Моята тренировка

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Ver

Re: Моята тренировка

Мнение от Ver »

Айде и от днес около 5 км,
свински тръс в навирени ушички :1062

[img]http://hurthawaii.blogs.com/.a/6a00d834 ... 4fb970b-pi[/img]
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Ver написа:Айде и от днес около 5 км,
свински тръс в навирени ушички :1062

[img]http://hurthawaii.blogs.com/.a/6a00d834 ... 4fb970b-pi[/img]
От мен да мине не си сама :955 :955 :955
Имам промяна в тренировъчните планове.Понеделник, сряда и петък ходя да бягам в парка и после упражненията на Руми.За вторник и четвъртък си търся йога упражнения за начинаещи.Ако може да ми препоръчате нещо ще съм ви благодарна.Ако пък е и на български още по :mrgreen: Бягам 25 минути.Нямам идея колко километра са това, но според Чери и Симо пробягвам около 4 км.А като се сетя преди докато кача стъпалата до 2 етаж съм се задъхала и едвам дишах.Не съм вярвала, че ще стигна до тук.Мечтала съм, но сякаш нямах вярата, че ще стане.А още колко планове за напред имам само.Апетита идвал с яденето казват :mrgreen: Та в този ред на мисли, Вер, ти тези 5 км. за колко време ги пробягваш?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ver

Мнение от Ver »

cvety_rz написа: Та в този ред на мисли, Вер, ти тези 5 км. за колко време ги пробягваш?
Положението е много ...зле в момента.
Отнема ми към 40 мин, като не успях през цялото време да тичам.
По принцип харесвам по-къса дистанция - 3 км са ми ок.
Защото при повече тичане ми се обажда кръста.
Нали знаеш,че тичането не е добро за ставите.
Но пък раздвижва метаболизма.
Няма пълно щастие :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Оооо. Вер,ако на 5 км. бягане викаш, че положението е "зле" не смея да си представя какво ще е "добре" :222
За бягането знам, че се натоварват ставите и поради тази причина изчаквах да падна на 80 кг.Не, че са малко де, но не са като 100 :oops: Но като се замисля те и упражненията не са за подценяване.От лицеви опори си имам травма на дясната китка.Права си.Идеално хубаво няма.На този етап ми харесва да съм сред природата и да бягам.Дори ме е яд на мене си, защото започнах да "опорочавам" начинанието си.Приготвих си крачкомера, за да засичам и да следя.Не може ли просто да си бягам и когато се усетя ,че мога повече да си увеличавам времето :1044 То не бе теглене и смятане на калориите, не бе правене на разсписание кога да ставам, кога да тренирам......за всичко все сметки, сметки..... :plezya se На моменти ми писва.Какъв такъв човек съм станала не знам....гледам все по план да я карам и ако не се получат нещата и се чуваствам виновна.Не е добре така.Ще трябва да се променям дет се вика на стари години :1062
Ver

Мнение от Ver »

В това е въпросът Цвети :)
Че не беше съвсем бягане,
на моменти ходех.
Не мога да вдигна темпото, защото
съм натежала и обездвижила.
Схващат ми се краката, преди да съм се задъхала.
За това му казвам "зле".
Ноооо, щом мога и това да правя,
ПО-умно е да приема, че е добре :524

А ти си страхотна!
Разбирам те, че се уморяваш от разни графици
и мерки. Обаче, самия факт че толкова време се
придържаш към някаква схема и имаш
страхотни резултати! - показва Воля :524

Евалата Цвети!
Това е нещо което намен винаги ми е липсвало :)
Аз мразя графиците, но са нужни явно.
Защото иначе човек шикалкави.
То аз и график да си направя все тая :1062
Явно си е до човека.

А за вината, какво да ти кажа ...
знаеш, че не е нужно да се чувстваш така,
защото за нищо не си виновна :)
Според мен ти изпитваш чувство на Отговорност,
заради поет от теб ангажимент, пред самата теб
Което е различно от вина :)

Айде стига съм се отплесквала :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Вер, горният пост е един от най-милите ти, които съм чела във форума. Знам, че писа за Цвети, но не зная защо, се почувствах обгърната с внимание лично аз, за което естествено от сърце ти благодаря :922
По темата: плувам в морето и се разхождам из курорта, алеите и пясъка. Не правя тренировки. Почивам си активно. Вечер танцувам, като се събираме компанията в двора на къщата.
Много приятно море си изкарваме, чак не очаквах да е такова, честно! Малко ми беше напрегнато, преди да тръгнем. Предвид, че за първи път сме в чужбина семейно /нищо, че е в съседна Гърция, все пак не си си в България/.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:Приготвих си крачкомера, за да засичам и да следя.Не може ли просто да си бягам и когато се усетя ,че мога повече да си увеличавам времето :1044 То не бе теглене и смятане на калориите, не бе правене на разсписание кога да ставам, кога да тренирам......за всичко все сметки, сметки..... :plezya se На моменти ми писва.
Цвети, това "уливане" ми е така добре познато........ не ми се търси назад в темите да видя кога точно тази пролет написах, че най-сетне усетих чистото удоволствие от бягането. Това беше в момента, в който слязох просто да тичам - без хронометър, без телефон, без модерни приложения...... и изтичах първите си 8 км откак си строших ходилото :954 . Чувството накрая беше грандиозно. Аз също не си падам нито по графици, нито по уговорки, които включват точен час и срок...... много ми е трудно. Обожавам да разполагам със себе си и времето си........ Това ми носи удоволствие. Разбирам те, че трябва да "огряваш" на 100 фронта, но дали не можеш да направиш следното: разграфи си всичкото останало време и единствено за тичането си остави свобода........ Да се чувстваш добре. А що се отнася до това да мериш колко км си минала, приложенията за смартфони са доста добри - пускаш го в началото, изключваш му звука и тичаш колкото те държат краката...... Накрая просто засичаш колко си минала - и като време, и като разстояние.

