Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от Ver »

lindorina написа: Дори след 10мес. да беше, пак щеше да си съгласна.
:221 :221 :221
Мъдро.
И за другото си права. Знам, че така трябваше.
Много неща ми се изясниха.
Направо като препраждане, Чери!
Благодаря за пожеланията :923

Добри утро на всички и Светъл ден!
[img]http://1hdwallpapers.com/wallpapers/coffee_bear.jpg[/img]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

[img]http://img.desktopwallpapers.ru/flowers ... 6-1600.jpg[/img]

Успешна и приятна нова седмица на всички ви от мен! :954 Пролетта наистина идва, дами! :954 Усеща се във въздуха, вижда се по наболите кокичета, чува се по песнопенията на птичките вече! :954 Прочетох ви с огромно удоволствие! :922 И ще тръгвам на работа след малко! :524 Вчера ми беше също много хубаво, както в съботата - празнувахме рождения ден на леля ми в Люлин - но преди това сестра ми ми остави бебка да я разходя с количката сама в двора на училището - беше тоооолкова приятно и зареждащо, просто си припомних с умиление, радост и нежност какво е да разхождаш бебенце навън... а тя си спеше, розовобузеста и сладка... Слънцето грееше и въпреки февруарския хлад, беше пракрасно чувство!!! Днес съм на кино. Цвети, мерси за другата гледна точка.

[img]http://biskvitka.net/uploads/posts/2012 ... 1611_8.jpg[/img]

И понеже не може без музика, пускам ви това уникално яко италианско парче:

[youtube]xpN2XigcrQk[/youtube]

Искате ли да помислим вече за заглавия за следващата ни спам-тема, нещо за март, пролетта, жените... ? :1044 :222

[youtube]hAvVt7zz1rM[/youtube]
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
mam4eto31

Мнение от mam4eto31 »

А добро утро и от мен :954

Verстрахотна разходка сте си спретнали, човек определено има нужда да сменя обстановката. Препоръчвам Крушонските водопади. Влюбена съм в това място.

Чери те тия музи са до Ситония. Ние тази година плануваме да скокнем до Италия, голяма мечта ми е. Та се чудим дали да не си наемем кемпер и да спретнем една обиколка.
Успех с детокса, ако не кърмех, щях да ти правя компания :923

Цвети супер за киното и браво за Симчо. Дано вече е по-добре.

Клео благодарско за сутрешния поздрав :923

Ами ние си изкарахме страхотно. Бяхме в Чепеларе, а през деня ходихме до Хайдушки поляни и моите маймунки за пръв път се качиха на ски. Така се зарибиха, че и вчера до 4 стояхме. Аз се борих с моите страхове, че на такива страшни скиорски истории се наслушах.
Бебка беше страхотна, спа на чистия въздух като пън, особено навън. Нощите бяха малко безсънни, че зъбчо доста ни мъчи. Та като цяло съм супер доволна и щастлива от тези 2 дена.
Искам пак!

