Страница 1 от 1
кухнята на Деси
Публикувано на: 26 Сеп 2010, 18:25
от jesari
Обожавам да готвя ще ви дам някои от моите любими рецепти Дано ви харесат
САЛАТА ОТ ЦВЕКЛО
Цвеклото се обелва,нарязва на парчета (по едри )и вари до омекване във вода.Аз слагам повече вода така от бульона правя супа(рецептата после)

.След като е готово се нарязва на по дребни парчета слага се зехтин,сол черен пипер,настарган чесън и по избор лимон или оцет.Много хубава и полезна салата .
СУПА ОТ ЦВЕКЛО
В бульона от свареното цвекло слагам зеленчуков бульон,черен пипер(да е леко пикантно),зехтин ,сварен едър боб, лимон..Разбивам един жълтък в чашка с малка лъжичка слагам сол.пипер (по малко )и добавям брашно да се получи рядка каша като палачинковата.Във врящия бульон с лъжичката на струйка сипвам от високо по малко от сместа.Получава се като макаронки варят се 10 мин.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ !! (утре ще напи6а други....ако може и искате разбира се)

Re: кухнята на Деси
Публикувано на: 26 Сеп 2010, 22:00
от cchery
jesari написа:Обожавам да готвя ще ви дам някои от моите любими рецепти Дано ви харесат
1.САЛАТА ОТ ЦВЕКЛО
Цвеклото се обелва,нарязва на парчета (по едри )и вари до омекване във вода.Аз слагам повече вода така от бульона правя супа(рецептата после)

.След като е готово се нарязва на по дребни парчета слага се зехтин,сол черен пипер,настарган чесън и по избор лимон или оцет.Много хубава и полезна салата .
2.СУПА ОТ ЦВЕКЛО
В бульона от свареното цвекло слагам зеленчуков бульон,черен пипер(да е леко пикантно),зехтин ,сварен едър боб, лимон..Разбивам един жълтък в чашка с малка лъжичка слагам сол.пипер (по малко )и добавям брашно да се получи рядка каша като палачинковата.Във врящия бульон с лъжичката на струйка сипвам от високо по малко от сместа.Получава се като макаронки варят се 10 мин.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ !! (утре ще напи6а други....ако може и искате разбира се)

Благодаря ти, Деси! Добре си дошла и ще очаквам с интерес рецептите ти! Аз не си падам по готвенето, но го правя с удоволствие, когато се захвана и още повече пък ако са лесни рецептите.

Re: кухнята на Деси
Публикувано на: 27 Сеп 2010, 20:31
от jesari
Благодаря ти cchery
САЛАТА ДЗАДЗИКИ(от гр-цката кухня)
Почти като нашата СНЕЖАНКА ,но има разлики и е много вкусна,
Обелвам една краставица и я настъргвам на ренде.Добавям настърган чесън аз обичам повечко слагам 4,5 скилидки,сол,черен пипер ако имам слагам малко прясна мента ситно нарязана и зехтин.Разбърква се хубаво и се добавя цедено кисело мляко.Който обича може да добави и орехи и маслинки .
БАКАЯРУС НА ФУРНА
Не е скъпа риба ,няма кости ,бяло месо е и я обожават у дома ,но може и всяка друга бяла риба да се използва.
Няколко парчета( най вече се продава замразена на филета)ги нареждам върху фолио в тавичка .Поръсвам с лющян, сол, пипер, чесън или на прах, поръсвам със зехтин и бира (малко повечко). Завивам със фолиото и пека 20 минути.Отварям го и я запичам още малко.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!

Re: кухнята на Деси
Публикувано на: 28 Сеп 2010, 10:42
от cchery
jesari написа: 4.БАКАЯРУС НА ФУРНА
Не е скъпа риба ,няма кости ,бяло месо е и я обожават у дома ,но може и всяка друга бяла риба да се използва.
Няколко парчета( най вече се продава замръзена на филета)ги нареждам върху фолио в тавичка .Поръсвам с лющян,сол пипер чесън или на прах, поръсвам със зехтин и бира (малко повечко).Завивам със фолиото и пека 20 минути.Отварям го и я запичам още малко.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!

