МЯСТО за сладки разговори през 2020

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: МЯСТО за сладки разговори през 2020

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета.

Елисче, ей с това:
ellis_stoyanova написа: 26 Яну 2020, 17:29 В петък чета за грипната в София и първото нещо,което се сещам е как Чери яко куфее от кеф,просто усещах цялата и енергия...след 20 мин отварям фейса и чета потвърждение на това,което вече знаех .
много се смях :955 :955 :955 :955 :955 . Вярно е... аз така приемам инфото за ваканция - каквато и да била... :221 И наистина не разбирам родителите, които са против. Щото има такива, които буквално са против.... Абе като деца, като ученици, вие не сте ли се радвали на ваканция?!?!?! Дори единият коментар под поста ми във ФБ за ваканцията е на моя много близка приятелка - за поредна ваканция нейните деца нямало какво да правят и умирали от скука..... :1139

Ели, а какви книги най-много ти допадат? Какъв жанр? Любим писател? И аз много обичам да чета и жалкото е, че вечер се заплесвам да гледам "Хавай 5-0" и става късно като си легна - преди да заспя и книгата да ме удари по главата :1209 успявам да прочета не повече от 2-3 листа...

Днес в София беше такава пролет...., а аз имам страшно много работа. Обработвам снимки, които трябва да публикувам днес в страницата на клуба по ХГ на Бела. Правя сайт. Разправям се и с рекламации на разни неща от ремонта, които сме купили.... Неделя ни монтираха половин кухня :221 :221 :221 - останалата половин не стана заради сгрешени мерки.... та в четвъртък пак ще имаме майстори.... и такива неща.

Сега сядам да вечерям, че стана никое време - утре пак ще пиша. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро!!!
Чери,аз чета всякакви книги-от тривиалните любовни романи,които ме разтоварват,до такива за личностно развитие(май така се казваха)и такива свързани със здравето.Когато отида да си избирам книга,аз много рядко ги разлисвам в началото.Заставам пред рафтовете и чета заглавията.То трябва да ме "извика".И книгата я грабвам.Разбира се,взимала съм си и препоръчаани книги.Не винаги книгите,които съм си взела са били безкрайно интересни,но те 6а си мои и си ги харесвам.Не харесвам фантастични книги,може би нямам такова въображение,просто защото докато чета аз си представям всичко,а там ми е трудно :1062 .В момента чета "Да прецекаш дявола",на Наполеон Хил,"7 те новика на високоефективните хора",която ми отнема вече почти година.Някак ми е трудна и несмилаема.Чета и "Хомеопатия за цялото семейство",Изкуството да бъдеш егоист и един роман ме чака :221
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

А при нас пък няма грипна ваканция :328 :328 :328 . Както казва майка ми "Вие сте яки балканджии, вас вирусите ви заобикалят щото ги е страх :221 "

[quoteНеделя ни монтираха половин кухня - останалата половин не стана заради сгрешени мерки.... та в четвъртък пак ще имаме майстори.... и такива неща.][/quote]
И ние така, само че с една врата. Не стига, че мерките сгрешени, ами и се отваря на обратната страна. Сега ги чакам да се появят, но вали такъв дъжд, че се съмнявам да дойдат.
Днес ни дадоха програмата за втория срок и съм :fan :fan :fan :fan :fan . Само един ден имам 7 часа, а другите са събрани плътно по 3 и 4. Е, ще ходя и следобяд, но поне ми е спестено висенето в учителската с безкрайни "дупки" .
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

ДобрЮ трЮ,добър ден...
Хайде никакви ви няма тук???
Кой с какво се е заел?
Аз признавам си,тези дни нямам никакъв ищях за работа,рядко ми се случва,но е хакт.Мечтая си за дълга почивка,някъде на топло...без телефони и шум.Всичко ме дразни.Дори одеве един съсед ме вижда пред банкомата и ми вика кво чакаш,аз разбира се яко издразнена от неговата любопитност му се сепнах,че чакам да падне тавана :mrgreen: Рядко изпадам в такова не културие,ама...каквото повикало....
Ще ви споделя една тайна.Към средата на месеца чакаме бебе....една малка,сладка британка :1069 Вие какво си помислихте???? :1062 След дълго отлагане,буквално години наред,решихме да вземем животинка на децата.Пэрво си мислех за малка порода куче,но цялото това разхождане ми идва в повече,а децата няма да излязат зимата на -15 да я разходят сутринта.И в края на декември се появиха 5 сладки бебета на една позната.Доста съм чела за тази порода,със сигурност и доста имам какво да науча още,но като цяло се спрях на тях защото са гальовни,уравновесени и поспаливи :1062 Децата обожават животни,но за мен да се решиш да вземеш животинка е все едно да си родиш още едно дете.Не е само играчка и забавление за децата,напротив свързано е с много грижи и отговорности,които смятам,че ще е добре да развиват.За целта купихме всичко необходимо за бебинка-ще бъде мома,и ще се радвам да ми предложите имена,защото нямаме още.Тоалетна,играчка,дори храна,пухена къщичка,остана чесалка.Ама с тези цени направо ще банкрутирам :955 Та в този ред на мисли,Чери,ти като дългогодишен "родител"на писанка,ще ми споделиш ли от коя храна си доволна.Четох за уискас ужасни неща,ама и за роял канин нещата не са по различни,а цените са...уаууу,ще се радвам да ми кажеш към какво да се ориентирам.
А иначе снимките на Бела и останалите деца са ....уникални.Буквално.Гледах като хипнотизирана...сякаш ти говорят и разказват приказка...тжлкова феерична,нежна -браво!!!
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Сиренце, и при вас ли е дъжд?
Добре де, нормално ли ви се вижда всичко това?
В София в момента, на 1 февруари на обяд, е цели 15 градуса + !!!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

