Може би не е за тази тема, но да ти отговоря:Fearnot написа: Аз нищо рачешко нямам, но много обичам животните и цял живот помагам на животинчета в беда. Много се радвам на хора, които милеят за тях, чувствам ги близки някак по душаНе знам обратното дали важи, но вярвам, че ако обичаш животните и им помагаш няма как да си лош човек.
Всеки от нас има нещо рачешко в себе си. Нещо от девата. Щипка от рибите. И т.н.
Защото в картата си имаш 4 дом, домът на Рака. Гледа се дали в него има планета. Коя е куспидата на дома, тоест къде, в кой знак започва? Освен това се гледа и Луната. Къде е, какви аспекти прави, с кои планети? После гледаме обратния на Рака знак, а именно Козирог, тези знаци са в опозиция.
Тоест, логично, ако имаш силно изявено козирожко присъствие в натала си, е напълно неизбежно да развиваш и противоположните качества, а именно тези на Рака, за да компенсираш, за да си в равновесие и да не залитнеш само по Козирога си. Дали ти ставам ясна?
Ако си Козирог или имаш Луна в Козирог, или Асцендент там, или силен 10 дом, това автоматично означава, че имаш да отработваш уроците и особеностите и на противоположния знак, тоест - на Рака. Така ли е при теб? Оттам и те привличат Раци, примерно. Противоположностите се привличат, казано е.
Да поприказвам за себе си като илюстрация на горното, ако може:
Аз съм Слънчеви Риби, със стелиум в Риби /Слънце, Меркурий и Венера са заедно там/. В Дева нямам нито една планета! Обаче - имам характеристики доста видими - именно на Девата, а и ме привличат много Деви в живота ми. Просто Дева-Риби са на една и съща ос, имат за отработване полярни черти, но в една област - по оста 6-12 дом, това е СЛУЖЕНЕТО на другите хора. Просто Девите и Рибите служим по различни НАЧИНИ на околните. Но даването, службата, саможертвата за другия - са познати неща и за двата знака. Рибите са куспидата на моя 5 дом, затова те оцветяват това как се държа с любимите и с детето си. Съответно Девата е куспидата на моя 11 дом, затова тя определя как се отнасям с моите приятели, общност, човечество като цяло, децата на партньорите ми и т.н. Реално нямам планети в Дева, но управителят на Дева е Меркурий, затова гледаме него къде е, а той при мен е в точен съвпад със Слънцето, в Риби, в 4 дом. И ето девичката ми как се изявява... също така при приятелите и общностите ми, тук спадат и форумите, искам да съдействам и помагам, и го правя по девешки. А не толкова по рибешки начин, като че ли... подробна съм, пунктуална, с усет към детайлите... гледам да се отделя от емоциите и да сложа граници. И така