Личен дневник - cchery

Споделено, откровено, съкровено
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Личен дневник - cchery

Мнение от cchery »

Kleo написа:Черко, много ми се иска да прочета нещо от теб тук. Нали вече не постваш в блог.бг? Споделяй, пиши, драскай по някой ред винаги когато имаш ищах за това! :329
Деска......, ако знаеш колко си права.... Да, вече не пиша в блог.бг. Поствам във фейса - временно докато новият ми блог види бял свят (дано да е в този мой живот :1062 :1062 ). И.... дали ще повярваш или не, не знам, но не се бях сетила за тази моя темичка. :954 И понеже... така и така съм тук, ето.... нещо, което писах съвсем наскоро:

The Secret или кой се опитва да ни завърже юздите с панделки от страх и тревога?!

Помните ли онази щуротия, възвестена във филма (книгата) "The Secret"?! В кратце, тази книга се опита да запълни в и без това претъпканите от предразсъдъци и страхове човешки глави, последната свободна зона..... тази на мисленето. Тя въобще не се посвени да постави следното условие:

"Като мислиш за нещо, ти го привличаш.... Когато през ума ти премине незначителна мисъл за това, което искаш, благодарение на Закона за Привличането тя става все по-голяма и все по-силна. Когато през ума ти премине мисъл за нещо, което не искаш, Законът за Привличането привлича и други подобни мисли към нея и я прави все по-силна. Колкото по-силна става мисълта, толкова по-силно тя привлича и други към себе си и толкова по-сигурно е, че ще се превърне в действителност."

С 2 думи, хора не си позволявайте дори и за секунда да мислите за нещо лошо, иначе то ще ви връхлети!!! Елементарно, но.... действащо!!! И с изключителен потенциал да те стресне здраво и да почнеш да се страхуваш още повече от преди...

Гледах филма..... издържах го едва до 15-ата минута и щях да колабирам от просташкия стил, от елементарните внушения, от крещящия похват, който най-лесно се описва така: "Повтори 1 лъжа 100 пъти и тя ще стане истина!". И въпреки, че разбирах колко безумно е всичко, което се лееше под формата на звук и картина от екрана пред мен, неизбежното се случи - ПОЧНАХ ДА СЕ СТРАХУВАМ!!! Няма да давам примери за какво.....

След като дълго време не успях да привлека нито хубави, нито лоши неща върху бедната си глава, теглих една... достопочтена.... приказка на "тайната" и ѝ пожелах популация от мишки за Коледа... на книжния ѝ вариант!!!!

Напоследък, благодарение на ИК "Хермес" можах да прочета интересните и много любопитни заглавия "Божията формула" и "Ключът на Соломон" на португалската "сензация" Жозе Родригеш Душ Сантуш. Точно тези заглавия ме наведоха на мисълта да направя някои собствени проучвания, следствие на които мога уверено да кажа, че "Тайната" е такова голямо лайно, че който си го внуши, освен насран, няма как да излезе от ситуацията!!! Въпросът е защо.... добива такава огромна популярност, но..... нейсе - това не е мой проблем.

