ОКТОМВРИ вече ни напуска, ала ДЕТОКСА не пропускай!

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
tita

Re: ОКТОМВРИ вече ни напуска, ала ДЕТОКСА не пропускай!

Мнение от tita »

Да споделя, че и аз захранвам днес. Не съм се качвала на кантара още, но по лично усещане съм с кило надолу. По важното е, че се чувствам супер добре, дори и депресивното ми състояние се скри някъде. :954

Похвалих се на една приятелка, че с детоксикацията съм преборила напуканите капиляри по глезените и направо я запалих за следващия месец да детоксва с мен. Положението с разширени вени и напукани капиляри при нея е доста по-сериозно, тя също какво ли не е пробвала, та мисля да я помоля да снима проблемните места сега, за да имаме отправна точка, така да се каже. :1028
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ето ме на отчет. Много зор тази седмица в офиса и не ми остава време да пиша. :???: :???:

Както се бях зарекла, изкарах този детокс на сокчета - в близост до нас има магазин от веригата ПроМаркет и там има доста видове прясноизцедени сокове (думата фреш я ненавиждам :1052 ). Цената на литър портокалов сок беше 2.49 лв, което съпоставено с цената за килограм от тези цитруси плюс труда да ги обеля и изцедя, определи избора ми. Освен това цедят нещо много готино - портокал, морков и червено цвекл или пък портокал и нектарини..... И така. Детоксът го проведох аха стриктно. "Аха" защото и двата дена си позволих да омотам по 2 домашни круши, а вторият ден "мушнах" няколко сурови кашута. Но само това - никакви издънки вечерта със нерегламентирани салатки или нещо подобно.

От резултата съм много доволна - не като килограми, макар че.... за 2 дена почти 3 кг надолу си е добре. Но говоря за друго. :idea: :idea: Бях набрала една яка инерция почти постоянно нещо да ям. И учудващо за мене - ядяха ми се сладки неща. Но не какви да е, а с шоколадов привкус - шоколадови торти или мусове. И късметът беше в това, че не се намират навсякъде около мене :1062 , иначе изкушението е неустоимо. Отдавна не съм чувствала такова влечение към шоколадовите изделия.

И друго - заради по-студеното време ли, заради по-ранното стъмняване ли, вече сме на масата около 8.30 часа и до 10 докато стане време за лягане..... все нещо се пъха в устата. И нямах сили да спра тази тенденция - нарича се ПРЕЯЖДАНЕ.

С този отминал детокс си припомних колко е хубаво стомахът ти вечер да е лек. Да имам енергията да се надигна от дивана и дори да свърша нещо у дома в тези късни вечерни дни. Да не се ядосвам на децата, че нещо мрънкат, а реалната причина да е неудовлетворението ми от собствената ми лакомия, от това, че пак не съм се спряла.

И не на последно място - ободряващият сън! Няма друго такова лечение за неврози и депресивни състояния като наспиването. Е, по време на детокс спя най-добре. Отново имам някакви си 7 часа за нощен сън, но се събуждам преди алармата на телефона и при това без да ми се спи повече. Имам енергия и желание новият ден да започне.

Та за този вид резултати говоря като казвам, че съм много доволна от детокса.

Аз спрях да отслабвам - това, че стартирах детокса на 72.5 кг не го отчитам като отстъпление от онези 70, които поддържах. Защото за последните 2-3 месеца килограмите ми се движат именно в този диапазон. Но не и надолу! Та какт о споменах - спрях да отслабвам! И разбрах, че с детоксикация аз няма да отслабна! Осъзнах с пълна сила думите на док, че слабеенето е само положително последствие от метода, който иначе е насочен главно към подобряване на здравето. Затова и моите детокси, считани от настоящия (октомврийския) са за поддържане на добро здраве. Отслабването ще стане когато спра да се напрягам в тази посока.

