес започва Великият пост (Великденски пост) или Света Четиридесетница. Той започва седем седмици преди Великден. Нарича се Четиридесетница, понеже трае 40 дни, но с него се съединява и седмицата на Христовите страдания, в която се спомнят последните събития от земния живот на Господа, особено неговите страдания, смърт и погребение. Затова тя се нарича Страстна седмица, т.е. Седмица на страданията. Великите пости са време за размисъл, за осмисляне на живота, преоценка на свършеното. Време да се покае човек за лошите си постъпки, да потърси нов път към възвишеното и към себе си. Постите са свързани със схващането за греховността на хората и преходността на земния живот. Те представляват въздържание от употреба на блажни храни - месо, яйца, мляко и млечни произведения. Започват със Заговезни и завършват с причестяване. През целия пост риба се разрешава два пъти - на Благовещение (ако не се пада през Страстната седмица) и на Връбница. След Неделя Месопустна се преустановява яденето на месо, а след Неделя Сиропусна - и на мляко, млечни продукти и риба, и постът продължава така:

През първата седмица, от понеделник до събота включително, се спазва строг пост - растителна храна без олио и вино. В събота (Тодоровден) се взема Св. Причастие.

През втората седмица в сряда и петък е строг пост. В събота и неделя е позволено олио и вино. На Благовещение се разрешава и риба.

В третата седмица, наречена Кръстопоклонна, от понеделник до петък включително е строг пост, събота и неделя - олио и вино.

По време на четвъртата, петата и шестата седмица се спазват постите, както през втората - в сряда и петък е строг пост, а в събота и неделя - олио и вино. В съботата на шестата седмица, Връбница, може да се яде риба, хайвер или други безгръбначни животни.

И през Страстната седмица, от понеделник до събота включително, постът е строг. Ако здравето позволява, на Разпети петък не се яде нищо, не се пие и вода.

Великият пост е установен в памет на 40-дневния пост на Исус Христос, за да могат в това време християните да се покаят и очистят душите и телата си и по такъв начин да се приготвят достойно за посрещане на най-великия християнски празник - Възкресение Христово.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро на всички. Какъв мартенски каприз е навън, а?! :plezya se :plezya se Вчера сутринта в София беше истинска пролет - слънчице, тихо време, птичи песни, напъпили клонки по дърветата...... и само 24 часа по-късно, ах леле, какъв сняг вали!!!! :1178 :1178 :1178 Тук, пред очите ми се сипе на парцали - едри, красиви снежинки, подгонени в някаква виелица от явно силния вятър..... Цяло природно чудо.

Как сте, момичета?! Какво правите? С какво се занимавате?! Какво предстои да извършите днес?! :954 :954

Моите задачки са: да задействам някаква организация по съвсемстно пътуване на фенове до Баку (Азербайджан) за Световното първенство по художествена гимнастика през септември. За съжаление, цените на самолетните билети, които съм намерила до този момент, изобщо не ме устройват. Както и другите фенки, които искат да пътуват. След което трябва да си определя къде точно ще пътуваме през пролетната ваканция - както всяка година. И не на последно място - да си намеря място за лятната почивка на о-в Крит :954 . Това е за днес извън работните задачки, които съм си поставила.

Иначе довечера комай ще излизаме с Краси, Марчи и Фюти - помните ли ги?! :954 Ако не - нормално. Имаше една приказка, която гласеше нещо от сорта - когато очите са далеч и не се виждат, се забравят.

