Вънка топло слънце грее, то и друго не умее

Свобода на словото
Заключено
futarela
Философска система

Re: Вънка топло слънце грее, то и друго не умее

Мнение от futarela »

Брей ,брей ,брей колко писания има , май отдавна не съм се вяствала тук . :954 Все пак е лято ,знам ,че това не е оправдание :oops: Аз съм добре , бяхме на море през юни в хубавата Гърция . Хубава е защото си пазят морето . хем е чисто ,хем не строят като луди. Пак ще отида . Там оставам с впечатлението за спокойствие и добронамеренност. Красиви пейзажи, чиста вода и усмивки ). Сега ни предстои да заминаваме за Павел баня. Отиваме за да видим дали лековитата вода ще подейства добре на кръста на КИКИ. той се сецва и доста страда от него . Сега е добре , даже днес си направи снимка в Исул и няма нищо сериозно , което е много радостно,но ще идем уж за добро . Запазихме за 7 нощувки ,но ще останем пет за да отидем и на село за два дни та да си направим малко зимнина. След това по вълнуващото е ,че на 15 септември отиваме в ПРМА за пет дни. Тъй като ще летим от Милано решихме да останем там за две нощувки . И така се получава цяла седмица . Малко съм притеснена ,че ще оставя Юлий на свеки ,но се надявам той да не страда много за нас . Междувременно реших ,че не мога да чакам повече и е време да направим ремонт на стаята в която сме от апартамента . С тапети сме от 15 години . Аз все ги боядисвам с латекс като ме хванат лудите . Сега се уговорих с един майстор шпакловчик да дойде на 23 докато ни няма и да започне . Ще му трябват два дни ,така каза , пък ще видим . Тази седмица по лека , по- лека махнах багажа . В кашони подредих и ги качих на тавана . Полудях и махнах и тапетите )))Доста се изцапа, но изчистих и даже стаята си е пак нормална , но без тапети ,сякаш стените са нарочно състарени ).Сега в събота остава да махна тапетите зад секцията . Да опаковаме с найлон пода и секцията . И дано късмета да е с мен и майстора да е добър)))). Иначе пропуснах и двата последни детокса.Ако през септември ми съвпадне с пътуването пак ще пропусна. Жалко ,но това е . Сега спазвам хранителен режим без захар , плодове и брашно заради гъбичките дето имам и се надявам вече да даде резултат. Трябва а намеря време след цикъла да ида на гинеколок профилактично и се надявам всичко да е наред . Така я карам . А на БЪНИ искам й кажа това : макар да не съм живяла в чужбина всички които отиват на там го правят за по добро . България не е София и истината е ,че сме бедни ,завистливи и мързеливи. Жалко ! Истината боли.
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Бъни написа: А за да кажа все пак и нещо хубаво, то ще споделя, че определено в много неща има напредък... По-специално в София. Два пъти ни се наложи да посещаваме 3-та Градска и от краткия ни престой в столицата останах с впечатлението, че нещата се развиват и то с доста бързи темпове.
Бъни, впечатленията ти се покриват и с моето мнение. И всъщност с мнението на доста приятели и познати около мен. Да, София се променя с бързи темпове и определено е за по-добро. Не броя презастрояването... не ми се и говори за него. Но пък иначе като инфраструктура, като градинки, като център... да, придобива вид, който на мен ми е страшно приятен.
Бъни написа: За жалост България не е само София и силно се надявам скоро и в останалата част от страната да започне да се забелязва напредък. Но пак казвам, зависи от хората (поне според мен). Софиянци са различни, те винаги имат позиция и винаги искат още. А хората в провинцията и по-специално хората в малките селца ( не искам да засегна никого), са се пуснали по течението и живеят ден за ден, без дългосрочни планове и амбиций. Единствената им мисъл е как да оцелеят...
По този повод преди известно време винаги съм обвинявала софиянци и телевизията, която дава и излъчва събития само оттук..... но истината има и друго лице и ти си го написала много точно: опира до мотивация и амбиции. Гледам и моята собствена майка - тя също счита, че нищо не може да промени и нищо не зависи от нея. Когато обаче си личност и не мислиш по този начин, то почваш да търсиш съмишленици. Иначе на всяка крачка чуваш "... в тази скапана държава нищо не става". И така в един момент се озоваваш в София. Човек по човек. Семейство по семейство. И когато отидеш да изразиш позицията си, ти става драго, че с теб има още 500-1000-10000 човека.... Докато в твоя град "бедните" ти приятели и познати са се набутали по кафенетата в центъра, търсят сенките на дърветата и дават "последните" си стотинки за безсмислени кафета, коли и запотени бири... и тръбят на всяка крачка, че нищо не става и не се случва в "тази скапана държава".... Повечето от хората, които съм срещала по митинги и протести не са кореняк софиянци. А са такива като мен - пришълци. Самите софиянци избират доста внимателно какво да подкрепят, но те са в силната позиция да знаят, че във всеки един момент могат да изразят позицията си и че ще намерят подкрепа.
Бъни написа:И така, малко разочаровани от плажуването си тръгнахме от китното морско градче и се прибрахме благополучно вкъщи. Сега ни остава да се надяваме, че времето ще е хубаво и някоя събота ще отпътуваме към Валенсия за два дни, за да се насладим истински и на пясъка и на морето...
Пожелавам и на вас, и на нас хубаво време малко по-натам. Защото и ние планираме и организираме второ море през септември. Пак в Гърция. А дано не ни мине котка път.

