Тихо се сипе първият сняг, галено щипе бузките пак!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Тихо се сипе първият сняг, галено щипе бузките пак!

Мнение от Kleo »

Гледам времето навън и се чудя - втори февруари ли е или втори април?! 16 градуса плюс по Целзий някак не ми се връзват с Малък Сечко... И вместо наистина да се сипе тихо сняг, то бурно веят ветрове. Странно време. Във Враца разбрах, че на места е страшно сега, падали билбордове и ламарини, бурен вятър, а гледам някои хора - по тениски. Алекс рита на стадиона, преди малко му звъннах да го питам дали е на сигурно и защитено място, и го предупредих, че има силен вятър и да внимават децата. Аз готвя по тази новата рецепта, която открих вчера - печен боб с леща, мирише вкусно, накрая ще споделя как е станало яденето. Желая на всички ви хубава събота, специално на Чери и семейството й - великолепна екскурзия в Рим, а на Декстър - приятно четене и редене на пъзела.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

dexter написа:Не помня да съм забелязала разруха в Колизеума, но преди 12 години може и да е било друго :). Чери, предполагам знаеш, че от оригиналната постройка не е останало нищо, защото през вековете римляните са използвали камъните за собствените си къщи. Възстановяването е започнало не помня кога точно, но всички тухли са нови, на приблизително стотина години.
Не, Декс, признавам си, че от историята на Колизеума почти нищо не помня. Доколкото вчера попрочетох, останките от помещенията за гладиаторите и животните, които са били под терена, са оригинални. Или поне част от тях. За останалото - за разрушаването и разграбването му е точно така. Но всъщност, според гида от вчера, който ни направи тур из францисканския манастир и църква на върха на хълма Палатин, унищожаването на Колизеума е стопирано през 17 век от един от епископите, оглавявал този манастир - св. Леонардо. Той се "изхитрява" и обявява мястото за свещенно и забива кръст там и по този начин всеки, който го разрушава и разграбва, бива преследван. Но явно, че истинско опазване на този изключителен древен монумент е започнало чак през 20 век. Иначе за възстановяването му - да, личи си, че е правен-недоправен и то наскоро. :) :)

Днес пък слязохме малко под Рим да разгледаме една много малка част от стадиона на Домициан - също внушително съоръжене, но с елипсовидна форма, побиращо 30 000 души.... Имаше 3д визуализация на мястото, където е бил, и смея да твърдя, че Рим в древността е бил истински красив, светъл и бял.

Деска, и аз чета за страшните ветрове в България от днес. Тук също много духаше и беше доста по-студено от вчера.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро!
Как сте,момичета?
При нас е мрачно и дъждовно и някак есенно.Въобще не прилича като да е Февруари.
След кратка ваканция сме отново на училище.При нас няма нищо кой знае какво.Живота си върви,а ние само приемаме или поне се опитваме да приемем неговите желания...
Чери,как сте след пътуването?Как са Коки и Бела след тази дестинация?Интересно ми е какви са техните впечатления?
Нелка,чакам и аз с нетърпение добри новини.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ellis_stoyanova написа:При нас е мрачно и дъждовно и някак есенно.Въобще не прилича като да е Февруари.
Точно това си мислех и аз тази сутрин, докато стоях на терасата и гледах Бела как се отдалечава за училище. Определено днешният ден ми напомня на късна есен през късния ноември.

Добро утро.

Аз искам да се "похваля", че все пак успях и закачих от грипа..... Не знам как точно се случва с моя организъм, но.... явно има нещо повече от..... предначертаност, от ..... не знам как да го опиша с думи. Имам предвид следното - бях здрава и в кондиция в продължение на цялата седмица, когато Момчил се тръшкаше с Т, кашлица и много лошо общо състояние. След него се просна и Коки - същото: Т, отпадналост и зверска кашлица.... Тръгнахме за Рим и там 3 дена обикалях като кон. Просто, защото бяхме там за ....... 3 дена :1062 . Момчил все така си покашляше, а Коковата кашлица беше буквално в пика си - дори мога смело да кажа, че през единия от дните се бях и уплашила. В крайна сметка броените дни във Вечния град се изнизаха, ние се прибрахме и имах точно 24 да се видим с майка. И този един ден (от понеделник на обяд до вторник) си замина, оставих майка на гарата и като се прибрах........, че като се тръшнах...... в един много кратък момент разбрах, че съм болна. Нямам сили, имам лека Т, покашлям, а носът ми е запушен. Така и не разбрах - и преди това ли съм била болна или.... във вторник, когато Момчил и Коко вече бяха почти излекувани, бях изпратила майка, вече можехда си позволя да се разболея :1062 :1062 :1062 . Е, от вчера следобед почнах да се оправям и днес съм........ как да го кажа - абе друга работа си е да си здрав :1216 :1216 :1216 .