Успешна и слънчева седмица мецанки. :922
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро,прекрасни дами!Чета постове,изпълнени с много положителна енергия,зареждащи,весели и това много ме радва.Верче,когато теб те прочетох си представих,птиченце,което най-накрая е излетяло от клетката.Радвам се,че макар бавно и трудно,нещата при вас се нареждат.Мони,чета и вие сте имали прекрасни почивни дни!Мен ме зарежда всяко място,което посетя.Деси,приятно прекарване на вас довечера.Чери,ти какви ги свърши съботно-неделни?Дааа,Линди внася много цвят с присъствието си.Фюти,вие как сте?Днес очаквам да се появи и Ели,за да разказва интересни неща.Цвети,радвам се,че Симчо е макар и малко по-добре.Вярвам,че всичко ще е наред.Децата вчера бяха на село и получих първия си за годината пролетен букет кокиченца,цялата стая ухае на пролет!Желая ви успешна седмица и много усмивки!
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Добър ден . Радвам се ,че всички са добре , ВЕР < браво ,много се радвам за вас . Цвети, хайде да се оправя дечко и да се приключва . И моя Юлий беше с вирус ,уж мина ама събота нощес се надигна с рев и каза ,че го боли ухо . Сега е добре не се оплаква даже вчера бяхме три часа на басейн . Празника на влюбените ...... ами у нас не се празнува . Американска глупост . А и както знаете аз все съм на работа . Така ,че аз мен празниците се превръщат в дни задължителни с работа . Много гадно . Гърция , Гърция , дълго време отказвах да ходя там на море . Е, сега съм на точно обратното мнение. Хубаво е , чисто е и аз се чувствам прекрасно там . Тази година не знам дали ще ходим там или някъде дугаде из чужбина . Много ми се иска малко да отскочим до Париж. Ще решаваме в движение ))))) Сега си мисля за 1 март ,искам на спа ама какво ще организира КИКИ още не знам . Хайде хубав ден от мен за сега !
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Ver написа:Днес направихме първата разходка семейно извън София
от ... ха познайте - почти 5 месеца! От 20 септември, тая паметна дата...
Ходих и попивах Слънце, Спокойствие, Гора в очакване на пролетта.
Слушах шума на водопада, сякаш ми беше за първи път!
Боже, колко ми липсваше!
IMG_3590.JPG
Вер, страхотно е ! Радвам се за вас :922
Линди,откакто започнах да пия еутирокса се потя много а преди не е беше така.Лекарката ми каза, че това е един от страничните ефекти.Другото типично нещо е ускорения пулс.Това е хубаво да го имаш в предвид, когато започваш тренировки, особено ако са интервални :!: За килограмите какво да ти кажа.......аз напълнях, но при мен освен щитовидната имаше и 2 бременности една след друга.Но килограми се смъкват.Да по бавничко е и на моменти е обезкуражаващо, но важното е да не се отказваш (пък и ти не изглеждаш на човек,който има много килограми за смъкване).Ако се полагат усилия може не само да не се напълнее, но и да се отслабне.Другото, което се сетих е, че при хашимото е нормално да ти е висок холестерола, защото поради намалената функция на щитовидната е намалена и обмяната на веществата включително и мастната.Аз вземам омега 3 по този повод.Само в никакъв случай не спирай да приемаш с хараната полезни мазнини, защото тялото ни е така устроено, че не може без холестерол и ако не си го набавяме чрез храната то започва свръхпризводство, за да се защити (умна машинка :mrgreen: ) Колко много съм слушала изрази от типа "аз не ям никаква мазнина а пък холестерола ми се качи..."За полезните мазнини ти си знаеш кои са.Ама, че лаишко обяснение :oops: За тиквата ще питам мама и ще ти пиша.
Деси ,радвам се, че звучиш така бодро.Явно режима ти се отразява много добре :524 Приятно кино до вечера :1028
Благодаря на всички за подкрепата.Ние сме си все още в болницата, но си се прибираме в къщи след като свършим с манипулациите.Утре ще трябва и да отскоча до работа та ще видя как ще ги съчетая нещата :plezya se Симчо, определено чува по добре, защото му говоря тихо и получавам адекватни отговори сиреч чува какво го питам.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета! Забелязахте ли какъв страхотен ден отпочна днес!? :954 :954 Още от сутринта нещо се "мътеше" :1062 във въздуха. Имаше скреж навсякъде, но при все това не се усещаше режещ студ. Слънцето категорично заявяваше своето място на небето, а усещането за едно съвсем ново начало крещеше просто...... Тази сутрин ми беше супер заредена... след като оставих Бели на у-ще, скокнах до близкия зеленчук и си купих червено цвекло, моркови и авокадо и сега си хапвам разкошна салата с цвекло, морков, ябълка и дресинг със слънчогледови семки, авокадо и лимон.

