Януари с детокс да започнем, килата за враг да нарочим!

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
pepa_ilkova

Re: Януари с детокс да започнем, килата за враг да нарочим!

Мнение от pepa_ilkova »

Здравейте!
Влизам само да се отчета за втория ми успешен детокс.
Сега съм на работа и няма да мога да си изям овесените ядки, които снощи си накиснах. Нали не е проблем ако си ги хапна за обяд.
Чувствам се много добре. Лека, отпочинала, макар,че съм станала в 4,30 часа, но не от глад, а от притеснение за дечицата ми.
Мога ли да попитам някой дали е запознат с моя проблем, който не ми даде спокойствие цяла нощ.
В детската градина, казаха, че вече не се разрешава да отсъстват децата без причина, освен естествено ако са болни, и то след боледуването се предавали някакви специални документи от лекар. А аз имам свободен ден в петък и по принцип в петък не ходят.
Много се притеснявам ако това е вярно, защото моите деца не искат да ходят на градина, и най-вече каката, защото едно дете я тормози, а и тя не яде тази храна, която им дават там. Малкия плаче всяка сутрин, когато го карам, но не горови още така, че не може да се оплаче.
Много ми е болно приятели, как ще съм си в къщи, а децата ще реват в градината.
Знам че е хубаво да са там, но сърцето ми се къса като ги гледам как плачат сутрин.
Та пак да попитам имали някой който знае "Има ли закон, който да задължава децата да са на градина?" (естествено става въпрос да ходят не 5 а 4 дни на градина).
baimomchil
Е, не се спря с тия постове!

Мнение от baimomchil »

pepa_ilkova написа:Здравейте!
Влизам само да се отчета за втория ми успешен детокс.
Сега съм на работа и няма да мога да си изям овесените ядки, които снощи си накиснах. Нали не е проблем ако си ги хапна за обяд.
Чувствам се много добре. Лека, отпочинала, макар,че съм станала в 4,30 часа, но не от глад, а от притеснение за дечицата ми.
Мога ли да попитам някой дали е запознат с моя проблем, който не ми даде спокойствие цяла нощ.
В детската градина, казаха, че вече не се разрешава да отсъстват децата без причина, освен естествено ако са болни, и то след боледуването се предавали някакви специални документи от лекар. А аз имам свободен ден в петък и по принцип в петък не ходят.
Много се притеснявам ако това е вярно, защото моите деца не искат да ходят на градина, и най-вече каката, защото едно дете я тормози, а и тя не яде тази храна, която им дават там. Малкия плаче всяка сутрин, когато го карам, но не горови още така, че не може да се оплаче.
Знам че е хубаво да са там, но сърцето ми се къса като ги гледам как плачат сутрин.
Та пак да попитам имали някой който знае "Има ли закон, който да задължава децата да са на градина?" (естествено става въпрос да ходят не 5 а 4 дни на градина).
Нямаш проблеми, единствено ще ти се наложи да заплатиш таксата за въпросният ден, т.е. това че не са ходили няма да бъде приспаднато от таксата ти, ако не занесеш документи, че са болни.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

pepa_ilkova написа:Мога ли да попитам някой дали е запознат с моя проблем, който не ми даде спокойствие цяла нощ.
Пепа, вие да не посещавате градината на дъщеря ми?!? :1062 :1062 Мислех си, че на такива абсурдизми е способна само нашата директорка! :mad: :mad: :mad:

Не съм чувала за такъв закон и мисля, че е отвратно! А тази фраза я споделям и живея по същия начин:
pepa_ilkova написа:......... как ще съм си в къщи, а децата ще реват в градината.
Ще ме прощават всички институции, които се занимават с образование и т.н., но всичко, което се прави за деца, трябва да изхожда от техните нужди! Само това да е причина! И аз не бих си пускала детето въобще на градина, ако не работех - калпава система, никаква физическа подготовка, нулеви разходки през почти 5 месеца, т.е. през половината време, нецелесъобразни режими, несъобразяване с~ и незачитане на личността на детето!

