Слънцето целува топло върхa на снежната гора...

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Слънцето целува топло върхa на снежната гора...

Мнение от cchery »

Здравейте, малки, големи и още по-големи мечки и мечоци :221 :221 :221 . Точно преди 10 минути акостирах у дома след местенето на офиса, което спокойно може да вземе наградата "Местене на офис на хилядолетието!". Не са ни много нещата, но........ си изискват и времето, и акъла, и ръчички да пипнат......... А в добавка на това днес ми се наложи да водя 3 почти малоумни диалога:
  1. ВИВАКОМ - е те тези производни на тиквата разбирайте тиквеници :mrgreen: :mrgreen: трябва да ни преместят стационарната телефонна линия от стария към новия офис. За тази съкровена дейност съм подала заявление още къде....... април. Стана ясно, че има техн. възможност да бъде пусната стационарна линия на новото място и си определихме ден и час за това - вчера къмто 11 часа. Когато към 14 часа не само, че никой не беше дошъл на мястото да ни пуска линията, ами и въобще не ми се бяха обадили по телефона да обяснят защо се мотат, звъннах аз на кол-центъра на Виваком. Получих най-дивашкото обяснение в историята на тази компания. И го получих днес де - след като ми се обадиха отново. Че колегите им, когато отишли на място в сградата на новия офис, не открили разбирате ли нашата фирма и си тръгнали :!: :!: :!: :shock: :shock: :128 :128 :128 :128 . Добре бе, братко, какт да откриеш фирма, която дефакто се мести и ....... дет се вика я няма на това място. Още повече, че в заявлението под графата - причина за преместване на стационарната линия съм записала СМЯНА НА АДРЕСА НА ОФИСА!!!!!!! След което ми казват, че се опитали да се свържат с мен на мобилен номер........ и ми диктуват един номер, който не само не е част от фирмата, ами го нямам въобще из контактите си нито в личния, нито в служебния телефон!!! Да не говорим, че не съм го оставяла аз на служителите във ВИВАКОМ. И последна глупост - добре, не са ме намерили на мобилния телефон, ми.............. колко акъл трябва да ми звъннат на номера на стационарната линия, която са дошли да местят! Много добре знаят, че не е спряна на старото място, защото те ще го направят, след като я пуснат на новото! :1052 :1052 :1052
  2. Фирмата, която ще ни мести мебелите! Разменихме сто имейла с тях и стана ясно - в сравнение с преместването от преди 2 години не само са си вдигнали цената на артикул, ами вече и добавят в крайната оферта цена ТРАНСПОРТ поради увеличението на цените на горивото! Оки - така да е! За да си намалим в крайна сметка разхода по преместването, с колегите решихме вчера те да изнесат кашоните с лични вещи. И днес казвам на фирмата, че кашони с лични вещи няма да носят, а само мебели. Отсреща ми отвръщат, че независимо, че няма да носят, цената, която е калкулираната за тях в офертата - 45 лв ще трябва да си я платим! И това при положение, че сме говорили специално, че може да варира бройката на кашоните, т.к. преди да почна да опаковам, нямам представа колко ще са и ще се преизчисли офертата според крайната бройка! Момичето, което ми прави офертата след 3 телефонни разговора беше категорично, че или кандисваме или сделка няма да има. Едвам я накарах да ме свърже с управителя на фирмата им - грък! И с него на чист английски език :221 :221 стигнахме след люти спорове и обяснения до финалната права, на която кашоните не ни се калкулират! Да знам, че промених нещата в последния момент, че сме говорили, че ще има кашони, но в крайна сметка.... защо трябва да плащаме за нещо, което не е носено?!?!
  3. ДОМОУПРАВИТЕЛЯ / администратора на сградата, в която е новия ни офис - не ми се обяснява с подробности, но човекът беше избеснял, че ще издраскаме асансьора му с нашите мебели и буквално спря с тяло преместването им, докато не облепим асансьора с предпазващи материали. Предполагам е прав! Сигурно! Но начинът, по който ни/ми го каза и действията му ме извадиха извън равновесие. Да не говорим, че ми каза, че върша ганьовски неща :1140 :1140 и тука явно така съм реагирала, че накрая на този "разговор" получих 2 лични извинения от него - чистосърдечни и уверение, че не е искал по никакъв начин да ме обиди или засегне! Ако знаете само как викахме и двамата! :221 :221 Но накрая той самият помогна да облепим асансьора и ........ работата продължи!
Така ....... хубавите неща от деня! Днес мъдрецът или по-точно накълцаният венец около него ме боли по-малко. Макар сутринта да се събудих от ..... зверска болка! Проблемът вече не е възпалението, а това, че венецът е наистина накълцан и боли от срязаното... :1053 :1053 :1053 . Вярвайте ми, имаше доста моменти в тези почти 7 дена, в които ми се плачеше до смърт! От болката, от неразположението, от дискомфорта и от факта, че нищо не мога да направя. Е.... мисля, че днес нещата най-сетне почнаха да се оправят! Пу-пу, дано не урочасам нещо.

