Един детокс през април, здравето ни би подобрил

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
олеся

Re: Един детокс през април, здравето ни би подобрил

Мнение от олеся »

Вики, и аз по време на бременността се чувствах така. И затова минах на по-лекия вариант - правих редовно плодово-оризови дни. От детоксите ми прималяваше и се чувствах много зле. Така контролирах теглото, изглеждах добре и имах много енергия. Не се обвинявай излишно, знаеш че организма коренно се променя и си има своите потребности, които се опитай да контролираш.
олеся

Мнение от олеся »

Да се отчета и аз - днешния първи ден приключва успешно.
За сега няма никакви неразположения. Да видим как ще е оставащите два дни.
Stef

Мнение от Stef »

Добър вечер от мен - оцелях, така като гледам :1062
Открих къде ми е проблемът -освен, че още в самото начало се оказа, че грейпфрутът не ми понася, се оказа, и че се чувствам в пъти по-добре и нормално, когато карам на ябълки, вода и чай. Съжалявам, че си причиних сутрешните дискомфорти, поне знам че не е за мен този тип детокс (на сокове). Изпила съм около 4л. течности днес, следобеда изкарах с 2 ябълки. Мъжът ми обаче е герой - пил си е чинно сокчето и водата цял ден, сега вечерта дори не му е зле, казва, че се чувства супер.
grigorovi написа: Стефи,как си днес? Симптомите са ми познати. Не съм ги изпитвала аз, во мога да те посъветвам да внимаваш какво слагаш в устата по принцип. Явно имаш много да чистиш.
Здравей и благодаря, че питаш за мен :940
Ще си позволя малко да се отплесна:
В интерес на истината - от 10 години гледам какво слагам в устата си :lol: Интересувам се от здравословно хранене, откакто се помня. И го прилагам, доколкото имам възможност. Проблемите ми започнаха след раждането - килограмите ми не мърдат, а и са струпани главно в корема, малко по ръцете, и в двойната брадичка (ужас) :oops: Нормалното за мен тегло е между 68 и 73кг., имам едър кокал и съм висока, и това са ми идеалните мерки. Т.е, нейде по мен висят около 15кг. (о, Боже...), които не мърдат и не мърдат. Вкъщи ползваме екстра върджин зехтин, кафява нерафинирана захар, пълнозърнести брашна, газирано не знаем какво е, гледаме да пазаруваме качествени продукти...Но - откакто сме трима вкъщи, всичко се случва много набързо с храненето ни (не и с това на детето, разбира се) - да хапна на крак, или пък днес хич съм нямала време да хапна каквото и да е, минавам през тендежерата и излапвам 1-2 черпака от манджата, или си режа филийка от домашно приготвения пълнозърнест хлебец... и това ми е...С времето си прецаках метаболизма на тялото, нередовното хранене и неправилното съчетаване на храните (от мързел) ме докараха до тук. Цяла зима почти без зеленчуци пресни изкарах, което е ужас и безотговорност от моя страна, ама като не обичам зелева салата и ряпа...По едно време започнах да си мисля дали нямам някакъв хормонален проблем, на който да се дължи това наднормено тегло. Но истината е, че ми трябва сериозен режим на редовно и пълноценно хранене, много зеленчуци и плодове, редовно в седмицата по 1 разтоварващ ден, и спорт. Доскоро нямах никаква възможност да спортувам (вкъщи прашасваше един кростренажор, на който съм се качила 3 пъти, за последните 3 години, и то заради малкия - като ме видеше на него, и се втурваше да "кара" с мен...), отскоро сатавм рано сутрин и си отделям по половин час за Пилатес. За 3 седмици виждам добри резултати, само остава и с храненето и пречистването да успея.
Споделям всичко това, за да покажа, че всеки си има периоди, в които желанията му за здравословно хранене и спорт просто не се сбъдват - да, всичко зависи от нас, но в някои периоди от живота ни просто не се получава...Когато узрее в главата на човека, когато се получи съчетаването между желание, воля и възможност - тогава се получава. Поне при мен така се случва в момента.
Искам да кажа на Вики Пики да не се отчайва - миличка, успокой се и помисли за онова малко нещенце, което расте в теб. По време на моята бременност качих доста килограми - започнах 72кг, от повръщане първите 5 месеца свалих до 68, и после до края на 9-ти - 105кг. влезнах в родилния дом (имах гигантски корем, а и беб се роди 4кг.). От там излезнах 86кг. И аз бях изумена какво се случва с мен, но реших,че при целия ми разум и хранене - не съм се пръснала от ядене, но и не съм гладувала - килограмите си имат някаква обосновка и явно не е въпрос на хранене само :1062
Сега ти е време за бременеене, не за депресии по килограмите. Не казвам да се спукаш от плюскане и лежане - замисли се как практически можеш да се храниш рационално - от какво можеш да се лишиш спокойно, без какво не можеш. Дори ако успяваш да изкарваш на плодове и вода до обяд - това е огромно постижение и ще има страхотен ефект върху здравето и тялото ти! Пожелавам ти спокойствие, преди всичко, утре сутрин искам да се събудиш свежа и щастлива - и това да идва от теб, от душата и сърцето ти. Намери сили да се справиш - заради себе си, и заради живота в теб :923