И така съвсем накратко да обясня защо "тайната" не е нито тайна, нито има нещо общо с реалния заобикалящ ни свят. Нейната теза, че мислите привличат събития и хора към нас, се гради върху закона за привличането. Някои дори го допълват като 1 от Вселенските закони. Много е лесно - казваш ВСЕЛЕНА, и.... едва ли не това дава отговор на всичките ти терзания. Но какво, по дяволите, е ВСЕЛЕНАТА?!?! Дори и Айнщайн, в чийто авторитет предлагам да не се съмняваме, е вярвал, че тя е БОГ! И не!..... не онзи чичарка с бялата мантия и дългата коса или другия, в чието име хора се взривяват. Тези двамата са донесли само злини на земята!!! Бог - като сила и проява на висш интелект, който създава Вселена от галактики, обясними с Антропния принцип. А антропният принцип, който макар за някои хора да е въпрос не на физиката, а област за благодатни диспути във философски и религиозен аспект, съвсем простичко заявява, че тази Вселена с нейните неизменни базови закони съществува с 1 единствена цел - да предостави условия за възникване на разумен живот!!! Ще поясня - с напредването на науката и възможността за извършването на все по-сложни математически и физически изследвания, учените са стигнали до следния извод: дори и минимални промени в условията, при които е възникнала нашата Вселена - различна стойност на първичната енергия, предизвикала Големия взрив, различна стойност на силата на гравитацията или на силното/слабото ядрено въздействие и т.н., не биха позволили зараждането на живот под формата, под която го познаваме днес!!! И говорим за промени на силите, които са в порядъка на една милионна/трилионна и т.н. от тяхната стойност!!! С две думи - Вселената, според антропния принцип, е резултат на изключително фина "настройка" на своите първоначални условия на възникване!!! И никаква друга настройка не би довела до раздалечаването на галактиките, възникването на материята, черните дупки и т.н.

Доста учени се обединяват около идеята, че подобна фина настройка не е обикновена случайност. Не е и необикновена случайност. А това е...... работа на Бог - помните ли?! Не антропоморфния образ от Библията, а ПЪРВИЧНАТА сила, предизвикала възникването на Вселената. Но антропният принцип дава поле и за последващ извод - възникването на Вселената не е самоцел, а... цел! Да се създаде живот. Животът да създаде разум. Разумът - висш интелект. Така че, когато след неизброимо много и необозримо за нашата представа количество години, силата на гравитацията надвие тази, която раздалечава галактиките, и всичко почне да се свива, то "човечеството", представено от висшия интелект, да има средствата да повтори цикъла на живота след предстоящия Голям срив, т.е. висшия интелект да се запази и "прероди" в следващата Вселена, чието начало ще постави нов Голям взрив. :)

Но къде е общото между това и "The Secret"?!? Ами там, където едни хорица ми заявяват как аз, видиш ли, мога да привлека пари, късмет, богатство, щастие, мобифони само като си го пожелая!!! И.... ако не си го пожелая, пак ще си го привлека.... Други хора обаче, които прекарват сериозни години в научните лаборатории казват, че Вселената ни е разумна и не отговаря на някакви си там щения, молби и просби. Първо, защото ѝ е заложено ("писано") да е такава, каквато я виждаме в настоящия ѝ вид, защото е плод на висш интелект. И второ - защото трябва да се възроди отново, след като настоящата умре.

Разумна Вселена - очевидно за разлика от нас!!! Тези хора не само казват, ами го и доказват. Разума, имам предвид. Опитът с двата процепа, направен още в началото на 19 век и даващ абсолютно идентични резултати при всяко свое повторение - дори и със съвременната изключително прецизна апаратура. Този опит показва следното - наблюдаваш ли една вълна, то тя веднага се материализира под формата на елементарни частици, които са измерими. Не я ли наблюдаваш, тя има характеристиките на вълна. На микрониво - това е абсолютен факт. Да, говоря за абсолютно физическо наблюдение!!! Или образно казано - скиваш вълната, тя е електрон! Не скиваш, тя си цъка като вълничка!

[youtube]DfPeprQ7oGc[/youtube]

Представете си сега тази двойна игра на макрониво.... ха! Би било смешно да ви "виждам" като вълни, т.е. би било забавно..... представяте ли си ме като една лееща се вълна?!? Сигурно не можете. Да, защото не се представям пред вас като вълна, а като тяло (и то само какво :)))))))))), съставено от атоми и молекули. И ще попитате каква е причината да не ме виждате като вълна? Отговорът е: разумната Вселена. Тя е онзи фактор, който извършва постоянното наблюдение над макросвета и поради който ние виждаме заобикалящия ни свят материализиран!!!

