Лечебно гладуване

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети
Публикувай отговор
Ver

Re: Лечебно гладуване

Мнение от Ver »

Сърничке ;),
много хубав пост!
Това, че сте двама в начинанието много помага.
Браво и на двамата! :326
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Сръндак, и от мен поздрави! Ще следя с интерес постовете ти! :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
srundak

Мнение от srundak »

Привет отново на всички!

Какво да ви кажа - 11 ден. На работа съм си - в момента е малко по-свободно, та мога и да посписнувам.
Чистенето явно си върви с пълна пара - сутринта забелязах - това е много експлицитно, който не иска да не чете, предупредила съм - та, забелязах, че урината ми мирише яко на химия... не зная точно какво е това, сякаш нещо ми напомни, чувала съм преди, че при бъбречни разни състояния се случва. В случая знам, че това е признак, че и бъбреците се очистват.
Друго - лицето е светнало, кожата продължава да се бели - като на змия и така.
Иначе - спокойствието продължава да ме обгръща, което е несвойствено за мен. Принципно съм много притеснителна натура и ако се случи нещо, което да ме разтревожи не мога да спра да мисля за него и да се тормозя и самобичувам. А сега просто... не е така.
За да разберете мащабите на нещото - аз съм новоизлюпен шофьор - от има-няма месец имам книжка. Сега са първите ми опити на престрашаване - и вчера, след като прилежно докарах колата, успях, така нежно, на един паркинг да се прицеля в ръба на една сграда... с огледалцето. Изхвърча едно капаче от огледалото... самото то, милото, си остана да ме гледа учудено. Не че е кой знае какво като преживелица, но много добре знам как щях да реагирам преди на това. И видях как реагирах сега. Започвам да си мисля, че някви такива състояния ни помагат да си поприпомним малко какви хора сме всъщност.
Стискайте палци - това е от мен за днес, освен ако не реша да пиша и по време на вечерния си топъл чай.
Сполай ви и доскоро!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Сръндак, чак сега прочитам двата ти поста и ми се прииска да те поздравя за всичко, което правиш, за резултатите ти и позитивността ти, все така дерзай и занапред, успех и от мен! :326
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
ТОФУ

Мнение от ТОФУ »

Хай на мецаните :954 :954 :954
Направих един десетдневен детокс с кленов сироп и ще споделя :1216 :1216 :1216
Айде по късно ,че на вратата ме чакат. Нправо забравих :222 :222 :222
ТОФУ

Мнение от ТОФУ »

Детокс с кленов сироп,лимони и смлян лют пипер. Една доза се състои от 2 с.л. кленов сироп, 2с.л. прясно истискан лимон, щипка пипер и 300 милилитра вода. Пия около 3 литра на ден.Кантара показваше 87,5 кг.

10.09.2013г. – започнах с разтварянето на едно пакетче английска сол /отврат/ и цял ден познайте къде бях…… Чувствам се добре и надъхан.

11.09.2013г. – сутринта последно разтоварване във вецето и цял ден си пия сиропчето без да чувсвам глад или отпадналос, просто си вършех ежедневната работа с добро физическо натоварване.Съпругата ми беше рожденничка ,но нищо ще се почерпим по нататъка подобаващо.

12.09.2013г. – започнах рано със сиропчето понеже съм на работа. Взех лимоните и сокоистисквачката,сиропа и пиперчето и отлитнах с Хондата на работа.
Там на работа почуствах умора ,задъхване и все ми се прилягваше, но знаех ,че започва чистенето и токсините тепърва ще бошуват в мен ,а аз трябваше да устискам и да им предоставя начин да ме напуснат. До вечерта имах тежест в областта на черния дроб, неприятно усещане в областта на дебелото черво и главоболие.Езикът побеля.

13.09.2013г. – Днес определено съм замаян и се чувствам дискомфортно. Карах малко колело –не става, ходих на тенис – пак не става . Така се измарям за 20-30 минутки тенис на масаа ,че ми идваше да легна. Усещането е по целия гръбначен стълб и целия гръб като цяло, направо усещам изцеждане на силиците ми и краката ми треперят.
Съответно се прибрах пих поредната доза от сокчето ,но и пих слабителен чай.

14.09.2013г. – Ооо, днес съм труп цял ден на леглото,с ниско кръвно и гадно замайване.
Сутринта стъргах езика си с лъжицата /понеже целия е бял/ ,има ефект.Пия си сокчето, а щях да забравя два пъти до вц – гадна тъмнокафява пихтиеста каша със слуз, което ме обликчи много. И другото което ме озадачи, че какво му е на нашият мед да не би кленовия сироп да е повече от него,та си сгрях приятно топла вода 1 литър ,сложих мед, малко натурален оцет и щипка пипер- получи се същото и си го изпих с удоволствие за отскок сутринта, после си продължих с поредната доза от кленовия сироп. Имах боцкане в левия бъбрек и на гърдите от ляво,ставите ме боляха.
Над вечер със съпругата и домашния любимец разходка за 2-3 часа ,която ми се отрази много,много добре.От време навреме ме съпътства гадна аритмия, която си отива както си е дошла.

15.09.2013г. – Разгиле ,светна ми поредния литър топла вода с мед,истискан лимон и пеперчето. Подейства отлично защото за мое голямо учудване ходих до вц – гадна зеленикаво кафява каша, което показва ,че се чисти дробчето и жлъчката.
Чувствам се много добре и се радвам ,че издържах до сега защото наистина има ефект, в момента съм 82 кг.и просто летя. Защо ли се учудвам природата си знае работата…
Надвечер поредната разходка,че утре съм на бачкане.