Ей, да се похваля - тази сутрин стартирах пак с бягането :1081 :1081 . Много внимателно, по-бавничко и с меко стъпване особено на десен крак. Засега нямам никакви последствия в коляното на десния крак, където беше травмата от преди 3 седмици. А дано така и да си остане. Удоволствието да бягам и да летя (макар и с по-слабо темпо) беше незаменимо... Толкова много ми е липсвало, че.. всъщност открих защо почнах да търся промяна в ежедневния ми график миналата седмица. След като над 20 дена не съм излизала навън да тичам, ми стана скучно само да тренирам вкъщи. А днес?! Днес се прибрах у дома след кроса и си направих с кеф 21-минутна тренировка на Руми ииии с още по-голямо удоволствие акостирах в офиса... Разкошотия!

Миналата седмица ходихме тъкмо 2 пъти на ледена пързалка. Едната вечер бяхме само с Бели, а вчера - и четиримата. Ще ви пусна кадри от тези върхови моменти в нашия живот :lol: :lol: :lol: .... но моля имайте предвид, че Момчил и Коко вчера направиха прощъпулника си върху кънките... то им личи де! :razz:

[youtube]Yet-fTEQj98[/youtube]

[youtube]SZJs36z5kIs[/youtube]
mam4eto31 написа:

Чери те тия музи са до Ситония. Ние тази година плануваме да скокнем до Италия, голяма мечта ми е. Та се чудим дали да не си наемем кемпер и да спретнем една обиколка.
Ооо, хич и не се чудете - направо вземайте и бегом из Италия..... Страхотна е! Много искам пак да се върна в Тоскана. Момичетата тук сигурно са чели моите фоторепортажи от миналогодишната ни инвазия в Италия, така че да пропускат линковете по-долу:

mam4eto31 написа:
Бяхме в Чепеларе, а през деня ходихме до Хайдушки поляни и моите маймунки за пръв път се качиха на ски. Така се зарибиха, че и вчера до 4 стояхме. Аз се борих с моите страхове, че на такива страшни скиорски истории се наслушах.
Ох, Мони, то ако наистина почнеш да слушаш всичко, просто ще побелееш. Не че Шумахер не лежи вече втора година като труп.... именно след ски-инцидент, но..... в крайна сметка не сме застраховани от нищо. По-скоро се радвай, че на момичетата така им харесва.... няма по-прекрасно нещо от това децата да са запалени по спорта! :)

Елисче, как сте?! Що сте?!..... :954 Малко лаконично го раздаваш?!

Ние събота с Бели ходихме на фермерския пазар на Римската стена. Там производители предлагат директно на потребителите своите стоки. Заслужава си да се иде. Вечерта бяхме на гости на наши приятели и така се ошмулих с всякаква храна, че не ми се говори даже :1062 :1062 ..... то не бяха пържоли, маслинов хляб, чийзкейк.... просто ядох като за последно.... Да не би днес с детокса и да се свърши света.. :221 :221 . А вчера посетих едно интересно събитие - астродрама: "Плутон и страховете". Лектор беше режисьора Стилиян Иванов.... този семинар, да го нарека, беше нещо средно между лекция, кино-прожекция и игра със средствата на психологията. Лекцията и филма бяха на тема Орфизмът в древна Европа. Търсеше се пряката връзка между разбиранията на орфиците за смъртта и отвъдното и мястото на планетата Плутон в астрологическата ни карта. Трудно ми е да го обясня, защото още го осмислям. Но играта беше много интересна. Бяхме 5 жени. Разделиха ни по зодии - две от момичетата бяха Деви, едното - риби, другото - козирог май и аз овен. Играта представляваше импровизация на съд - да на съдилище каквото го познаваме в съвремието. Мацката-козирог беше съдия, двете деви бяха адвокати, аз, като представител на огнена зодия, бях прокурор - обвинител :1062 , а момичето от водната зодия - съветник и на двете ответни страни. Делото беше с обвиняем ........ СМЪРТТА :mrgreen: . Да, аз трябваше да защитавам тезата защо не трябва да умираме и да обвиня СМЪРТТА за виновна за нашия ненавремешен край. А адвокатите й - двете деви :1140 - да я защитават. Трябва да ви кажа, че и до днес още мисля по разигралата се сценка от вчера. Беше много приятно - като едно време в клас. Повече инфо за АСТРОДРАМАТА, можете да прочетете .