Деси, за тая рецепта мъжът ми ще ти е благодарен - аз не обичам много риба, но той я харесва. Само да те питам този бакаярус намира ли се в големите хипермаркети?!? И лущян-а как го купуваш - изсушен или от пазара пресен?
Re: кухнята на Деси
Публикувано на: 28 Сеп 2010, 18:06
от jesari
Рибката я има по магазините ,а лющяна е сух .
ПЕЛМЕНИ
За тестото: 2 ч.ч. брашно,1 яйце,1ч.ч.прясно мляко
Плънка:кайма ,лук,може гъбки ако има,,ч.пипер , бульонче(изобщо плънката може да бъде с каквото поискате или с каквото има),
Каймичката си я задушавам с подправките и другите продукти .Правим твърдо тесто,което си го разточвам и с чаша и го режа на кръгчета.Слагам плънката в средата и го слепвам ( да станат като полумесеци) краищата ги натискам с дръжката на виличка за да не се отлепят.Варят се в подсолена вряща вода .Може да се позапържат след това за малко стават чудесни.
БРОКОЛИ
Взимам 1 пакет замразени броколи слагам ги в тенджерка(може и в микровълнова)слагам малко вода около два пръста, бульон ,малко зехтин и ги задушавам.Когато омекнат добавям сирене сирене.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!

Re: кухнята на Деси
Публикувано на: 03 Окт 2010, 17:13
от jesari
ПИПЕРКИ С ДОМАТЕН СОС
Пипера го опичам и за малко го изпържвам.Нареждам го в голяма чиния или поднос.Настъргвам домати и с малко зехтин го сгъстявам (може и с буркан домати ).Добавям настърган чесън,сол(или зеленчуков бульон).Когато соса е готов го исипвам върху пипера.Поръсвам с нарязан магданоз.
ПАТЛАДЖАН НА ФУРНА (от гръцката кухня)
Нарязвам патладжана на филии.Овалват се в брашно и се нареждат в тавичка.Отгоре се нарежда ред домати на филии.Поръсвам със сол, ч.пипер,зехтин.Пече се вав фурна.
Смилат се орехи, добавям ситно нарязан чесън(смачквам го след това с нож ) ,зехтин 2 или 3 с.л. и 1 ч.чвода.Заливам патладжаните и се запича пак.

Re: кухнята на Деси
Публикувано на: 13 Окт 2010, 16:57
от bobichan
Много вкусни предложения.
Обожавам салата ДЗАДЗИКИ, но до сега така и не успях да я направя както в Гърция. Въпреки че в различните части на Гърция я правят различно. Казаха ми да пробвам и с джоджан. Ще опитам и с мента и с джодан. Дано все някой ден успея да я направя, както трябва.
За пърженето обаче няма да се съглася. То няма нищо общо със здравословната кухня, даже напротив - увеличава токсичното натоварване на организма.

Re: кухнята на Деси
Публикувано на: 24 Ное 2010, 18:43
от Mstar
Много хубави рецепти!
Аз обичам да готвя, но ми е трудно да измислям всеки ден какво да е!
Ако пускаме и по малко снимков материал няма да е лошо!

Re: кухнята на Деси
Публикувано на: 19 Мар 2011, 19:33
от qn4eto

Момичета, това са чудесни неща, но аз не трябвяше да влизам тук по детоксово време

:128 . Аз съм си виновна, без друго този път ме мъчи глад. Някой ден и аз ще пусна нещо. Дано се съживи темата, че като гледам последния пост е отдавна. Идва сезонът на зелениите, да обменим здравословни рецепти!

кухнята на Деси
Публикувано на: 22 Юни 2011, 15:28
от mims_zl
Здравейте аз съм на 11
Наистина идва сезонът на зелената храна и ние в детски център "3 в 1" заедно гр.Златарица вчера откъснахме първите си краставички.Хубаво е човек да поддържа своята фигура.Добре е човек да се храна здравословно и затова ние децата от Златарица сме част от фондацията "Slow Food"
Re: кухнята на Деси
Публикувано на: 27 Юни 2011, 12:51
от vesko1569@
Привет на мецанките!
Деси наистина хубаво е човек да поддържа своята фигура.Добре е човек да се храни здравословно