От този срок Коки е втора смяна и се чувства мега и хипер странно :954 . По принцип, той беше много ядосан, че ще ходи следобед на училище, защото нямало да му остава време за нищо. Но.... ще почакам и ще му видя оценката след 2-3 седмици. В момента спи здраво в детската стая и съм сигурна, че хич няма да се чувства зле, че не е ставал рано. Разбира се, това със спането ще му е само за днес, т.к. всички други дни има тренировка от 9 часа.... Ама какво да се направи.

Елисче, не знам какви са впечатленията на Коко и Бела от Рим. Или поне не ги знам с точност ..... Коската много обича историята и му беше интересно по старите римски форуми и стадиони. Бела - ....... ами тя много обича италианския сладолед :221 :221 :221 ...... Не съм сигурна, че в момента гледат отговорно на тези ексурзии, защото ги имат, защото за тях са факт. Но един ден... съм сигурна, че ще осъзнаят. И в доказателство на това е откровението на Коко, че е благодарен, че пътуваме, защото някои негови приятели и съученици или нямат тази финансова възможност, или родителите не им се занимава.

Ами това е. Почвам работа, мацки... На финала съм със сайта - искам да го свърша, защото ми писна.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Точно това имах впредвид,дали осъзнават рази възможност,кояъо им осигурявате-да пътуват,да откриват да научават...просто ми беше интересно.Защото Анджи например многи обича да пътува но като отидем някъде и сякаш и писва и започва да мръка под някакава форма.Не мога да си обясня...
Успех в задачите днес
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

ellis_stoyanova написа:Точно това имах впредвид,дали осъзнават рази възможност,кояъо им осигурявате-да пътуват,да откриват да научават...просто ми беше интересно.Защото Анджи например многи обича да пътува но като отидем някъде и сякаш и писва и започва да мръка под някакава форма.Не мога да си обясня...
Успех в задачите днес
Яна е същата - където и да сме, все ще намери за какво да мърмори. Което мен ме вбесява и доста се карам. Даже миналата година в Прага й обещах, че вече ще си седи с баба си във Варна, а ние с баща й ще обикаляме :lol: . Е, няма да се случи точно така, но наистина ми писва понякога. След като се бях сърдила и бях чела конско (Прага), тя ми каза - "това, че мърморя, не означава, че не ми харесва". :1215 ! Според мен се получава така, защото на нея не й е чак толкова важно къде е, а с кого е. И нямам пред вид родителите й :221 . Тя иска да има забавна детска компания, да гледа магазинчета с джунджурии, да хапва сладолед, а не да обикаля по руини и църкви. Ако има други деца, и църквите не са проблем :lol: - тогава колективно мърморят, но някак по-се понася. В началото на юни ще ходим в Белгия, евентуално и в Амстердам, трябва да започна психологическата подготовка от сега :).
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Декс,сякаш прочетох написаното за Анджи...1 към 1...

Епиктет
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Бравос, вие и почивките оправихте а пък аз си лежерствам в спалнята :mrgreen: Миналата седмица изкарах много тежко грипа и буквално 3 денонощия само спах.После се разболя Симчо и сложи край на спането ми, защото не съм спокойна, когато децата са болни.Тази седмица съм отпускарка, децата от срочна ваканция преминаха в грипна и съм се отдала на нищоправене.Симчо има да прави проект на тема "Бог е любов" и утре ще трябва да го започнем и да го свършим.Кандидатствах за онлайн работа като допълнителни доходи и чакам вече резултати.Това е при нас.
Чери, приключвай го този сайт вече.
Гледам, че повечето сте ходили в Рим, но аз не съм.Някой ден се надявам и това да стане.Времето определено не е зимно.
Деси, много е пораснал Алекс.Като го видях във фейса :1028
Декс, на математика без граници ли ходи Яна? Симчо и Калина ходиха, но и двамата имат нерешена задача.Не ми стана хубаво, защото много време отделих лично аз да ги подготвям, отделно всяка събота ходят на математика за напреднали, но каквото такова.Райчето към края на другата седмица ще е в София за 2 дена на състезание по лека атлетика.
Нели, имаш ли новини? :940
Елисче, в Горна нямате ли грипна ваканция?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