И стигам до отговора на въпроса за "The Secret" - ако някога сте се чудили защо мечтаете страшно много за еди си какво, а то никога не се случва, е.... отговорът е, защото Вселената ни е разумна. И защото на нея ѝ е заложено да създаде живота, разума и висшия интелект, с които да може да се претвори наново след своя край. С две думи - онова, което се случва в живота ни, който е част от Вселената, е предопределено. И да не ми залитнете сега във фаталистки размисли и страсти!!! Да, предопределено е, но...... далеч не за нашите дребнави игрички на живот. Друг е замисълът на Вселената и понеже тя е разумна, със сигурност не ѝ се занимава с вашите мобифони. И то не, защото не ви чува, а защото вашата просба я няма в списъка на живота, даден й в онези първи 10 (на минус 33та) секунди, в които всичко е станало такова, каквото го познаваме. Да, знам, че звучи мега смахнато, но.... това, което сме...... е онова, което е било заложено при раждането на Вселената и гъза си да съдерете да го промените, можете само да се залъгвате, че нещо се случва.... Както виждаме, смъртта е неизбежна..... Не познавам безсмъртни...

Така че не се страхувайте да се ........ страхувате!!! Ако нещата за вас са "писани" така, че да ви блъсне кола, със сигурност ламарината, която днешният много силен вятър е издухал от нечий покрив, няма да падне върху вашата тиква!!!

И не - не спирайте да вършите някакви неща, да се борите, да се осъществявате.... в никакъв случай!!! Но не забравяйте, че..... ще "отнесете" на онзи свят само...... информационната единица, която сте....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Радвам се, че се завърна в дневника си тогава :329 Продължавай да ни радваш с постовете си!

Само да вметна, явно филмът "Тайната" действа по различен начин на различните хора. Мен лично не само, че не ме уплаши, ами напротив - вдъхна ми много повече кураж да действам, хъс, желание и воля за положителна промяна, вяра в собствените ми сили. Така че моите лични впечатления и от филма, и от книгата, са положителни. А Законът за Привличането наистина си е Закон според мен. Пробвала съм го неведнъж. Работи си. Безотказно дори. Законът за Привличането гласи: Сходните неща се привличат. Гледай на себе си като на магнит. Не е преувеличение да се каже, че ти създаваш собствената си действителност.

[img]http://change-life.eu/wp-content/upload ... 9773_n.jpg[/img]

За щастие, тук в нашата пространствено-времева реалност нещата не се проявяват в живота ни веднага. Съществува един чудесен времеви буфер между момента, в който започнеш да мислиш за нещо и момента на проявяването му. Този времеви буфер ти дава възможността да пренасочиш вниманието си по посока на нещата, които желаеш да се проявяват в живота ти. Така, дълго преди да се реализира дадено явление (всъщност, от първия момент, от който помислиш за него), можеш да определиш дали искаш да го поканиш в живота си. Трябва само да обърнеш внимание на начина, по който се чувстваш, когато мислиш за него. Ако продължаваш да насочваш вниманието си към него – независимо дали го искаш или не – то ще дойде в живота ти. Когато осмислиш и започнеш да забелязваш връзката между нещата, за които мислиш и говориш, и онова, което получаваш, тогава ще започнеш да разбираш мощния Закон за Привличането. И когато започнеш съзнателно да насочваш мислите и вниманието си към това, което искаш да привлечеш, ще заживееш такъв живот, какъвто искаш, във всяко отношение. Физическият свят е обширно и разнообразно място, пълно с безброй различни събития и обстоятелства, някои от които одобряваш (и би искал да преживееш) и други, които не одобряваш (и не би искал да преживееш). Когато си дошъл в този физически свят, не си имал намерение да искаш от него да се промени съобразно твоите виждания. Не си смятал да искаш да елиминира всичко, което не одобряваш и да остави само това, което одобряваш.