Ами май е това от мен в този ранен сутрешен час! :954 :954 :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

vesin написа:Лека нощ, Дива! Аз днес като се качих на кантара установих, че съм с 2,300 кг. по - лека, но се чувствам с повече :) ! Няма значение, както и да е, днес обаче имах важни задачи и ей така без да се усетя до към 18 ч. бях само на 4 круши, пътувайки за вкъщи гледам Луната - една красива, огромна и си викам - няма начин да вечерям, та така, без да искам си изкарах и днес.
Приятна вечер!!!
Веси, тъкмо се връщах назад в темата, защото от липса на време четях малко по-разсеяно, и си викам, че не видях отчета ти. Но не - той е тук и не само това, ами и си допълнила още един ден към обичайните 3. Продължавам да твърдя, че не трябва да има насилие над организма. Воля е едно, ала насилие е друго. Луната наистина беше адски красива, макар и сред многото облаци.
mira_b написа:И аз приключих успешно двудневния детокс. Чувствам се добре, без главоболие този път, но от снощи зъзна. Днес захранвам както обикновено - овесени ядки, варени картофки за обед, а за вечеря все още не знам...Отива да се отчета в таблицата...
Хубав, усмихнат ден на всички :922
Един прекрасен ноември пожелавам на всички! Много и хубави емоции с най-любимите за Вас хора :1002
Мира, студът тепърва май ни предстои :1062 като се има предвид зимния период. Лятото е ок, особено в най-големите горещини, ала сега печката у нас работи на макс. Надявам се да не изчезнеш за целия ноември и да се видим чааааааак на идния детокс :1058 :razz: .

Дива, и от мене поздрави за успешния ти детокс. Трябва да ти кажа, че не е илюзия "изглеждането по-свежа и по-ефирна" - просто по време на детокс кожата се изчиства и лицето изглежда като покрито с нежен воал - равен и бистър тен. Това лично на мен ми е един от най-приятните ефекти на детокса па макар продиктуван от суетата ми. :)

desirig, какво стана с твоето двудневно захранване?! В играта ли си вече :) ?

Портокалина, четох за едни обилни салатки и сиренце при тебе - всичко ли е по план?! Ти си една от най-сериозните мацки тук и нямам съмнение де! Що се отнася до ПОД-овите дни, май е време да ги стартираме всички като се има предвид, че предстои едно сериозно угояване поКОЛЕДНО. :plezya se . Даже се замислям от време на време дали не е зле да въведа малко в моя режим на живот........

Сръндак, и за тебе специални поздрави - радвам се да те видя тук.

Дани, Тити, Зори, Фюти, Чева....... към вас не се обръщам поотделно не защото не бих искала, а защото всички сме в кюпа от много време :1062 и като че ли освен да ви кажа, че се радвам да сме заедно, останалото го знаете или поне се чувствате по подобен начин! Детоксът за нас май отдавна излезе от рамките просто на един здравословен метод, който правим ежемесечно. :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Портокалина

Мнение от Портокалина »

cchery написа: Портокалина, четох за едни обилни салатки и сиренце при тебе - всичко ли е по план?! Ти си една от най-сериозните мацки тук и нямам съмнение де! Що се отнася до ПОД-овите дни, май е време да ги стартираме всички
cchery, благодаря за загрижеността! Всичко е по план, това с обилните салатки не знам как стана - просто получих неистово желание да ям салата. Досега съм налитала на сладолед така, на салатите за сефте се случва, но по-добре салати отколкото сладолед. Ето снощи например се сетих, че в камерата има сладолед, хапнах го към 22:00 и днес малко трудно отворих очи сутринта :???: НО! След детокса поддържам плодово меню през деня и вечер салатки, което е супер! Чувствам се много леко и ефирно и даже мисля да започна пак фитнес, да подготвя тялото си за идващите студове, че малко да паднат температурите и все ми е много студено...

Пожелавам на всички запалени детоксикантки (как го измислих това :roll: ) да запазят това блажено чувство на лекота и енергия до следващия детокс. А до тогава - ще се видим в темата за ПОД :1209
:922
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

..