Докато чаках да дойде фирмата, която разглоби мебелите в стария офис, за да ги пренесе в новия, се разходих из новата ни офис сграда. И разбира се съвсем нарочно :1062 :1062 стигнах до залата за фиткървс :mrgreen: :mrgreen: ! Ели, тук е за тебе частта! :923 И не само стигнах, ами.............. направих си тест-анализа, който се прави за всеки фитнесуващ :1062 преди началото на неговата спортна дейност там и си поставихме цели за след 1 месец тренировки, а имено с по 3 санта по-къси :D обиколки на талия, корем, ханш и с по 2 санта по-малки на крака и ръце :221 :221 :221 ! И така, почвам от другата седмица! Ели ,ще давам подробна инфо! Смятам да си платя 3-месечна карта, при която цената за месец е 59 лв!

И това е! Прегръщам ви всички! Ели, благодаря за прекрасния разказ, с който се озовах в Смолян и Велинград! Не страдай за трупнатите килограми....... това да ти е кусура! Тита, така както са тръгнали нещата, май с теб ще се поразминаваме тая и другата седмица, щом и вие ще местите офис! МариКо, айде идвай и вечер за по една :627 . Емка, Бубка, Фютенце, Цвети, Валче ..... всички, които невидимо сте тук - Линди, Верче, Марчи, Боби, Мортиша, Диди, Хриси........ :923 :923

Искам да ви поздрява всичките с една от песните, която много ми хареса от тазгодишната Евровизия - тази на сърбина Желко Йоксимович:

[youtube]75weifR47m0[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Момичета, тук съм, прибрахме се днес от Виена и съм мнооого уморена от пътуването с... нашето мило БДЖ. Е, не е истина просто! Разстоянието Виена-Братилсава се взема за около час с австрийското ОВВ (техните железници), в много комфортен влак, а тук пътувах от София до Варна в най-мърлявия влак, чийто локомотив се счупи и чакахме посред нощ друг локомотив и въобще... От останалата част от маршрута (т.е. Виена - София) не съм уморена въобще, но това сто-часово пътуване до Варна... Лягам, че утре ще ставам рано. Тук големи работи ставали, докато ме е нямало - земетресения, дъждове... Ужас!
Хайде, лека нощ! Снимки ще качвам утре. :954

ПП Цони, къде си живяла в земетръсен район? Аз май съм пропуснала нещо.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Нелка, добре дошла у дома :923 За родното БДЖ няма да коментирам, защото имам СПОМЕНИИИИИИ :126 :126 :126
Чери, като си представя колко ми е напрегнато докато организирам преместването си в къщата на Стражец за офис.....не ми се мисли направо :eek: Браво на тебе :524 Това, което пишеш за зъба е много неприятно.Дано скоро всичко да отшуми.Аз имам проблем с венците.Възпалява ми се венеца и боли адски точно там, където ми извадиха нерва та скоро време и аз ще подновявам сагата със зъболекарите :328
Ели, добре, че има хора като тебе, Чери и др. които споделяте подробно къде ходите, че да може и ние, които не можем да си позволим да пътуваме да се наслаждаваме и макар и духом да попътуваме :954
Окончателно приключих с подготовката на къщата и в петък вечер ще местим багажа ( дрехи и това онова).Надявам се да имам нет и да мога да поддържам връзка с всички вас :923
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Честито на всички празнуващи :627
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет на всичкиииии :)

Току що прочетох нещо, което много ми хареса и според мен е много вдъхновяващо. Преписах го, за да мога да ви го покажа и на вас:

