Отвънка ухае на пролет, отвънка е синьо небе...

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Re: Отвънка ухае на пролет, отвънка е синьо небе...

Мнение от Сиренце »

Цони, искам да те попитам, с какво лекуваш малката?
Мравчо, писах в темата за Алергиите :923 .

Честита първа пролет!
" onclick="window.open(this.href);return false;
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

Добро утро :954 От сутринта при нас грейна слънце, как ми се иска и да е топличкооо :954

Цони, благодаря ти за информацията. НИкак не ти е било леко, а и сега все още си на тръни. Пожелавам ти болестите леко да ги минавате, няма как да не боледуват децата, но аз все се моля, да стигаме само до кашлици и хреми :427

При малкия се появи друг проблем :126 Ти гъде го чукаш, то къде се обажда - ха сега, не съм сигурна дали така беше приказката.

Снощи му прегракна гласа и все още е така. Хремата му минава, малко кашля, но не е лаеща, за сега. Днес мисля да му взема Хомеовокс, остана ми малко, Апис и едно друго, препоръчвано от доктора, но чак утре ще ги получа.
Да ви попитам, при такъв проблем, нали се слагаше и изварен компрес на гърлото. Мислех да му купя сироп Калциев глюконакт, но снощи прочетох за ларингита какво трябва да давам и се отказах, но дано да не е късно, че утре ще му ги дам.
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

КАК МЕ СТРЕСНА МОМЧЕТО МИ!!!
Като се събуди толкова много му бе прегракнал гласа повече от снощи. Дадох му Хомеовокс, разсъни се, полежа, пи вода и сега гласа му е добре, може да кажем много леко променен, но не е като снощи. Ще си му взема лекарствата, вече е на строга диета, снощи се опитах да направя заревични питки, но във микровълновата о станахха твърди, а нормално, а като не съм правила до сега, не знам какъв вкус трябва да има или вид. Но днес мъжа ми ще зареди котлона и ще се опитам на тиган да му направя, ще видя и качамак как се прави. Ако някоя от вас знае и е и удобно да ми напиши, ще съм и благодарна много ако ми помогне с рецепта за качамак. Ох дано, не се разболее сериозно и не влезем в болница. За сега се отказвам да му копувам сиропа за астматичен бронхит, че много ще се охрачим. Ще се съсредоточа сега върху гласа му, после ще мислим и за другото.
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Добро утро :222
И тук се вижда слънце :954
ЕМИ, как е Алекс?
Мравчо, КАЧАМАК се прави от вода и царевично брашно в съотношение 3:1 /на 3 части вода - 1 част царевично брашно/. Приготвянето е като на нишестето. Разбъркваш брашното с малко студена вода и го изсипваш на тънка струя във врящата вода. Бъркаш до желаната гъстота /около 15 мин/ на тих огън при непрекъснато бъркане. Това е. Гарнираш по желание - напр. с конфитюр. Може да го изсипеш в намазана с олио тавичка и да го запечеш на фурна.
Внимавай докато го вариш, защото като се посгъсти, започва да ври на "бомбички" и може да те напръска и да те изгори. Това няма да се случи, ако бъркаш непрекъснато.
Друг вариант - продават се и готови смеси за качамак, като на плика си пише как се приготвя /става по-бързо/.
Успех и да кажеш дали се е получил :923 И ние сме били на диета без житни и млечни.
Желая на всички прекрасен ден :329
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

Чери, чета си назад в темичката и мернах подписа ти с лилавите цветя, после изведнъж в очите ми се набиха червени - и се чудя от къде се взеха. Видях, че е твоя подпис и си мисля, преди малко не те ли бях видяла с лилавия подпис :1044 и се зачудих, понеже малко съм зле с паметта, но този път веднага зацепих :221
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

lindorina написа:Черитка,незнам да ти кажа ли една работа,с риск малко да ми се обидиш :roll:
Абе ,ще рискувам.....да ти кажа честно,откакто сложи тези цветя в подписа си,нещо са ми като трън в очите.
Мое мнение е,но някакси,хич не ги свързвам с теб и с твоята натура.Знам,че обичаш много цветята и то почти всички видове,но точно тези,не си ТИ.
За мене ти си по-към червеното,по към горещото...а може пък и да греша.Разбира се,не си длъжна да се съобразяваш с мен,просто аз ти го казвам така,като м/у приятелки! :923 :329
Хахаха, Линдуша...... почервенях вече :1062 :1062 :1062 . Може би си права, че подпис и аватар трябва да изразяват личността на потребителя, който ги ползва. Ама аз имам и една друга слабост освен красивите цветя, обожавам ярките цветове и смесването им, даже бих казала, че имам малко цигански вкус. И онези ярко лилавките си ми бяха тамън. Както и да е де. Сменям подписи и аватари според настроението си... и тези новите сигурно трябва да говорят, че съм в много добра кондиция. :954 :954 :954 :923