cvety_rz написа:Декс, на математика без граници ли ходи Яна?
Цвети, Яна не ходи само на това състезание, от всички други възможни през учебната година, понеже аз така и не разбирам кога и къде във Варна се провежда. Нашето училище никога не го е организирало, а тази година имало някакви проблеми с организацията и тук рязко спаднаха местата, където децата могат да се явят на "Математика без граници". Яна беше на втория кръг на олимпиадата, точките от който се взимат за кандидатстване в МГ. Не се представи много добре, едната задача, а те са само три, изобщо не я е написала на беловата. Каквото-такова, казах, че няма да се стресираме семейно с кандидатстването и смятам да си удържа на думата :).
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Вижте каква снимка видях преди малко и ми стана много смешно:

[img]http://s00.yaplakal.com/pics/pics_previ ... 267800.jpg[/img]

Длъжни сте да приучите себе си да постигате целите си независимо от условията - Игор Мерлин
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cvety_rz написа: ... Симчо има да прави проект на тема "Бог е любов" и утре ще трябва да го започнем и да го свършим.

Кандидатствах за онлайн работа като допълнителни доходи и чакам вече резултати.

Гледам, че повечето сте ходили в Рим, но аз не съм. Някой ден се надявам и това да стане.

Деси, много е пораснал Алекс. Като го видях във фейса :1028 ...
Хей, Цветка :329 Радвам се, че вече си здрава. Колкото до Рим, надявам се искрено да отидете някой ден там цялото семейство, щом искате. Лично аз не харесах Рим, абе направо си останах разочарована. Виж - Виена и Париж - завинаги се запечатаха в сърцето ми :329 Но нали знаеш? Всичко е относително и индивидуално. Това, че на мен не ми хареса Рим като цяло, и то по няколко причини, не означава, че на теб няма да ти хареса! Честно казано в Рим ми допадна това как се държат и говорят хората помежду си - навсякъде, включително и в градския транспорт, хареса ми темперамента им и някак ми изглеждаха все хора с гореща кръв. А аз обичам такива хора, както добре знаете :plezya se Иначе това, което изобщо не можех да понеса е това как изглежда градът извън централната му туристическа част... изглеждаше по-зле, по-сиво, по-смачкващо, по-издраскано с грозни графити, отколкото в София... да не говорим за това, че беше много мръсно, много непочистено навсякъде... и страшно много коли, трафик, гъчканица. Не бих се върнала там повече. Искам да видя Барселона и Венеция, както и други градове, които още не съм посещавала. Но Рим вече не.

По-горе нарочно си подбрах няколко изречения от твоя пост. Те ми направиха впечатление и по тях исках да те питам. Много ми стана интересно за проекта на Симчо за Бога и Любовта :524 Сетих се за един разкошен разказ от книгата "Пилешка супа за женската душа". Разказът се казва "Малка червена количка" и в него в един момент става дума за Исус и неговата любов към нас, независимо от обстоятелствата и условията, в които се намираме сега. Ей сега ще го потърся онлайн и ако го намеря, ще ти пусна линк, може да ти бъде приятно да го видиш. Ще ми е много полезно и интересно да споделиш повече за този проект, какъв е станал, въобще - всичко! :326

Стискам ти силно палци за онлайн-работата!!! :524 :524 :524 Чакам положителни резултати да споделиш съвсем скоро. С теб съм.

Колкото до Алекс ... НЕ МОГА ДА СИ ПОЗНАЯ МОМЧЕТО ... Наистина е много голям вече. Висок. С променящ се глас. Мускулест. С мустачки. Много е силен, много ми помага. Расте с дни и с часове. След 5 дни навършва 13 и половина. Като се върна аз каква съм била на неговата възраст... разликата е огромна.
Заключено