КОНКУРС ЗА "ЗДРАВОСЛОВНО ОТСЛАБВАНЕ - Пролет 2014"!

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Публикувай отговор
diva

Re: КОНКУРС ЗА "ЗДРАВОСЛОВНО ОТСЛАБВАНЕ - Пролет 2014"!

Мнение от diva »

rosa_bg. бързо оздравяване!
Някои дето се навъртаме тук минахме през това, наистина е ужасно, но ще мине. Пий хомеопатията, витамин С и много течности...
Ще те чакаме здрава на линия... да продължаваме заедно започнатото! :923
diva

Мнение от diva »

Момичета, ако мислите, че оспамих темата, казвайте ми овреме да се спра :)
Ама аз... щото съм толкова въодушевена и ентусиазирана :221
Както по-следобед казах на Чери, че ми е голям мотив, така отидох и се поразтичах в коридора. та той се оказа дори не толкова малък както си представях. Почувствах се добре за 10 минути. Исках и повече, ама един телефон звънна... и ми пресече ентусиазма. Но после пък излязох на стълбището и се качвах и слизах докато станаха 200 +200 стъпала... Даже не ми отне време, та утре, с тая енергия дето я имам... пак ще бъде.
И още нещо да ви кажа :) Бях започнала да си записвам кога какво ям от първи февруари. А днес пренесох записките в специален тефтер, дето мъжО ми подари, да съм си записвала задачите :) Та в този тефтер си записвам и движението. мисля, че има място и за други неща, които се сетя. най-отгоре се мъдрят актуалните ми кг :)
Преди съм правила подобни опити на записки, но на компа, а сега реших в тефтера, някак е по-... /думата ми избяга ;)/
Хайде, аз спирам до тук, вече е ваш ред, мили дами!
:922 :922 :922
mira_b

Мнение от mira_b »

Добро утро!
Kalia написа:
mira_b написа: Имам спирулина и реших, че ще започна пак да я пия.
С каква цел пиеш спирулина? И дано не се приеме като реклама,но откъде е закупена? :roll:
Поръчах си я от един американски сайт; прочетох повече за нея в книжка за здравословно хранене, ето и повече инфо от тук:
http://www.bb-team.org/articles/3621_spirulina" onclick="window.open(this.href);return false;

Здравей и от мен Катя! :954

rosa_bg, почивка и спокойствие, ще мине и това изпитание.

diva, хубаво е, че пишеш повече и споделяш полезен опит.
Лично аз също започнах нещо като дневник за храната и движението. Така ми е по-лесно и ми позволява да обмислям нещата за деня, които предстоят. С толкова задължения добрата организация ще ми помогне...
Хубав и успешен ден!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Това с дневника за храната и аз съм го започнала.Провокира ме една статия на Инес Субашка - "Какво си спестяваме като не казваме истината за храненето"(мисля, че Чери я беше качила и тук във форума).Днес съм си наляла вода в една кана, за да се следя какво пия.Сложих си в нея резен лимон и няколко листа изсушена мента.Много приятна смес за пиене се получи.
Катя, добре дошла и от мен :923
Роса, грипът наистина е много гаден.Ние с децата също го изкарахме.Дори аз все още се влача със синузита, но се опитвам без АБ да се справя с промивки и други бабешки илачи.Бързо възстановяване :524
Нямам търпение да дойде понеделник и да видя кантара какво ще покаже.Започнах да съм по организирана относно приготвянето ми на храната и дневникът има положително влияние в тази насока.Не меря грамажи и не смятам калории, че ми е много натоварващо на психиката това :126 Точно поради тази причина се отказах от зоната.Това е за сега от мен.
Дами, вие сте на ход :mrgreen:
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:Това с дневника за храната и аз съм го започнала. Провокира ме една статия на Инес Субашка - "Какво си спестяваме като не казваме истината за храненето"(мисля, че Чери я беше качила и тук във форума).
Линк към статията - Какво си спестяваме като не казваме истината за храненето
diva написа:Чери, нямаш идея как ме мотивира :lol:
От миналия ден, когато прочетох статията... си мисля разни работи...
А сега отивам в коридора... мисля, че и бягането на място или на няколко метра ще е по-добро от нищото.
И ще си засичам и записвам :lol:
Да, ще бъда боса... в къши съм си :) :) :) :923
Дива, нямам какво да кажа...... просто съм ЩАСТЛИВА! :922 :922
rosa_bg написа:Чери, много хубава статия. Честно казано обаче ме озадачи как така се бяга като стъпваш първо на възглавничките, после на пръстите и накрая на петата. Ти успяваш ли да го постигнеш?
Роза, обещавам да бъда кратка, за да не спамя темата тук :) . Виж на снимката долу какво се получава, когато тичаш с маратонки:

