Лятна жега, спам и още нещо

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Cheva
Със словото напред

Re: Лятна жега, спам и още нещо

Мнение от Cheva »

Мърмори написа:Аз не ваксинирам децата. Как се справям ли? Ами с фалшиви бележки.
Това определно ми хареса. Благодаря, че сподели. :923

ellyto, :923 .
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Ехооооооооо, помните ли ме? :lol:
Цвети, радвам се, че отново си в бърлогата - така ми липсваха трите ти лентички :329 :923 !
Като гледам основно Вер и Чева поддържат фронта тук :524 :329
Загубих се аз като старите пари, нооо си имам уважителни причини. Съпружеското тяло беше на изложение на сирена в Италия. Налагаше се подобаващо да се подготвим, че "да не се излагаме пред чужденците" :1062 . Тази година хит там са козите сирена, но за съжаление ние имахме твърде малко. И тъй като сиренцето е кът, реших, че трябва да ги изненадаме с нещо друго. Подквасих смес от овче и краве мляко /как е пътувало със самолета не питайте/ и там го предлагаха полято с балкански мед и поръсено със сурови орехови ядки. Още първия ден петте килограма мляко се бяха разграбили - абе разбират италианците от хубава храна :222 .
Почивните дни пък ни поканиха приятели, които имат вила в Осоговската планина, на около 20 км от Кюстендил. Изключително доволна съм от почивката. Първо, че в града има какво да се види - археологическия музей /уредника е бивш актьор и разказва много увлекателно - удоволствие е да го слушаш/, Къщата -музей на Димитър Пешев и най-вече Галерията с картините на Майстора. Успяхме да разгледаме и една прекрасна фотоизложба.
Иначе планината там е много подходяща за туризъм с малки деца. Маршрутите са леки, подходящи както за пешеходен, така и за велотуризъм. Най-хубавото е, че в хотелите предлагат велосипеди и мотори под наем, има и конна база, от където може да наемете и кон за разходката. Вилата, в която бяхме е до хотел "Три буки" - тризвезден, но има и тенис корт, игрища за футбол, волейбол, баскетбол, изобщо осигурен е с всичко необходимо за пълноценна семейна почивка на планина. Пропуснах да кажа, че се намира но 1550 метра надморска височина.
След всички приятни емоции, обаче, от понеделник ме завъртя такава въртележка, че няма спиране - работа, работа, работаааааааааааааааа :126 :126 :126 . Освен това вчера фризьорката ми сигурно реши да си отмъсти, че от 3 месеца не съм ходила при нея и ме окепази, като ми остави 1 пръст бритон :328 .

Ох, стига че ще взема да конкурирам Чери с дължината на поста :plezya se / хи-хи-хи, дали е възможно, а?/ Дано вече да вляза в релси, че ми липсвате!
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

cvety_rz написа:Зори,моята приятелка поради проблеми не беше била последната ваксина на детето си (2г.) и получи бележка от ХЕИ,че ще бъде глобена ако до някакъв опредлен срок не помня точно колко не го имунизира :eek: И ние искахме с фалшиви бележки, но не стана :126
ellyto, една голяма мечешка :940 от мен.Радвам се, че последните дни си си изкарала много добре.
Цвети,преди година и половина,личната на Гоги ни извика в кабинета с думите:" Има бум на морбили-обявиха поголовна имунизация" Направо се втрещих! Нищичко не бях чула за такова нещо. Не отидох,естествено. След няколко дена пак.Между временно на няколко пъти ми се наложи да вземам бележки за отсъствията в градината и всеки път тя напомняше,че трябва да се ваксинира.И наистина-пред кабинета имаше тълпи с хора,дошли да за ваксина. Като видя,че с мен няма да излезе на глава-се отказа. И никой не ми се е обаждал за глоба. Но дори и да ми се обадят-предпочитам да си платя глобата.
Ver написа:Мдаа, аз просто нямам познато джи пи ...Не е като да не съм искала бележки, но никой не се навива... търсенето продължава.
Верка,и на двете деца педиатърките не са ми близки. Просто отношения лекар-пациент. Просто видяха,че няма да надвият упорито магаре като мен. И се отказаха.
Ели,много ме интересува това
в БГ няма такъв закон, който да задължава родителите да си ваксинират децата
Аз не съм сигурна.Най-вероятно има текст,който може да се тълкува двуяко.Но ако наистина няма-нали се сещаш колко дела ще бъдат заведени срещу държавата и по-конкретно органите,които ни задължават и изнудват по този начин да ваксинирааме децата,за да се възползваме от нещо,което ни се полага по презумпция-достъп до безплатно обучение,до социални помощи...Лично аз съм търсила такъв текст,но нищо не съм откривала.
Ver

Мнение от Ver »

Сиренце,
Радва ме дългия ти пост :222
Мерси за информацията, ще трябва да я проверим тази Осоговска планина :1028
Ver

Мнение от Ver »

Зори, аз миналата година възнамерявах да записвам Ава на детска. Тя изостава с много имунизации. Поисках бележка от лекарката ни, но тя най-категорично ми отказа ...
За сега нямаме проблеми, защото не ходи никъде.
Но, другата година живот и здраве ще е предучилищтна. Ако не сменя педиатъра с подходящ, нямам голям шанс. Аз не съм толкова твърдоглава май :1062 :923
Поздравления за изпълнението на взетото решение!
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Стискам палци,Верка,съжалявам,че не си от Варна и не мога да ти помогна с препоръка. Но...с питане,казват,до Цариград се стига. :922
ellyto

