Чева, тиквата я комбинирам често с морков и ябълки, но може с каквото имаме под ръка, да експериментираме и да споделяме. Ръся и кълнове и накиснати смлени ядки. Чудя ти се на търпението да стържеш орехите

, аз използвам мелничка. Показвам една снимка на салата с тиква, която съм пускала на доста места.
салата с тиква
[img]
http://prikachi.com/images/100/4084100A.jpg[/img]
Продукти:
тиква цигулка – 350 г
портокал – 1 бр.
лимонов сок – от 1/2 бр. лимон
ябълка жълта – 1/2 бр.
ябълка червена – 1/2 бр.
бадеми – 20 бр.
пчелен мед – 3 с. л.
бергамот (есенция) – 15 капки
Приготвяне:
Тиквата се измива, почиства се от семенната част, нарязва се на парчета, обелва се и се настъргва на ренде. Бадемите се оставят цели или се натрошават, ябълките се нарязват с форма на листенца (може и на кубчета или ивички). Портокалът се нарязва във форма на лилия, а 1/2 от лимона на филийки. В салатиера се прави канапе от настърганата тиква, върху нея се поставят портокаловата лилия, листенцата от ябълки, лимоновите резенчета и бадемите. Така аранжирана, плодовата салата се овкусява с дресинг, приготвен от лимоновият сок (от 1/2 лимон), меда и бергамота.
Сега за елдата, правя я и накисната и покълнала. Тя бързо се накисва, но за удобство и аз я накисвам от вечерта в буркан с филтрирана вода, а на сутринта изливам водата. Ако ще се остави за покълване твоята елда, не забравяй да я изплакваш по 1-2 пъти дневно. Аз си правя и мляко от такава елда и обикновено прибавям и някакви ядки. Дано да съм била полезна.