Снощи поръчах трико на Бела - за първи път, откакто тренира, го избирам и поръчвам аз - досега все клубовете са им правили някакви масови трика. Но тази година тя има индивидуално съчетание с лента и с удоволствие си избрахме модела на трикото. Излишно е да споменавам, че Бела е изключително щастлива :954 :954 - сега остава да играе без много грешки. Страшно харесва факта, че Бела тренира именно художествена гимнастика, но заетостта, която този спорт изисква, ме смазва. Да, добре прочетохте - смазва мен, майката, която си мисли дали е направила добри избор, насочвайки дъщеря си към залите. През изминалата събота Бела тренира от 9:30 до 16 часа. Неделята се завря пак там от 9:00 до 14:00 часа.... Всички помним какво приказно време беше, а детето ми беше "погълнато" от огромното хале на залата по художествена гимнастика. Вчера също имаше тренировка - от 17 до 20 часа и то след като е имала 7 часа в училище....., подготвила си е домашните в краткото време на почивка..... Не спирам да мисля, че изискванията в този спорт по отношение продължителността на тренировките, са ненормални...... Но пък треньорите са на друго мнение...... И при все - Бела не е национален състезател, не е категория ЕЛИТ; дори не е категория А - тя е състезател категория Б. По-ниско е само категория С и масовия спорт...... Не знам какво да кажа.....

Ами това е от мен засега. Все пак - приятен вторник. И този сняг ще се стопи :) .

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Писна ми да живея в свят,в който масово хората са с маски,а за зъбите си стискат всичко,което мислят.Писна ми все аз да съм лоша,защото казвам,питам и обяснявам направо.Не ме е грижа,кой ще ме хареса и кой не,те приятелствата и без това времето ги отсява.Писна ми да ме търсят само когато някой има нужда от мен или трябва нещо да се свърши бързо.Искам да ми се усмихне някой,искам загриженост,а не тревоги.Писна ми от нацупени силиконови джуки и празни гримирани погледи.Писна ми и тук да е все пусто

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Чери,толкова ми е бясно,ей така без нищо,че дори не видях твоя пост.Честно :oops:
Много се радвам на Бела и успехите й.Този спорт е мегатруден и за мен тези тренировки изискват мега усилия,но е важно дали самото дете го иска.
При мен днес работа и скука,може би имам прекалено много време да се замислям за нещата от живота и това ме дразни

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Елисче, повярвай ми....., но напълно те разбирам. МНого добре си го описала:
ellis_stoyanova написа:Писна ми от нацупени силиконови джуки и празни гримирани погледи.
Мммм, за съжаление животът в бъдеще ще е на тези - силиконовите с гримирани погледи. Както е тръгнало, вече няма да има смисъл да имаш за родители баща и майка. Важното ще е да имаш родител 1 и родител 2 и да признаваш хомосексуалните отношения за любов - същата като тази, която ражда живот и продължава цикъла на Земята... Всичко става ИЗКУСТВЕНО.... и да си призная - на много хора им допада. Така е по-лесно - вече няма да се грижиш да бременееш, да раждаш, защото си в хомодвойка - някой друг ще свърши това наместо теб. Вече ще е напълно забравена онази реплика, че трудът облагородява, защото..... всъщност салоните за красота и пластичната хирургия ще отменят всяко усилие, което изисква и минимален труд... Жал ми е само, че такъв свят ще предадем на нашите деца.............

ellis_stoyanova написа:Писна ми и тук да е все пусто
Ами...... откъдето и да го погледнеш това зависи от самите нас. От никой друг. Или влизаш и пишеш. Или си намираш нещо по-интересно и важно за вършене. Или пък се сърдиш като дете за паднала в пясъка близалка и не можеш да намериш пътя към хората, с които допреди 24 часа си се смял... Много са причините за пустотата тук. И повярвай ми.... аз я преболедувах - може би преди 3-4 години, когато най-близките ми приятелки спряха да пишат тук... Тогава беше гадно и ме болеше по малко. Чувството, че съм била използвана по някакъв начин ме беше стегнало за гърлото.... Но сама реших да не робувам на това усещане. Светът ми се запълни с нови хора, нови емоции, нови начала, нови начинания, нови форми на изява и дори нови приятелства. А тези, които останаха тук, се оказаха злато от най-висок карат.... Тук е тихият пристан, спокойствието и безветрието. И така разбрах кой си е заслужавал....