Мнение от ellyto »

Зори, ще разпитам, защото аз лично не съм се интерсувала, но моята дружка се интересува и тя каза, че реално няма такъв текст в закона, с който да ти откажат да си запишеш детето на градина, училище и т.н. Каза, че няма и забрана за излизане от страната, ако няма ваксина детето. Тя категорично казва, че няма да си ваксинира детето и че ще има имунизационен календар, просто ще е празен. Ще я разпитам по-подробно какво е прочела и какво знае.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Eли, въобще не се учудвам на сагата ти с лабораториите! Честно........ ако има нещо, което да е наред в здравеопазването ни, ще се самолинчувам! Абе не ми се говори чак. Мислехме с Момчил да организираме отново ЛийвСТРОНГ ден тази събота, ама....... се чудя на кои ветрове говоря и кои ме издухват. Вчера разбрах, че майката на наш много близък приятел се е разболяла от рак на дебелото черво - нещото, което умори татко! Жената била с болки в болница. А щом има болки, значи болестта е доста напреднала! Това няма как да се случи, ако се профилактира - има си сигурни изследвания за тази мерзост за да се хване навреме! Ама не се правят тук, в тази иначе прекрасна страна :126 :126 :126 . Направо ми иде...... не само че гоня ветровете, ами вече взех да вея и аз като тях :328 :328 . Както и да е - отплеснАх се! :plezya se Исках да кажа, че ходя със страх на прегледи и пак със същото чувство си права изследвания..... Единият ми колега днес стана вишист - защити дипломна работа, в която трябваше да разработи дигитален термометър. И си ми каза в съвсем прав текст - не вярвай на тези уредчета - няма начин да ги направят точни! Айде баста! Ще се оправим, макар да няма от какво :1062 :1062 :1062 ! И ще сме все добре и заедно! :lol: :lol: :lol: :lol:

Мацки, в подписа ми е линка към новия ми постинг в блога, в който уводът ...... май не е за всеки, та можете и да го пропуснете. Но след него съм пуснала снимките от шетането ни на Крушунските водопади, язовир Кърджали и с. Широки дол! :) :) Понеже все обещавам снимки, ето ви ги! :D :D А пък тези, които ще пусна сега не са за всяко око, затова само тук и само вие ще сте им свидетелите:

Когато си отидохме на село, едната котка на майка тъкмо беше родила. Децата държат двете й котенца, които са на 2 дена:

Изображение

На долната снимка Бела ми е много сладка - пак имам чувството, че държи горещ печен картоф :1062

Изображение

И още нещо котешко :plezya se - да не си помислите, че сме игнорирали четирикракия нахал вкъщи. Напротив - взехме си го с нас в Горна и това не промени нищо в навиците й за сън :mad: :mad: :
Kosi_Pupa.JPG
(134.52 KiB) Свалено 462 пъти
Цони, радвам се да те видя, па макар и само с 1 пръст бретон :1062 :923 :923 ! За малко да ви кацнем отново в Черни Вит изминалите 4 почивн дни, ама се разпростряхме до с. Широки дол, а и вас ви е нямало така или иначе. Интересно разказваш за Осоговската планина - приходи ми се! И моля те, признай си честно, има ли нещо лошо в писането на дълги постове :lol: :lol: :lol: ?!? Освен самия процес на писането им :955 :955

Бягам, мацки...., че Белунка ме чака да я взема от градина!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

Мърмори написа:Стискам палци,Верка,съжалявам,че не си от Варна и не мога да ти помогна с препоръка. Но...с питане,казват,до Цариград се стига. :922
Да, така казват :)
Мерси, Зори :923
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

Добър вечер!

Нели, честит рожден ден. Бъди жива и здрава, винаги изпълнена с положителни емоции. Всичко най-хубаво, винаги да те съпътства. :329

Влизам на бързо. Уж сме добре. КАката е здрава, но можеше и да е болна, но овладяхме положението. Аз бях малко болна, но и при мен размина. МАлкия е с хрема, но и от вчера гадна кашлица, поне като спи не кашля. Утре за всеки случай ще му сложа на гърдите извара, и мисля да му направя чайчета за кашлицата и мед с джинджифил.
Не знам до сега колко пъти съм слагала изварен компрес на мен и децата и дали въобще съм разбрала резултата, но тези дни се уверих че компреса прави чудеса.
Това е за сега, утре ме чака много работа в къщи, отделно имам работа и пред компа, ако мога ще влчза поне да ви поздравя.
Само да вметна, че в конкурса, в който участвам с децата, сме на финал и малкия за сега е на първо, с 2--3 гласа преднина, мо края е през 30.09 В подписа ще сложа линкове към снимките на децата, ако можете подкрепете ни. КОнкурса е във Фейса.
Лека вечер и успешен четвъртък :329
Чак не ми се разделя :954
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Мърмори написа: Ели,много ме интересува това
в БГ няма такъв закон, който да задължава родителите да си ваксинират децата
Аз не съм сигурна.Най-вероятно има текст,който може да се тълкува двуяко.Но ако наистина няма-нали се сещаш колко дела ще бъдат заведени срещу държавата и по-конкретно органите,които ни задължават и изнудват по този начин да ваксинирааме децата,за да се възползваме от нещо,което ни се полага по презумпция-достъп до безплатно обучение,до социални помощи...
Точно така. Ясен закон може и да няма ( не съм наясно), но практиката те "принуждава".
Няма кой да вземе дететето в дървавно учебно заведение без бележка за ваксини.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Заключено