Дани, Тити, Зори, Фюти, Чева....... към вас не се обръщам поотделно не защото не бих искала, а защото всички сме в кюпа от много време :1062 и като че ли освен да ви кажа, че се радвам да сме заедно, останалото го знаете или поне се чувствате по подобен начин! Детоксът за нас май отдавна излезе от рамките просто на един здравословен метод, който правим ежемесечно. :329

ЧЕРИТА :922
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Днес ще захранвам . Само за два дни детокс кантара от 69.8 показа 65.7 което е много добре . Чувствам се отлично ! Аз бях на сокове а Кики нА ябълки . :1216
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
diva

Мнение от diva »

Привет, cchery!
Какво пък... ако и суетата ни може да е мотив... нека е! :):):)
Права си, че би трябвало да приемаме детоксите като нещо_правене за здравето ни, а другото... да му се радваме и когато... тогава...
Топлина в днешния мрачен ден желая на всички!!!
mira_b

Мнение от mira_b »

cchery написа:
mira_b написа:И аз приключих успешно двудневния детокс. Чувствам се добре, без главоболие този път, но от снощи зъзна. Днес захранвам както обикновено - овесени ядки, варени картофки за обед, а за вечеря все още не знам...Отива да се отчета в таблицата...
Хубав, усмихнат ден на всички :922
Един прекрасен ноември пожелавам на всички! Много и хубави емоции с най-любимите за Вас хора :1002
Мира, студът тепърва май ни предстои :1062 като се има предвид зимния период. Лятото е ок, особено в най-големите горещини, ала сега печката у нас работи на макс. Надявам се да не изчезнеш за целия ноември и да се видим чааааааак на идния детокс :1058 :razz: .
[/quote]

Много ми се иска да се включвам ама няма с какво :roll: през месеца не се мотивирам много и не мога да правя ПОД. Това с ориза не ми харесва и ми е адски блудкаво :1044 Може да пробвам на плодов ден само, ще видя как ще е, но наистина предколедно има нужда да се постаря да не се отпускам, че...
Много е хубаво тук и се радвам, че Ви открих :923 :922
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

cchery написа:И друго - заради по-студеното време ли, заради по-ранното стъмняване ли, вече сме на масата около 8.30 часа и до 10 докато стане време за лягане..... все нещо се пъха в устата. И нямах сили да спра тази тенденция - нарича се ПРЕЯЖДАНЕ.
Осъзнала си го, половината път е минат, значи. Сега идва ред на конкретни действия. :524
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Cheva написа:
cchery написа:И друго - заради по-студеното време ли, заради по-ранното стъмняване ли, вече сме на масата около 8.30 часа и до 10 докато стане време за лягане..... все нещо се пъха в устата. И нямах сили да спра тази тенденция - нарича се ПРЕЯЖДАНЕ.
Осъзнала си го, половината път е минат, значи. Сега идва ред на конкретни действия. :524
Чева, аз просто не знам какво да направя!!! Опитах с ПОД и то стриктен - ако върна назад темата, сигурно половината е от мои постове. Не се оставих докато не ми писна в един момент...... писна ми от режимността.... ПРЕЯЖДАНЕТО - направо се ненавиждам в тези моменти и...... не мога да се спра....... това е убийствено просто, но...... се случва. За това нещо не съм взела решение се още...
mira_b написа:Много ми се иска да се включвам ама няма с какво :roll: през месеца не се мотивирам много и не мога да правя ПОД. Това с ориза не ми харесва и ми е адски блудкаво :1044 Може да пробвам на плодов ден само, ще видя как ще е, но наистина предколедно има нужда да се постаря да не се отпускам, че...
Много е хубаво тук и се радвам, че Ви открих :923 :922
Абе то и аз преди бях по-активна, ама нещо .... разредих хубавите неща, които правех за мен..... и на - от детокс та на детокс съм тук, а бих искала да не е така.

Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

cchery написа: ПРЕЯЖДАНЕТО - направо се ненавиждам в тези моменти и...... не мога да се спра....... това е убийствено просто, но...... се случва. За това нещо не съм взела решение се още...
Аз точно за това говоря. Трябва воля. Защо ядеш по 2 часа ?!
Хрумва ми един израз на д-р Емилова -
"Никой не е успял да изяде света, но опитите продължават."

Ти си по-силна от храната !
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Заключено