А на децата не им ли става странно като получават толкова много подаръци и внимание?! :) Предполагам, че в Испания не са точно такива разбиранията както на тукашните баби и дядовци :221 .

Фют, и тук да ти пожелая една вълнуваща и незабравима седмица в Парма! :923 Обаче не си ни написала как се стигна до това ходене в Италия :222 :222 . И пак да те похваля за ентусиазма, който проявяваш, когато стане въпрос за ремонти и ремонтни дейности. Никога, ама никога няма да забравя, как се оправи с кухненския шкаф с мивката.... то не беше наводнение, нов шкаф, който не пасваше - та ряза, мери, гласи..... Ти си си един прекрасен организатор и се надявам в работата ти да са го разбрали много добре. :1028 :1028

Какво да ви кажа за нас?! Живи и здрави сме. И аз като Бъни мога да кажа смело, че ми писна да стягам багажерии... почна се от юни с багажа за рафтинга, после изпратихме децата в Пловдив и трябваше за тях багаж да се гласи, после за морето.. :1052 , след това за ходенето до майка, следват лагера на Коки на Добринище и втората седмица в Пловдив на Бела и завърших с отличие като за Черни Вит изпозабравих доста неща :1069 :1069 ..... Не се оплаквам, разбира се! Защото всичко написано по-горе означава, че..... не сме скучали и за секунда тези месеци. И честно казано - аз така разбирам ваканцията! Надявам се след години децата да си спомнят с усмивка и много приятни емоции всичко това.... и не искам да свършваааааааа :328 :328 - искам да са си все така непораснали - поне още 10 години. :221

Та такива неща. Тази събота и неделя сме си тук. Макар и за двата дена да имам запланувани неща. :1062 Но поне ще изпълня желанието на Коки и няма да пътуваме :955 ... милият - пътят от Добринище до Пловдив през Родопите от миналия петък адски много му дотегна. И го разбирам де.....

Това е засега от информационна агенция "Черини" :lol: .... Вие как се справяте?
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

На всички празнуващи днес: да са Здрави и Честити!
[img]http://24.media.tumblr.com/a80be8f75a35 ... 1_1280.jpg[/img]
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Честито на всички празнуващи!
[img]http://kartichki.eu/images/upload/2013- ... Glbt_l.jpg[/img]

Честит Рожден Ден и на Алекс!
[img]http://psychology-bg.ucoz.com/_fr/5/0002680.gif[/img]
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

БЛАГОДАРЯ

За здравето на сина ми:

[img]http://www.skylinecakes.com/uploads/th448/file1334.jpg[/img]
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честит имен ден на Марчи, МариКо, Мортиша Адамс, Мари-Жоли и Смехурко! Живи, здрави и много щастливи бъдете! Весело празнуване на празника ви желая, мацки! Ние вкъщи сега почваме да пируваме, за здравето на нашия вече 10-годишен Александър! Наздраве на всички от нас, да ви е сладко, пардон - горчиво пивото! :1211 :1211 :1211 :1211 :1211 :1211 :1211

Днес е Успение Богородично или Голяма Богородица. Приключи Богородичният пост. Нека Божията майка закриля нас, децата ни и семействата ни!!!

Тази вечер ще си похапнем хубавичко: таратор, пълнени чушки и домашна бисквитена торта! За утре си имаме сочна червена диня, а с дечко ще направим и добруджанки, това са много вкусни питки със сиренце! Изобщо ме е настигнало едно кулинарно настроение!