Оставям ви сега! До послееееее! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет, привет,
ellis_stoyanova написа:Днес очаквам да се появи и Ели,
Ей ме на :221 :221 От къде да ви започна :221 :221 .... Приятно четене :221 :221
Ами моят уикенд беше мега як :221 не заради празника Св. Валентин или празника на виното, ами просто използвахме един повод да се съберем с едни приятели от Бургас...Миналата година Тони ми направи изненада като ги покани за уикенда нагости и някак си още тогава си казахме, че следващия 14 февруари пак ще го изкараме заедно и ето, че стана факт. Тони се зае с органзиацията :221 :221 без даже изобщо да ме кара аз да звъня и да се занимавам, което си е отново цяло постижение...Въпреки главобола в петък тръгнахме и някак си знаех, че вечерта главата ще мимине. Е не ми мина, но това не ми попречи да пия уиски и да се напоркам :221 :221 защото уискито ми помага на главобола :221 :221 та така пих едни 100 гр. и се довърших. През деня в офиса също на 2 пъти си сипах уиски, даже предупредих моя шеф, че съм си сипала, да не вземе нещо да си помисли :221 :221 но не ми помогна усикито де, само ми се замота главата накрая :221 :221 хапнахме пийнахме в петък и се отправихме да си лягаме. В стаята имаше оставена 1 бутилка шампанско и плодове и на мен ми стана мнгоо приятно (явно това беше част от пакета, който ползвахме). Мен ме отпусна главата и заспах като пън...мъжете са си звъняли по телефона, говорили са си, аз съм къртила толкова здраво, че нищо не съм чула :221 :221 На следващия ден станах рано, ходих да спортувам във фитнеса, после закусихме и направихме много яка разходка из града. Времето беше фантастично. След което ходихме да пием кафе с родителите на Тони, тъй като и те бяха там с техни приятели, но в друг хотел. Една от масажистките в техния хотел им е роднина и аз реших да се възползвам и да си запазя час за масаж за следвщаия ден. На обяд се върнахме в хотела, където имахме вана за двама - някаква романтика с интересното име "фонтана на живота" :lol: :lol: нямаше фонтан, но пък беше приятно - в едно Жакузи ни сипаха топла мминерална вода, някакви аромати, розова лампа и тъй 15 минути...беше приятно, въпреки че беше някаква глупост и аз лично целенасочено пари за такав апроцедура не бих дала, но все пак беше приятно. След това отидохме на СПА. Аз лично уважавам сауната адски много, така че се разбих на макс, Тони и другата двойка ходиха на друго Жакузи :221 :221 След което се опитах да поспя в стаята докато Тони приключи със СПАнето :221 Интересно беше, че той доста се забави и по-едно време ми звъни момчето от приятелксата двойка и ме пита къде е...викам, че от де да го знам, сигурно е долу в СПА-то и той вика дали не се притеснявам, че се е забавил (но имаше предвид нещо от сорта, че той може да си е харесал друга девойка и да съм го изпуснала) :221 :221 разбира се аз не се притеснявам от такива неща и давам пълна свобода на моят мъж, пък ако вземе, че се заплесне по друга, ами какво да го направя...и тъкмо затворихме телефона и Тони се връща в стаята и като му връща обаждането, се оказа, че момчето е отишъл да го търси :lol: :lol: викам леле, голям контрол ти упражнява, хубаво, че не съм такава аз :1069
Вечерта преди вечеря направихме една игра на боулинг, която беше адски забавна и решихме, че на следващата сутрин след закуска ще повторим още една игра, преди да си тръгнем. Вечеряхме, пихме шампанско и отидохме на бар. На мен като ми дойде настроението, то не бе танци, не бе чудо...Тони вика какво ти стана на теб :lol: :lol: в добрия смисъл де...скоро не ме беше виждал да се вихря. Щяхме сигурно да останем до края докато затвори заведението, обаче те прекалиха с чалгата и ние си тръгнахме. На следвщаия ден също успях да направя сауничка и след боулинга отидох на масаж...въобще чудесен уикенд беше. Вечерта се прибрахме и имахме екшън. Ама екшън, екшън....добре, че не се притесних и имах някаква вътрешна увереност, че всичко ще е ок.