Най-прекрасният ден? Днешният
Най- голямата спънка? Страхът
Най- лесното нещо? Да се заблудиш
Най- голямата грешка? Да паднеш духом
Коренът на всички злини? Егоизмът
Най- приятното развлечение? Работата
Най- приятното поражение? Отчаянието
Най- добрите учители? Децата
Най- първа необходимост? Общуването
Най- голямото щастие? Да си полезен на другите
Най- голямата тайна? Смъртта
Най- неприятният недостатък? Лошото настроение
Най- опасният човек? Лъжец
Най- коварното чувство? Ненавистта
Най- красивият подарък? Прошката
Най- необходимото? Домашното огнище
Най- краткият път? Правилният
Най- приятното усещане? Вътрешният мир
Най- добрата защита? Усмивката
Най- доброто лекарство? Оптимизмът
Най- доброто удовлетворение? Изпълненият дълг
Най- мощната сила в света? Вярата
Най- стимулиращият дар? Надеждата
Единствената реалност? ЛЮБОВТА

Майка ТЕРЕЗА
ellyto

Мнение от ellyto »

Честито на всички именнички (Еми и Еми :954) и рожденнички(Паолина и Мими)!!! :1119 :1119 :1119 :1119 :1119 Бъдете живи и здрави, усмихнати, щастиви и много обичани.
Вчера ходих на театър! Цяло събитие, от много време не бях ходила и бях с леко смесени чувства! Когато разбрах, че постановката е дълга почти 4 часа направооооо ми идеше да се гръмна :221 :221. Сега вече ще се науча да гледам продължителността на постановките, защото 4 часа ми идват малко too much. Луда работа. Постановката не беше зле, малко скучна беше в началото, според мен имаше доста излишни сцени, но като цяло играта беше много добра. Известни актьори играеха в постановката и беше добра поради тази причина, нооо дължината си беше от значение. Последният път когато бях на постановка в Народния беше на Полет над кукувиче гнездо и след псотановката бях изпаднала в транс и нервна криза :221 :221 Беше невероятните 4 часа дълга :221 :221. Защо ли още тогава не си взех бележка да гледам продължителността на постановките, не ми е ясно. :plezya se :plezya se :1044 :1044 Та тъй с тези ми културни преживявания. :955 :955
Преди около 2 седмици, докато ходех на рейки се повдигна темата за децата на новото време - Кристални деца, Индиго деца, Звездни деца и т.н На мен ми стана много итнересно и си свалих 2 книжки в тази връзка. Едната я изчетох и ми беше много интересна, малко историите за децата на новото време граничат с фантастиката и именно това беше много интересно за мен. Толкова нова информация получих, че след това всичко го прехвърлих в сънищата си. Установих, че съм толкова емоционална и че толкова много се впечатлявам от новите неща, че след това не мога да спя спокойно. :221 :221 Поради тази причина втората книга не исках да я прочета, въпреки, че ми е интересно да прочета повече на тази тема. Трябва да внимавам с новите неща, които научавам. :1069 :1069
Книжките са:
Мег Блекбърн Лоузи - Децата на новото време
Другата е децата на новото време, само, че не знам кой е автора.

Цвети, представям си колко ти е напрегнато да огранизираш багажа и пак да ти кажа, че ти се възхищавам. :923 :923 Ти си истински герой. :923 :923 Надявам се сагата със зъболекарите да не е продължителна и в най-скоро време всичко да утихне!
Чери, каква сага, какво нещо. :1069 :1069 Твоите истории и преживявания са като някакво приключение. вивакомската история е меко казана комична. Знам, че на теб хич не ти е било до смях, но като се замислих как хората нямат връзка с главния мозък и говорят глупости на поразия си е направо смешно. :221 :221 сигурна съм, че добре си ги подредила! :128 :128 Преместването си е голямо усилие и ти казвам едно браво за организацията!
Ще ми е интересно да разказваш за фиткърва. Разкажи ми по-подробно как мина консултацията ти с инструктора. Какво ти каза, какво гледа, какъв режим ти препоръча, какви упражнения, абе изобщо всичко ми е интересно. :)
Аз все още се чудя дали искам да отида на такова нещо или не, защото ме тегли къмто правене на упражнения в домашна обстановка. Това пък от своя страна изисква повече събиране на сили за да започнеш, което е отрицателната страна на нещата, защото все още не мога да се навия да ги почна. :1069 :1069 Мързелска му работа и оправдания.
Нели, добре завърнала се. Ще се радваме да разкажеш и да покажеш снимки.

