Отвънка ухае на пролет, отвънка е синьо небе...

Свобода на словото
Заключено
Mrav4o

Re: Отвънка ухае на пролет, отвънка е синьо небе...

Мнение от Mrav4o »

Мари-ко, благодаря ти за рецептата за Качамак, само да зареди мъжа ми коттлона и ще се опитам да го направя. Мен не ме притеснява, че ще е на диета, от това какво трябва да яде, кисело мляко като му дам вечерта яде, като не му дам, не яде и е еднакво неспокоен през нощта, а сирене, ако има на масата ще яде. Но разните местни полуфабриката, млечни салати, понякога ги има на масата, и съм предупредила мъжа ми като взема, ще се яде тайно от малкия и след като той се е навечерял.
Чери, рецептата ти е апититна, като ни мине диетата ще се пробвам, а сега ще си я запиша, докато не съм започнала друго да върша, че ще забравя.
Аси, забравих да ти похваля зайчето, много е красив и костюмчетото е добре оформено. Аз не мога да шия и ако ми се наложи ще трябва да търся помощ, може ли към теб да се обърна? :954

DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Здравейте на всички, :D набързо да ви разкажа, вчера отидохме сутринта при д-р УНГ но него го нямаше, от там отидохме да поръчаме ортопедични стелки, след това при личната да види ушите, че ми беше доста притеснено, каза че е силно възпалено и изписа АБ, но тя вижда само преди тъпанчето, след него няма как да види, каза да капя и отипакс, да не поставям повече памучета със спирт и реванол, аз звъннах на Улевинов той пък ми каза обратното, да слагам тампончетата със реванол и да не капя отипакс! Аз за сега не съм почнала АБ, утре ще видим, но това разногласие страшно много изнервя, изнерви и Роската та ме дразни цял ден! Както и да е, вечерта пък отидохме на тържеството, прекарахме страхотно там, детето изглеждаше супер добре пя танцува така се радваше, не и се тръгваше!
Ще ви пусна после снимки, на моята пчеличка, днес и двамата им текнаха едни сополи Алекс и е студено доста, дали защото бяхме в кухнята а там по принцип е доста по студено, каза че и главата я боляло малко, сега реши да си полегне! Това е горе долу от нас, продължаваме да се борим с този гаден вирус. Като се постегтна малко ще ви пиша пак
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Момичета ето малко снимки от тържеството вчера
http://s609.photobucket.com/albums/tt172/emirosi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

ЕМИ написа:Момичета ето малко снимки от тържеството вчера
http://s609.photobucket.com/albums/tt172/emirosi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Еми, мнного красива и усмихната пчеличка. Да ти е жива и здрава и дано скоро да преоделее проблема с ушичките :427 :329 :923
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Благодаря ти Мравчо, както винаги си толкова мила :D :923
emi-1

Мнение от emi-1 »

Адашче,от колко време мажеш със спирт и риванол ушите на Алекс?Питам те,защото аз лично съм потърпевша от дълго мазане.Спомням си,че много ми помогнаха тампони с леко затоплен зехтин или олио при къпане,или с вазелин.Ушите обичат мазничко и ако прекалено ги пресушиш,ефекта не е добър.За съвети по телефона,без да види моментното състояние,не съм съгласна,колкото и добър да е лекаря.В случая ще се доверя на този,който е видял състоянието...Успех,че наистина е гадно...
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Доктора каза 5 дни, ако не я боли по 30 минути при болка по 1 час утре ще я водим при него, дано нещата да са по добри вече, страх ме е от хирургична намеса!
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

cchery написа:5 минути преди да свалиш от огъня, добавяш настъргано сирене. След като разсипеш в чиниите, настъргваш отгоре кашкавал. Аз обожавам да добавя отгоре и изпържен бекон. Беконът се реже на малки парченца и се пържи в не много олио, т.к. той самият е мазен. Точно преди махането му от котлона, се добавя червен пипер. Не дръж повече от 5-10 секунди тигана със сипания в него червен пипер на котлона, т.к. ще загорчи. Така изпърженият бекон се насипва барабар с олиото върху готовите порции качамак. Ако се добави и една люта маринована чушка и нямате проблеми с хемороиди , ще се насладите на страхотна вечеря.
Е, това е класика. Но правилно си се ориентирала Мравчо, да го пробваш след диетата без житни и млечни на малчо. За царевичния грис съм съгласна - става много по-лесно и много по-бързо, отколкото с брашно. Виктория по принцип не беше фен на качамака, но с брашно й харесваше повече /а тя не е много капризна към храната/. Пробвай при вас как ще е. Това си е най-подходящата възраст за диетата - приемат каквото им дадеш и още не ходят на ясла /можеш да ги прецакаш както си искаш :1062 /. Аз купувах оризови блокчета, правех нишестенца без мляко, супи без застройки, ориз, пиле, риба, царевичните палачинки. Ако ти секне въображението, свиркай, ще даваме идеи за хранене. Наистина не е невъзможно. Всъщност цялото семейство бяхме на тази диета. Въобще не купувах забранени неща :1062 И да не забравиш паралелно с диетата да му даваш и чая. :923
ЕМИ, ще стискаме палци всичко да е наред. При вас може да е различно, но т.к. и ние страдаме от уши, нашата лекарка ни е казала да капваме 3-4 пъти по 2 капки зехтин и сок от суров праз 1:1. Преди капване затоплям с вода или в ръката. После се слага сух памук в ушенцето за няколко минути поне, като лежи на другото ушенце. Вики се научи сама да си държи ръчичката върху ухото с памука. Същото се повтаря и с другото ушенце. :923 Еднакво ефективно било и зехтин със запържена скилидка чесън, но това не съм го пробвала. Много съм доволна и от алоето. Пращаме ви целувки :329
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Като сте се разговорили за качамак, да ви кажа моите момичета как го обичат. Най-много харесват "качамак с изненади". Самия него го правя по указанието на пакета, защото има различни видове царевично брашно и набъбва различно. Изненадите са според настроението и наличността в хладилника. Снощи например нарязах на дъното на една тава сръбска наденичка, като се позапече леко полях с разбити яйца и отгоре изсипах качамака. Това е идея от периода "без житни млечни". Друг път като е вече готов, чуквам няколко яйца и разбърквам колкото да станат "на парцали", изсипвам в тавата, настъргвам сирене и запичам леко отгоре.
Опа, поста май се ориетнира към кулинарния.
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Момичета ето малко снимки от тържеството вчера
Леле, какви очи има това момиче, Еми. Ще си има ядове татко й като порасне :1062. А иначе е същата чаровница като теб!
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Покрай вас и аз си направих един качамак, за обяд, че нали постя, и както май ще се полу(и да постя и другата седмица, по принцип в събота трябваше да се изповядам, а в неделя да се пречистя, но ни май ще си заминаваме на село в петък, ходих до църквата и попитах отчето, а той каза да постя и другата седмица, трябвало в събота да е! Тъй че ще постя две седмици, за сега не ми е трудно, дано да не се прегреша нещо :D
Заключено