Случката, която се случи е свързана със загубата на ключа от колата.
Тъй като колата стои при наще, ние се прибрахме за малко до вкъщи да си оставим багажа и на излизане от вкъщи (т.е. да сме се забавили някъде около 10-15 мин) Тони бърка и вика ключа го няма :1215 лекичко се паникьоса и тръгнахме да го търсим. Вкъщи не се застояхме много и аз се обадих на майка ми да приготвят резервния ключ да ходя да го взема, а Тони да ходи и стои до колата, да не би някой да го намери и вземе колата :oops: :oops: той търсил, търсил и не го намерил около колата и по пътя от вкъщи до колата. Решихме, че може да е ззаключил ключа в багажника докато сме изкарвали багажа. Върнах се аз с резервния ключ, отворихме колата и нищо...няма и следа от ключ. Пак се прибрахме към вкъщи и гледахме някъде да не е паднал - нямаше и следа и влизайки си във входа гледаме закачена една бележка на вътрешната врата, че ключ от кола е намерен и за щастие беше нашия...едно младо момче, моя възраст го намерил точно пред блока, на първата ни врата и го прибрал, защото решил, че е на някой от блока..направо останах много приятно изненадана, защото все още има добри хора...не че се съмнявам де, но аз имах някаква вътрешна увереност, че всичко ще е наред....би било хубаво и за други неща да я имам тази увереност :1062 :1062
И така, сагата приключи със щастлив край...и понеже това не е първия случай на този ключ, който се опитва да изчезне, базиках Тони, че 3-ти път няма да има късмет, ако го загуби...първия път беше в Гърция, ходил до колата да си вземе нещо си и си го пъхнал в банските и отишъл да се гмурка :955 :955 и го нямаше сигурно 2 часа и като се върна гледам нещо от гащите му се подава :955 :955 викам какво е това, щот се вижда само ключодържателя, който е морско конче в зелено :955 :955 и той изпадна в ужас, че ключа няма да работи....е японска му работа, на ключа нищо му нямаше и всичко си работеше...та така и уж аз съм тази, която все губи нещата, пък то...голяма е шматка...на Коледа и новия телефон щеше да си загуби, но пак имаше голям късмет...аз много се забавлявам на тези случаи, защото аз не съм толкова привързана към вещите си и не се фрустрирам толкова, колкото той, но всеки възприема ситуациите, които му се случват по различен начин.
Та снощи завършихме с вечеря при наще, като улабихме напрежението с по едно уиски.
Тази сутрин обаче нещо хич не ми беше в кондиция насторнеието...не че има причина, просто едно такова напрегнато и изнервено, но не защото е понеделник и пак на работа...и резултата е главоболие, направо ми идеше да се гръмна...сега вече ми мина почти и съм добре, но явно напрежението, което изпитвах изби нанякъде.
Направих си едно страхотно следобедно смути - банан, лайм, спанак, мента, босилек, пшенична трева и мака (последните 2 не са никак приятни на вкус, но ги спрягат като много полезни).
Успях с един колега да уредя уикенда - ще ходим на ски в Сърбия, та на кантар беше работата, но успяхме да си намерим места. Хубавото е че се и разбрахме със сръбкинята по телефона, чак се изненадах..та така този уикенд предстои също интересно изкарване, както и следвщаия....обичам хубавите мигове и дните пълни с приятни емоции...дори и сега ми е хубаво, въпреки че деня ми стартира неочаквано напрегнато, но сега вече премина.

