Ели, прекалено дълго вярвах на розови илюзии. Сега се уча да гледам фактите право в очите. А те са ясни като бял ден за мен. Но всеки разбира се е свободен да преживява и тълкува нещата от живота по свой собствен уникален начин. Истината е, че в момента вече не нося неговата фамилия, а 10 години я носих. Истината е, че мислех, че ще бъдем женени цял живот, а вече не сме. Заедно сме, но нещата скърцат. Естествено е, че скърцат, не защото сме разведени, а е по-скоро обратното - разведохме се, защото нещата скрибуцаха дълго време преди самия развод. Въпреки, че пишеш в разрез с моите вълнения и статии в момента, в смисъл, че не ги приемаш за полезни за мен самата, аз ти благодаря най-искрено, сърдечно и приятелски, че участваш в темата ми, защото ми е много важно /може би все още, но наистина ми е важно какво мислите вие, какво ме съветвате и тем подобни неща/

така че мерси за постинга ти, Ели! ... а аз ... обещавам да не продължавам да се автостигматизирам с думата "разведена", ще се опитам да се приемам каквато съм, независимо от статуса омъжена/разведена/неомъжена/вдовица. За това си напълно права. Но някакси, как да ти обясня, "без-да-искам", продължавам да попадам на статии, свързани с разводите, с връзките, с проблемите между мъжете и жените... може би трябва да стана още по-позитивно настроена за света и за хората. Знам ли? /иначе статията не е моя/
http://razlichnotomyasto.com/?p=172 - Тренинг на тема: "Игрова терапия при развод или раздяла на родителите“ /стара статия, но с полезни съвети за децата, когато родителите се разделят или развеждат/. Много хора забравят, че освен съпрузи/партньори, са и родители на детето/децата си от този партньор. И правят лошо на тях, ако ги карат да вземат страна, ако бълват "змии и гущери" срещу другия пред детето и т.н. Зачетох се, затова и поствам информацията в линка. А снимката е доста показателна на какво са обречени някои деца, на "избор"...: ... А не бива да е така, защото едно дете има нужда и от своята МАМА, и от своя ТАТИ ...
http://razlichnotomyasto.com/wp-content ... 00x199.jpg[/img]