Съжалявам, че си имала повод за това да се чувстваш по този начин, Елисче. Имаш ми пък телефона.... можеш да ми се обадиш. :922
ellis_stoyanova написа:Този спорт е мегатруден и за мен тези тренировки изискват мега усилия,но е важно дали самото дете го иска.
Ами май.... Бела иска :954 - или по-скоро не е видяла нищо друго през последните 5 години..... А за мен има нещо много важно - моето 13-годишно момиче е от 10-те процента девойки, които не мислят за маникюр, за спирала, червило, тоалети и обувки... Не мислят как да се харесат на момчетата и нямат в речника си думи като "ташаци", "свирка" и "джойнт"...... Колкото и да звучи шокиращо, но....за повечето 13-годишни това последното е светът им.....

Лека нощ и до утре.

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Чери,ти си от малкото хора,на които знам,че ако се обадя,колкото и ангажименти да имаш,ще ми кажеш 2 думи.Ей за тия приятелства говоря,неподвластни на време,разстояния,просто човека е такъв.Благодаря ти :940
Бели е такова дете,защотото вие сте примера и това може само да те кара да се чувстваш горда.
Аз си имам градинка вече.Не е нещо особено,малко оградено пространство пред блока,което е на комшийката ми,възрастна баба,която ми е много близка.Помолих я да се грижа аз за запустялата градинка и тя много се зарадва.Вече имам 3 иглики,които чакат да ги засадя.Ще трябва и нова пръст да изсипя,а дори нямам инсрументи.Но ако трябва с морските лопатки на децата ще греба :1062 .Искам да стане цветно оазисче,моето.С Ивето в неделя изчистихме тревата,падналите клонки и листа и изметохме наоколо.Дори така стана по приятно.

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Чери, ще взема повод от последните ти думи за децата, които мислят за гримове и маникюри, както и от думите на Елисчето за силиконовите джуки. Та това са само едни лъскави опаковки! Съдържанието е посредствено и пошло, а понякога направо липсва. Колкото и да е повърхностно сравнението, те са като вафлите - различават се само по опаковката и затова толкова много държат на нея. Ако опитате със затворени очи парче домашен сладкиш, веднага ще познаете и сладкиша, и майстора. Тортата на мама, кексът на баба, кифличките на леля... Но ако опитате със затворени очи една вафла, няма да можете да кажете дали е "Троя", "Споко" или "Чайка", сигурна съм. Еднакви изкуствени съставки, еднакъв празен вкус.

Като леко шеговит контрапункт на горното - Ани ми избра сенки за очи, представете си! Тя се интересува от грим, колкото и да е странно, защото аз на практика нямам гримове (по-точно имам една "палитра" от четири нюанса сенки, купувана някъде преди 9-10 години, с изтекъл срок, но неизхарчени, които ползвам веднъж годишно на абсолвентските балове). Тя обаче, макар да няма никакви неща за гримиране и нищо да не слага, гледа с интерес клипчета в YouTube и има вече свой поглед как се съчетават цветове и кои зони на лицето се изсветляват и кои - потъмняват. Според мен интересът ѝ е по-скоро художествен, защото от тези клипове у нея не се поражда желание да СИ сложи грим, а да МИ сложи грим.
Така или иначе, наскоро се случи да стоим в чакалнята на личната лекарка и там ѝ попадна каталог на AVON, от който тя ми избра палитра сенки с черити нюанса. Каза, че според нея това са моите цветове и дори обясни кой от тях тя би избрала за вътрешния ъгъл на клепача и кой - за външния, за да се прелеят цветовете. Е, тук вече ме впечатли! Както и да е, аз реших да ѝ дам възможност да опита, а и да си намеря оправдание да изхвърля старите сенки, затова се обадих на една приятелка, която е дистрибутор на AVON от години и си поръчах сенките, избрани от Ани. Още не съм ги взела, но ми е интересно какво ще направи Ани. :1062