[img]http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/04/ ... 34x326.jpg[/img]

Когато тичаш бос обаче, да "изсипеш" цялата тежест на тялото си върху костеливата пета е болезнено - като се затопли можеш да опиташ сама. :954 Т.е. при тичане бос краката стъпват естествено първо на пръсти като се има предвид възглавничките непосредствено зад пръстите (зона 10 и 14 от снимката по-долу):

[img]http://www.kedrograd.com/images/detoxi02.jpg[/img]

Защото стъпването директно върху пръстите си е чист балет :1062 . Пръстите следват непосредствено възглавничките, трети се намества свода и последна стъпва петата:

[img]http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/04/ ... 34x352.jpg[/img]

Аз доста пъти съм си обръщала внимание на начина на стъпване при тичане. Тази сутрин по-специално се наблюдавах :). В момента тичам с маратонки заради студа, леда и снега. Определено ако не заема правилна стойка с тялото, а именно леко присвити колене, изправен гръб и стъпъла под хълбоците, стъпвам върху пета!!! Ако обаче оправя тялото, то тогава ходилата ми почват да стъпват естествено и самото движение напомня плъзгането на кънките по леда, но назад. Т.е. полагаш възглавнички, пръсти, свод и пета и ходилото ти отива назад, тялото ти естествено се избутва напред!

И последно - още една много показателна снимка. Тя е на голям американски бегач на свръхдълги разстояния - Скот Юрек (двукратен победител в ултрамаратона на 217 км в Долината на смъртта). Вдясно от него, мургавото момче :1062 с червената риза и бялата препаска е Арнулфо Кимаре - най-добрия в момента бегач от племето тараумара (индианци, живеещи в Северно Мексико, които тичат всеки ден по 100-ина мили из каньона, в който живеят). Та забележи, че Скот тича с маратонки, а Арнулфо със сандали, които сам си прави, т.е. почти бос. Докато Скот полага първо петата си, Арнулфо е насочил точно възглавничките на ходилото си за да стъпи!

[img]http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/04/ ... 34x411.jpg[/img]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

МАлко късно, но и аз се включвам в конкурса. Изпратих вече мерки и теглилки на Тами, а снимка днес по-късно. Съжалявам за малкото забавяне, но пък ще сте едни гърди пред мен. Въпреки това пригответе се да ми дишате праха, защото възнамерявам да ви размажааааа... :221 :221 :221
Нямам време да ви чета назад, но ще се опитвам отсега нататък да ви следя.
zezata

Мнение от zezata »

Здравейте,
вчера не успях да ви проверя какво си правите, но днес съм тук след уморителна тренировка. Момичета гледам, чета ама нещо не разбирам за каква Зона пишете. Какво е да си вън и вътре в нея?
Аз си продължавам с здравословната диета, но все още напредък нямам. Да си призная не съм любителка на сладките храни, у нас ядем повече солено и кисело. Но преди да ми дойде ми се дояжда шоколад, ама много ми се дояжда. Този път обаче се въздържах и дори не го погледнах, а в къщи има 2 в хладилника. Моят мъж ме е запасил за да не :126 .
rosa_bg

Мнение от rosa_bg »