Според мен е добре да звъннеш в дирекцията по образование към вашата община и да говориш с инспектор там. Можеш също така да потърсиш съдействие от агенцията за закрила на детето. Разрови се и потърси повече инфо.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
valrus

Мнение от valrus »

Не,не,Черитка и нашата градина в Пловдив го напомни многократно на родителите.Но аз ще напиша молба по семейни причини,като се роди бебо,и пак няма да го пусна......пък таксата ще я платя.....,ама друг път :1062 Щом не е посещавал градина,защо да плащам!
Иначе ,таксата ни е 50лв-.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

valrus написа:Не,не,Черитка и нашата градина в Пловдив го напомни многократно на родителите.Но аз ще напиша молба по семейни причини,като се роди бебо,и пак няма да го пусна......пък таксата ще я платя.....,ама друг път :1062 Щом не е посещавал градина,защо да плащам!
Иначе ,таксата ни е 50лв-.
Е каква е логиката?!?! Бе това не е училище?
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

До момента - много вода, ансол, чай от мента без захар, кафета (с малко мляко и захар, иначе просто не мога да го пия кафето), 1 ябълка и 2 портокала.
Чувствам се добре, не ме боли глава, не ми е тежко както е обичайно за мен по време на детокс.
Хайде, довечера да мине и утре да се захранвам вече :plezya se
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
gelikas

Мнение от gelikas »

Момичета, тази сутрин кантара показа -4 и то само за два дни. :eek: Направо се ошашавих. Това не ми се беше случвало. Сигурно защото тези кг. ги качих за малко дни. Днес захранвам много внимателно, но пак имам малко киселини :128. :126 Закусих ябълка, на обяд варени картофи без нищо. Сега си пийвам водичка. На вечеря ще хапна салатка и сигурно пак картофки.
Успешен ден на всички!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

gelikas написа:Момичета, тази сутрин кантара показа -4 и то само за два дни. :eek:
Успешен ден на всички!
Уаууууу, Джели, страхотен резултат :326 :326 :326 . Хапвай си спокойно и недей толкова да му мислиш колко ще качиш от захранването - честно казано не трябва да се обръща в психасвяне хубавата работа, която вършим всеки месец :) :) . Дано се изчистят по-скоро стомашните ти пролеми!
vihrogonche написа:До момента - много вода, ансол, чай от мента без захар, кафета (с малко мляко и захар, иначе просто не мога да го пия кафето), 1 ябълка и 2 портокала.
Чувствам се добре, не ме боли глава, не ми е тежко както е обичайно за мен по време на детокс.
Хайде, довечера да мине и утре да се захранвам вече :plezya se
Деска, страхотно е че така се чувстваш! Ти си герой - удържа! :524 :524

Аз също държа положението - от сутринта имам 1 литър сок с вода и 2 литра вода, 1 чай - като цяло въобще не ми се пие сок, нещо..... явно защото времето е студено. Сега си нарязах ананаса и след малко планирам едно кафенце (и аз с малко мляко го пия). Дотук нямам никакви неразположения, обаче нощес се наспах - легнах си към 11 часа и не четох нито на децата, нито на мене, а директно КЪРТАЧЕВ! Има огромно значение дали се наспивам или не!
petya_d75 написа:........ и другата седмица се прехвърлям в темата за ПОД!
Петя, ще те чакам и още как там! :954 :954

Браво на всички успешно финиширали днес! За мен има още време, но пък как лети самооооооо ......

Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

snahar написа:По-натам за поддържане на огъня може да консумирате по 1 грейпфрут сутрин
Точно така процедирах миналата зима и килограмите се топяха! :)

gelikas, браво! :524 Страхотен резултат!

Аз така и не съм се теглила, че нямаше кога, но коремът ми е така
хлътнал и ми е леко - леко ! :954

Ще споделя захранването в темата , ама като измисля и вечерята. :)

cchery, много добър старт с теглото имаш, браво !
Успех , мъничко остана. :923
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
mironi

Мнение от mironi »

Ето ме и мен след първи успешен ден. Днес никакъв глад не ме гони - изяла съм само 2 ябълки. Другото - вода и чай. Но може би течностите ми се връзват около 2 литра. Малко е, но ще гледам да пия още, докато легна.
За пръв път може би не ме мъчи главоболие. Но сега си хвърлих един супер горещ душ и се размалях ужасно - ако легна - ще заспя веднага. Изядох 3 ореха преди малко- това от лакомия.
А сутринта докато се усетя и смотах един шоколадов бонбон на работата. Но реших, че продължавам. Няма да се отказвам, я.....
Имам прегрешенийца днес - но малко. С идеята съм да карам 3 дни. Ако върви така леко ще се справя!
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

Момичета :326 :923
Заключено