Мернах, че си говорите за 9-те музи в Гърция....това беше първото място където отидохме в Гърция 2009 г. Тогава бяхме заели почти всички музи и беше страхотно. Много хубаво изкарахме и така сложихме традицията на море в Гърция. Така, че тези вилички са страхотни. Има една кръчмичка в близост до музите, в градчето Каламици - Зорбас - където правят много як октопод. Ние отсядаме в къмпинга, който е в непосредствена близост до тези музи и знаем всички кръчми в района, които си заслужават :221 Честно казано морето и изкарването в Гърция не бих го заменила с друга почивка, но бих добавила такава в графата си с отпуска :221 Само да имам повече такава и ще почивам всеки месец за по седмица поне :221 много скромно, нали :221

Цвети, радвам се че Симчо е по-добре...много приятно ми стана да го чуя, вярвам, че всичко ще се оправи и ще минат и тези притеснения.
Виждам, че си говорите за жестовете от страна на половинката...хубаво е да има такива, но не мисля, че трябва да е само на определен ден, защото е някакъв световно известен празник. Аз искам да е така всеки ден или поне да им изненади и хубави интимни емоции често, а не от дъжд на вятър и съм твърдо решена да го променя, защото и моят мъж не е от най-досетливите да ме изненада с нещичко, а в началото на връзката го правеше, което ще рече, че го има заложено в него, само трябва да го изкарам на показ :1209
Kleo написа:Изкарахме си страхотно, времето беше приказно, обиколихме цялата пътека на Здравето в Банкя - 5 км
Браво! Човек има нужда да изкарва време сред природата и да се движи!
mam4eto31 написа:той: "виж какви цветя съм ти направил".
аааа никакви такива извинения! цветята (децата) са си цветя и те са отделно от всичко останало! ей голямо оправдание си е намерил.
На вечерята на 14-ти момчето от другат адвойка направи страхотна изненада на жена си - купил й златен пръстен и в десерта, който беше разкошно аранжиран и беше сложен вътре в една кутийка. Толкова романтичен жест не бях виждала някой да прави и викам на Тони, че никак няма да се разсърдя, ако вземе че ми спретне такава изненада :955 :955 и той замълча и почна да се оправдава, че не съм била носила пръстени :955 :955 ааа викам му хич не се и оправдаявай, не тиго казвам за това...та ще го видим де. Ако вземе, че му дойде просветлението, ще ви кажа каква е тайната.

Мони, радвам се, че децата са харесали ските...недей да се поддаваш на страховете си, защото в крайна сметка може и от нещо елементарно да се пречукаме...Чери е дал примера със Шумахер - той човека цял живот кара с 300 км и се занимава с опасен спорт, а накрая някакви ски го тушираха за неопределен период от време...така, че каквото има да става, ще стане, просто недей да си мислиш глупости преди да е станало каквото и да било! Може и на улицата да се спъне човек и да падне жестоко....така, че не бива да си подхранваме страховете.
Радвам се, че сте изкарали много приятна почивка на планината. Подкрепям идеята и за Крушунските водопади - много хубаво място!
Еми, как сте вие?

Чери, много мила изненада от Бела! Аз също тези празници не ги тача кой знае колко много, но си е повод за събиране и приятно изкарване с приятели! А знаем, че всеки има нужда от повод да направи нещо различно и да се забавлява (поне повечето хора са така).

Вер, хубави снимки от разходката. Заедно с мъжа ти ли ходихте?
Ver написа:Слушах шума на водопада, сякаш ми беше за първи път!
ммм даааа....природата е страшно нещо!!!

линди, много хубава пролетна снимка!
lindorina написа:Само не ми казвай, че ще кача още кг
Ако внимаваш с храната, няма да имаш проблем с килограмите, колкото и лекарствата да оказват влияние и да предрасполагат към пълнеене!
lindorina написа:Бъни, може би си споделяла, но не ти ли липсва България? Аз съм много носталгична натура и знам колко би ми било трудно
Аз не съм Бъни, но тя многократно е споделяла, колко й е трудно далеч от семейството и как толкова много години не може да свикне! Най й е тегаво по празници! Бъни дано по-често да имате възможност да се виждате със семейството!
Ver написа:Много неща ми се изясниха.
Направо като препраждане, Чери!
Много добре звучи, радвам се!