Из „Законът за привличането” от Джери и Естер Хикс

И още малко информация по темата /надявам се, че не ми се сърдиш, Ани, а също така и, че не прекалявам/:

Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Не, не се сърдя, Деси. Но пък и не приемам али-балите на "Тайната". Забелязала съм, че хората много обичат да имат обяснение на нещата в живота си. И аз съм такъв човек. И точно затова смятам "Тайната" за доста удобно средство за манипулация.

Както вече прочетох, и ти си фен на теорията на квантовата физика. В този ред на мисли твърдението, че всичко в природата е съвкупност от вероятности, които се реализират според наличието или отсъствието на определени първоначални условия, не ти е чужда. Т.е. разсъждавайки съотнесено към нея, независимо какво си пожелаеш или от какво се страхуваш, в живота ти се ще случи онова, което е вероятно за теб при определени условия. Ако за теб Законът за привличането "важи" и е давал резултати много пъти, то е защото ти минаваш по пътя, отреден за теб с възможните негови варианти. Не забравяй и за разумната Вселена :954 - тя действително "комуникира" с нас. Хубаво е да си мислиш, че управляваш живота си, но колкото по-рано изгубиш тази илюзия, толкова повече ще "управляваш"... живеенето си.

Ще се опитам да потвърдя казаното от мен с кратко обяснение на смисъла на будизма. Ще попиташ сигурно защо намесвам будизма?! :954 Ще обясня след малко.

Основателят на будизма, Сидхарта Гаутама, се ражда в царско семейство в Индия около 600 г. пр. Хр. Според историята, той живял луксозно, като имал малък достъп до външния свят. Неговите родители искали да бъде пощаден от влиянието на религията и го пазели да не срещне болка и страдание. Обаче не след дълго неговото безгрижие било нарушено....

Той видял какво представлява света и поискал да стигне до просветление за смисъла на живота. И го направил.

"Просветлението се състояло в „средния път”, човек да не се задоволява с лукс, нито да се самоумъртвява. Освен това открил нещата, които щели да се прочуят като „четирите благородни истини” –

1) животът означава страдание (дука),
2) страданието се причинява от желание (тана, или „привързване”),
3) човек може да премахне страданието чрез премахване на всяка привързаност и
4) това се постига чрез следването на благородния осмократен път.

„Осмократният път” се състои от това да имаш правилен 1) възглед, 2) намерение, 3) реч, 4) действие, 5) начин на живот (да си монах), 6) усилие (правилно да насочваш енергиите), 7) настройка на ума (медитация) и 8) концентрация (фокус). Ученията на Буда били събрани в Трипитака, или „трите кошници.”

В обобщение на гореказаното, смисълът на живота е търсен много отдавна, в древни времена. Дали е за вярване или не, всеки ще прецени, но ...... в писания като Библията или будистките вярвания, се откриват научни истини. Библията описва доста добре създаването на света според теорията за Големия взрив. А будистките вярвания дават отговора на въпроса за смисъла на живота без обаче да.... размахват пръст и да плашат с ад или рай. Християнство и ислям поставят в центъра на живеенето смисъла да се равняваш по нечий живот, за да получиш "входен билет" за доброто или лошото шоу след края на живота. По някакъв начин те карат действително да мислиш как да живееш, задават ти параметри, поле на действие, но и краен резултат... Ако тръгнеш да ги "изиграеш", ти казват че си грешен и дотам.

Законът за привличането пък те довежда до желания и мечти за притежание/сбъдване... Точно както е в християнството и исляма - да притежаваш чиста душа и да сбъднеш по-доброто прераждане. Уви..... и в единия, и в другия и в третия случай, нищо не можеш да пренесеш на "оня" свят. Така че.... по-добре да ползваш отреденото ти време за "просветление"/живеене отколкото за желание. И, разбира се - в никакъв случай да не стигаш до самоумъртвяване в един или друг план!!!!