Прочетох и още една фраза, която беше интересна - Да се ядосваш значи да наказваш себе си за грешките на другите! Има истина в тази фраза.
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

:923
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Добра вечер на всички. Зная че не сте ме забравили! Благодаря за хубавите пожелания. Не ми стига време за нищо. Даже и за децата. :328
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нелка, добре си ни дошла! Мисля, че прекрасно те разбирам за сагата БДЖ.................. За съжаление там не само оправия няма, а разрухата е повсеместна! Като се замисля допреди 10-ина години пътувах само и основно с влак. Сега вече не смея и да си го помисля! Но няма да те връщам към лошите спомени, а и съм сигурна, че хубавите ти такива са в пъти повече! С нетърпение чакам разказа и снимките ти! Още помня изненадата, която ни поднесе след посещението си в Сибиу! Когато някой ми заговори за този град, винаги ризказвам историята, в която една приятелка реши да ни поизпита и пусна снимки от един град, питайки ни можем ли се сети откъде са?!?! :954 :922 :922

Ели, не знам дали знаеш, но индиговите деца в България си имат свой собствен форум. Миналата година на събитието Лийвстронг в Борисовата, една приятелка от блога доведе тези деца, т.е. част от тях де. Вярваш или не, но всички имаха една и съща особеност в погледа, независимо от цвета на ирисите - вглъбено неприсъствие бих го нарекла. Дълбоки погледи, но като че ли ме гледаха извънземни. Говорихме си, обсъждахме интересни теми, те участваха живо, но..... като че ли бяха някъде другаде през цялото време! :426 Засега и аз не чета такива книги. Причината - същата като твоята! :)

Моите приятели от ВИВАКОМ утре ще ми запускат телАфона, ама а да видим. Ние днес почнахме да нареждаме офиса, ама бавно става. Т.к. все още нямаме нет, то до ранния следобяд си работих от вкъщи, защото имах да правя комплицирана оферта за банката. И радостното е, че я харесаха и приеха! :954 Лееееееееко да се похваля :oops: :oops: . Че даже и пари ще спечелим от нея :221 :221 :221 ......... щото както ни нахендриха нашите мениджърите от Гърция - тези на нашата компания-майка, май в скоро време ще плащаме на нашите клиенти, за това, че ги обслужваме :lol: :lol: :lol: - демек намалиха цените на съпортните ни договори по много странен начин и без каквато и да е мотивирана логика........ Не случайно новините от южната ни съседка, или поне икономическите, са винаги зле :221 .

За фиткървса ще разказвам като го почна. Иначе тестът мина за 10-ина минутки. Говорихме си общи неща за здравето ми, дали имам някакви проблеми здравословни, нещо което да пречи на тренировката. Какви цели си поставям и т.н. Засега не изготвяли хранителен план, но щели да ми дадат насоки....... оки :1062 :1062 . Аз от насоки вече съм разнопосочна, ама това е друга тема :1069 .

cvety_rz написа:Надявам се да имам нет и да мога да поддържам връзка с всички вас :923
Цвети, истински се надявам това да стане, защото наистина ще ми липсваш! По някакъв неведом начин те чувствам много близка. Но и да имаш проблеми, знаеш къде е мястото и септември ще те чакаме! :224 :922

Фютенце, сигурно си много уморена! Пожелавам ти бързо да се адаптираш и да нямаш никакви грижи?

:1108 :1108 :1108 :1108 :1108 :1108

Честит имен ден на нашите прекрасни Еми-та! Бъдете живи, здрави, успешни, щастливи, обичани и носени на ръце! Успешна професионална реализация и на двете желая (специално за Еми-1 визирам имотния бизнес). Весел празник и голяяяяяяяяяямо наздраве от мене!

:1108 :1108 :1108 :1108 :1108 :1108

:824 :824 :824

Честит рожден ден на Поли - нека бъде слънчево и радостно момиче - за радост на прекрасната си майка! :923

:1125 :1125 :1125 :1125 :1125
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ЕМИ написа:Добра вечер на всички. Зная че не сте ме забравили! Благодаря за хубавите пожелания. Не ми стига време за нищо. Даже и за децата. :328
Емка, кураж! Ти си боец! Разпредели времето за работата и децата! Ние, аз сме тук........ не можеш да си представиш колко значат дори тези 5 изречения, написани от теб!

Пийни си нещо за твое и само твое здраве и бъди щастлива тази вечер!

DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

ЧЕРИИИИИИИИИИИИИ, ВИНАГИ ЗНАЕШ КАК ДА ДОКОСНЕШ СЪРЦЕТО МИ :923 :923 :923
Заключено