Това определно ми хареса. Благодаря, че сподели.Мърмори написа:Аз не ваксинирам децата. Как се справям ли? Ами с фалшиви бележки.

ellyto,

Това определно ми хареса. Благодаря, че сподели.Мърмори написа:Аз не ваксинирам децата. Как се справям ли? Ами с фалшиви бележки.
Цвети,преди година и половина,личната на Гоги ни извика в кабинета с думите:" Има бум на морбили-обявиха поголовна имунизация" Направо се втрещих! Нищичко не бях чула за такова нещо. Не отидох,естествено. След няколко дена пак.Между временно на няколко пъти ми се наложи да вземам бележки за отсъствията в градината и всеки път тя напомняше,че трябва да се ваксинира.И наистина-пред кабинета имаше тълпи с хора,дошли да за ваксина. Като видя,че с мен няма да излезе на глава-се отказа. И никой не ми се е обаждал за глоба. Но дори и да ми се обадят-предпочитам да си платя глобата.cvety_rz написа:Зори,моята приятелка поради проблеми не беше била последната ваксина на детето си (2г.) и получи бележка от ХЕИ,че ще бъде глобена ако до някакъв опредлен срок не помня точно колко не го имунизираИ ние искахме с фалшиви бележки, но не стана
![]()
ellyto, една голяма мечешкаот мен.Радвам се, че последните дни си си изкарала много добре.
Верка,и на двете деца педиатърките не са ми близки. Просто отношения лекар-пациент. Просто видяха,че няма да надвият упорито магаре като мен. И се отказаха.Ver написа:Мдаа, аз просто нямам познато джи пи ...Не е като да не съм искала бележки, но никой не се навива... търсенето продължава.
Аз не съм сигурна.Най-вероятно има текст,който може да се тълкува двуяко.Но ако наистина няма-нали се сещаш колко дела ще бъдат заведени срещу държавата и по-конкретно органите,които ни задължават и изнудват по този начин да ваксинирааме децата,за да се възползваме от нещо,което ни се полага по презумпция-достъп до безплатно обучение,до социални помощи...Лично аз съм търсила такъв текст,но нищо не съм откривала.в БГ няма такъв закон, който да задължава родителите да си ваксинират децата
Да, така казватМърмори написа:Стискам палци,Верка,съжалявам,че не си от Варна и не мога да ти помогна с препоръка. Но...с питане,казват,до Цариград се стига.
Точно така. Ясен закон може и да няма ( не съм наясно), но практиката те "принуждава".Мърмори написа: Ели,много ме интересува товаАз не съм сигурна.Най-вероятно има текст,който може да се тълкува двуяко.Но ако наистина няма-нали се сещаш колко дела ще бъдат заведени срещу държавата и по-конкретно органите,които ни задължават и изнудват по този начин да ваксинирааме децата,за да се възползваме от нещо,което ни се полага по презумпция-достъп до безплатно обучение,до социални помощи...в БГ няма такъв закон, който да задължава родителите да си ваксинират децата