Страница 1 от 1

Пътешествието продължава

Публикувано на: 05 Яну 2013, 23:42
от snnikolova
Циганска кухня

ТИГАНИЧКИ



Пътешествието продължава в ромска къща. Ястието със зеймилек /змийска хурка/ не се хареса на децата. Предлага ме ви приготвянето на тиганичките в друга ромска къща.
Необходими продукти:
6 яйца,една лимонада, един кг брашно, едно пакетче мая, разтворено в половин чаена чаша вода, щипка сол, 1 литър олио за пържене. Сместа втасва 20 минути, след което чрез щприцоване в сгорещено олио, тиганичките се изпържват.
объркване с ръка.jpg
(37.03 KiB) Свалено 636 пъти
шприцване.jpg
(40.42 KiB) Свалено 636 пъти

Re: Пътешествието продължава

Публикувано на: 06 Яну 2013, 00:01
от snnikolova
Българска кухня

МЕКИЧКИ



В български дом може да се закуси с вкусни мекици. А ето и рецептата, по която бяха приготвени те от Ст. Николова : 1 яйце, половин чаена чаша кисело мляко, 1 чаена лъжица сол, половин чаена чаша прясно мляко, 1 кг брашно, щипка захар, щипка сода бикарбонат, разтворена в киселото мляко, половин пакетче мая.
След като се омеси меко тесто се оформя като франзела и се нарязва на 10-12 части
нарязване на 10-12 части.jpg
(39.45 KiB) Свалено 634 пъти
След това всяка част се поставя "легнала" и така се разточва с размера на съда за пържене.
разточването.jpg
(32.09 KiB) Свалено 634 пъти
пържене=.jpg
(38.18 KiB) Свалено 634 пъти


Влашка кухня

МАМАЛИГА



Мамалига във влашка къща:
Необходими продукти:
Необходимите продукти за нея са: 400 г царевично брашно, 1500 мл вода, 200 мл прясно мляко, 200 г сирене, една лъжица олио, една лъжица червен пипер. рачел – конфитюр. След като се приготви мамалигата, се овкусява според желанието – със сирене, полята с олио и щипка червен пипер. Децата я харесаха и с домашно приготвен рачел.
мамалига.jpg
(48.29 KiB) Свалено 634 пъти

Re: Пътешествието продължава

Публикувано на: 07 Яну 2013, 16:46
от Kleo
Браво :524 :326

Re: Пътешествието продължава

Публикувано на: 07 Яну 2013, 19:50
от cchery
vihrogonche написа:Браво :524 :326
УНИКАЛНО, СТЕФИ! БЛАГОДАРЯ ТИ ОТ СЪРЦЕ! :922 :922