През последните 2 години при мен се случва така, че.... в момента, в който запазя покой... се реализират неща, които искам или очаквам. Или още казано - в момента, в който се "отдам" на тъга и страх.. не само, че не привличам нещастия, ами напротив.... идват отговори и решения. Израдвам ли се неистово..... ами чупя я крак, я ръка :1062 :1062
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Засега ти отговарям така:

Мисли добро.
Говори добро.
Върши добро.
Три стъпки, които ще ти донесат много повече, отколкото някога си си представял.

И си запазвам правото да продължа дискусията и този разговор, защото определено го считам за:

1. Важен и значим за мен;
2. Интересен;
3. Полезен;
4. Даващ поле за размисъл, идеи, примери от живота.

Относно Вселената, Законите, Квантовата физика, Будизма и всичко друго, което съществува - аз съм на особено мнение - смятам, че всичко Е правдиво и правилно! Че теориите и практиките като цяло НЕ си противоречат взаимно! Просто се ДОПЪЛВАТ едни други, за да се получи накрая завършен пъзел на цялостното Знание! Една теория представлява едно парченце от пъзела, друга практика - друго парченце, и т.н. Всеки от нас избира върху кой елемент да съсредоточи главно погледа си, но нещата съществуват в съвкупност, в единно цяло. Това е моето мнение накратко.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Засега ти отговарям така:

Мисли добро.
Говори добро.
Върши добро.
Три стъпки, които ще ти донесат много повече, отколкото някога си си представял.
Деска, надявам се да поясниш в каква връзка си написала горното. Аз лично..... след няколкото дискусии на тема "непоискано добро", не се "заигравам" с темата. Или поне да я обсъждам.

Kleo написа:Относно Вселената, Законите, Квантовата физика, Будизма и всичко друго, което съществува - аз съм на особено мнение - смятам, че всичко Е правдиво и правилно!
Струва ми се невъзможно..... винаги е или едното, или другото. Освен това не можеш да сложиш под общ знаменател ДОБРОТО, за което писа горе, и едно умишлено и планирано убийство и да твърдиш, че всичко е правилно. Може пък друго да си имала предвид?!

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ще ти отговоря по-обстойно по-късно.
Сега си тръгвам от офиса и не мога.
Освен това мисля, че много трудно ще обоснова позицията си.
Въпреки че за мен тя си важи на макс.
Аз от малка съм така.
Свикнала съм.
Да си взимам от различни хора, от различни концепции.
Синтез му е майката.
При това - без грам лицемерничене.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

В живота успява само този, който вярва, че може!

~ Успява само този, който вярва, че може! ~

Ако мислиш "сразен съм" - сразен си.
Ако мислиш "не смея" - не смееш.
Ако казваш "бих искал", но си мислиш "не мога" -
просто няма как да успееш...

Ако мислиш, че губиш - "загубен си",
ще ти каже светът без упойка!
Успехът се крие в твоята воля
и е в умствената ти настройка...

Ако мислиш "назад съм" - назад си,
който мисли високо - не пада!
Просто трябва да бъдеш напълно уверен,
щом си тръгнал да дириш награда...

Не най-силният, нито най-бързият
обезателно грабват залога!
Но човекът, който печели играта
е този, който мисли "АЗ МОГА!"...

Автор - Уолтър Д. Уинтъл

[img]http://1.bp.blogspot.com/-AeZWtxHWUrc/T ... e_moje.jpg[/img]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Автор: МИЛА

Аз съм установила, че насилването или упоритите "упражнения" или "работа" върху нещо, което не върви в живота ни, не помагат, а дори навреждат, задръствайки още повече положението. Докато човек се отчая и вдигне ръце - и тогава се получава, като "отпусне хватката"... Затова, почна ли да усещам, че става въпрос за някакъв "зор", с който се опитвам да постигна нещо, го зарязвам. Говоря за емоционален "зор" - защото един вдъхновен художник, който е във вихъра, може да рисува денонощно, но там вдъхновението го бута, дава му крила и му насочва четката - и няма никакъв емоционален зор.

