РАЗВОДЪТ... преди и след него... какво става с живота след развода?

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Развеждам се. Има ли разведени тук?

Мнение от Kleo »

Помня Усоето, Чери :923 Аз още тогава прочетох доста от темата си и мислех по нея...
Явно отстрани винаги е различно, това си е истина. Когато си вътре в ситуацията, във връзката, виждаш и усещаш нещата другояче. За мен лично си струва да опитаме отново, още повече, че и двамата истински го искаме. Да не говорим и Алекс колко е спокоен и щастлив така. Но това е друг въпрос. Аз единствено заради детето не бих се върнала. Има още много други неща, които ни сплотяват и заради които си заслужава да бъдем заедно отново. Дано е за последен път, пожелавам си го и аз, Тита :923 Знаете ли, наскоро гледахме един много як филм по темата, с известни актьори е, казва се "Разделени заедно", става дума за едно четиричленно американско семейство, чиито съпрузи имат проблеми в брака си и решават да се разведат, като първо се разделят, той напуска общия дом, тя остава с двете деца, но поради няколко стекли се обстоятелства по време на раздялата им, която траеше няколко месеца, двамата отново се сближиха, събраха се и в крайна сметка не се стигна до развода, въпреки че бяха на крачка от него :954 Общо взето има хепи-енд, че дори и леко комичен, защото жената изля една дълго трупана в нея реч, много емоционално, прочувствено, трогателно, доста бързо говореше, задъхваше се, личеше колко много се вълнува ... и остана разбрана от мъжа си ... прегърнаха се, разплакани, и се събраха. Ами това е засега от мен, мерси, че ми отговорихте на питането, интересува ме не просто дали има други такива двойки, а ми е важно да разбера, ако мога по някакъв начин, какво е добре да се прави и да се избягва да се прави след такова повторно или потретно събиране, в смисъл да се поуча от малко чужд опит, нещо такова ми се искаше ... Благодаря ви!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
ellyto

Мнение от ellyto »

Деси, няма как да се поучиш от опита на другите, защото всяка една ситуация е различна. Никаква информация и полза не може да ти донесе опита на другите. Единствените хора, които могат да си направят равносметка, какво е куцало, какви са били проблемите, как да продължите напред и какво да промените във взаимоотношенията това сте единствено и само ти и Хри, никой друг. Защото който каквото и да ти каже или даде съвет, ако ти не си готова да го видиш и чуеш, то полза няма да има. И другото, което ми направи впечатление е че казваш, че освен, че вие имате за какво да сте завдно и детето е щастливо. Не може една връзка да се крепи на щастието на едно дете и това да е движещата сила една двойка да е заедно. Надявам де това не е така при вас. Дано този път да сте взели правилното решение и да полагате усилие да продължавате да се чувствате добре, защото без усилие една връзка се разпада.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Мерси, Елито, права си. Аз не че ще копирам чуждия модел, а просто ако има някои сходни положения и полезни идеи, ми се иска да мога да се възползвам от тях. Нито аз, нито Хри не сме склонни да бъдем заедно заради детето, то просто е допълнителен фактор, и то важен, естествено. Благодаря отново, ще продължавам да чета, мисля и действам по посока на хармонични и щастливи отношения. Въпросът е, че за танго и за връзка трябват двама. Не един. ... http://spodeli.net/4/story-52464.html
eleen

Мнение от eleen »

Деси, аз имам колежка която се е развела със съпруга си преди около 20 години, може би . Тогава синът й е бил съвсем малък. Отгледала го е сама. Казвала ми е , че през това време е търсила друг мъж,но явно не е било писано да се случи... Преди няколко години отново се събра със съпруга си около 15 години след развода.. Даже отново сключиха брак. Колеги казват , че е заради сина й . За съжаление не мога да кажа как съжителстват , но това е факт.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Благодаря ти, Елийн! :923
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Утре са 11 години от сватбата.
Разведени сме, да, но пък сме заедно.
Смятаме да празнуваме вечерта някъде и ми е хубаво :1211

[youtube]Nbitkyp9lrQ[/youtube]

" ... Топъл дъжд, чакан дъжд. Лиснал в миг и отшумял!
Как светът изведнъж стана по-красив и бял ... "
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Деска,ами.....Честита Годишнина,тогава.Няма значение какъв е т.н статус,важно е вие как се чувствате.С подпис или без-бъдете щастливи,преоткривайте се и се обичайте :954 :954 :954
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Благодаря ти, Елисче! Изкарахме страхотен празник, благодаря ти. Да, наистина, Любовта и Разбирателството са по-важни от подписа в гражданското или липсата му... Преди 11 години бяхме толкова щастливи и влюбени, и за двама ни беше незабравим вълшебен ден, с много приятели, веселие, танци, музика и хубаво хапване - абе купон отвсякъде. Решихме, че това, че сме ЗАЕДНО отново въпреки стари раздели, минали катаклизми и изневери, е достатъчен повод да бъдем радостни и да се насладим на нашия си ден. Мерси за изслушването и подкрепата ви, момичета. На всички ви желая щастие, любов, хармония и ... честит 1 юни, нека запазим детското в себе си и да се грижим за детето с ласкава обич, да слушаме сърцето си и съкровените си желания, те могат да бъдат добри водачи. :954 :954 :954
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

YouCantCutMyWings

Мнение от YouCantCutMyWings »

Здравейте, момичета! Здравей, Деси!