Аз отчитам едно ОГРОМНО НИЩО тази седмица......... толкова голямо, че ми тежи и ме задушава....... Всеки ден, откакто съм в Китен, си казвам колко хубаво би било да изляза да тичам.... и не го правя..... Едно, че не знам дали мога. Две - не съм си взела петопръстките. Три - страх ме е да не се спъна и да падна ииииииии да се подпра с ръце :plezya se :plezya se ...... ако това се случи, мисля че на света няма да се намери подходящ имплант за мен........ Но се познавам, и познавам добре този гъдел вътре в мене.... всичко предстои!

Деси, много се радвам, че Гърцията ти харесва! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

Чериии,
я си стой кротко да ти мине ръката, а?!
Или ти се струва твърде крайна идеята :1062

Деси, човек чува тове от което има нужда :)
(или което иска да чуе).

Аз вчера нищо не правих освен да се въргалям
в леглото защото главата ми се пукаше по шевовете
от мигрена :1052

Днес още ми е замаяно и ме боли, когато
мърдам, така че едва ли ще тренирам ...
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Права си, Верче. Бързо да ти минава главата! :524 Желая хубав ден и на трениращите, и на нетрениращите, и на полу-трениращите /като мен в момента/.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, недей да се задушаваш.Ще му дойде времето и за тренировки.Та ти дори още не можеш да се наспиш пълноценно заради болката и като прибавимм и операцията.....Та това е такъв стрес за организма.Дай си малко време.Разбирам, че си на финалната права и искаш вече да приключиш, но въпреки това си дай време.Така или иначе после цял живот ще си тренираш.Просто има моменти, когато трябва да се спре :940
Деси, плуването е страхотна тренировка :524
Вер, обичам когато се "отплесваш" :mrgreen: Благодаря ти за милите думи.През изминалия месец излязох от ритъм и сега ми е трудно да вляза.Искам да го изкрещя дори: ТРУДНО МИ Е МАМКА МУ!Знам,че това е просто период и го очаквах дори, но ми се иска някак си да ставаха по бързо нещата.Не съм се отказала де.Влизам в разни графици и схеми, излизам и после пак влизам и после пак....Тръпна в очакване на момента, когато ще вляза и ще напиша УСПЯХ :1204 Но да се разпиша и по темата все пак :1062 За разлика от Вер при мен проблема е не в краката а с пулса и дишането.Заради щитовидната пулса ми в покой е 90 и още на 3 минута усещам трудности.Днес умишлено реших да не си гледам телефона а да тичам докато се усетя, че съм излязла прекалено много от зоната си на комфорт и да засека тогава.Ами познайте какво стана.Бягала съм 25 мин. :lol: Когато бягам следващия път ще се опитам пак да слушам тялото си.Може да не успея да пробягам толкова или може да пробягам повече не знам :1044 Тялото си е умна машинка и си има механизми за самозащита само да има кой да слуша.Ще бягам и искам да излизам от зоната си на комфорт, за да имам развитие, но искам и да изпитвам удоволствие от цялата работа.Много ли са ми еретични желанията :mrgreen: С упражненията на Руми ми е ок, но взе да ми омръзва вече :oops:
Вер, бързо да ти минава главата :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cvety_rz написа:...Деси, плуването е страхотна тренировка :524 ... През изминалия месец излязох от ритъм и сега ми е трудно да вляза. Искам да го изкрещя дори: ТРУДНО МИ Е МАМКА МУ! ... Когато бягам следващия път ще се опитам пак да слушам тялото си. ... Тялото си е умна машинка и си има механизми за самозащита само да има кой да слуша. Ще бягам и искам да излизам от зоната си на комфорт, за да имам развитие, но искам и да изпитвам удоволствие от цялата работа. Много ли са ми еретични желанията :mrgreen: ...
Да, Цвети, плуването е много приятно цялостно раздвижване на тялото :954 особено ако се прави правилно, а аз плувам много добре, защото съм тренирала плуване доста години преди много време, като дете и тийнейджърка.

Разбирам, че ти е страшно трудно. Повече от нормално е. Но се кефя, че ти не се отказваш, не се предаваш, въпреки трудността, а продължаваш да действаш. Може да е с пъшкане или викане, но важното е, че го правиш! Браво, Цвети! :326

Тялото наистина е много мъдро създание, само да има кой да се вслушва в него, съгласна съм с теб! :329

И ... никак не са ти еретични желанията. Продължавай в същия дух! :524 :923
Публикувай отговор