Моето мнение е, че трябва да се пусне желанието възможно най-скоро. Под пускане на желанието имам предвид, преди да е станало идея фикс, преди да сме зациклили върху него. Както, когато искаме да си купим вестник, ставаме, обличаме се и отиваме да го купим. Не визуализираме, не правим нищо специално, защото знаем, че вестникът, най-вероятно ще е там и ще ни чака, т.е. имаме очакване, че резултатът ще е такъв, какъвто искаме. И ако няма този вестник, няма да си оскубем косите, а ще отидем на друга лавка. или ще го намерим от съсед. Или просто няма да го прочетем днес и светът няма да се срути. Ей такова едно отношение.

Според мен, от визуализиране има полза, ако обичаме да го правим, ако с наслада мечтаем с отворени очи - тогава по този начин можем да уточним това, което искаме, като го развиваме мислено и да ускорим идването му. Но ако визуализацията е като домашна работа, която е не особено приятна, ама задължителна или смятаме, че е полезна... ::)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

... Но къде е общото между това и "The Secret"?!? Ами там, където едни хорица ми заявяват как аз, видиш ли, мога да привлека пари, късмет, богатство, щастие, мобифони само като си го пожелая!!! ... Други хора обаче, които прекарват сериозни години в научните лаборатории казват, че Вселената ни е разумна и не отговаря на някакви си там щения, молби и просби. Първо, защото ѝ е заложено ("писано") да е такава, каквато я виждаме в настоящия ѝ вид, защото е плод на висш интелект. И второ - защото трябва да се възроди отново, след като настоящата умре. Разумна Вселена - очевидно за разлика от нас!!! Тези хора не само казват, ами го и доказват. Разума, имам предвид. Опитът с двата процепа, направен още в началото на 19 век ... този опит показва следното - наблюдаваш ли една вълна, то тя веднага се материализира под формата на елементарни частици, които са измерими. Не я ли наблюдаваш, тя има характеристиките на вълна. На микрониво - това е абсолютен факт. Да, говоря за абсолютно физическо наблюдение!!! Или образно казано - скиваш вълната, тя е електрон! Не скиваш, тя си цъка като вълничка! ... И ще попитате каква е причината да не ме виждате като вълна? Отговорът е: разумната Вселена. Тя е онзи фактор, който извършва постоянното наблюдение над макросвета и поради който ние виждаме заобикалящия ни свят материализиран!!! И стигам до отговора на въпроса за "The Secret" - ако някога сте се чудили защо мечтаете страшно много за еди си какво, а то никога не се случва, е.... отговорът е, защото Вселената ни е разумна. И защото на нея ѝ е заложено да създаде живота, разума и висшия интелект, с които да може да се претвори наново след своя край. С две думи - онова, което се случва в живота ни, който е част от Вселената, е предопределено. И да не ми залитнете сега във фаталистки размисли и страсти!!! Да, предопределено е, но...... далеч не за нашите дребнави игрички на живот. Друг е замисълът на Вселената и понеже тя е разумна, със сигурност не ѝ се занимава с вашите мобифони. И то не, защото не ви чува, а защото вашата просба я няма в списъка на живота, даден й в онези първи 10 (на минус 33та) секунди, в които всичко е станало такова, каквото го познаваме. Да, знам, че звучи мега смахнато, но.... това, което сме...... е онова, което е било заложено при раждането на Вселената и гъза си да съдерете да го промените, можете само да се залъгвате, че нещо се случва.... Както виждаме, смъртта е неизбежна..... Не познавам безсмъртни... Така че не се страхувайте да се ........ страхувате!!! Ако нещата за вас са "писани" така, че да ви блъсне кола, със сигурност ламарината, която днешният много силен вятър е издухал от нечий покрив, няма да падне върху вашата тиква!!! И не - не спирайте да вършите някакви неща, да се борите, да се осъществявате.... в никакъв случай!!! Но не забравяйте, че..... ще "отнесете" на онзи свят само...... информационната единица, която сте....

