Страница 6 от 17
Re: Суровоядство
Публикувано на: 26 Окт 2011, 14:55
от cchery
Искам да представя в тази тема един доста подробен и приятно направен сайт на семейство суровоядци. В него ще можете да намирате разнообразни рецепти, приготвянето на част от тях представено с видео и т.н. Интересното е че има и рецепти за захранване на деца, а и един интересен експеримент, който са си направили семейството - 14 дневно соково разтоварване. Всеки ден е придружен с видео на направата на сока и как се чувстват хората. Заповядайте на това интересно място!
http://www.recipemagician.com/
Re: Суровоядство
Публикувано на: 26 Окт 2011, 15:17
от Ver
Това семейство го познавам. В един квартал живеем
Да, много интересни рецепти има (само човек да му дойде желание да ги прилага :128 , това на мойта глава, че все си намирам причини

)
Re: Суровоядство
Публикувано на: 26 Окт 2011, 15:25
от Cheva
Re: Суровоядство
Публикувано на: 27 Окт 2011, 16:42
от felix
cchery написа:Искам да представя в тази тема един доста подробен и приятно направен сайт на семейство суровоядци. В него ще можете да намирате разнообразни рецепти, приготвянето на част от тях представено с видео и т.н. Интересното е че има и рецепти за захранване на деца, а и един интересен експеримент, който са си направили семейството - 14 дневно соково разтоварване. Всеки ден е придружен с видео на направата на сока и как се чувстват хората. Заповядайте на това интересно място!
http://www.recipemagician.com/
Прекрасен сайт на едно чудесно семейство. Отдавна посещавам сайта и всичко, което съм приготвяла по техните рецепти е много вкусно. Преди два дни за пореден път правих крекери от покълнала леща - фантастични са. Сега ще мариновам патладжан. Само веднъж съм правила и много ми хареса.
Ето ги крекерите, в горните, които изглеждат по червеникави има червено цвекло. Откакто въпросните суровоядци споделиха, че не изхвърлят остатъка от изцедените на сок зеленчуци, а ги правят на крекери и аз така правя. Бъдете здравички!
[img]
http://prikachi.com/images/338/3972338K.jpg[/img]
Re: Суровоядство
Публикувано на: 28 Окт 2011, 13:08
от Cheva
Успях, най-накрая, да спретна и сурови бонбони.
Съставки : покълнали бадеми и орехи , суров тахан , мед ,
малко кафява захар Мусковадо, какао на прах.
И кокосови стърготини за овалване.
Станаха малко меки.
Сдобих се с кокосово масло.
Освен за разни десерти, за други ястия ползва ли се ?
Re: Суровоядство
Публикувано на: 29 Окт 2011, 16:01
от valrus
Добре де,коя от съставките стяга бонбоните.Аз нямам кокосово масло,с какво мога да го заменя?И аз искам да ги направя.
Re: Суровоядство
Публикувано на: 29 Окт 2011, 17:16
от Cheva
Ами те и така стават , не са течни , все пак...
И аз нямах масло и не съм слагала, може би ако са повече ядките ?
Аз слагах на око от изброеното, може затова да е .
Re: Суровоядство
Публикувано на: 30 Окт 2011, 09:57
от lindorina
Cheva написа:Успях, най-накрая, да спретна и сурови бонбони.
surovi_bonboni.jpg
Съставки : покълнали бадеми и орехи , суров тахан , мед ,
малко кафява захар Мусковадо, какао на прах.
И кокосови стърготини за овалване.
Станаха малко меки.
Сдобих се с кокосово масло.
Освен за разни десерти, за други ястия ползва ли се ?
Чева,"тестото"за бонбоните преди време,аз правих с кашу.Установявам,че орехите са ми много тежки,както за блатове на торти,така и за сладки.Сусамовият тахан-да-който обича,но аз не съм му твърде фен-много ми е силен и неговият вкус.Та-бонбоните може да станат по-твърди,ако се прибавят по-вече ядки.Други варианти - който има тези продукти - чиа,хуск-също ще сгъстят,а и полезността им ще е още по-вече на ниво.И,в крайна сметка,за тези,които не се отричат от глутеновите,може да се прибави нещо от рода на трици/пшенични или овесени/или пшеничен зародиш.
Вале,от кокосовото масло бонбоните няма да станат по-твърди.Биха станали,ако се използва какаово.Ползвали ли сте го?Много е хубаво също,но си е скъпичко.Буквално мирише на шоколад.Но,както и то,така и кокосовото,трябва много внимателно да се разтопяват на водна баня,на съвсем тих огън,за да си остане всичко полезно в тях.
Чева,кокосовото масло суровоядците го използват и вместо друга мазнина,например:
http://www.recipemagician.com/dnevno-me ... l-v-maslo/" onclick="window.open(this.href);return false;
А аз,да ти кажа,може и да съм споделяла,понеже ми е много суха кожата,много често си мажа лицето и тялото/след баня/с кокосово и какаово масло.
Re: Суровоядство
Публикувано на: 31 Окт 2011, 09:13
от valrus
Благодаря ви,момичета
!Сега вече твърдо ще си направя бонбончетата.Исках да се убедя,че наистина ще ми станат ,че не обичам да хвърлям нестанали кулинарни нещица.
А
,да споделя също,че Линди ме запали много по соевото и ядково мляко.Разкошно е,всеки ден си пия по чашка,обогатено с пасиран банан,мед и канелка мммммммммм..вкусно.
Линди,какво ще стане ,ако бадемите са ми само накиснати за 7 часа,но не ги обеля?

Re: Суровоядство
Публикувано на: 31 Окт 2011, 10:09
от lindorina
Нищо,Вале,по-точно-пак мляко ще стане,само че с леко по-кремав цвят.И на мен ми се е случвало да не ги беля.А пробва ли мляко от сурови лешници-също е разкошно.
Re: Суровоядство
Публикувано на: 31 Окт 2011, 11:39
от Cheva
valrus написа:Исках да се убедя,че наистина ще ми станат ,че не обичам да хвърлям нестанали кулинарни нещица.[/color]
Не се притеснявай,
valrus,
точно бонбоните няма какво да не им стане.
Ако случайно "тестото" се получи по - меко,
винаги можеш да го хапнеш, с лъжица.
Аз се спрях на варианта "бонбони" , за да се опитам,
да органича приема на сладичко.....,
но за сега не ми се получава много....
Факт е, че сместа, ако не е на бонбони ще я излапам наведнъж...