Ние долу-горе се справяме със ситуацията. Снощи Бели имаше доста висока Т и към 9 часа й дадох нурофен и й сложих изварения компрес. Заспа и след няма и час се изпоти и свали Т-та. Тази сутрин има 37,5, но като цяло е добре мисля. Кашля не повече от обикновено. Абе мисля, че се оправят нещата. Преди да тръгне за у-ще, Коко ми се оплака от болки в гърлото, и след половин час поемам към Вербената да купувам тинктура от Арника, сребърна вода и още страхотини неща.

Мравчо, аз мисля, че схемата ти е добра. При положение, че в момента нямате изразени симптоми на спастичен или алергичен бронхит, няма смисъл да даваш Тартефедрил. Калкареята е достатъчна + някакъв имуностимулант. Всъщност аз досега не съм лекувала подобни болежки и буквално не мога да ти дам много точен съвет. Марчи има такива проблеми с Моника и ако влезе, може да е полезна. За прегракналото гърло - Бели беше така 4 дена преди да се разболее предната нощ. И чак тази сутрин се оправи гласчето. Не казвам, че при твоя малчо ще е така, разбира се. :) При всяко едно положение отново имуностимулант+хомеовокс+апис са си ок. Няма нужда от повече неща, защото се обърква имунната система.

А за качамака, МариКо ти е обяснила. Лично аз го правя с царевичен грис. По този начин почти е невъзможно да стане на топчета сместа. И т.к. е "почти", но не напълно невъзможно, на мен ми се е случвало и това :221 . Съотношението беше 3 към 1 в полза на водата..... май... :1044 :1044 Забравила съм вече. 5 минути преди да свалиш от огъня, добавяш настъргано сирене. След като разсипеш в чиниите, настъргваш отгоре кашкавал. Аз обожавам да добавя отгоре и изпържен бекон. Беконът се реже на малки парченца и се пържи в не много олио, т.к. той самият е мазен. Точно преди махането му от котлона, се добавя червен пипер. Не дръж повече от 5-10 секунди тигана със сипания в него червен пипер на котлона, т.к. ще загорчи. Така изпърженият бекон се насипва барабар с олиото върху готовите порции качамак. Ако се добави и една люта маринована чушка и нямате проблеми с хемороиди :1062 , ще се насладите на страхотна вечеря.

Приятен ден на всички. Аз ще ставам да си довърша супата от топчета и ще излизаме.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Mrav4o написа:Чери, чета си назад в темичката и мернах подписа ти с лилавите цветя, после изведнъж в очите ми се набиха червени - и се чудя от къде се взеха. Видях, че е твоя подпис и си мисля, преди малко не те ли бях видяла с лилавия подпис :1044 и се зачудих, понеже малко съм зле с паметта, но този път веднага зацепих :221
Хахахха........ , Мравчо, подписът аз бързо го смених, но докато напиша предния си пост, ми отне време ..... :724
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

:923 :329 :1108 :1104 :1125 :1104 :1104
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

Чери, много ти благодаря за отговора ти, много ме успокои от това, че вземам правилни решения за лечението на децата.
Сложих на малкия извара, вече пораства и не иска, но го залъгах :1062 , като му дадох да си "мие" зъбите, много обича да си ги Юмие", като си хапва паста и дъвче четката :1062 :1062 :1062
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

futarela написа::923 :329 :1108 :1104 :1125 :1104 :1104
Фют, много си трудна за разчитане, много време ми отнема докато те прочета :1062 :923 :329
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

cchery написа:
Mrav4o написа:Чери, чета си назад в темичката и мернах подписа ти с лилавите цветя, после изведнъж в очите ми се набиха червени - и се чудя от къде се взеха. Видях, че е твоя подпис и си мисля, преди малко не те ли бях видяла с лилавия подпис :1044 и се зачудих, понеже малко съм зле с паметта, но този път веднага зацепих :221
Хахахха........ , Мравчо, подписът аз бързо го смених, но докато напиша предния си пост, ми отне време ..... :724
Радвам се, че бях свидетелка на явлението "Смяна на аватар за секкунди" :1062
Заключено