елисче, вие как сте?

Фютам радвам се, че Юлката е добре, дано да няма повече драми! Успех и на теб с режима, както и на Боби и на Чери и на Марчи! Аз ще ви подкрепям с някои неща, които правите, но моят ще е различен детокс и разтоварване!
cvety_rz написа:Другото, което се сетих е, че при хашимото е нормално да ти е висок холестерола, защото поради намалената функция на щитовидната е намалена и обмяната на веществата включително и мастната.Аз вземам омега 3 по този повод.Само в никакъв случай не спирай да приемаш с хараната полезни мазнини, защото тялото ни е така устроено, че не може без холестерол и ако не си го набавяме чрез храната то започва свръхпризводство, за да се защити (умна машинка ) Колко много съм слушала изрази от типа "аз не ям никаква мазнина а пък холестерола ми се качи..."За полезните мазнини ти си знаеш кои са.Ама, че лаишко обяснение
Никак не е лаишко, ами си е баш тамън! Радвам се да прочета тези неща от друг човек, защото това са ценни съвети и много правилни!

Чери, на интересен хепънинг си била! Звучи много интересен този разказ и ще видя подробно това, което си постнала като линк! Браво на кънкьорите...личи си колко ги е шубе, но с тренинг всичко ще се подобри и ще се отпуснат.
Браво за бягането, надявам се тази трявма да не ти се обажда повече! Радвам се, че си разнообразила и ти се е върнал ентусиазма за трениране и всичко си е по местата вече.

