КАРТОФЕНИ ПАЛАЧИНКИ С ПИЛЕШКО МЕСО
Публикувано на: 20 Ное 2012, 13:12
КАРТОФЕНИ ПАЛАЧИНКИ С ПИЛЕШКО МЕСО
Необходими продукти:
Продукти за 4 порции
• 4 картофа
• 4 яйца
• малко парче настъргано пушено сирене
• 250 мл прясно мляко
• брашно за сгъстяване
• сол на вкус
• 1 връзка зелен лук
• 2 с.л.нарязани зелени подправки
• олио
• пилешко месо
Начин на приготовление:
Измийте добре картофите и ги сварете заедно с кората. Охладете ги и ги настържете на ренде. В купа разбийте добре с миксер яйцата, добавете млякото, сиренето и прибавете толкова брашно, че да се получи гъстотата на палачинково тесто. Нарежете зеленият лук и подправките на ситно, смесете ги с картофите ги залейте с палачинковата смес. Овкусете със сол. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто. Ако е необходимо,добавете още мляко или брашно.
На среден огън загрейте тефлонов тиган. Намазнете с малко олио, с черпак сипете от тестото и изпържете палачинките от двете страни. Пържете по-дълго,отколкото обикновени палачинки. Ако е необходимо намалете още котлона. За да обърнете палачинките по-лесно и да не се разкъсат ползвайте голяма чиния или друг тиган със същия диаметър. Напълнете ги с предварително приготвено пилешко месо и сервирайте топли.
[img]http://www.deteto.info/img/my61.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли
Необходими продукти:
Продукти за 4 порции
• 4 картофа
• 4 яйца
• малко парче настъргано пушено сирене
• 250 мл прясно мляко
• брашно за сгъстяване
• сол на вкус
• 1 връзка зелен лук
• 2 с.л.нарязани зелени подправки
• олио
• пилешко месо
Начин на приготовление:
Измийте добре картофите и ги сварете заедно с кората. Охладете ги и ги настържете на ренде. В купа разбийте добре с миксер яйцата, добавете млякото, сиренето и прибавете толкова брашно, че да се получи гъстотата на палачинково тесто. Нарежете зеленият лук и подправките на ситно, смесете ги с картофите ги залейте с палачинковата смес. Овкусете със сол. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто. Ако е необходимо,добавете още мляко или брашно.
На среден огън загрейте тефлонов тиган. Намазнете с малко олио, с черпак сипете от тестото и изпържете палачинките от двете страни. Пържете по-дълго,отколкото обикновени палачинки. Ако е необходимо намалете още котлона. За да обърнете палачинките по-лесно и да не се разкъсат ползвайте голяма чиния или друг тиган със същия диаметър. Напълнете ги с предварително приготвено пилешко месо и сервирайте топли.
[img]http://www.deteto.info/img/my61.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли