Мърмори написа:denka написа:Благодаря, Мърмори!
Чай 11 къде мога да го намеря във Варна?
И ако отида в билкова аптека с рецептата ще ми го направят ли?
Хм,поставяш въпрос с повишена трудност. Ама много повишена-от тези, дето за тях Ники Кънчев дава по 200 000 лв.
Простата истина е ,че в голям град като ВАрна,който има големи претенции за какво ли не,няма нито една аптека,подчертавам дебело
НИТО ЕДНА,в която да приготвят билкови рецепти.Имат си готови разфасовки и ако ти трябват 70 гр от нещо просто си купуваш 2 опаковки от 50 гр (щото масово са в този грамаж).Отиваш си в къщи и се спасяваш сама с мерките и теглилките. Не че е голяма философия да сложиш една везна в дрогерията,ами по-скоро не им се занимава да вадят допълнителни разрешителни. И понеже аз съм бунтарка и на инат отказах да си купя по-голямо количество,отколкото ми е нужно и остатъка да се чудя къде да си го завра,си го купувам от Вербена-правя си един по-голям списък с неща за семейството,които така или иначе са ми нужни и по този начин си спестявам от надценката,която местните дрогерии слагат на вербенските продукти.Незнам дали обясних добре-ако на продукт слагат надценка 1,50-2 лв,то когато тази надценка стане по-голяма от 7-8 лв(разходите за доставка с куриерска фирма),тогава ми е по-изгодно да си си ги заявя директно от Вербена. Иначе за единични ,спешни неща,на ул. "Драган Цанков"5 имат богат набор и предполагам няма да ти откажат да ти заредят този чай ,иначе го нямат в наличност.
Благодаря ти!
Колкото и да ми е тъжно да го кажа ,за Варна си права ,много права.Често се сблъсквам с този проблем.
Но като всяка оправна българска жена ще се справя със ситуацията - просто сама ще си изпълня рецептата.
Пожелавам на всички спорен ден!