Пожелавам на всички успешен утрешен ден, с много усмивки и плодове :954
puf

Мнение от puf »

Привет :940

Ето първи ден отмина успешно продължаваме упорито.... иначе при мен беше така ... вода около 3л. , чай около 0,5л. 1 кафе с к.л мед , 5 ябълки и 2 круши. Бързам да заспя защото се чувствам леко отмаляло :)
Tita много ме мотивира радвам се , и аз така се надъхвам ако нещо ми се прецака настроението .. но това напоследък е рядко просто казвамм още 2 дни и свършва после е кеф :lol:

Лека , прегръщам ви силно :923 :329
milenaire

Мнение от milenaire »

Като ми се прияде нещо покрай децата по време на детокс и гледам да се фокусирам върху усещането за лекота в стомаха. :-) Първия път след детокс като трябваше да се захраня и направо ми беше жал, че ще изгубя това усещане - никакъв сотмашен дискомфорт, никакви проблеми. И сега с това си се успокоявам - представям си как всичките ми системи в тялото функционират по-леко с тази течна храна. :954

Лек последен ден на всички от мен!
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

Добро утро момичета !
Добре дошли на новодошлите :225
След като се пръкнах тази сутрин в 3.30ч., не ми оставаше нищо друго, освен да си направя едно кафе и да ви изчета.
И добре, че го направих, заредихте ме с огромна мотивация :923 :329
А имах нужда точно от това, защото големият син си дойде и до неделя ще съм все на печката в приготвяне на всякакви вкуснотии, за да си хапне детето :221
След вчерашното плюскане предшестващо МЦ, който не закъсня да се появи, днеска съм като Кумчо Вълчо с напълнения с камъни корем :1062
Ще изпия ансола към 6ч. и смятам да карам на фрешове.Приготвила съм и 2-3 ябълки за всеки случай, ако много прегладнея, че съм забелязала една зависимост при мен.Колкото повече и по до късно съм се тъпкала предния ден, на другия ден, толкова по-рано огладнявам и то зверски :1044
zdravez написа:Момичета, имам питане.Това ми е трети детокс, но за 1-ви път езика не ми е обложен-това нормално ли е?
zdravez, обложения език показва отделянето на токсини и след като твоя не е, значи имаш по-малко за чистене, което е добре :222
ELIDIKO написа:Все още и аз продължам детокса, но ме притеснява че англ. сол не ми действа толкова разхлабващо. Това да ли е нормално?
ELIDIKO, не при всички ансола действа разхлабващо, но въпреки това, той си извежда токсините от тялото.Като се замисля не е лошо, че при мен положението е много зле. Целият следобед изкарвам само във :1114
Ако ходя на работа, не бих се справила с това.
Stef написа:Мъжът ми обаче е герой - пил си е чинно сокчето и водата цял ден, сега вечерта дори не му е зле, казва, че се чувства супер.
Стеф, винаги се възхищавам на мъжете, които се справят с детокса.Съдейки по моя, малко от тях успяват :lol: Наистина е герой :326 Стискам палци и на теб, днес да се справиш по-леко, след като вече си разбрала къде е проблема.
Цвети, доколкото си спомням и ти трябваше да се появиш днес за еднодневен детокс :524
Лек, лек и усмихнат ден на всички :954
Птичките вече пеят, а аз замествам селският петел :221 Четох, че градските кукуригали чак в 8ч. :955
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

