Страница 1 от 1

Еврейски сладкиш

Публикувано на: 21 Фев 2012, 09:14
от cvety_rz
3,4 ябълки се нарязват на кубчета объркват се с 1 с.л. канела и с 3 с.л. кафява захар(може и бяла, но кафявата придава приятен аромат на меласа).Желателно е ябълките да не са много сочни, защото после става по трудно при печенето.
За другата смес:
1 и 1/2 чаши брашно
1 бакпулвер
1/2 чаша олио
1 чаша захар кафява(може и бяла)
2 яйца
1/2 чаша счукани на дребни или смляни орехи
сок от 1 портокал.
Яйцата се разбиват на ръка, добавята се олиото и сока от портокал.Към тях се прибавя захарта и след това брашното, което предварително е объркано с бакпулвера и най накрая се добавят и орехите.Всичко това се бърка на ръка (не с миксер)! Получава се една сравнително гъста смес.
Сместа се раделя на две.Разстила се първата половина върху нея се нарежда ябълковата смес и отгоре се залива с втората половина.Пече се на предварително згрята фурна на около 180 градуса.Не трябва фурната да е силна, защото прегаря от горе и отдоло а по средата, където са ябълките остава сурово!Става много бъзо и лесно.Не е капризен сладкиша и с децата много го обичаме :mrgreen:

Re: Еврейски сладкиш

Публикувано на: 21 Фев 2012, 09:32
от droidd
Цвети, имам почти същата рецепта, но с 5 яйца и 2ч.ч. брашно и без сока на портокала, но непременно ще пробвам и с него, защото си добавих от мен настъргана кора от портокал и става супер :fan
Сладкиша наистина е превъзходен, но аз му викам Разградски, че от там ми пратиха рецептата :221

Re: Еврейски сладкиш

Публикувано на: 21 Фев 2012, 14:37
от cvety_rz
droidd написа:Цвети, имам почти същата рецепта, но с 5 яйца и 2ч.ч. брашно и без сока на портокала, но непременно ще пробвам и с него, защото си добавих от мен настъргана кора от портокал и става супер :fan
Сладкиша наистина е превъзходен, но аз му викам Разградски, че от там ми пратиха рецептата :221
:955 :955 :955 Ами, Диде, този можеш да го кръстиш тогава Раградски сладкиш 2 :955 :955

Re: Еврейски сладкиш

Публикувано на: 22 Фев 2012, 15:28
от Kleo
Звучи апетитно, в същото време не ми се вижда сложен за приготвяне. Обезателно ще го пробвам! Благодаря ти, Цвети :940