16.09.2013г. - кофти ден, ту съм добре,ту съм зле. Проблем с аритмията.
Само аз си знам ,но избутах седмия ден. Хубавото е ,че ходих отново до вц. Свърши и кленовия сироп, направих поредната доза с мед, но не е същото. Усещането е друго след като го изпих. Дано като се пребера да са заредили.

17.09.2013г. - днес съм по добре, много ми се спи. Взех си и сиропа. Още се чувствам отпаднал, което ме навява на мисълта, че пак ще повторя детокса, но сега съм се съсредоточил върху захранването което никак не е лесно. Пих слабителен чай.

18.09.2013г. - събудих се с голямо настроение ,ходих до вц ,пих поредната дозичка и кантара показа 80.8 кг. За девет дни 6 кг не са малко ,като се има в пред вид, че и по време на захранването пак се сваят.
Притеснява ме междиния ден между пиенето на сиропа и захранването да се вари кафяна чашка ориз и да се разпредели през целия 11 ден .

19.09.2013г. - днес съм по добре ,като за последен ден . Пих литър от сиропчето, ходих до вц,облякох се и на пазар за плодове.
Реших ,няма да правя междинен ден,ще се захраня с плодови сокчета после ще вкарам и зеленчуците ,и салатки ,и бульончета...
. Ей таз аритмия си прелопва, хубавото е, че е лека. Предишните гладувания ги прекьснах заради нея, но този път е по леко и поносимо. Като се захраня ще изчезне и се появява много рядко, да се надявам да намалее и напълно да ме напусне.
Щях да забравя 79.5 кг.съм ,осем кила за десет дни.

Захранване:
Захранването мина много лесно и добре за 7 дни. Първия ден вкарах малко сокчета от грейпфрут и портокал, втория пак същото с малко плодове на хапки и повече дъвчене, третия ден хапнах вечерта малко зеленчуци,четвъртия ден увеличих зеленчуците и сварих един картов, на петия ден прибавих и зеленчукова бульон, на шестия салатката овкусих с малко зехтин и сол и малко накиснати ядки и седмия ден хапнах и фасул яхния. И така прибавих и хляба и други манджички. Наистина съм зареден с много енергия и се чувствам лек като перце и вече обмислям следващия детокс…. :326 :326 :326 :222
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Тофу, не знам какво да кажа..... :) :) . Аритмия, боцкания, отпадналост, замайване.... явно целта ти е къде-къде по-важна от съпътстващите по време на детокс симптоми.... Толкова образно :1062 си описал всичко, че бих се замислила дали да правя това разтоварване.... Този кленов сироп ето ли е?!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ТОФУ

Мнение от ТОФУ »

Да Чери, този е кленовия сироп. Аз ползвах друг от нашия био магазин.Пробвах от четири различни фирми ,вкусът на всички е един и същ.Хубаво е да е тип "А".
Аз поначало си имам аритмия, но е много слаба и много рядко се появява, но в такива гладувания е по честа и по силна. Надявам се всичко това да е вследствие на изчистването на организма от токсините и в следващите гладувания било на плодове или на кленов сироп или само на вода да намалее или да изчезне напълно и за винаги.
А що се отнася до различните болежки тук и там означава ,че има още какво да се желае и планувам следващия детокс/гладуване. Не се притеснявай детокса минава леко и не е задължително да го правиш 10 дни ,пробвай с 3-5 дни ако е добре после 7-10 и така .
Този детокс може спокойно да се прави през студените месеци защото се употребява червен лют пипер. В сайта на Гарабитов е описано много подробно всичко каквото те интересува .
Ако с нещо мога да ви бъда полезен, питайте .... :222 :222 :222
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

От днес съм на ЛИдия Ковачева, но имам питанка към знаещите. ПО "рецепта" на 2 часа трябва да редувам чай с плод, но това означава ли, че когато е време за чай мога да пия неограничено непосредствено до часът за плод или непременно след последния прием на чай трябва да минат 2 часа и тогава да се яде плод? Това количество чай, дадено по предписание ми се струва крайно недостатъчно, за да подпомогне изхвърлянето на токсините.
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Зори, за съжаление съм чела книгата много отдавна и не си спомням точно това правило. Влиза ми в плановете да я препрочета от 1 година, но все не стигам до нея. Там вероятно е обяснена логиката. Аз обаче смятам, че за да имаш истинско добро пречистване трябва да има много течности. Специално за първия ден от гладуването и въобще за гладуване, пречистване и т.н., смятам че не трябва да стават шоково. Точно затова страшно харесвам детокса на Надя Петрова - той пак е 3 дни на сокове и смутита, но имаш една подготвителна седмица преди соковете и една захранваща след тях.
Та исках да кажа, ако имаш дискомфорт, особено първите дни, аз на този етап (без да съм прочела какво има предвид Лидия Ковачева с този двучасов интервал) бих те посъветвала да не го спазваш. Нали знаеш, че първите три дни симптомите на пречистване са най-силни. Старай се да го спазваш, но ако имаш дискомфорт пий чай. Вече след 3-я ден ще ти е по-лесно със сигурност, защото ще ти е минала абстиненцията от различните химични съставки, с които ти е свикнал организма.
За съжаление нямам никакъв опит в сухото и водното гладуване и е възможно нещо да ми убягва. Дано Линди и Кали да се включат, като по-вещи. А аз се запазих с тежката артилерия на Малахов и почвам да чета. Не желая да изпитвам повече никакъв физически дискомфорт!
Успях и пиши как си ще те следим :922
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Мерси Бобич, обещавам да минавам на отчет!
Публикувай отговор