Страница 1 от 2
Амарант
Публикувано на: 13 Яну 2011, 16:11
от bobichan
Вале, вдъхнови ме със страхотното видео, което пусна и с информацията за амаранта, който се канех от много време да опитам, но поради една или друга причина не съм пробвала и до ден днешен. Е купих си и сега се чудя какво да сготвя от него
Пускам линкове към някои страхотни статии:
http://www.kukuriak.com/amarant/comment ... /#comments" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.self-help.bg/wellness/detox- ... ranth.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bb-team.org/articles/3912_am ... z1AvGHpDd7" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zoya.bg/%D0%90%D0%BC%D0%B0%D ... %D0%BE.815" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.self-help.bg/wellness/detox/ ... ranth.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Отивам да пробвам

Re: Амарант
Публикувано на: 14 Яну 2011, 09:15
от valrus
Боби,освен тези рецепти,които си намерила,аз амаранта го добавям към супичките за моето дете ,към боб ,леща и др.Не ти бях много полезна ,но това е

Re: Амарант
Публикувано на: 14 Яну 2011, 12:52
от bobichan
Eee, Вале все от някъде трябва да се започне
А пуканки и брашно проблава ли си да правиш?
Re: Амарант
Публикувано на: 12 Май 2011, 15:57
от Cheva
Както пише в един от сайтовете, които е пуснала bibichan:
"Опитвали ли сте някога амарант?
Е, вероятно не сте останали особено очаровани от вкуса,
но хранителните му качества са наистина впечатляващи.",
така се почувствах и аз. :lol:
ЧОРБА С АМАРАНТ
Сварих го само него, за видя как е в чист вид.
После направих нещо като супа - малко черен пипер , малко пресен лук
и някакви други подправки сложих и така - изядохме го, ама наистина е странен.
И не знам защо , но очаквах да се уголеми...
Четох и за пуканки, но не съм пробвала, казват ,че ставали изключително дребни.
Re: Амарант
Публикувано на: 13 Май 2011, 07:39
от bobichan
И аз не съм очарована от амаранта. Сложих го в традиционна супа, но не ми пасна вкуса! После се опитах да направя алегрия, която не стана, защото някъде прочетох, че мога да си го смеля в кафемелачка, но се оказа че не евярно. съответно се получи много странно нещо. Пробвах и пуканки, обаче те изгоряха без да станат като пуканки

може би, защото чак после прочетох, че трябвало без мазнина, а аз бях сложила вече

Сега ми е останал половин пакет и се чудя какво да го направя.
Някакви идеи?
Чудя се да пробвам ли да покълна малко? Въпреки, че кълнове от щир не ме вдъхновяват много.
Ясен го искаше за настилка за някой от макетите, които прави

та може накрая там да отиде.
Re: Амарант
Публикувано на: 13 Май 2011, 09:30
от Cheva
Пуканките без мазнина, така ми казаха и на мен .
Не съм пробвала, но сега вече се навих.
И аз имам толкова - половин пакет....
На мен не толкова вкуса , колкото вида не ми допада.
Много е дребен и в ястия се усеща, останал някъде.... между зъбите!
Но пикантни подправки мисля,че му подхождат, убиват странния вкус.

Re: Амарант
Публикувано на: 16 Май 2011, 14:29
от bobichan
Чакам да споделиш. Няма нищо да го правя за сега.
Re: Амарант
Публикувано на: 23 Май 2011, 14:54
от Cheva
Re: Амарант
Публикувано на: 27 Май 2011, 15:24
от bobichan
И харесаха ли ти тиквичките?
Чудя се дали да не забъркам едни за утре?
Re: Амарант
Публикувано на: 30 Май 2011, 13:31
от Cheva
Не съм я пробвала, още.
Но вече имам налични продукти та мисля да се развихря.
Тъкмо сосът ще е леката майонеза.
Пробвах пуканките - не си заслужава....пукат се 1/6 от количеството.....
При мен пукната 5 зрънца от доста сложени :lol:, но беше достатъчно , за да видя
че са ужасно малки - точно колкото е зрънцето, само че разцепено с малко белично вътре...
Re: Амарант
Публикувано на: 30 Май 2011, 16:01
от bobichan
Сега един приятел ми обяснява, че го сварил (без сол) и сложил в зелена салата и станало страхотно! Ще пробвам тези дни и ще пиша.