Здравейте момичета! Благодаря за загрижеността ви! Днес се чувствам доста по-добре, да чукна на дърво, че и щерката беше така, ама после отново се върнаха нещата. Чух, че доста хора така го карали този грип. Абе да се оправяме, че то животът не чака! :)
Зори, мноого, мнооого се радвам да те видя да участваш в конкурса! :326 Ти си ми вдъхновението! Не знам дали съм ти казвала, но благодарение на теб открих този форум и съм свалила вече над 20кг. (Друг е въпроса, че доста от тях се върнаха, но това се дължи на втората ми бременност) Желая ти УСПЕХ! Лично аз много ще се радвам да ни издухаш на финала! :922
Чери, много благодаря, за подробното разяснение. Никога не съм спортувала активно. По едно време правих опити и ходих на аеробика. Между другото се чувствах страхотно. Веднъж опитах и тичане, но без особено голям резултат. Май се разболях и после не започнах отново. Сега за първи път чувам за тази техника на тичане. Да си призная дори ми звучи малко странно, защото последно стъпваш на петата и първо нея отлепяш. Определено ще направя опит да видя дали ще успея да тичам така. Последна снимка наистина много ми хареса.
Момичета това с дневника за храненето е готина идея, може пък да взаимствам.
zezata, Зоната е книга. Авторът е Бари Сиърс, ако не се лъжа. Мисля, че доктор Михайлов беше пуснал някъде линк и я има онлайн самата книга. В общи линии там е обяснено, че на всяко хранене трябва да приемаме балансирано количество мазнини, белтъчини и въглехидрати. Има и таблица ако искаш да отслабнеш какво количество от тези храни трябва да балансираш дневно. (Той ги нарича блокове) Освен това има и практични съвети, за да не мериш постоянно - примерно сирене, колкото кибритена кутийка, месо колкото размера на дланта ти и т.н. Потърси я тази книга. Това е най-добрия начин на хранене. Мисля, че се издаде и книга с вегетарианско меню, но не съм сигурна. Само да те предупредя, че първата книга която излезна е лилава и рецептите в нея са по-скоро за американския читател. Следващата е зелена и е с по-близки до нас рецепти.
katia

Мнение от katia »

diva написа:Здравей, Катя! Добре дошла си тук!
Сигурно и някой с повече опит от мен ще ти отговори за датите, но си мисля, че ако направиш детокс на 14 и 15, на 16 трябва да е захранването. По-добре е да е само два дни, отколкото да продължаваш детокса в дните след пълнолунието. Бях чела такова нещо в препоръките на д-р Михайлов.
Що се отнася за сока от грейпфрут... можеш да сложиш не 4-6, както е препоръката е 2-3 и да допълниш със сок от портокали.
Успех! :)
Благодаря ти diva
за ценните съвети и на mira също за поздрава .Желая успех на всички в конкурса :524 :954 .
А има ли туристи сред вас?Това според мен е един от най приятните начини за спортуване и вталяване като екстра към приятно прекараното време.
Много ми се иска да си намеря групичка за съботни походи на Витоша .Пък може и на по далече.

Поздрави на всички :954
rosa_bg

Мнение от rosa_bg »

Здравей, Катя! Пропуснах да те поздравя в предишния пост. Исках да ти кажа, че никога не съм имала проблеми със сока от грейпфрут. Защо не пробваш да си направиш една чаша и да видиш как ще ти се отрази. Идеята за туризма ти много ми харесва, само дето аз съм от Пловдив и няма как да се комбинираме.
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте, мацки!
Малко изоставам последните дни, а гледам вие сте доста активни във форума... Доста време ми отне да изчета всичко, браво на вас! Виждам, че сериозно напредвате!
Аз последните 3 дни нещо изоставам със течностите, а и 2 вечери не издържах и си хапнах "както си трябва", или по-точно казано, както не трябва! Ама каво да направя, малкия ми син е болничък и е голяма мъка...Май се поддадох на нервите и не устоях... Денонощно е залепен за мен, иска само да се гушкаме и носим, не иска при никой друг освен при мен... Добрата новина е, че педи-то каза, че е настинка, не е грип, както аз си мислех. Днес уж е по-добре, надявам се лошото вече да е зад гърба ни. И така покрай грижите за него, на мен не ми остана никакво време нито за упражнения, нито за говене... Утре съм на ПОД. Така предполагам ще нормализирам нещата и пак ще вляза в ритъм.
Дива, ти наистина доооооста чайчета пийваш, чак ти се чудя как успяваш да приемеш цялото количество течности за един ден! Браво на теб!
Чери, благодаря ти, че ни подкрепяш в това начинание и ни даваш толкова ценна и полезна информация! Признавам си, доста от нещата ги чувам за първи път и ако ти не ги беше качила тук, едва ли щях да попадна на тях и да ги прочета!
Да благодаря и на Анонис, че толкова великодушно е решил да се включи, да ни помага и напътства!
Много се радвам, че и Мърмори реши да се включи! Зори, ти нали по време на предишния детокс правеше гладуването по Лидия Ковачева (ако не се бъркам)... Как се развиха нещата, какъв е резултатът?
Май имах още доста неща да напиша, но големият ми син се прибра от училище и постоянно ми дърдори нещо и не успявам да се съсредоточа... До скоро, момичета, продължавайте в същия дух! :922
Чао от мен и лека и спокойна вечер на всички!!!
Никога не е късно за ново начало!
Публикувай отговор