Колкото до спорта, за съжаление и треньорите са прави, и ти, Чери. Просто всеки е прав от различна гледна точка - за да се развива Бела в художествената гимнастика и да има постижения, независимо от класовете и класациите, начинът е този - безкрайни часове в залата; за да се развива Бела като щастливо и жизнерадостно дете, трябва да има време за разходка в гора, за хубава книга, за бъбрене с мама или с приятели, дори и за сън, ако щете.
Не зная къде е балансът. Аз самата съм заела голяма част от денонощието с какво ли не - италиански, фотография, ветроходство... Освен това Ани, дори без да се занимава с художествена гимнастика, е много натоварена и мисля, че това е прекалено. Става в 6 ч., учи по 7 часа всеки ден в училище, това е от 7:30 ч. до 13:20 ч., прибира се с тролея до към 14 ч. и обядва, почива най-много до 15 ч. и започва да учи. Понякога вечер учи до 20-21 ч., а сега след две седмици отсъствие заради боледуване, за да навакса с уроците, които аз трябва да ѝ обясня и после да напише всичко пропуснато, почти всеки ден стоим с учебниците до 22-22:30 ч. А на сутринта - отново в 6 ч. В дните, в които има урок по пиано, след училище хапва нещо на крак и отива направо там, свършва в 15 ч. и всичко се измества с час и половина по-късно. В събота и неделя ходи на танци, които са само по един час, но все пак... А кога да свири? Тя има нужда от пианото и то не само за да се упражнява и напредва, а най-вече за радост и почивка. Тя се разтушава с него, доставя си удоволствие, успокоява и излива навън емоциите...

Елисче, това с градинката е толкова хубаво! Почти нищо друго не носи толкова удовлетворение и радост, както заниманието с градина. Дори и занимаването с цветята на балкона, ако няма друга възможност. Има някаква особена жизнеутвърждаваща сила в това. А когато е заедно с дете, вече е безценно. Пожелавам ти много приятни и слънчеви моменти в тази градинка и много разцъфтяла радост!

Впрочем аз имам някакъв напредък и в италианския, и във фотографията и, колкото и да е странно за зимата, във ветроходството:
Преди три дена си взех изпита по италиански за ниво А2 с 94% и от тази събота ще започна В1. :1216
Минах си трите фотографски упражнения по портрет - класическо осветление, нисък ключ (тъмни снимки на черен фон със странично-задно осветление) и висок ключ (бял фон, предно осветление, светли снимки). Резултатите са тук.
Вчера ми се обадиха от ветроходната академия "Кор Кароли" с покана да участвам във ветроходен форум като... лектор. Идеята е да представя накратко лични впечатления от ветроходния курс. Уловката е, че форумът е в два дни - на 24 март във Варна и на 31 март в София. За Варна веднага приех, а за София - на 70%. :1062
Работата е там, че Ани се класира на втори кръг на едно национално състезание за литературно-философско есе на тема, взета от "Малкият принц" на Екзюпери. Състезанието се организира от едно училище в с. Селановци, общ. Оряхово (предполагам като част от някакъв проект за популяризиране на региона) и вторият кръг е точно на 31 март.
Та, накратко, аз ще трябва да закарам Ани до с. Селановци на 30 март вечерта, ще спим там (осигурили са ни настаняване) и на 31 до обяд тя ще философства, т.е. ще пише философско есе. От "Кор Кароли" ми предложиха да ми запазят време в следобедния блок, т.е. бих могла да се кача на колата и да отида до НСА, което са... към 200 км. Не зная дали ще го направя, но защо пък не? Това ни отклонява от първоначалната идея след с. Селановци да идем до Белоградчик и Видин и да видим леля ми, защото... Ани е вече почти на 12 години, а леля ми никога не я е виждала наживо. НО не ни спира, само ни отклонява. Все пак детето ще е във ваканция, а аз ще имам часове чак в четвъртъка, на 4 април. :plezya se
Както писах в по-преден пост - изникват ми непредвидени пътувания. Честно казано, единственото, което ме спира, е паричният въпрос, но... ще се справя. Мисля да отида и в София, и да видим Белоградчик, и да заведа детето при леля си. Добър план, а? :222
Последно промяна от Нели на 13 Мар 2019, 09:56, променено общо 1 път.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Заключено