Ами толкова от мен, скромно, скромно :1069 :1069
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Верче страхотни новини. Чудесно така се радвам за теб, за вас, описваш невероятни чувства. :326
Цвети не успях да ти пиша по-рано за което съжалявам, по отношение на проблемите с уши, по отношение на евстатиевата тръба...Повечето дами, които ме познават тук във форума знаят какво съм преживяла с Алекс. Вече мога да кажа че съм наполовина специалист УНГ. Алекс ми е изкарала за две години и половина сигурно над 20 отита.По принцип искам да ти кажа, че е нормално при отит слуха да намалее. При нас положението беше трагично тъй като детето започна да прави хронични отити, тоест при най леката настинка винаги получаваше отит. Задържаха се секрети в евс. тръба, които доктор Улевинов от Александровска болница обясняваше че не може да стоят по дълго време от три месеца защото се сгъстяват и т.н. когато отита е гное се препоръчва да се направи парацентеза, защото никой не поема риска да остави гной в главата на човек. Е да ама процедурата е доста болезнена, а да не говорим че не при всяка парацентеза ухото се изчиства напълно, говорим за перфориране на тъпанчето. Във всички случаи е гадно. Аз успях да рискувам на два пъти я свалях от масата в пета гр. болница, не давайки разрешението си да и направят парацентеза. Втория път бях в осми месец бременна с Криси и едвам успях да не родя там. Накарах докторката да ми изпише ударна доза АБ и не съжалявам всъщност тогава и изписа Панцеф 500 мисля че за възрастни . Лично съм виждала с очите си чакайки в кабинета как се прави парацентеза надете, лично съм и чувала. Повярвайте ми трудно ми беше да преживея този ужас. Доктор Улевинов се опитваше да лекува Алекс в продължение на година и половина, той също не беше привърженик на АБ, предписваше капки за нос, с които казваше че лекуваме ушите. Капките се правеха на място в аптека, съдържаха доста съставки вкл. и гентамицин. Естествено за предпочитане пред продупчване на тъпанчето или пък непрекъснат прием на АБ. Е да, ама капките започнаха да не действат след близо година използване и тогава вече като нямаше вече какво да се прави доктора каза, че най вероятно ще се наложи да се сложат машинки за 6 месеца, после след 6 месеца отново ако се наложи, което лично аз не можах да приема Тази евс. тръба си беше нон стоп пълна. Голям кошмар, правеше и продухване с една тръба през носа, отврат. Какво ли не преживя това дете моето с тези уши. Доктора абсолютно забраняваше да се мокрят ушите, всъщност самото ми дете изпитваше много неприятни усещания когато се къпеше с главата имало значение обяснява доктора когато тръбата е пълна с течност получавало се налягане и това предизвиквало неприятното усещане кънтене и т.н. Абсурд казваше да записвате детето на плуване, което толкова силно желаеше това. И така аз и преди съм разказвала, след всички тези преживявания Черитка ме посъветва да заведа Алекс при д-р Угринова, започнахме схеми за всичко, детето беше направило един куп алергии, лекувахме всичко алергии евс. тръба, ринити отити течност в ухото всичко. Мисля че след около 6 месеца от лечението отидохме на море, детето не спря да се гмурка в морето. След това я записах и на плуване вече две години ходи на плуване, не е имала отити от много време и сега се сещам че тази година май от пролетта не съм давала никакви схеми :1044 детето ми изглежда напълно здраво и се радва когато ходи на плуване, чува перфектно дори и когато шептя за да не чуе :221
Цвети радвам се че Симчо вече започва да чува, бъди убедена не е страшно, въпроса е да не се повтаря за това засили имунната система и пробвай с хомеопатия, да знаеш че действа. Поне десет отита съм лекувала с хомеопатия. Благодарение на д-р Угринова не сложиха машинки на Алекс.
Черитке много сте сладки с Бела направо ме зарадвахте, страхотно преживяване, ще направя всичко възможно и аз да заведа Алекс при нас в Люлин също има ледена пързалка.
Фют поздрави и на теб :922 Липсваш ми.
Клео сутрешните ти цветя направо ме разтопиха. Сетих се за моите които ми подариха миналата седмица за рождения ден на Алекс.
На всички останали дейни мами във форума пожелавам приятна вечер. Бъдете щастливи и естествени.
НЕЛИ драсни някой ред.
ЕЛИТО браво мила, много се кефя за теб наистина страхотно си изкарала. Много ти се радвам.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Еми ме призова и ето ме, драсвам някой ред. :954
Ще чета назад после. :954

Вчера майка ми реши да ни събира и мен като ми дойде музата да търся разни неща от детството ми... намерих си пионерската връзка, намерих една руска ушанка с петолъчка, донесена от баща ми някога от Русия, по-точно от СССР... намерих свои рисунки от детската градина, папка от училище (Математическата гимназия), в която съм записвала уроци по геометрия - векторни бази в равнината, транслация, ротация... ей такива работи. Малко ми е отнесено днес цял ден, едно такова полу-носталгично, полу-размечтано...

Исках да споделя още и за новия проект на брат ми - сайт чрез който българите в чужбина да могат да поръчат и подарят мартеничка на близки и приятели в България, като идеята е тя да е избрана от тях и надписана с лично пожелание. Ето го и самият сайт:
http://www.martenichka.com/
Разочароващото в случая е, че... до сега нямат нито една поръчка. Явно не успяват да го популяризират. Жалко наистина.

Наистина имам много за споделяне, но някои неща покрай мен напоследък са твърде лични, за да бъдат написани във форум.
Само ще ви кажа какво ми каза днес Ани:
- Знаеш ли, мамо, от мозъка до устата има голямо разстояние и затова, когато Деница ме ядоса, аз не й се разкрещявам.
:954 :954 :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Добро утро. Нелка радвам се че се разписа. Идеята с мартеничките наистина е доста оригинална, дано повече хора открият този сайт.
Дъщеря ти винаги ме трогва...за дете просто нямам думи защо ли някои възрастни не разсъждаваха като нея.
Хайде приятен ден на всички от мен. :923
Заключено