Доста време отсъствах (приемам наказателни точки!), но ето ме отново тук :) Изчетох всичко, което сте публикували по темата, докато ме нямаше. Всяко нещо ме развълнува, но най-ме трогна това дето Деси ме "мислела". Сериозно.

Съжалявам, че толкова време не съм писала, но без да искам да обидя когото и да било - нещо тогава (когато влизах по-редовно) не намерих тук моя "отдушник". Може би аз бях прекалено лабилна по това време, може би някои от мненията ми дойдоха прекалено хард... абе не ми се получи просто... Знам, че всички, които се включиха по темата са дали най-доброто от себе си, но аз по-скоро нямах нужда от съвети (някои, от които доста крайни за моите разбирания), имах нужда от приятел(и). И все още имам. Та отново ще се опитам да "поплача на вашето рамо".

Докато ме нямаше, потърсих помощ от психотерапевт. Пратих и съпруга ми. Деска, искаш ли да посподеляме в тази връзка? Видях, че ти също пробваш И този вариант... Аз имам какво да разкажа, ако би представлявало интерес за всички или някои от вас.

Иначе, Деси, по въпроса ти за събирането след развод... Колкото и странно да прозвучи - аз познавам 3 броя такива двойки!!! Историите им не са еднакви. Те самите са много различни като хора и като семейства. Едните са по-възрастни от собствените ми родители - към 60те са. Една от двойките ми е "прясно" събрала се, та за нея ще разкажа. Тя е на 33, той е 3-4 години по-голям от нея. Женят се много млади. Тя ражда на 17. Когато детето е на 2-3 годинки се разделят и развеждат. Запазват що-годе нормални отношения, но той така или иначе отива да работи в чужбина, така че се виждат по няколко пъти в годината, за кратко и най-вече заради детето. През това време в продължение на 15 години - НИЩО - едни възпитани, леко хладни отношения. Дори не като приятели, по-скоро като познати. Е... до края на този месец я чакам да роди второто му дете. Предполагам не е нужно да казвам, че за тези 15 години и той, и тя са имали връзки с други хора. Други деца не са имали освен тяхното общо дете. Но след тези 15 години - виждат се един път, нещо пак припламва и... бум!, Щрак!, ХРЯС! - "Да опитаме пак?!". За мен те сега са щастливи, а и факта, че чакат второ дете след толкова дълго време говори сам по себе си.

Та хора всякакви. И колкото хора, толкова истории.

Аз за разлика от повечето мацки тук, не вярвам в това за счупената ваза, когато става дума за любов. Щото, ако това е вярно, не може да е вярно онова, че "любовта е сляпа". За мен то е най-вярното! Както и това, че не времето, а ЛЮБОВТА лекува всички рани. Това за вазата го вярвам повече, ако си говорим за приятелство. Ама това е една друга (любима моя) много дълга тема...

Деси, ако я има любовта между вас... онази голямата, истинската, всепоглъщащата и всепрощаващата, онази дето ти казва: "Абе той сигурно ще ме обича и рошава, ама аз пък ще намеря 20 минути да си мина косата с пресата, защото аз го обичам пък него и той заслужава това усилие от моя страна..." ТОГАВА ПРОБВАЙТЕ, МОМИЧЕ! Ако я има тази любов, направо сте си длъжни да опитате отново!

Виж, ако я няма или просто не е тази... това вече е друга бира. И времето така или иначе ще ви го покаже.

Извинявам се, че така се отплеснах. Надявам се утре (или скоро) да имаме възможност да се четем и да си пишем. Сега отивам да си сипя една чаша вино, та ако ще и да се разчуе :)

Спокойна нощ на всички!

P.S. Ronan Keating - When you say nothing at all.
ellyto

Мнение от ellyto »

YouCantCutMyWings привет,

виждам, че си ни писала и прочетох това, което имаш да ни споделиш. Искам да ти кажа, че тук в този форум винаги ще срещнеш приятелско рамо, в който и момент да влезнеш и да пишеш.
Радвам се първо, че се чувстваш по-добре и си решила да потърсиш помощ за да могат семейните грижи, които са надвиснали на твоето семейство да бъдат разрешени.
Разбирам те, защо са ти дошли и прекалено хард мненията на повечето, които са писали - защото всяка от нейната позиция е искала да ти даде съвети как да се измъкнеш от положоението и че никоя жена не заслужава да се чувства зле в дадена връзка. Аз продължавам да го твърдя и ако това значи, че трябва да се прекрати някоя връзка, то нека така да бъде....но разбира се след като и от двете страни при желание са положили усилия и са видяли, че тази връзка не може да бъде поправена.
Всеки от своята си камбанария споделя, че веднъж счупено, не може да бъде поправено. То не значи, че за всеки важи това твърдение. За мен важи, защото аз съм имала такива опити и не са били успешни. Но моята истина, не е истина за всички останали.
Ако имаш нужда от приятелско рамо, можеш да влезнеш в темичката ни за спам, където всяка една от нас споделя какви неща са й се случили и просто си говорим и обсъждаме ежедневните ни периопети. Ако ти желаеш, включи се, на всички ще им е приятно да "видят" и приемат нов член в групичката ни.
Надявам се заедно с твоя мъж да сте намерили посоката в която да тръгнете заедно и да сте готови да съживите вашите отношения до такава степен, че да се чувстваш добре в кожата си, да живееш спокойно, в хармония и любов с товя мъж и детенце. Бъди силна и полагай усилия, защото едно семейство основно се крепи на жената. Желая ти да даваш и да получаваш големи количества любов и да влизаш тук да ни пишеш хубави неща за вашите отношения.
Публикувай отговор