При нас е 18,мятам дрехите на простора-навън и отиваме да караме колела😁😁😁

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Дъжд ли? Нееее, тук грее чудно слънце! Че не е нормално, то е ясно, но пък е толкова приятно!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Сиренце написа: 01 Фев 2020, 13:49 Дъжд ли? Нееее, тук грее чудно слънце! Че не е нормално, то е ясно, но пък е толкова приятно!
И тук е слънчево, топло и ясно. Не се изразих добре преди малко.

Оня ден и при вас ли е валял дъжд, а не сняг? Това имах предвид, Сиренце!

Елисче, Алекс отиде да играе футбол навън. А аз използвам момента да си слушам уебинари вкъщи. Много ми е хубаво и приятно :954

И все пак - природна аномалия си е. Вместо сняг и мраз, имаме пролетно слънце и суха топлина.
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мразя много снега или по-скоро цялата ляпавица,обожавам слънцето и топлинката,нохцялото това хубаво време ще ни излезе през носа ми се струва.Все пак да му се насладим...

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Да му се насладим, да, защото е истински приятно, светло, свежо някак.
Но да беше поне април-май месец, разбирате ли? Старите хора казват, че зиме такова време не е на добро, наричат го дори "болно време"!
Естествено да е така - всъщност много от бацилите не понасят студа, но се активизират при топла зима.
А и заради водната криза би било добре в момента да има валежи. Зариди реколтата - от сняг.
Както и да е, разбрахте ми мисълта вече.
А се надявах поне в планините да е по-зимно времето, по-нормално и естествено за сезона. Помните ли какви зими сме имали, когато бяхме деца? ... Бузите ни бяха червени. Газехме до колената в сняг. Възрастните ринеха преспите, за да можем изобщо да преминем и да стигнем до училище или докъдето сме тръгнали...
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Тук също е топло, разбира се, затова утре ще ходя на плаж. И имам предвид плаж буквално, не в преносния смисъл. :954

Колкото до нормалността на положението с температурите, според мен си е нормално. Просто не е обичайно. А между двете има разлика. Нормалното е нещо, което може да се случи по естествени причини. Да, в нашия климат, такива температури през януари и февруари са нормални, макар и да не са обичайни. Статистически редки са, особено ако гледаме наистина сериозен времеви хоризонт от поне 200-300 години. Това обаче не можем да направим, защото нямаме данни за толкова време назад. Затова мерим с аршина на собствените си житейски спомени, но те ни показват по-скоро обичайното време за този сезон, а не ни дават изчерпателна информация за времето като статистика. Ако през 1987 година например е имало топъл януари (давам хипотетичен пример, не зная какво е било през 1987 година :) ), шансът да се сетим за това, връщайки се назад в спомените си от детството, е минимален. Почти със сигурност ще се сетим за обичайните ни зимни спомени, т.е. за сняг.

Ненормалността на ситуацията сега за мен е свързана не с времето, а с недостига на вода. Този недостиг обаче не е по естествени причини, а е причинен от хора. Конкретни хора с конкретни интереси и с престъпно съзнание. Става дума за целенасочено действие на конкретни хора. Ни повече, ни по-малко.
Хубаво би било да има повечко валежи, особено сняг, за да се понапълнят язовирите. НО ако водата от тях се използва по същия начин, както досега, повечето валежи ще означават повече "далавера" за конкретни хора, не повече вода за населението.

Колкото до вирусите, да не забравяме, че в лабораториите те се СЪХРАНЯВАТ при ниски температури. :mrgreen:

Иначе аз днес нямах италиански, защото... свърши. Вчера си взех сертификата за ниво В2. Не се чувствам знаеща езика, още по-малко говореща го, но истината е, че гледам филми на италиански почти спокойно. Истината е, че донякъде се уморих всяка събота и неделя да съм ученичка. В пордължение на година и половина бях именно ученичка. От друга страна ходенето на курса ще ми липсва. След десет дена ще бъда в Италия с Вили (дойде време да изпълним пътуването, което ѝ беше подарък за рождения ден) и съм решила да си купя книги оттам. Имам предвид някаква хугожествена литература, може би дори и лековата, за да не изисква много разбиране на преносен смисъл, алегории и т.н. Идеята ми засега е да се справя с четенето и разбирането, а не да се задълбочавам в много сложни текстове.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Заключено