:221 Ранно пиле, рано пее............ансола е изпит.Сега съм нападнала фреша. 1л. зелен чай се запарва.
Под сурдинка да кажа, че макар и да бях решила да не се тегля, заради МЦ, защото съм убедена, че тогава кг. не са реални.......не издържах и стъпнах на кантара,иииии ЪЖАС........цели 57кг. :126 :128 :128 :128
Никакви издънки днес :1058
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Аааа тук съм на къде без мене :954 Ситуацията с ОО вече е изиграна :1062 :1111 Дано това да е за днес, че както обикаляме с дечурлята площадките ако ме налегне нуждата :???: След малко ще цедя сока от грейпфурт и ще си запаря мурсалски чай-новата ми страст :1098
Успях да ви изчета и мога да кажа освен, че ме мотивираха още повече постовете ви друго не се случи :) Зори, радвам се че вече си на себе си.Имам усещането, че и аз взех а идвам на мене си :mrgreen:
Диде, а бе вие у вас не спите ли :1044 :329
Стеф ще с получат нещата :940 Тази хубава компания тук като удари по едно рамо и е някак си по лесно.И на всички останали, които със сигурност пропускам, защото компанията вече е много голяма, което много ме радва - много :923 :329 :923
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

cvety_rz написа:Диде, а бе вие у вас не спите ли
:1024 Цвети, за съжаление точно сега, когато никой не ми пречи да си поспивам, защото децата пораснаха, а и съм без работа, хич не мога да спя :126 Полудявам, като се събудя в 3.30ч. и до там ....после :plezya se :plezya se :plezya se
Успех ти желая днес и с лекота :923 :329
jasmin

Мнение от jasmin »

Добро утро и от мен :plezya se
Изчетох ви всичките и силно ви прегръщам, толкова много от проблемите ми са познати...
И по време на бременността и след това, и плюскането без контрол...
Мога да кажа, че първата си бременност от 60 стигнах до 85 кг. защото не се ограничавах. Ядях банички и всякакви гадости, в огромни количества. Свалих с инат и салати, но бях млада... Втората ми бременност вече бях по-предпазлива и от 62 качих до 77-78. Не беше лесно, но към 6-тия месец осъзнах че съм качила много (всъщност повечето кг) и бях изпаднала в тежка депресия, от която излязох когато реших да спортувам. Целия седми месец ходих на специален фитнес за бременни и не качих нито кило, чувствах се като с криле и нещата се подредиха. За фитнеса знаеше само мъжа ми, защото той е спортист и ме подкрепи, за разлика от цялото семейство, което изпада в див ужас, като чуе за спорт, а камо ли като съм бременна. Та така... спорта помага - който не му е противопоказно по време на бременност да пробва. А за другите е просто задължително. Знам за всички оправдания, защото и аз съм ги правила, но те са просто оправдания, да не направим нещо за себе си. Извода е - обичайте се повече!

На мен днес ми е трети ден :954
Чувствам се щастлива, въпреки лекото главоболие, което цяла нощ просто не отмина, а само намаля. Вчера бях на родителска среща (имам седмокласник) и спрях течностите за около 2-3 часа може би но това беше фатално, а може би и ядовете покрай родитеската си казаха думата :126 , но по-добре да ни ви занимавам с това, че и аз пак ще се ядосам. Та вечерта бях с нечувано главоболие и след чая от мента и чаша вода, които само леко подобриха положението, си легнах рано-рано в 10 часа :???:

Хубавата новина е че днес тежа 62 кг :954 :1099

Аз се тегля само сутрин на гладно и голо, защото вечер само от течностите съм с кило нагоре, а и така е най-реално според мен.

Ако успея този път да ги задържа ще съм много щастлива. Намислила съм да започна една диетка, след детокса, но има време :423 че иначе бързо-бързо ги възвръщам. Лакомията ми май граници няма :lol:
Целувки момичета, дерзайте, не остана :923
Булка Марулка

Мнение от Булка Марулка »

Добро утро!
И на мен днес ми е най-леко и хем гладно, хем не искам да ям, че и аз да не разваля удоволствието ... Изпила съм си ансола, изпила съм си фреша, сега си пия и кафето. Водата я пия по между другото. Оказа се, че докарвам над 4 литра вода само. Баща ми ходи да купува туба след туба минерална, че не стига :lol: Всеки ден по една 10 или 11 литрова.
Моят стомах, миличкият, е ужасно звучен. Възмущава се много. Къркори, мърмори ... Снощи го почерпих един Профенид мускулно и изпих течен аналгин, обаче нямаше начин вече, че така зверски болеше ...
Не остана! Още само ден кеф и лекота. После със захранването може още 1-2 дни да измъкна със зеленчуци, ама няма да е така чак до другото пълнолуДие.
Хайде момичета! Не остана! За тези, които са на 1 или 2 ден :923 Лек и успешен!

На депресарките - момичета, съчувствам ви! И аз съм била в същото положение!!! Знам колко е тежко! Ще се измъкнете! Имате подкрепата ми :923
Заключено