Отново да почерпя за моя Алекс, нищо, че е виртуално:

Изображение

Изображение
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Макар и на патерици, искам да пожелая на всички именици ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ и ХЪС, за да се справят с всичко, което поискат или им бъде поднесено! :954

[img]http://pozdravi.net/data/media/29/3.jpg[/img]

А на Алекс - безоблачно пътешествие в света необятен! Нека не се страхува да го изследва и покорява!

[img]http://www.marica.bg/f/news/188/640_a15 ... 40f134.jpg[/img]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте. Една контролна неделна проверка правя :lol: :lol: . Как е положението, времето, замърсяването, шума :221 :221 .... Въобще, страхотно е когато си почивка.... Не спирам да се възхищавам на тази придобивка на съвременната ни цивилизация. :1062 Е, разбира се, днес не сме на Черни Вит, не съм правила йога и не ми предстои да гледам световна купа по художествена гимнастика както миналата неделя, но пак си изнамерих интересни неща. Ранният преди обяд бях на един йога-семинар, който по-скоро се оказа йога-търговия :221 , но пък все пак беше нещо различно и необичайно в този ден. Сега съм си вкъщи и се чудя накъде да поемем с децата - прави ми се нещо интересно. И ще го открия де. По всяка вероятност ще посетим фестивала "София диша", който днес се провежда на Пиротска и където визуалните артисти представят личните си проекти от сферата на изобразително изкуство, графика и анимация, дизайн, архитектура, фотография, стрийт арт и инсталации.

Иначе вчера изкарахме страхотно.. сутринта бяхме на РД с децата - Алекс на Деската ни покани. Останахме и се забавлявахме над 3 часа.. :954 След което отидохме в Южния парк. Бях решила да се включа в йога маратона, наречен йогатон. Но като се озовахме в парка, нямаше дори и помен от въпросното събитие, за което не намерих обявен час в сайта, където прочетох инфото за него. И с децата решихме да се позабавляваме по атракциите там - Бела се пързаля на батут, с Коки играхме футбол на една машинка - би ме 3 пъти :oops: , после пък карахме рикша заедно и имахме истинско приключение щото се озовахме на една доста стръмна по-черна пътечка в южния парк, която завършваше със стълби :plezya se :plezya se . Да връщаме рикшата обратно по баира беше напълно невъзможно - това нещо е толкова трудно маневруемо..... та решихме да я спуснем през стълбите :lol: :lol: ..... Луда работа. Но се справихме. На връщане все пак йогамаратона беше почнал, та се отбих да направя едни 108 повторения от едно и също движение :1140 :1140 ......

След това ходихме на кино. "В окото на бурята" впечатлява единствено с ефектите си..... другото си го знаем - сърцераздирателна история за едно американско семейство, в което единия родител е починал, а другият не се оправя с децата; ловци на торнадо, които от 1 година не са "хващали" нищо и шефът дава последен шанс на останалите; тийн-любовна история, която почва трудно, но завършва с хепиенд...... и най-сетне нещо, което става и за европейски мозък - мощта на природата пред хората.... Но пък тази мощ докарва хиляди разрушения в един град, над които все пак, по някакъв начин, супер и хиперслучайно едно американско знаме е щръкнало най-отгоре и леко накривено дава сигнал към нацията, че по-велики от тях няма :221 ..

Ей такива работи. Не знам дали съм се похвалила, но от утре почвам курс - "Как да си направя сайт", т.е. уеб-програмиране - всеки понеделник и сряда, по 3 часа вечер, в продължение на 5 седмици. Та.... предстоят някакви неща..... А най-готиното е, че ваканцията продължава с пълна сила!!!! :1062

Хубав следобед на всички! :923

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро! И добър ден! Времето напредва, а домашното ми за довечера за курса по уеб-програмиране само не се пише :1062 :1062 . Така че се хващам с пълни сили и ще пиша по-подробно друг път! УСПЕШЕН ДЕН НА ВСИЧКИ! :954

futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Хелоу :954 Отпускам на Павел баня. Макар първоначално да се разочаровах ,сега се наслаждавам на отпуската :1216
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Футарела, хубаво изкарване на отпуската! :524

Олеся, Честит Рожден Ден!
Здраве, щастие, късмет и всичко най-добро за напред!!!
:1211 :922
Никога не е късно за ново начало!
Заключено