Цитирах част от написаното от теб от миналата страница :923 Моето мнение е, че именно защото Вселената е Разумна, тя и Откликва на нашите мисли, емоции и поведение :524 Повече от логично е, ако се замислиш! Поне според мен де :922 "Тайната" е НЕ само да желаеш нещо, но и да мислиш за него, да умееш да си го представяш, да вярваш, че ще го получиш, да си изпълнен с положително очакване; освен това трябва и да предприемеш необходимите действия нещата да се случат :524 Нещо от сорта на поговорката: "Господ помага, но в кошара не вкарва!", или пък "Прави каквото трябва, да става каквото ще!". И друго, тук не става въпрос за това, че Вселената наблюдава такива незначителни неща от нашия живот като мобифони, коли и др., а по-скоро за това, че сходните вибрации се привличат една друга. Че всяка вълнА се намира на дадена честота, и като такава привлича подобните на нея. Става въпрос по-скоро за синхронизиране с Общия поток. И тогава нещата се случват с лекота, без да ги насилваш. Без натиск.

Да, определено някои неща в живота ни са предопределени! Но други не са! Е, начинът, по който мислим, нагласата, с която се отнасяме към света и към хората, и към самите себе си, не са предварително зададени и програмирани, и като такива подлежат на промяна от наша страна! Тоест единствено от нас самите зависи как мислим, как се отнасяме към себе си и другите хора, какви са нагласите ни! Откакто се запознах с някои принципи и духовни предписания, определено имам много повече контрол върху живота си, и не, не е илюзия, това е личният ми опит! Затова продължавам да експериментирам, да се уча, да наблюдавам процесите.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:
Kleo написа:Засега ти отговарям така:

Мисли добро.
Говори добро.
Върши добро.
Деска, надявам се да поясниш в каква връзка си написала горното. Аз лично..... след няколкото дискусии на тема "непоискано добро", не се "заигравам" с темата. Или поне да я обсъждам.
Kleo написа:Относно Вселената, Законите, Квантовата физика, Будизма и всичко друго, което съществува - аз съм на особено мнение - смятам, че всичко Е правдиво и правилно!
Струва ми се невъзможно..... винаги е или едното, или другото. Освен това не можеш да сложиш под общ знаменател ДОБРОТО, за което писа горе, и едно умишлено и планирано убийство и да твърдиш, че всичко е правилно. Може пък друго да си имала предвид?!
Говоря за това, че ако всеки от нас мисли добри неща, говори добри неща и прави добри неща, той самият ще се чувства по-добре, по-здрав и по-щастлив, освен, че съвсем пряко ще промени и света около себе си. А мислейки, говорейки и вършейки добро, той ще привлича към себе си също добро. Може да идва от други места, но доброто ще идва. ... "Ако до всяко добро същество застане поне още едно..." - знаеш по-натам как е. "Усмихни се на света и той също ще ти се усмихне в отговор! Озъби му се и той също ще ти се озъби".

Напротив, нещата невинаги са или едното, или другото! Понякога всички позиции са верни, правилни и правдиви! Просто всеки си е прав за себе си. От всяка теория и практика човек може да извлече нещо полезно и после да го подреди в картина. Поне аз така правя доста често, синтезирам. ... За какво убийство говориш, че не те разбрах?
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:За какво убийство говориш, че не те разбрах?
Представи си, че Киро-бичето е решил да ограби баба Радка от Горно поле. Влиза в къщата ѝ. Жената нещо се опъва и той я убива.

Въпросът е:
Kleo написа:Понякога всички позиции са верни, правилни и правдиви! Просто всеки си е прав за себе си.
Има ли повече от 1 правилна позиция тук? И всеки ли е прав за себе си?!

Публикувай отговор